İzmir'de Bir At-Çek Avı, Yeni Tecrübe ve Tahminler, İki Yakışıklı Levrek

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında koxford tarafından paylaşıldı.

1. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    Nefes almadan okudum,sanki levrekle ben mücadele ediyormuşum gibi heyecanladım..Süper,cidden süper...Ben ne zaman gümüldüre gelsem yılanbalığından başka birşey alamıyorum :D
    Tebrikler toprağım...

2. İzmirli51

İzmirli51 Fikret ALAYLIOĞLU

Favori Kamış:
    2,59 cm Shakespeare UglyStik Lite, 2,40cm Dam EMotion 25 IM6X ,
    Favori Makine:
    Sahara 3000FD ve Sonora 2500FB - 4000FB
    En İyi Avı:
    Levrek 1,950 kg
    Güzel geçen av paylaşım için teşekkürler..

Merhaba Aykut bey,
    5-6 senedir hasret kaldığım güzellikte bir av macerasını sizin yaşamanız ve de gerçekten güzel anlatımınız benim için oldukça hoş bir an oldu. Ayrıca bizim gibi amatör kıyı avcılarına balığın boyutları hakkında vermiş olduğunuz referanslar da gayet yerinde bir paylaşım.Teşekkürler.
    Aslen İzmirli olup, 20 senedir Adana'da yaşamaktayım. En zevk aldığım hobim kıyıdan at çek ile levrek avlamaktır. Adana yöresinde bilinen avlaklar bilhassa hafta sonları oldukça kalabalık amatör balıkçı ile dolmaktadır. Ayrıca son 5-6 yıldır hırpıcılık, termal santral yapılması hususları levreğin yöremizde oldukça azalmasına neden olmuştur. Benim gibi kalabalığa karışmak istemeyen kişiler için levrek tutmak imkanı gittikçe azalmaktadır.
    Kısmet olursa 2011 yılında memleketim Gavur İzmir'e :)) dönmeyi planlamaktayım. İnşallah bir av esnasında karşılaşır ve sizin tecrübelerinizi paylaşmayı isterim. Herşeyin gönlünüzce olması dileği ile size ve tüm avcılara bol avlar temenni ederim.

Son düzenleme: 18 Ağustos 2010
  3. fish founder

fish founder Özgür

son dönemlerde okuduğum en dolu en güzel paylaşımlardan biri,
    eşinizle olan uyumunuz,av kareleri,vicdani tebliğ dahilinde yaşam hakkını geri verdiğiniz balıklar,
    aramıza hoş geldiniz,

4. Mehmet Solgun

Mehmet Solgun Mehmet

Keyifli bir yazıydı

Aykut bey, aşağı yukarı yirmi yıl göl, deniz ve dalyanlarda avlanmış yüzün üstünde levrek bir okadar da karagöz ve çuprayı yakalamış bir kardeşin olarak diyorum ki o zevkli anlatımınla beni eski günlerime geri götürdün.Ama ben bütün bu avlarımı Adana'da yer oltası dediğimiz tahtaya sarılı misina ve iki iğneden ibaret olan takımımla yaptım.
    Aralıklarla devam etmeme rağmen ara verdiğim denize 7-8 yıldan sonra geri dönüyorum.Bir farkla;4.50'lik iki surf kamış,iki surf makine ve 2.40 lık iki parçalı iki kamış ve biri 4000 lik ecuzima,diğeri gene 4000 lik pen makinemle.. Tabi River2 Sea'nin ve Yo Zuri'nin en iddialı sahteleri de yanında.
    Aykut bey,Yalnız ben Eylül'ü bekliyorum.O zamana kadar böyle deniz adamları heyacanıyla yaşadıkların olursa;lütfen yaz.Özlemişim be.Saygılar.Mehmet Solgun/ADANA

Son düzenleme: 18 Ağustos 2010
  5. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Teşekkürler Mustafa Bey. En iyi dileklerle ve rast gele.

6. TANAY

TANAY mehmet gözaydın

öncelikle tebrikler.
    bir şey öğrenmek istiyorum. bu sahte yemlerde kancaları olduğu gibimi bırakılıyor yoksa yem falan takılıyormu?

7. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Faruk Bey, hayatınıza biraz olsun heyecan katabildiğime sevindim. Ben de Gümüldür civarında özellikle geceleri yemli avlarda hep mıngrilerin hışmına uğramışımdır. Ama Ürkmez ve Gümüldür civarındaki azmaklar levrek için birebir. Sevgiyle kalınız ve rast gele.

8. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Fikret Bey, memleketiniz güzel ve gavur:) İzmir'e geldiğinizde umarım tanışır, beraber av yaparız (benim Adana'ya gelme ihtimalim hiç yok gibi, oysa son zamanlarda pek güzel olduğunu işittiğim, görmek istediğim bir yer Adana).

Bir şey merak ettim: "Hırpıcılık" nedir acaba?

Size en iyi dileklerimi yolluyorum; her şey gönlünüzce ve en iyi av tecrübeleri sizinle olsun.

9. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Özgür Bey, bu güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Sağlıcakla kalınız ve rast gele.

10. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Mehmet Bey, umuyorum Eylül'den itibaren yeni takımlarınızla gönlünüze göre avlar yapacaksınız, biz de zevkle bu avların raporlarını okuyacağız. Her şey gönlünüzce olsun ve rast gele.

11. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Mehmet Bey, teşekkür ederim. Üçlü kancalara yem falan takmıyoruz; hedef balığı ama sahtenin kendi hareketiyle (aksiyonuyla) ama sahtenin bizim katkımızla kazandığı hareketlerle cezbetmeye çalışıyoruz. Buradaki mantık, avcı balığın sahtemizi yemlik, yaralı bir balık gibi algılayıp ona saldırmasını sağlamak. Üçlü kancalara yem takarsak, sahtenin cezbedici hareketi (aksiyonu) bozulacaktır. Sağlıcakla kalınız ve rast gele.

12. EUPHRATES

EUPHRATES erdem

aykut selam

avlarının resımlerı ve o guzel anlatımların ıcın tesekkurler ızmur urlada sahılde yasıyorum rehberı bu yuzden yaz sezonu pek avlanma sansım yok ama eylul sonundan ıtıbaren yolun buralara duserse mutlak tanısmak beraber av yapmak ısterım

13. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Merhaba Erdem Bey. İnşallah tanışır beraberce avlanırız. Aslında Urla taraflarında avlak keşfetme niyetim de vardı, hiç fena olmaz doğrusu. Bir de nerede rehberlik yaptığınızı merak ettim, bir sakıncası yoksa tabi. Sağlıkla kalınız ve rast gele.

14. EUPHRATES

EUPHRATES erdem

aykut tekrardan selamlar

ben tum turkıyede tur gezdırıyorum genelde yabancı agırlıklı calısırım,ctes gunu turum var 1 ay olmucam ortada benım burda bıldıgım guzel yerler var hepsı ykı ve dere agızları kısları levrek yapıyor ve lıman menıdırek vs yerler hepsı ulasımı rahat ve kolay artık eskısı gıbı balık cıkmadıgından pek uzaklara gıtmıyorum onun yerıne farklı teknık ıle buyuk balık pesınde zaman oldurmek benımkısı ama ınan sunu soyleyeyım cocuklugumun urlasında o levreklerı nasıl yakaladıgımız hayretle dusunuyorum ne bılgı ne malzeme ne becerı ,umarım bu sene guzel gecıcek bol yağış var dıyor meteoroloji hayvan kıyılar ama su aşırı sıcak su aralar kıyıdan bısey almak ımkansız gıbı 25 derece su sıcaklıgında kıyılayacak pek balık yok olanda cok ufak,neyse gorusuruz cenem dustu sanırım:)

15. EUPHRATES

EUPHRATES erdem

aykut bırde erdem de yeter,anlastık mı

16. Corydorass

Corydorass Hakan Benli

En İyi Avı:
    73 cm Turna, 61 cm deniz levreği
    aykut bey diğer mesajınızda aydınlatma ile ilgili bazı şeyler sormuştum ..

bu merada da sokak lambası durumu söz konusu mu ? yani ay dışında bir aydınlatma unsuru varmıydı ? yoksa zifiri diyebilirmiyiz ?

17. TANAY

TANAY mehmet gözaydın

teşekkürler.

18. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Tamamdır Erdem :) anlaştık.

19. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Sevgili Hakan, diğer konudaki merayla aynı mera bu; yani zifiri karanlık söz konusu değil.