Mehmet açıkçası ne demek istediğini hiç anlamadım.Benim mesajımı dikkatli okursan ne demek istediğimi iyi anlarsın.Avladığım balığı iyi tanırım merak etme.İstavritin genelde hiç boş çevirmediği oltacılara kapalı bir yerden yapılan bir avdan bahsettim.Burada avlanma imkanı olan arkadaşlar da buranın nimetlerinden yararlanıyorlar.Tıpkı Tuzla'da bir arkadaşımızın(ismi önemli değil) herkese kapalı olan bir avlakta levrek avlayabilmesi gibi.
Doğru söylüyorsun göç eden bir balıktır ama belli avlaklarda da her yerde verdiğinden daha çok av verir.Yoksa herkes kıyı kıyı gezip temiz hava alırken bu bahsedilen yerde arkadaşlar ......bizi yine boş çevirmedi tarzı her seferinde mesaj atamazlar.O zaman boğazın herhangi bir yerinden akşama kadar bol bol olta salla nasıl olsa balık göç balığı illaki oradan geçecek....
Buradan ismini vermediğim ama bahsettiğim avlaklarda avlanan arkadaşlar sakın yanlış anlamasınlar.Sadece bu kısırlıkta balık tutulabilen alanlarla ilgili ufak bir ipucu vermek istemiştim.Ben veya bir başkası da bu imkan verilse sonuna kadar kullanır.Herkes fırsatını biraz da kendi yaratır.Demek ki bu arkadaşlar da avlandıkları yerlere ihanet etmeyip temiz tutuyorlar ki bu şansı tekrar yakalıyorlar.Bize sadece rastgele demek düşer.
Dediğimi anlatamadım sanıyorum. Size istavritin her avlaktan çıkacağını söylemedim. Ancak bu balık bir bölgede bulunuyorsa, o bölgeye benzer karakteristik gösteren meralarda yayılmaması için bir sebep yoktur. İstavrit derinlik isteyebilir, İstanbul'da belli derinliğe sahip bir çok alternatif mera bulabilirsiniz. İlişken isteyebilir, (özellikle şamandıra, duba zincirlerine bayılır) oltanızı takma pahasına bir çok yerde şansınızı deneyebilirsiniz. Bence topu taca atıp kolay yoldan kapalı mera sayesinde tutuluyor demek yerine şansınızı daha fazla denemeniz yerinde olur. (Haftasonu Çamlıbahçe tarafına gidin, artık balık başladı, çok büyük ihtimalle boş dönmezsiniz.) Kapalı mera eşkina, levrek, karagöz, kötek, kırlangıçta söz konusu olabilir, ama istavritte kapalı mera diye bir şey söz konusu değil. Tabi bu dediklerimin hepsi İstanbul için geçerli. Boğaz dışına çıktığınızda tüm bu dediklerim değişir.
Ben de sana anlatamadım sanırım.Boğazın her tarafını karış karış bilip avlanan biri olarak söylüyorum.İlk mesajımdan önce dikkat edersen bir çok kişi boğazın türlü yerlerinde denemeler yaptıklarını ve hiç bir yerde balığa rastlayamadıklarını anlatmışlar.Aynı zamanlarda bu bahsedilen yerde güzel bir av yapıldığından bahsedilmiş(Ki burası hemen hemen hiç boş çevirmiyor).Ben de mesajımı buna istinaden attım.Yani o zamanın şartlarına göre atılmış bir mesajdı.Sen de herhalde tam benlik bir mesaj geldi diye orada avlanan arkadaşları savunma gereği hissettin.Yoksa biz de biliyoruz balığın genellikle nerelerde av verdiğini.
Kimseyi savunduğum yok, orada balık tutanları da tanımam, kendi özel meramda avlanma lüksüm de yok. Sadece balık tutamayınca başkalarının avlarına gönderme yapma gereği duymuyorum. İstanbul gibi bir yerde istavrit için mera bahanesine sığınma gereği de duymuyorum. Arkadaşların yaptıkları avlara baktım, Eminönü tarafındaki iskelelerden tuttuklarını gördüm. Aynı balık zaten Karaköy'de de vardı, Boğaz'ı karış karış bilip de avlanmak isteyen gider avlardı. Bunun dışında söz konusu av tarihleri de Boğaz'da bir çok yerin av verdiği ender günlerden. Takip edenler de zaten 2-3 ayda 3-4 kez balığa denk geldi.
Konuşmanızı böldüğüm için afedersiniz istavrit başlığı olduğu içinn birşey danışmak istedim, yarın emirgan,aşiyan tarafına istavrit avına gitmeye karar verdim,sabah 10 gibi orada olurum. bir kaç kere gittim 2 3 kilo istavrit aldım oradan.Akıntı olmasına rağmen cok keyifli bir avdı.Yarında gideceğim,tecrübeli ustaların bana o taraflarda istavritten bir haber vermeleri mümkünmüdür ? veya şu sıralar emirgan,aşiyan tarafını yoklayanların.şimdiden teşekkürler. Geçen gittiğim balık av'ından bir kaç kare;