istavrit çaparisi için köstek

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında orcun67 tarafından paylaşıldı.

1. TheHawk

TheHawk Yasin

Favori Kamış:
    Albastar
    Favori Makine:
    Yeniyim ama okuma ve alba meşhur :)
    En İyi Avı:
    2 kg fazla istavrit,3 kg fazla mezgit
    Çok teşekkür ederim bilgiler için.İkisini de deneyeceğim ama az yer kaplayan boru güzel geldi kulağa :)
    Çünkü yer kalmadı takım çantasında.

2. kerempek

kerempek kerem

üstad şu elektrik borusuna sarılı halde bir resim çekip yollayabilir misin ?

teşekkürler.

3. orcun67

orcun67 orçun

En İyi Avı:
    Levrek 3,5 kilo

Çaparilerin elektrik borusuna sarılmış şekli

4. orcun67

orcun67 orçun

En İyi Avı:
    Levrek 3,5 kilo
  5. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Ultima G2 Surf -Awa Shima Spin
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf 5000-Spro Passion 730
    En İyi Avı:
    plankton
    Çapari yaparken organize olan kurdelelerden kullanın. Bulabilerseniz Yeşil 081 kodlu olanını bulun, bulan varsa da 100 adet alırım:) En fazlada 10 tel organize atın boğazda çok güzel iş yapar 11 no iğneye kadar. İçine de 2 adet mor sim atarsanız piyasadaki en kral diye tabir edilen her çapariyle aynı işi yaparsınız bir çapari uzmanı olarak.Köstekler bedende 0,22 ise 0,12 köstek, 0,25- 0,30 bedende 0,14 ve 0,15 köstek kullanmanızı tavsiye ederim.

6. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Üstat organzede 1019 renk kodunu (yeşil) kullanıyorum.. Tonlamadan memnunum ancak biraz daha koyu tona ihtiyacım da oluyor.. 081 renk kodu dediğinizin tonu koyu mudur?

7. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    plankton
    Bu bilgiyi çoğu kimse paylaşmaz yeşil koyu 081 kodlu kurdele. Bende arıyorum şuan bulamıyorum istavrit çaparisinde tektir. Aynı renklerden çok var ama onun gibisi yok boş çekmezsin herzamanda balığı alırsın.

8. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    bu konu nezaman üst konu alacak? forumlarda kaybolup gitmesin, lazım oldukça bulabilelim

9. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Floş ipliklerde benzer ton çok ama organzede dediğiniz gibi bir ton bende bulamadım.. 081 aklımızda olsun.. Bilgi için teşekkür ederim..

10. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    plankton
    Rica ederim öncelikle. Çok çeşitli renkler var 081 renke yakın olanı balık malzemesi satanlarda 3100 no'lu buna yakın bir renk ama 081 ile karşılaştırıldığında farkı anlayacaksınız onlarda bulamadığı için 3100'ü satıyorlar. Ben zamanında bir paket almıştım 1 tane kaldı onuda kendime ayırdım. Balık tutarken gelip incelyorlar ama ne kadar incelersen incele... Dediğim uygulamayı üsteki konuda anlatmaya çalıştım takdir sizlerin tabiki.

11. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Dediğinizi çok iyi anladım, tam aradığım bilgiyi vermişsiniz.. Tekrardan teşekkür ederim..

12. orcun67

orcun67 orçun

En İyi Avı:
    Levrek 3,5 kilo
    ben renklere pek fazla takılmıyorum çünkü hangi dönem hangi renk olacağı pek belli olmuyor. hatta günlük olarak bile değişebiliyor renk olarak bu sene burda hep yeşilin tonları iş yaptı ama bazı günler etraftakiler tek tek alırken ben kırçıllı hindi tüyüyle onlardan fazla av yaptım. yani balık avı günlük etkenlere bağlı olarak, takımdaki misinaların kalitelerine, kalınlıklarına, köstek boylarına ve bunun gibi birçok şeye göre değişkenlik göstere bilir. Bu yüzden çeşitli renklerde takım yaparak hazırlık yapıyorum. ama tabi istanbulda durumlar nedir bilmiyorum kendi bölgem için geçerli bu söylediklerim

13. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Sizin çapariler de gayet güzel duruyor.. Ama İstanbul, özellikle anadolu yakası iğne rengi ve tüy sim kombinasyonu açısından biraz daha seçici davranmayı gerektiriyor..

14. hakankarahan

hakankarahan Hakan Karahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    Daiwa Regal ,Shimano Exage, Okuma Safina Noir
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Merhabalar ,
    Çapari malzemelerini temin edebileceğimiz, satıcı firma web adresi verebilirmisiniz.
    selamlar.

15. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Organze kurdele diye google dan aratınca firmalar çıkıyor ancak parekende sipariş alıyorlar mı bilmiyorum.. Biz kurdele satan dükkanlara gidip yerinde inceleyerek renk seçiyoruz, siz de aynı şekilde yapabilirsiniz.. İstanbul için; Eminönünde Marpuççu Han'ı geçince soldaki sokak kurdele dükkanlarının olduğu sokaktır.. Başka bölge bilmiyorum.. (20 25 metrelik kurdele fiyatı kalınlığına göre 75 kuruş ile 1,50 lira arasıdır, bilginize)

Simleri de balık malzemeleri satan dükkanlardan makara düz sim veya poşet şeklinde damla sim olarak temin ediyoruz..

16. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Bahsettiğiniz renk olta malzemeleri satan dükkanlarda hazır rulo halinde var, sim ile karışık. elimde numune vardı aynı rengi buldum. yalnız tüm rulolar 1 tl iken sadece o renk 2 tl idi.

17. hakankarahan

hakankarahan Hakan Karahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    Daiwa Regal ,Shimano Exage, Okuma Safina Noir
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Cevabınıza ve ilginize çok teşekkür ederim.İstanbul'a ilk geldiğimde bahsettiğiniz sokağı mutlaka ziyaret edeceğim. :)

18. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okyanus Balıkçılık'tan makara olarak ben de almıştım.. Renk tonu gayet iyiydi ama organze olarak makara sim kombinasyonunu bir arada görmedim..

19. orcun67

orcun67 orçun

En İyi Avı:
    Levrek 3,5 kilo

bende organzeleri dikiş nakış malzemesi satan yerlerden alıyorum rulosu 1 tl çoğu renk mevcut bazen kadınlar acayip acayip bakıyo ben onları incelerken :)

20. orcun67

orcun67 orçun

En İyi Avı:
    Levrek 3,5 kilo