istavrit çaparisi için köstek

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında orcun67 tarafından paylaşıldı.

1. orcun67

orcun67 orçun

En İyi Avı:
    Levrek 3,5 kilo

2. kerempek

kerempek kerem

3. hakankarahan

hakankarahan Hakan Karahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    Daiwa Regal ,Shimano Exage, Okuma Safina Noir
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Orçun merhaba,

Öncelikle yaptığın çapariler çok güzel, tebrik ederim. Bende bu güzel çaparileri gördükten, çapari yapmaya heveslendim.
    Video çekimini merakla bekliyorum.
    Bu videoda :
    1- İğnenin palasına "Kazık Bağı" ile bağlanan ibrişim ve sonraki sim,tüy,ip kombinasyonlarının bağlanışı,
    2-Kösteğin bedene bağlanışı ve yapılan çaparinin de ne şekilde muhafaza
    edileceği konuları anlatılırsa,sanırım Çapari yapımı konusunda kalıcı bir belge oluşturacaksın ve bizim gibi meraklılara da büyük bir kolaylık sağlayacaksın.
    Sana şimdiden teşekkür ediyorum.
    Selam ve sevgilerimle.

4. apo_1905

apo_1905 apo

çapariler çok güzel olmuş bende bir iki deneme yaptım evde biraz oldu gibi en yakın zamanda resimlerini çekip koyucam bende.Size bir sorum olucak hangi misinayı kullanıyorsunuz marka olarak hangisi iyidir internette varsa link evrirmisiniz.

5. orcun67

orcun67 orçun

En İyi Avı:
    Levrek 3,5 kilo
    valla ben öyle pahalı misinalar kullanmıyorum poşet içinde satılan misinalar dan yapıyorum çaparileri.

6. orcun67

orcun67 orçun

En İyi Avı:
    Levrek 3,5 kilo
  7. Hazır çaparilerin köstek misinalarına güvensem bir tane çapari yapmam.
    Güvenemediğimden fc misina ile kendim bağlıyorum elimden geldiğince.
    Kendi bağlayanlara fc öneririm. Yukarıdaki köstekler nasıl parlamış ışıkta... aynen öyle suda da parlayacaktır. Emeğin karşılığını tam almak gerek.

8. vatos70

vatos70 oktay arıkan

En İyi Avı:
    eşkine 1,5 kg
    tüyleri hazırmı aldınız, yoksa kendinizmi boyadınız? kendiniz boyadıysanız, nasıl boyandığını yazabilirmisiniz?

9. orcun67

orcun67 orçun

En İyi Avı:
    Levrek 3,5 kilo

Renkli tüyleri bi arkadaşım verdi bana çapari yapmam için bende karışık renklerden yapıtm ona. bende nasıl boyadıklarını çok merak ediyorum tüyün yapısı hiç bozulmamış olarak boyanıyo nasıl oluyosa.Genelde boyanmamış tüyleri kullanıyorum. Yaban ördeği bakan bi arkaşım yeni tüyler getirecek yakında o yaptıklarımıda paylaşırım yakında.

10. vatos70

vatos70 oktay arıkan

En İyi Avı:
    eşkine 1,5 kg
    boyama hakkında bilgileri paylaşırsanız memnun olurum. boyanmış tüylü takım çok avcı duruyor, tebrik ederim.

11. orcun67

orcun67 orçun

En İyi Avı:
    Levrek 3,5 kilo
    teşekkür ederim.

evet boyanmış takım göz alıcı duruyor ama avcı olup olmadığı hakkında şimdilik bişey diyemicem, bence büyük ihtimalle kırçıllı ördek tüyünden olan daha avcı olacaktır diye düşünüyorum.

12. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Tüylerin nasıl boyandığı hakkında bi bilgin varmı Orçun?

13. orcun67

orcun67 orçun

En İyi Avı:
    Levrek 3,5 kilo
    Abi valla hiç bilmiyorum nasıl boyuyolar ama boyanmışlardan güzel çapari yapıyorum :)

Çinekop için,

14. apo_1905

apo_1905 apo

Sonunda bende bir çapari yaptım sizlerin görüşünü almak istiyorum
    .10 misina kalınlığı , 10 numara siyah çapraz iğne

Sizce organzeyi fazlamı kullanmışım yoksa iyimidir birde 3 adet sim kullandım. eksiklerimi yazarsanız bende ona göre kendimi geliştirmek istiyorum.

Uploaded with ImageShack.us

15. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Sevgili Apo

düğüm tekniğin gayet başarılı duruyor ancak bir iki tavsiyede bulunmak gerekirse;

- Kösteği bağlamadan önce düğümü sardığın kısmı boyayabilir veya hazır boyalı köstek misinası kullanabilirsin.. Misinayı boyanın bittiği noktaya kadar iğneye doladın mı yeterli olacaktır..

- İğnenin üstünde kalan kısımları çapari makası ile temizleyebilirsin..

- O tüy o iğneye kalın olmuş.. Yarı kalınlığı yeterli olacaktır..

16. orcun67

orcun67 orçun

En İyi Avı:
    Levrek 3,5 kilo
    tebrikler apo

yaptığın köstekler için bir iki tavsiye istersen şöyle söyleyeyim ahtapotun dediği gibi organzelerin fazlalıklarını kesmelisin , yeni başlayan biri için 010 misina fazla ince 015 ile el alışkanlığı kazansan iyi olur, organzeyi fazla kullanmışsın (yarı yarıya azaltmalısın), köstek misinalarında biraz gam yapmış, eğer kazık bağı biliyosan ve vakit sıkıntın yoksa iğneyi ve simleri bağlamak için ibrişim kullanmanı tavsiye ederim ben yaptığım bütün takımları o şekilde yapıyorum.

Bu işe başladıysan devamı gelecektir eminim. Yeni yeni köstekler yaptıkça her seferinde bir diğerinden daha güzel köstekler yapacaksın emin ol. Çalışmalarında başarılar dilerim inşallah güzel avlar yaparsın...

Bu arada organzenin rengi çok güzel.

17. apo_1905

apo_1905 apo

Verdiğiniz bilgiler için sağolun en kısa zamanda dediklerinizi dikkate alarak yeni çapariler yapıp tekrar görüşünüzü alıcam inş.
    Orçun İbrişim tam olarak ne oluyor bu çapari yapımını internetten bakarak deneyerek öğrendim.Vaktim var yanlız senin dediğin gibi nasıl yapıcağımı bilmiyorum nasıl yapıldığını gösteren bir link ,resim gibi bişey varsa koyarmısın veya anlatabilirmisin.

18. orcun67

orcun67 orçun

En İyi Avı:
    Levrek 3,5 kilo
    ibrişim dediğim kırmızı bir iplik makara gibi bişey, ama onun nasıl bağlandığını burdan doğru anlatamam birebir göstermek lazım http://video.google.com/videoplay?docid=-1248273294545478477# bu videodan anlaya bilirsen yapabilirsin, yada senin kullandığın yöntemi kullanmaya devam edebilirsin ama misinalarının gam yapmamasına dikkat etmelisin. yoksa çok çabuk karışır ve bedene dolanırlar.

19. orcun67

orcun67 orçun

En İyi Avı:
    Levrek 3,5 kilo
    ben kösteklerimi bu şekilde ibrişimle bağlıyorum ve misinanın düğüm kısımının oturması için çektiğimde misinalar hiç gam yapmıyor ve bedene bağladığımda bana sıkıntı çıkarmıyor. kırmızı ibrişimde çok dikkat çekici duruyor. Senin yaptığın düğümlede gam yapması engellenebilir tabi ama biraz üzerinde çalışman lazım. bunu tüyden yaptım tüyü biraz daha az kullanılabilir aslında.

20. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Ultima G2 Surf -Awa Shima Spin
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf 5000-Spro Passion 730
    En İyi Avı:
    plankton
    Buda benden :)