EVEEET istavrit nihayetinde kıyıladı. Artık 15 li 20 li çapariler dolmaya başladı. Kulelide gördüğüm oltacılar lütfen raporlarını yazsınlar. Haa birde limitleri aşmayalım lütfen.
Sanırım her balığın, her meranın bir mevsimi vardır. Her hafta sonu gidip balık yok, üşüdük, muhabbet ettik raporları yerine eski ustalar şurada şu mevsimde şu balık olur, şu merada falan mevsimde asla balık bulamazsınız gibi tecrübelerini yazsa daha iyi olur gibime geliyor. Haa bu sırada daha önce böyle birşey yapıldı da ben göremediysem affola.
ben usta değilim ama, dün arnavutköyde üç oltacıdan ikisinin oltasında 3'er dörder kadar istavrit gördüm. saat 5 buçuk gibi. sanırım orada istavrit var. ben cumartesi veya pazar oraya gideceğim. isterseniz siz de deneyebilirsiniz.
Ben de usta değilim ama gördüğüm kadarıyla bu sene istavrit geçen seneye kadar daha az boğazda. Geçen sene bu zamanlar koca koca eşşek istavritleri tutardım ama şimdi parmak kadar istavritleri tutmaya gönlüm elvermiyor. Demekki şu mevsimde şu balık olur demek biraz zor. Eminim Ustalar bu konuda daha ayrıntılı bilgi verecektir.
Abi artık ne mevsimindeoluyo ki zaten? Domates bile eskiden kokardı kestiğin zaman... Kaldı ki balığın kökünü kurutmak için ellerinden geleni yapıyolar o hayvanlar nasıl dayansın balığın yolunu taa boğazda kesiyo vicdansızlar daha giremeden tüketiyolar. 3 - 5 sene sonra bugünleride özliycez böyle devam ederse...
Gözlediğiniz yer sanıyorum Boğaziçi değil. Nerdeyse Ocak'tan beri bir iki belli yer dışında doğru dürüst hiç balık yok. Kışın garanti balık yapan yataklar dahi tamamen kurumuş durumda. Son 1 haftadır filan bir hareketlilik başladı daha yeni yeni. Ancak önceki senelerle kıyaslanamaz asla.
tespitinize katılmamak elde değil.. ben 2 senedir istanbuldayım.bu sene geçen sene ile kıyaslanamaz bile..
Balıkçı tezgahlarında bile istavrit yok arkadaşlar! Bazı arkadaşlarımız rüyalarında görmeye başladı istavriti Gerçek sanıp yazıyorlar
denizbilimci kardeş birşeyer yazman gerekli. Boğazda balık var bizmi uyuyoruz yoksa sahiden sen rüya mı gördün, bir netleştirelim şu işi.
Sanıyorum balık var derken Karaköy'den bahsediyorsunuz. Zira son 2-3 ayda Karaköy ve biraz da Üsküdar dışında hiçbir yer düzgün istavrit yapmadı. Arada lodos ve güneşin yüzünü göstermesiyle, ufak tefek hareketlilikler oldu, ama Emirgan, Aşiyan, Çamlıbahçe, Arnavutköy gibi kışın balığın yatak yaptığı yerlerden çok nadir balık alındı. Bundan önceki buna benzer en kısır geçen kış dönemi 2006 Ocak-Nisan dönemiydi. O dönem bundan da kötüydü, kılçık yoktu denizde. Bu sene yine gününü denk getiren balık aldı. Belki siz de o günlere denk geldiniz hep.
Kardeşim Karaköyde çalışıyor. O da birkaç kere bana telefon edip sabah 08:00 civarlarında karaköy ve köprüde iri istavrit çıktığını söyledi ama çok nadir anlarda. Bu, balığın bol olduğu anlamına gelmez maalesef. Hatta ben de iş icabı 1 ay kadar önce o civarlarda dolaşma imkanı buldum. O günde oltacılar 3 lü 5 li iri istavrit çekiyorlardı karaköyde ama boğaza göre daha verimli olsada maalesef bu sene balık hala yok denecek kadar az.
meslek nimeti ))) sanırım o bölge halka kapalı bir alan olsa gerek diye düşünüyorum.balığın olduğu yer bu kadar boş olmaz.kimsecikler yok.)))ama allah rasgetirsin genede.biz biraz daha bekleyeceğiz.yeni hareketleniyor daha.
slm arkadaşlar forumu yeni inceledim uzun zamandır giremiyordum fakat söylediklerini benim babam profosyonel tekne olta balıkçısıdır.Babam kanalda dip çaparisinde,100 iğne 90 iri istavrit 200 iğne 170 180 iri istavrit çok uzun süredir böyle bol istavrit görmedim diyor, bunada ben şahit oldum yani anlaşılan şu an balığın yanlamaması tamamen deniz sularıyla alakalı az sabır havalar ısındıkça balığın bolluğu çıkar hem bu arada sular soğuk olduğundan bir kısım balık şuanda kanaldan yukarı çıkmaya başladı bile karacı arkadaşlara bol avlar
işte doğru bir teşhis bence.balık henüz kıyılamadı ve deniz suyuyla alakalı.herne kadar amtörüztabii başka unsurlarda olabilir.ama az kaldı.sular ılınsın tamamdır.
Uzaktan yakından alakası yok. İstavrit varsa her yerde vardır. Göç balığı bu. Bazı taş balıkları gibi rahatsız edilmedikleri yerlere yuvalanıp kalamazlar, önünde sonunda göç etmek durumundalar. Bu haftasonu zaten balık vardı, ben de 2 kilo civarında balık aldım Pazar günü. Ama ondan öncesi için, neredeyse Ocak'tan beri istavritin kılçığını görememiştik her kış banko balık aldığımız yerlerde. Konuyu açık avlak / kapalı avlak meselesine çekmek yanlış olur. Sorun balığın olmaması veya bizim balığı tutamamamız. Nitekim kanalda dolu çapari çekiliyorsa bu kıyıdaki balığın kanalın derinine sıkıştığı anlamına da gelebilir.