istavrit çaparisi için köstek

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında orcun67 tarafından paylaşıldı.

1. orcun67

orcun67 orçun

En İyi Avı:
    Levrek 3,5 kilo
  2. orcun67

orcun67 orçun

En İyi Avı:
    Levrek 3,5 kilo
  3. egeli45

egeli45 Sezer

bu kadar uzun köstek boyları karadeniz de sizi uğraştırır tavsiye olarak 10 cm den fazla uzun olmasın

4. orcun67

orcun67 orçun

En İyi Avı:
    Levrek 3,5 kilo
  5. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Orçun paylaşımları gördükçe köstek bağlama şevki geliyor.. hepsi birbirinden güzel takımlar, tebrikler..

6. orcun67

orcun67 orçun

En İyi Avı:
    Levrek 3,5 kilo
    Teşekkür ederim bende yaptığım takımların bazılarının resimlerini paylaşıyorum değişik renk organzeler ve floşlar aldığımda bu kombinasyonlarıda paylaşacağım. Bu konu üzerinden, çapari bağlayan arkadaşlarda resim paylaşsalar değişik fikirlerede sahip olabiliriz bekliyorum paylaşacağınız resimleri.

7. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Bunlarda benden olsun hadi..

8. orcun67

orcun67 orçun

En İyi Avı:
    Levrek 3,5 kilo
    Çok güzel olmuşlar ellerine sağlık. Bu organzenin rengi çok güzel bende bu renk bi takım yapacam en yakın zamanda.

9. orcun67

orcun67 orçun

En İyi Avı:
    Levrek 3,5 kilo
    misina ince olduğunda köstek boyunu kısa tutuyorum kalın misinada uzun köstek daha verimli oluyor.

10. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bu hafta bunun bir iki ton koyuları gelecek.. Bir de onlarla deneyeceğim..

11. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35
    Vallahi şöyle adam gibi owner yada vmc gibi adam gibi iğnelerden yapılmış doğru düzgün bir çapari bulabilsekdim ne güzel olurdu... Kendimde yapamıyorum bu kadarını, aldığımız b.. tan çaparilerle balık döküle döküle geliyor artık....

12. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Volkan bir kutu vmc olmuş 8 9 Lira.. Dibe takılınca içim cız ediyor:)

Youvella 1307 çapraz ve 1310 numara köşeli iğne nispeten balığın dökülmemesine faydalı oluyor.. Tavsiye ederim..

Orçun'un kullandığı iğneler de dökülmeme konusunda çok iyi ama o iğne rengi bizim için kullanışlı değil..

13. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35
    Vallahi deniz hocam çok haklısında işte iğne faktörü gerçekten çok önemli, :) Yapmayı bilsem hiç üşenmem evde oturur yaparım fakat inan becerebileceğim bir kabiliyet değil :) yeterki avdan zevk alayım balık kıpır kıpır kenara bi yaklaşıyorsun bi cacık yok sonra şevk filanda kalmıyor insanın gücü kesiliyor.

14. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    bende daha önce mustad bağlıyordum çaparilerde:D takımlar denizde kalınca içi acıyor insanın. çapariler için orta seviye iğne kullanmakta fayda var.

15. orcun67

orcun67 orçun

En İyi Avı:
    Levrek 3,5 kilo
  16. orcun67

orcun67 orçun

En İyi Avı:
    Levrek 3,5 kilo
    Ben genelde çapraz iğne kullanıyorum çapraz iğnede dökülme daha az oluyor.Hem siyah hem beyaz kullanıyorum iki renktende bulunduruyorum her zaman yanımda.

17. orcun67

orcun67 orçun

En İyi Avı:
    Levrek 3,5 kilo
  18. kerempek

kerempek kerem

Üstad... tebrik ederim. eline emeğine sağlık. Sana bir kaç soru sormak istiyorum.

1- Köstekleri bedene bağlarken hangi düğümü kullanıyorsun ?
    2- Çapariyi o şekilde nasıl yuvarlak olarak bağlıyorsun ? Ve çözerken nasıl çözüyorsun ? :) Bende o şekilde bağlanmış bir çapari var ama çözerken bazen az da olsa karıştırıyorum.

Teşekkürler.

19. orcun67

orcun67 orçun

En İyi Avı:
    Levrek 3,5 kilo
    1- Köstekleri bedene bağlarken hangi düğümü kullanıyorsun ?
    2- Çapariyi o şekilde nasıl yuvarlak olarak bağlıyorsun ? Ve çözerken nasıl çözüyorsun ? :) Bende o şekilde bağlanmış bir çapari var ama çözerken bazen az da olsa karıştırıyorum.

1- Köstekleri bedene bağlamak için farklı düğümler var (http://www.firaronline.com/balikcilik/wp-content/uploads/kostek_bagi2-dugumu.jpg - http://rastgele.ahmetalpbalkan.com/resimler/teoripratik/dugumler/parakete_kostek_bagi.gif - http://www.amatorbalikci.net/attachment.php?attachmentid=7749&stc=1&d=1217689257) internetten aratırsan daha detaylı bulabilirsin.

2- Çapariyi yer kaplamasın tüyleri bozulmasın diye o şekilde sarıp poşetin içine koyuyorum, köpük yada elektrik borusuna da sarabilirsin.
    - Çözerken takılmalar olabiliyor, o bende de oluyor özellikle rüzgarlı havalarda çabuk karışır. Balığa gitmeden önceki akşam yanına alacağın çaparileri evde açıp köpüğün üstüne sararsan balık avı esnasında açarken zorlanmazsın. normalde köpüğe sardığımda çantada tüyleri falan karıştığı için poşetliyorum ben bu şekilde fazla da yer kaplamıyor.

(-Bende bu işe inatla başladım ne köstek bağlamayı nede bedene köstekleri dizmeyi bana kimse öğretmedi bi kaç kişiye danıştım göstermek istemediler bende inadına kendim öğrendim. Sende araştırırsan bunlardan çok daha iyisini yapabilirsin.)

20. kerempek

kerempek kerem

Yardımlarım için teşekkürler ama sanırım 2'inci sorumu yanlış anladın :) 2'inci soruda ben neden değil nasıl diye sormuştum :) Ben de o şekilde bağlamak istiyorum kendi yaptığım çaparileri. Az yer kaplıyor. Eğer burdan paylaşmak istemezsen özelden de mesaj atabilirsin.

Teşekkürler.