istavrit çaparisi için köstek

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında orcun67 tarafından paylaşıldı.

1. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Ultima G2 Surf -Awa Shima Spin
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf 5000-Spro Passion 730
    En İyi Avı:
    plankton
    Bu da beyaz :)

URL=http://imageshack.us/photo/my-images/109/beyazkstek.jpg/][​IMG][/URL]

2. orcun67

orcun67 orçun

En İyi Avı:
    Levrek 3,5 kilo
  3. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35
    Orçun Dostum, Eline koluna sağlık güzel görünüyor.. fakat bu şekilde renk ambiansı ne kadar doğru olur bilemem... Çünkü güneşin denize vuruş açısı, denizin rengi, havanın durumu ve suyun durumuna göre çapari seçilir genellikle..
    Ve farklı renkte yapılan çaparilerin istavrit balığını ürkütebildiği de rivayetler içerisinde... Yani ben duydum...

Şimdi çok güzel olmuş... bağlama methotun filan bu işlerden de çok anlayan birisi değilim fakat bunları bir test etmek lazım çok yapma :) balık alıyorsan bol bol yaparsın derim ben.

4. orcun67

orcun67 orçun

En İyi Avı:
    Levrek 3,5 kilo
    Görüşlerin için teşekkürler bu reklerde çaparileri geçen sene kullandım genelde çinekop için ve balık olduğunda hep iş yaptılar o yüzden bu renklerde iki üç takım kenarda tutuyorum.

5. orcun67

orcun67 orçun

En İyi Avı:
    Levrek 3,5 kilo
  6. avcı 37

avcı 37 Kemal GÖKMEN

Favori Kamış:
    AMUNDSON KUDOS EXPERT 4.10M YABO MAX PANTHER SURF 4.20
    Favori Makine:
    OKUMA RAW ll 65 DAİWA WINDCAST S4500/ SHAKESPEARE STANDART 2015 GF
    En İyi Avı:
    76.CM BOY 24.6.CM EN 2010 YILI AYNALI SAZAN
    çapari ustası

değerli site dostları amatör balıkçı arkadaşlar bende sizler gibi gerek tatlı su gerek tuzlu su avcığı yapıyorum murat usta ile tanıştıktan sonra çapari yaopımını bir sanat olduğunu öğrendim misina,iğne,tüy,organize seçimini anladım ve murat usta sayesinde kendi çaparilerimi yapmaya başladım çapari yapımı hakkında muhakkak murat ustadan bilgi ve tücrübelerini paylaşın teşekkürler ustareeling

7. apo_1905

apo_1905 apo

tavsiyeleriniz üzerine yeni denemeler yaptım. organize'yi biraz azalttım yeni bir sim aldım ve birtane kattım.Oje almayı unuttuğum için boyayamadım inş. en yakın zamanda farklı bir şekilde boyayıpta koyucam.Bunlar deneme olduğu için birkaç tane yapıp bağlamıyorum.Eskilerine göre sizce nasıl dahamı iyi olmuş yoksa hala aynımı :)) Orçun kardeş senin yaptığın gibi bağlamayıı bilmediğim için bu şekilde bağlıyorum seninkisi gibi bağlamayı öğrendiğimde o şekildede çapariler yapıcam inş.

Uploaded with ImageShack.us

8. ADNAN

ADNAN ADNAN KOLAY

Favori Kamış:
    İTALCANNA KOMBAT İTALCANNA BLACK FURY
    Favori Makine:
    SHİMANO ALBRİD SHİMANO SUSTAİN 4000 FE
    En İyi Avı:
    KARAGÖZ MIRMIR LEVREK LÜFER
    ADNAN

SAYIN APO ADINI BİLMEDİĞİM İÇİN BÖYLE YAZDIM KUSURA BAKMA ORGANZENİN ÜZERİNDEKİ RENK KODU NEDİR ACABA AYRICA O GRİ SİMİ KULLANMANA GEREK YOK

9. apo_1905

apo_1905 apo

Yok abi apo de apo denmesine alıştım zaten.081 Kodu organzenin yanlız aynı renkten bulamıyorum alıp köşeye koyucam bende 1-2 tane yedek kalsın die.Gri simi daha avcı olsun die koydum hiç denemedim bu yaptığım çaparileri ama inş. en yakın zamanda denicem.

10. ADNAN

ADNAN ADNAN KOLAY

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    081 İYİDİR NEREDEN ALDIN ACABA

11. apo_1905

apo_1905 apo

Bizim burada bi tuhafyeden aldım yanlız adama gidip sordum tekrar getirirmisin die aynısından getiremem dedi aynı kodda getirsem bile farklı tonda olabilir kutu halinde geliyor bize renklere bakmıyoruz gibi şeyler söyledi.

12. ADNAN

ADNAN ADNAN KOLAY

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ADNAN

SPOTTA O19 YEŞİL VAR AYRICA 3101 YEŞİLDE GÜZELDİR BULAMAZSAN BUNLARI ALABİLİRSİN EMİNÖNÜNDE UĞURLU SIRMACILIK VAR ORADADA GÜZEL SİMLER BULURSUN

13. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    plankton
    Aslında ben üreticisinden buldum fakat 081 yeşil kurdelden asgari 1000 mt sipariş geçebilirsiniz diyor mt fiyatı 0,175 TL+KDV istiyorlar buda aşağı yukarı 200 tl ye geliyor. Ortak olunsa alınabilir aslında.

14. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    25 metrelik makara 5 TL. ye geliyor.. Fiyat fazla geldi bana.. Normalde 1 cm. genişliktekilerin piyasa fiyatı 0,75 Lira..

Bir de 081 kod hangi firmanın kartelasına göre? Her firmada renk kodları farklı..

Geçen gün organze boyama işi yapan kuzenim geldi.. Bendeki rengi gösterdim, bu Çin'den ithal demişti..

15. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    plankton
    Haklısınız banada fazla geldi bende normalde 10 paketli aldığımda 1 cm.0,50 krş.a geliyor ama aynı rengi bulamıyorum.Yukarıda bahsetmiş olduğum 0,25 mm.lik olanın fiyatı onu belirtmeyi unuttum. Bildiğim kadarı ile kalınlaştıkça bunların fiyatıda artıyor. Renk örneğini mail attığım firma sahibi istediğiniz renkte yapılabileceğini iletti ama minumum 1000mt.nin aşağısı olmaz diyor.
    Aslında kuzeniniz boyama işi yapıyor diyorsunuz bu boya ne acaba nerden temin edebilirim? Beyaz kurdelaları istediğimiz renke bizde boyayabiliriz aslında.

16. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Boya tekniğini sorayım ben de.. Onlar da beyazdan alıp boyuyorlardı..

17. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    plankton
    Bende güzel ip çeşittide var kıvrımlı beyaz renkte. Onuda boyamayı düşünürüm. Ama hangi boya acaba. İnternetten biraz araştırma da yapmıştım. İndantren diye bir boya var tekstil firmalarının kullandığı sanırım o baya ama nasıl temin edebilirim bilemiyorum. Eğer öğrenip bilgi dönebilirseniz çok sevinirim.

18. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Öncelikle Orçun kardeş ellerine emeğine sağlık çaparilerin çok güzel olmuş.. bende kendi çaparilerimi kendim yaparım ve olduça da güzel iş yaparlar, değişik denemelerimde oluyor. Siteye yeni üye olduğum için ve çaparilerimin resimlerini daha çekmediğim için ekleyemiyorum şu an maalesef, yalnız en kısa zamanda bende çaparilerimin resimlerini ekleyeceğim..

Ayrıca kurdele konusunda ne kadar yarar sağlar bilmiyorum ama bende birçok kişi gibi istavrt çaparilerimi yaparken organze kurdele kullanıyorum ve bende en çok iş yapanlar no 19 yeşil, no 01 beyaz ve birde altın sarısı renginde olan var ancak onun renk kodu belli değil. Bende bu kurdeleleri 75 krşa alıyorum.. Bunların haricinde birde gök mavisi rengini denemeyi planlıyorum, bakalım iş yapacak mı ??

19. orcun67

orcun67 orçun

En İyi Avı:
    Levrek 3,5 kilo

Acaba tüyleride bu tekstil boyası yöntemiyle mi boyuyolar.
    Boyanmış tüylerdende güzel oluyor.

bir sürü değişik renkte boyanmış tüyler var piyasada yöntemi varsa eğer almanın hiç gereği yok kendimiz yaparız yapılabilecek birşeyse eğer

20. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Abiler kuzenimle konuştum.. Polyester bazlı boyalarla basınçlı kazanlarda boyanıyormuş bu meret.. Açık kazanda da boyanır ama koyu tonu açık kazanda tutturmanız imkansız diyor.. Yapı itibariyle boyayı zor tutuyormuş zaten..