Aha bir balikci motorcu daha cikti. Osman, Cigli Ataturk organizedeyim. Organizeyi biliyorsan birlikte de gidebiliriz. Gerci Akinin ekledigi fotografta hersey acik.
Arkadaşlar tekrar hatırlatıyorum: Katılım ayrılan yer veya yapılan liste ile sınırlı değildir.. Müsait durumda olan tüm arkadaşlarımızın gelebilmesi bizler için çok önemlidir. Elimizden geldiğince zaman ayırmaya çalışalım lütfen.. Ha gayret..
Uydu resimlerinden gördüğüm kadarı ile güzel bir yer... Bence siz giderken takımlarıda götürün belki takılırsınız. Ama sirküler var demi... Olmaz olmaz siz götürmeyin, bol bol çay için kaynaşın....
Arkadaşlar büyüksünüz, resimli anlatımlar tarifler ama uydu resmi gerçekten inanılmaz olmuş. Ne demeli bilmem ki? Ahmet bostanlı vapur iskelesinin doğusu yasak benim anladığım kadarıyla mekan batıda kalıyor. Yani herşey serbest
Evet. Bu bölge yasağın dışında kalıyor. Kalıyor da su derinliği 30-70 cm.. Ayrıca yosunluk bir alan. İsparozun dışında pek balık da yok. İşçiler her gün torba dolusu Aquavides ( madya) çıkarıyorlar. İhraç ediliyor.. Bu iş nasıl serbest, bu deniz kabuklusunu kimse tahlil etmiyor mu, nasıl alıyor AB, bilemiyorum doğrusu..
Cikarilan kabuklular "Kidonya" diye biliyorum Cihangir agabey. Yaniliyormuyum? Alicilar da italya ve fransa.
Doğrudur Yalçın. Bu kabuklulara biz Karşıyaka'da çocukluğumuzdan beri " madya " diyoruz mahalli olarak. Ama asıl madya sanırım o çipura avladığımız şeytan minaresi kılıklı kabukluya deniyor.. Ancak " aquavides " in doğru olduğunu sanıyorum.. Belki "kidonya" ve " aquavides ayni kabuklunun farklı dillerdeki isimleri olabilir..