dün akşam kirazlıyalı sahildeydim.3 saat takıldım havanın güzel olmasına rağmen ne büyük,ne küçük hiç balık yoktu.sadece istavrite atanlar bile 1 balık ya çektiler ya çekemediler.kısacası balık yoktu.
mırmır çıkıyor olabilir..! Umarım oraya gidip te mırmır alanlar 500gr dan aşağı olanları salarlar...!!
Bu sabah Eskihisar'da, levrek tutalım diye rapala atanlar bir sürü lüfer yakalamış. Bir kaçını gördüm, baya baya kaba lüfer.
Ben iki tane gördüm. Bana söylenen, sabah hemen herkesin bir iki aldığı yönünde. O yüzden zaten "-mış" diyorum. Ama akşama kadar tık yoktu, o ayrı mesele. Bir amcamız vardır, istavrtitten başka balık tanımaz. Kaç senedir ilk defa istavrit tutamadan döndüğünü gördüm ki, en kötü zamanda bile o muhakka 1-2 tane olsun alırdı istavridi. İstavrit yok derken, başka şeylerde yok. Resmen kurumuş sanki deniz. Bugün bizim sahile (TÜBİTAK sahili) indik, tekneye kızak filan yaptık. Bir ara atlayıp koy civarı çapari, kaşık, silikon filan denedik. Tık yoktu gene. Ama kıyıdakiler, biz gezerken birinin tekneden sarıkanat aldığını görmüşler. Aslı vardır sanıyorum.
cıkan balığı adet olarak sayayım perşembe 1ad ben cuma 3aded biz 1adet recep abi (gördüğün) cumarttesi 1adet ben pazar 0 pazardesi (bugün)0 buarda en az 20kişi olta sallıyo buarada benim tuttuklarım zaten rapor olarak mevcut sitete
İyiymiş gene, boğazda o da yok Cuma sizden bunlar çıkmış. Teknecilerde bir miktar almış. Adet bilmiyorum, ben sadece varmı bir şeyler dedim, cevap: "baya bir lüfer/kofana aldık" oldu. Dün akşam 21:00'e kadar Feribotun ardındaydım. Eşek istavritleri yem dayandırmadılar. Arada şaşırmış bir tane çinekop denk geldi sadece.
Dün körfezde forda kadar olan mesafede kaşıkla 2 saat civarı dolandık.Hiç bir hareket olmadı,bir dahaki sefere kaşık yerine rapala denemeyi düşünüyorum,rapalayı kurşunla nasıl atmalıyım ondan emin değilim.aynı kaşık gibi bağlasam hareketinde bir sorun olur mu acaba?
at çek dediğin teknenin arkasından çeksem daha iyi değil mi? bir de özellikle bir yer önerir misiniz körfezde gezincek?
Yer için çok bir şey diyemem, körfez tarafını pek bilmiyorum. Ancak, derinliğin 15m'den fazla olmadığı, tercihan 7-8 metre olduğu, bayır olmayan, düzlük yerlerde gezebilirsin lüfer için. En iyisi kaşıktır, ama her kaşık iyi netice vermez.
Hafta sonu izmite ziyarete gitmişken, balık varmıdır diye marinaya indim.C.tesi gece 22:00 gibi gidip sabah 06:30 'a kadar yemli (tavuk eti) mezgit tuttuk. Mezgitler 15-20 cm civarında ve gerçekten çok lezzetliydi:hungry: