İzmir Şubatında Ahmetbeyli: Közde Zargana ve Midyeler

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında koxford tarafından paylaşıldı.

1. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Niye Güzel İzmir diyorlar?

Çünkü herşeyi güzel.........

Paylaşım için teşekkürler.

2. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Sevgili Boran çok teşekkürler. Umarız sen de özlemini bundan çok daha güzel bir organizasyonla en kısa zamanda giderirsin. En iyi dileklerimizle ve rast gele..

3. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Alperen Bey çok teşekkür ederiz. İzmir gerçekten çok güzel; umarım herkes birgün İzmir'i tüm yönleriyle görme şansı yakalar. En iyi dileklerimizle ve rast gele..

4. hydesigner

hydesigner Hakan

Favori Kamış:
    Tolee kawahagi 2.1
    Favori Makine:
    Ryobi Kobe 3500
    Ayıp be Aykut kardeşim, o midyeler öyle küt diye koyulurmu siteye. Çocukluğum geldi aklıma, teneke üstünde miss gibi midye...
    (En sevdiğim balık hamsi en sevdiğim deniz canlısı midyedir :D )

Çok keyifli bir gün olmuş, İzmir'e selam.

5. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Süper bir gün geçirmişsiniz. Balık olan kareler tabiki güzel ama böyle kareler insanı daha da rahatlatıyor.

Bu arada Feed Shallow un aksiyonu nasıl? Yurt dışında bayağı etkili bir sahte ama bizim burda nasıldır? Özellikle İspanya da çok tercih ediliyor sanırım. Verilen tutara değermi? Dalma derinliği nedir?

6. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Hakan Bey çok teşekkürler. Vallaha avlanırken midyeleri görünce ben de çocuk gibi sevindim, zira ben de közde veya tenekede midyeye bayılıyorum. Küçükken balık tutamasanız bile midye çıkarabiliyorsunuz, böylece denizden yenebilir bir şeyler elde etme, sonra da onları pişirip yeme gibi pek çok çocuğun büyük keyif alacağını tahmin ettiğim bir şey yapabilmiş oluyorsunuz.

İzmir'den en iyi dileklerle ve rast gele..

7. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Mehmet Bey çok teşekkürler.

Tackle House Feed Shallow, Henry Gilbey'in de favori kandırıcılarından. Japon üretimi, oldukça farklı bir dizayna sahip, yurt dışında pek çok avcı tarafından başarı ile kullanılan bir kandırıcı. Dalma derinliği ise 5-30 cm, yani sığ meralar için birebir, fakat derin meralarda da, özellikle balıklar yüzeyde ve yüzeye yakın beslenirken veya gezerken, gayet iyi işler çıkarıyor. Ama şaşkın ben, beni inanılmaz mutlu eden bir hediye olan bu yeni kandırıcımı denemeyi - çok istememe rağmen - unuttum, zira niyetim sadece kıyıdan hafif jigging yapmaktı. Aklıma gelmişken, Gilbey bu kandırıcının iğnelerinden memnun değildi bir tek ve uygun boyda daha sağlam olanlarla değiştirilmelerini öneriyordu; ilk izlenimim, Gilbey'in haklı olduğu yönünde.

Mehmet Bey, en iyi dileklerle ve rast gele..

Son düzenleme: 10 Şubat 2011
  8. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bilgiler için çok teşekkür ederim :) Henry Gilbey in sahtelerinden ucuz olan yokki :) Slikon sahtesi bile pahalı :) Çoğunlukla Maria, Ima, Duo ve Lucky Craft öneriyor. Aşağıdaki linkte arkadaş 6 dk da 2 tane güzel levrek alıyor bu sahteyle. Açıkçası almayı düşünüyorum ama 28$ civarına denk geldiği için bekletiyorum :)

http://www.youtube.com/watch?v=qO6D8bQEL1k

9. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Mehmet Bey, bu videoyu biliyorum, hatta bu videonun yorumlar bölümünde kandırıcının ne olduğunu soran bir yorumum bile var:) Şimdi sayenizde yeniden izledim, çok teşekkürler:) Adamın merası bence bir harika. Su içindeki taşlar da görünüyor, diğer kandırıcılar için büyük problem yaratacak böyle bir yer tam da Feed Shallow'un merası. Bu arada, iğne burada da kırılmış:)

Fiyatı gerçekten abartılı bir kandırıcı bence de, zaten Japonların fiyat politikalarını anlamak mümkün değil:( :mad:

Mehmet Bey, en iyi dileklerle ve görüşmek üzere..

10. Tarzan

Tarzan Erman

Bizim ege kıyılarının taşı toprağı kokusu bile başka yaa Aykut abi çok güzel fotolar olmuş çok güzel bir gün geçirğiniz çok açık. Maksat av değil ordan eve dönerken bile yaşanan haz eminim muhteşemdir. Hakkını vererek bir gün geçirdiğiniz için. Bende balıklovada büyüdüğüm bütün yazlarımı orda geçirdiğim için çok iyi biliyorum o hazzı.fotolara bakınca bende hissetim kekik kokusu, mis gibi ot kokusu, deniz kenarına inincede o güzel deniz kokusu, mavilik...bide muhabbette güzel olunca.. belli ya bende bu aralar fırsat bulamıyorum çok özlemişim::) fena oldum böle ortamı görünce:) nice nice böyle güzel günler yaşamanız dileğiyle.

11. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Yorumunuzu öncedende okumuştum :)

Üstelik sadece bu video değil bu sahteyle yakalanmış birçok video biliyorum.

Bende buna benzer meralar biliyorum ama akşam suyunda bir çok kere denememe rağmen sonuç alamadım. Gerçi her ne kadar her hafta sonuç alamasamda bu meralarda at-çek yapmak hoşuma gidiyor. Size göre bu tür meralar ne zaman denenmelidir? Japonların videolarının birçoğunda azgın dalgalarda balık alıyorlar. Özelliklede sabah. Ama açıkçası yakındaki dere ağızlarını bırakıp buralara gitmek pek işime gelmiyor. Aslında bu haftasonu 1 sabah buraları deneyebilirim.

Japonların bütün videolarına baktığımda ortayaşüstü insanlar genelde levrek peşinde ve full donanım gidiyorlar avlara.

Bu videoda avlandığı saati ve yakında bir dere varmı onu sormuştum 2 gün önce :) Hem Feed Shallow hemde diğer favorim Max Rap kullanılmış bu videoda :)
    http://www.youtube.com/watch?v=mm6b1fDu-g0

Cesur meret :)
    http://www.youtube.com/watch?v=_rMz34VZDiI

http://www.youtube.com/watch?v=2IgsINoyC78

Son düzenleme: 10 Şubat 2011
  12. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Erman çok teşekkürler. Söylediklerinin her kelimesine katılıyorum. Balıklıova tarafı bilmediğim ve hep merak ettiğim bir yer, ama güzel olduğunu işitiyorum hep (zaten o tarafların güzel olmaması mümkün mü..)

Sevgili Erman, böyle güzel nice nice günleri beraberce yaşamak üzere inşallah. Selametle ve rast gele..

13. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Bu yeni videolar için çok teşekkürler, şimdi hepsini izleyeceğim:)

Böyle taşlarda yeni yeni avlanmaya başladım, o yüzden bu tür meraların optimum verimli olduğu koşulları aslında ben de bilmiyorum. Fakat sizin de farkettiğiniz gibi paylaşılan videolarda bu tür meralarda genelde dalgalı havada avlanıyorlar gibi. Yani patlak, hiç olmazsa yeterince dalgalı hava önemli sanki. E bir de sabah ve akşam suyu gerçeği var sanırım. Öte yandan, her taş balık yapar diye bir şey de yok tahminimce.

Şöyle yapalım, siz sizin taşları deneyin, biz bizim taşları deneyelim, tecrübelerimizi beraberce burada paylaşalım:)

Neyse, şimdi paylaştığınız videoları zevkle izlemeye başlıyorum:)

14. eminertürk

eminertürk emin ertürk

Favori Kamış:
    shimano catana
    Favori Makine:
    penn sargus shimano baitrunner 6500b
    En İyi Avı:
    yildizli trakonya 53 cm 1,5kg sinarit 1,75kg
    yavaş yavaş alıştır diyorsun abi mesaj alındı;) eyVallah abi

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 11 Şubat 2011
  15. modena

modena

ahmetbeyliye mutlaka gidilmeli...mevsiminde burada at-çek yaparak oldukça keyifli avlar yapılabilir...kayaların yapısı rahat bir ava izin verecek derecede...yani dengede durma gibi bir sorun yok...

neyse nasılsa bir gün beraber gideceğiz...ben esas közde yapılan tadımlık zargana ve midyelere değinmek istiyorum...yani bu yapılmazdı be...dağıldım burada resmen...böyle bir şey yapmayı ne kadar istediğimi biliyorsun...ağzımın suları aktı...vede akmaya devam ediyor...offf aykut offff...

av böyle oldumu zevki kat be kat artıyor...çayır çimen börtü böcek arasından yürümek...yorulacaksın...terleyeceksin...hafif açlık hissedeceksin...sonra avlağa yaklaşırken ki o ilk manzara...yüzde oluşan tatlı tebessüm...yapılan pişen midyeler...oh ne ala dünya vallahi...

müsait olmamam dolayısı ile katılamadım aranıza...ancak inşallah başka zaman yanınızda bende olacağım...erhanla tanışma fırsatını kaçırdım...ama umarım ilerleyen dönemde onunla da tanışacağız...

eh ne diyeyim...bir sonra ki avda görüşmek üzere...:)

ellerinize sağlık...çok güzel bir gün olmuş...

not: mine hanımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm...o kekikden bende istiyorum...uzunca süre oldu dağda bayırda gezmeyeli...yoksa bende kaçırmam hani...:)

16. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Ah Turgayım ah; inan senin olmadığın av maceralarında ben de hep bir burukluk oluyor. Bu organizasyonda beraber olmayı çok istiyorduk, maalesef olmadı.

Arzum şu: Gerek Ahmetbeyli civarındaki taşlarda, gerek başka bakir mera ve taşlarda av kamplarına çadır tulum beraberce gitmek ve odun ateşine güzel güzel balıklar yatırmak (levrekler, ıskarmozlar, kofanalar ve belki daha başkaları). Bu arada mis gibi dağ ve deniz havasını, kekik ve adaçayı kokusunu, binbir çiçeği bol bol teneffüs etmek. En nihayetinde, bakir doğada beraberce vakit geçirmiş olmak..

Çok Sevgili Arkadaşım, Av Partnerim Turgay; tez zamanda, en güzel bir av organizasyonunda buluşmak dileği ile, sağlıcak ve selametle..

Not: Mine size de kekik toplayacaktı, fakat kekikler şimdi çok körpe; dolayısıyla önümüzdeki aylarda kekikleri beraberce toplayacağız:)

17. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Evet Emin, aynen öyle diyorum:)

18. alpay79

alpay79 Alpay TERAZİ

Favori Makine:
    Shimano Sahara 3000 FD
    Aykut Bey,
    Resmen bizleri o güzel yerlere götürüp içimizin yağını erittiniz :)

Keyfinizi bizimle paylaştığınız için teşekkürler.

Saygılar

Alpay

19. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    gerçekten çok güzel fotoğraflar emeğinize sağlık. böyle güzel doğa hariaklarını gördükce iyice sıkılmaya başlıyorum istanbuldan :)

20. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    halibut.20kg(tahmini:D)
    Son gunlerin en guzel raporu desem yeridir,memlekete subat ayinda bahar gelmis,cicekler acmis.