ben balığı koydukları şişelere bir şey demiyorum 1 litrelik pet şişelere onlarca balık sığdırıyorlar yani hepsi kraça ona üzülüyorum bana da arada ufak eşkina ,ispari veya başka balıklar denk geliyor ama malesef bunların çoğu ölüyor iğneyi yuttukları için. olabildiğince büyük iğne kullanmaya çalışıyorum o yüzden ufak balıkların iğneyi yutmalarını biraz olsun engellemiş oluyorum
dün gece uzun zamandır görmediğim öldüğünü sandığım su samurunu gördüm olta attığım kayanın altına girdi uzun süre orada kaldı
Tuzladaki istavritler iri değil mi?. Anadolu yakası kıyılarında en son geçen sene balık tutmuştum bu sene boğaz kesimlerinde de çok kıraça vardı ama şimdi istavritlerin durumu iyi. Gerçekten su samuru mu var tuzlada iyi bir şansın varmış herkese görmek nasip olmaz.
tuzla da sülünesle avlanan varmı acaba verimlimidir yoksa midyeyle eşdeğermidir sülünesle deneme yapmak istiyorum yarın tuzladan biraz çıkarıp kullanıcam biraz zahmetli olucak ama bakalım
Güzel av olmuş eline sağlık. Ben genelde İDO iskelesinden biraz ilerideki kayalıklarda avlanıyorum. Bu aralar iri istavrit idare edecek seviyede, Zargana az da olsa başladı, kefal var ama ilgilenmiyorum. Ama etraftakilerden daha eşkina alan görmedim. Ne tarafta avladın bu güzelleri?
Bugün midyeyle bir tane zargana aldım, işim vardı fazla duramadım. Midye, teke / karides en kolay bulduklarım. Eskiden hep sülünes kullanırdım (İzmir veya Kuşadasında avlanırken). Buarada sülünes bulacağın bir yer veya satan varsa yerini öğrenmek isterim. Sülünesi takması bana hep daha kolay ve verimli gelmiştir.
senin avlandığın yerde eşkina olması gerekir sülünes e gelince onu söylersem bir kaç gün sonra sülünes diye birşey kalmaz orada
Tuzla ya taşınalı fazla olmadığı için burayı çok iyi bilmiyorum ama o sahil boyunca aydınlatma olduğu için eşkina kaçar mı, yoksa etkilemiyor mu? Eşkina mavsimi başladı mı, hangi saatler arası daha verimli? Yem olarak tavsiyen nedir? şimdiden teşekkürler..
ışıktan kaçmaz canlı müzikten ürkmez gürültüden huylanmaz tuzla için konuşuyorum benim yakaladığım yerlerde aydınlık yem olarak teke ve borukurdu kullanabilirsin
dün akşam 22.00 00.30 arası tuzla sahil balık avım da 2 gelincik 2 mırmır avladım balık boyları iyiydi fakat balıklar suya iade edildi
geçen gün başıma bir olay geldi tuzla da teke çıkardım aradan 5 dakika geçti kolumda yanma hissettim baktığımda kolumda kabarmalar vardı gömleğime yapışan bişey fark ettim yeşil kurtmu yosunmu onuda anlamadım kolum oraya sürtünce alerji yapmış kolanyayla temizledim 1 saat sonra yanma ve şişlikler kayboldu aynı şeyi 2 gün öncede yaşadım bu sefer sadece parmağıma değdi sanki parmağıma iğne sapladılar o an ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım acaba ne diye merak ediyorum
arkadaşlar merhaba 09.09.2012 pazar günü muhtemelen sabah saat 7 den akşam 22 ye kadar tuzla ya eşikina mırmır gelincik kefal zargana avına gitmeyi planlıyorum yer konusunda tafsiyeleri olan arkadaşlardan yorum bekliyorum bu arada yem ler şu şekilde olacak yemler canlı teke kum kurdu birazda tavuk göğüsü ekmek birde yeni bir takım denicem sizce işe yararmı
arkadaşlar merhaba 09.09.2012 pazar günü sabah 7 den akşam 22 ye kadar eşkina mırmır kefal zargana avına gitmeyi planlıyorum yer konusunda tavsiyede bulunmak isteyenlerin yorumlarını bekliyorum ve birde yeni ışıklı takım denemem olacak bu yüzden yer konusunda çok iyi karar vermem gerekiyo ve ilk defa tuzlaya gideceğim kullanacağım yemler canlı kum kurdu canlı teke ve ekmek takımlarda şu şekilde olacak bu konuda düşüncelerinizi ve bildiğiniz avlaklarınızı paylaşmanızı istiyorum