İzmir'de Bir At-Çek Avı, Yeni Tecrübe ve Tahminler, İki Yakışıklı Levrek

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında koxford tarafından paylaşıldı.

1. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Gözütok Bey, çok değerli tecrübelerinizi paylaşmışsınız, size çok teşekkür ederim; ara ara dönüp tekrar okumak isteyeceğim bilgiler bunlar. El oltası ile iri balığı kıyıya veya tekneye almak bence de bambaşka ve zor bir meleke, belli ki (benim için kazanması ancak hayal gibi görünen)bu melekeyi siz kazanmışsınız.

Umuyorum yeni başlayacağınız (ve benim de şiddetle tavsiye edeceğim) at-çek avlarınız gönlünüzce olur. Fakat lütfen hemen sıkılmayınız; sizin benden büyük bir amatör olarak kesinlikle çok daha iyi bildiğiniz gibi, balık avı ve balık avında yeni denediğimiz tekniklerle sonuca ulaşmak tecrübe ve sabır işi.

Kendi türüne göre çok iri balıkların etlerinin kart ve lezzetsiz olduğuna da kesinlikle katılıyorum. Aslında böyle çok iri balıkları salmak gerçekten de mantıklı ve belki de gerekli, zira onları saldığımızda balık stoğuna güçlü genlerini aktarmaya devam edecekler, ama alıkoysak sadece kart ve lezzetsiz bir öğün olacaklar. Yani belki sadece alt limitleri değil, üst limitleri de düşünmek lazım (bir de miktar/yekün limiti meselesi var tabii).

Folyolu ve sızma zeytinyağlı tarif için de ayrıca teşekkür ederim:)

Gözütok Bey, en güzel av tecrübeleri sizinle olsun diyorum; sağlıcakla kalınız ve rast gele.

2. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Ünal Bey, gününüze birazcık olsun heyecan katabildiysem ne mutlu bana:) Yüreklendirici yorumlarınız için de çok teşekkür ederim. En iyi dileklerle ve rast gele.

3. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Hakkı Bey çok teşekkür ederim. Ben de size ve herkese gönlünüzce avlar yapmanızı diliyorum.

4. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Sevgili Emrah, iyi dileklerin ve yüreklendirici sözlerin için çok teşekkür ederim. En bereketli, gönlüne göre avlar seninle olsun, sağlıcakla kalasın.

5. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Sevgili Erman, hayatının bir anına biraz heyecan katabildiğim için çok sevindim, cesaret verici sözlerin için de çok teşekkür ederim. Ben de inşallah birgün görüşürüz diyorum (dünya küçük, İzmir daha da küçük:) ) En iyi dileklerimle, sağlıcakla kal ve rast gele.

6. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Sevgili Aykut hoş geldin....

Böyle bir amatör balıkçı karşısında ancak eğilip, şapka çıkartılır...

Artık geleceğe daha bir umutla bakıyorum...

Tabiat ana zaten kendisine saygı gösterenin mükafatını veriyor, bu centilmen girişimineede ne kadar cömert davransa azdır.

Tebrik ediyor ve herkesin örnek almasını temenni ediyorum...

7. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Paylasim icin cok tesekkurler ve tebrikler.Daha nice av raporlari paylasman dilegiyle.
    Rastgele...

8. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Ünal Bey, ben teşekkür ederim. Evet levrek geceleyin de sahteye atlamaktadır, en azından İzmir civarındaki avlaklarda bunu yapmaktadır. Aslında levreğin beslenme alışkanlıklarına dair araştırmalar, onun daha ziyade gece beslendiğini göstermektedir.

Sık sık gece avına (at-çek) gittiğim avlaklarda, levrek gün battıktan yarım saat sonra da vurmuştur, gece yarısı da, sabaha karşı da; yani balığın gezel saati aynı avlakta farklı zaman ve günlerde farklılık arz etmiştir. Bunda hava, su, sıcaklık, dalga, akıntı, mevsim gibi faktörler elbette rol oynamaktadır.

Bir de gece at-çek avlarında ayın etkisinin büyük olduğuna inananlardanım. Mesela ayın tepsi gibi olduğu geceler pek verimsiz olmuştur, buna mukabil yeni ayın hemen öncesindeki ve özellikle de hemen sonrasındaki bir iki gün, bilhassa güneşin batma saati ile ayın batma saati birbirine yakın ise, inanılmaz verimli olmaktadır. Böyle gecelerde, levreğin gecenin hangi saatinde vuracağı belli olmaz, ama gecenin bir aralığının levrek yapması kuvvetle muhtemeldir. Dikkat ederseniz, burada raporlanan av da tam böyle bir gecede yapılmıştır (Tabi en nihayetinde bunlar kısıtlı zaman ve mekanlara dayalı tecrübelerdir, dolayısıyla ille de bu iş böyle olacaktır demek manasızdır. Hatta belki de farklı avlaklarda aynı faktörün etkisi farklı bile olabilmektedir; ne bileyim, benim gittiğim avlaklarda çok fazla ay gece avını bozarken, başka bir yerde tam tersi bir etki yapabilir. Bu yüzden, bilgiyi biraz da avlak bazlı aramak lazım diye düşünüyorum).

Sıcak yaz günlerinde gece avı en güzelidir bence; hiç olmazsa güneş sizi kavurmaz ve günün bunaltıcı sıcağı yoktur.

Bu yüzden, levrek avlaklarınızı at-çek için bir de geceleri denemenizi şiddetle öneririm; ama mümkünse daha gün batarken avlakta olun ve sabaha kadar, yani bütün gece şansınızı deneyin, zira dediğim gibi, balığın saati hiç belli olmuyor.

En güzel gece at-çek avı tecrübeleri sizinle olsun diyorum; sağlıcakla kalınız ve rast gele.

Son düzenleme: 17 Ağustos 2010
  9. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Tanbay Bey, cesaret verici yorumunuz için çok teşekkür ederim. En iyi dileklerimi yolluyorum; en güzel av tecrübeleri sizinle olsun ve rast gele.

10. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Ali Bey, çok teşekkür ediyorum. Ben de size en güzel av tecrübelerini diliyorum. Sağlıcakla kalınız ve rast gele.

11. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Murat Bey, sıcak karşılamanız ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. İnşallah beraberce güzel paylaşımlarımız olacak. Sağlıcakla kalınız ve rast gele.

12. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Hakan Bey, cesaretlendirici yorumunuz için çok teşekkür ederim. En güzel av tecrübeleri sizinle ve her şey gönlünüzce olsun.

13. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Sevgili Akif Bey, cesaretlendirici sözleriniz için çok teşekkür ederim. Umarım bir ara memleketinize yolunuz düşer de sizinle tanışma fırsatımız olur. Hatta Turgay Bey'in ve belki başkalarının da olacağı güzel bir av macerası yaşarız.

Memleketiniz güzel İzmir'den en güzel dileklerle...

Not: En iyi avınıza hayran kaldım, bu yüzden bu avı bir daha hiç yapamayacağınız (çünkü hiç bulamayacağınız) günler diliyorum:)

Son düzenleme: 17 Ağustos 2010
  14. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Sevgili Vedat Abi, senden böyle cesaretlendirici sözler işittiğim için çok memnun oldum, çok teşekkür ederim. Dahası, senin paylaşımlarının bana hakikaten önemli katkıları olmuştur, bu vesileyle bu yüzden de sana çok teşekkür ediyorum.

Muharrem ve Erdem Beyleri tanımıyorum, nasipse inşallah onlarla da tanışma fırsatımız olur.

İnşallah bundan sonra burada hem yeni tecrübelerimi paylaşacağım hem de sizin tecrübelerinize iştirak edeceğim.

Vedat Abi, en güzel dileklerimi yolluyorum; sağlıcakla kalasın ve rastgele.

15. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Sevgili Ahmet, asıl ben sana bu güzel sözlerin için çok teşekkür ederim. Ben de sana en güzel dileklerimi yolluyor, en güzel av tecrübelerinin seninle olmasını diliyorum. Esen kalasın.

16. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Teşekkür ederim Cem Bey, en güzel dileklerimle ve rast gele.

17. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Hakan Bey, bu güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. En iyi dileklerimle ve rast gele.

18. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Caner Bey, iltifat ediyorsunuz. Sıcacık karşılamanız için size çok teşekkür ederim. Size en güzel dileklerimi gönderiyorum. Esenlikle ve rast gele.

19. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Teşekkürler ve en güzel paylaşımlara iştirak edebilmek dileği ile..

20. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    aykut bir geldin pir geldin kardeşim bilgilerini tecrübelerini ve araştırmacı kişiliğini yansıtan paylaşımcı ve öğretici güzel tadından yemede yat dedirten bir rapor olmuş :)

daha nice güzel raporlarda görüşmek üzere:)