arkadaslar merhaba ben aranıza yenı katıldım.isim dolayısıyla ızmıte tasındım ve artık burada hayatımı devam ettırecegım allah nasıp ederse tabı.bugüne kadar akdeniz ve ege de avlandım.marmara deniziyle yeni tanıstık ama durum pekde iç açıçı degil galiba simdilik sizi dinlemekle yetiniyorum avlak yerlerini ögrenmeye çalısıyorum.bana yardımcı olursanız çok sevinicem genelde kullanılan takım ve yemler nedir nerde ne çıkar nasıl gidilir bu konular hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim simdiden tesekkürler hepinize
erhan abı cumartesi gunu kavaklı tarafı.pazarda derince ve marınaya geldım.ancak ben sunada kanaat ettim.aslında bolgemızde balık var.ama bız yerını bılmıyoruz.cunku her gıttıgım yerde yem cıkaran var.bence bız meraları tam bılmıyoruz.sorun bu.tutan tutuyor balıgı.
Körfezde Bereketli bir akşam.... Arkadaşlar merhaba; Aranıza yeni katıldım. Yıllardır balık avı merakım var ve avlanmaya çalışıyorum. Aylardır Atakan Abimle körfezin gitmediğimiz kıyısı kalmamıştı, ancak dün akşam Atakan abi,Adnan abi ve kardeşim Sadık' la çok bereketli bir akşam geçirdik...Aylar sonra olunca daha bir heyecanlı oldu....Karagöz,eşkina,barbun ve ispari...daha ne olsun....hepinize rastgele......
Selam.... Yem Derince' de Merkez Camiinin 100 mt batısında cadde üzerindeki av bayisi Adnan' da bulabilirisin..Genelde yemsiz zaman olmuyor gibi....
MaşaAllah, murat neredeyse heryeri dolaşmışsın, yem çıkaranlar ne yemi çıkarıyordu tekemi?, sorsaydın nerelerde balık var diye, ama söylerlermi bilmem, tutan tutuyor dediğine göre ne tuttuklarını göerebildinmi bari? sende saklı bilgi varsa hani diyorum, özelden bilgilendirebilirsen fena olmaz, bu soğukta yemde çıkarmak kolay değil, selam ve sevgilerimle, RASTGELE
Merhaba Mehmet; Öncelikle, Hoşgeldin, İnşaAllah izmite alışmada zorluk çekmezsin, evet şuan kışın tam ortası, bu nedenle balık işleri pek iç açıcı değil, av yerlerini öğretenler, yemlerden falan bahsetmemişler anlaşılan, kullanılan takımlar şeytan oltası, 2li, 3lü dip oltası, göl kamışı mantarlı, el oltası, kamışla, kaşık, sahte,gezer kurşunlu tek iğneli dip oltası vs. şartlara ve zemine göre bu oltaları (benim bildiklerim) kullanabilirsin, yemlere gelince, tavuk göğsü, buranın batak kurdu, karides, teke, mamun, boru kurdu, midye, gibi yemler genelde kullanılan yemler, nereden ne çıkar buna cevap çok detaylı, nasıl gidilir, arabanız varsa çok kolay, yoksa bölgesel dolmuş, araçlar, vapur, birgün belki biyerlerde avlanmak nasip olursa daha detaylı, konuşabiliriz, sevgiyle kal ...
Hoşgeldin; ....Karagöz,eşkina,barbun ve ispari...daha ne olsun...aman daha iyi olsunda, hani, biraz bizlerede olsa fena olmaz dimi, Nerelerden aldınız? biraz çıtlatsaydınız bari, belki bizlerde sebeplenirdik hani... RASTGELE
erhan abı valal bıldıgımız bı yer yok.yem olarak kurt cıkarıyordu arkadaşlar.tabı cokta sormadım nerde tutyorsunuz dıye soylemeyecekler nasıl olsa.bakalım ben havalar bıraz duzelırse kandıra tarafına gıtmek ıstıyorum denemedıgım bı oraları kaldı.
Hadi bakalım birde kandıra taraflarını dolaş, dilerim kısmetin bol olur. Buralarda bir denk gelsede hem balık tutar hemde bu vesile ile bir tanışmış olurduk, görüşmek dileği ile , RASTGELE
Sn.Hemşehrilerim ,daha önceleri Gölcük,Değirmenderede yaşadığımı söylemiştim.Avlaklarınızın arasında Konca yok,üzülerek gördüm.Konca nizamiyesinin 800-1000 metre uzağında kayalık sahilde mevsimin her balığını doğru takım ve yemle alırsınız. İstanbuldan,Bursadan,Sakaryadan ve diğer illerden oraya gelenler var.Sizlerin orayı ihmal etmesini anlayamadım.15-20 kişilik bir organizasyonu kaldırabilecek büyük bir avlaktır.BİLGİNİZE. Selamlar.
Artık balık başlayınca bir organizasyon yaparsınız, yöreyi iyi bilen biri olarak, 800-1000 metre, uzaklığı arayarak vakit kaybetmeyiz sayenizde, yanılmıyorsam orada yolun karşısında roma mezarı var, onun hizasınamı denk geliyori bu 800-1000 metre? Sevgiler, Saygılar, RASTGELE...
Merhaba.Romen mezarlığı ile Konca arası.İnşallah hava müsaade edince neden olmasın yaparız birşeyler.Konca bayırının başladığı yer.Sevgi ve selamlar.
Merhabalar; Yarın kaçta gidiyorsunuz, kısmetse? şartlar olgunlaşırsa, belki gelebilirim, yem ne kullanıyorsunuz,? canlıi cansız ? Sevgi ve saygılar;