İzmit ve Çevresi Paylaşım ve Organizasyon Alanı

Konu, 'Topluluk sayfaları' kısmında Şimal tarafından paylaşıldı.

1. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Biliyorumda kokusunu ne yapacağız o önemli.... ;) idk neler yapıyorsun balığa gitmiyormusun hiç... :)

2. gmefem

gmefem mehmet

Favori Kamış:
    alba star leader 3234 3mt ilk göz ağrım
    Favori Makine:
    shimano catana 4000
    En İyi Avı:
    oklama 63 cm 2,5 kg
    erhan abi ÖZGÜN AV bayii adamın adı erdogan özer cep:0543 303 50 55 iş tel:0262 323 83 70 adres Yeşilova mahallesi turan güneş caddesi no 526/a çayırköye giderken abi sağ tarafta kalıyor

3. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Trabucco İridium Distance 4.20 3p,Ryobi Komatsu 3.75 50-150 ,Spro GTPRO 2.40 15-40 3 parçalı spin
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 4000 FA,Shimano Ultegra XSC 5500,Shimano Catana 4000,Ryobi Ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    kiloluk eşkina,1.1 kg mırmır,lüfer vs..
    selamlar abi..

tüm bilgileri mehmet vermiş ayrıntıları ile..

mehmet saol kardeşim..

4. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Mehmet çok teşekkür ederim, sağ olasın... :) Selâmlar... :)

5. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Övünç sanada çok teşekkürler, nasılsın, bir yerlere takıldınmı varmı taze haber... :)

6. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Trabucco İridium Distance 4.20 3p,Ryobi Komatsu 3.75 50-150 ,Spro GTPRO 2.40 15-40 3 parçalı spin
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 4000 FA,Shimano Ultegra XSC 5500,Shimano Catana 4000,Ryobi Ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    saolasın abi iyidir sen nasılsın,bişey değil ne demek..
    abi bir yerlere gidemedim epeydir,fakat taze haber istersen var ama kayık lazım lüfer yapan bir yer varmış duyduğuma göre ama tazecik istavrite geliyormuş sadece..

daha önce de duyduğum bir yer burası ama dediğim gibi kayık lazım hemde pek yakın değil tabi kayık ile gitmek anlamında..

biraz daha soruşturayım bir sonuç alırsam haberleşiriz..dur sana özelden yazıyorum abi..

olmadı çarşamba günü en kötü bir at çek ve canlı yem yapayım diyorum tatlı suya..

7. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Bende iyi sayılırım evde pinekliyorum... :) tatlı su derken mehmetin gittiği yeremi düşünüyorsun.? yoksa başka düşündüğün yer varmı..? balık tutma heyecanını yaşama adına tatlı su kefali ve kızıl kanatta olabilir...! :D Selâmlar... :thumb:

8. gmefem

gmefem mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shimano catana 4000
    En İyi Avı:
    oklama 63 cm 2,5 kg
    az önce müthiş bir haber aldım meralardan birinde acayip sarıkanat yapıyormuş akşam 3-4 ten sonra kıyıdan vatandaş 1 saatte 10 tane sarıkanat almış bir akrabam gitmiş yanına 10 dk. 3tane birden çekmiş kaşıkla yarın akşam üzeri bir deneme yapmaya gidicem bakalım mayısa kadar sürer diyorlar mutlu ve sevinçli bir haber kısmetimizde varsa bizde alırız belki bişeyler:D reeling :hungry:

9. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    evet akşam vardiyayı teslim ederken konuştum bende mehmetle ayak üstü hem bir duyumda değil bu canlı şahidimiz var :)

anlaşılan o ki dişliler çarşı iznine çıktı yakında da teskereyi alırlar kaybolurlar bu ara kovalamak lazım :)

kısmetse çarşamba hafta tatilimde mutlaka deneme yapacağım ilgilenen arkadaşlara duyurulur..

herkese iyi geceler bakalım yarın forumda körfez dişlilerinin fotolarını görecekmiyiz :)

10. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    tatlı su olursa mutlaka mehmetin gittiği yer olur abi..

ama aldığım son haberlerden sonra tuzlu su beni çağırıyor :)

bakalım yarın deneme yapacak arkadaşlar sonuç alabilecekmi..

kaşıklara sahtelere baka baka seve seve bir hal oldum artık balık yapsada denizle buluştursam güzellerimi :)

birde bugün duyduğum bir habere göre körfezimizden lagos alınmış eşkinaya denenirken kısmet işte..

sanırım yasaklar meyvelerini vermeye başladı..

baracuda falan çıkarsa karşıma artık şaşırmıycam :)

11. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Hadi denme yapın bakalım, sonuca göre gardımızı alırız... :D Övünç yeni haberler gelince sandalla lüfer durumu ikinci plâna kaldı galiba... ;) Selâmlar... :thumb:

12. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    aynen abi bakalım gelişmeleri takip edelim olmadı sandalı yine ön plana çekeriz :)

13. karakuş_34

karakuş_34 yasin

bugün 07.04.2013 mesafe yaklaşık 200 metre açıkta derinlik mesafesi 10 kulaç alınan balık 3 kg süre 2 saat balık cinsi iri istavrit ve sardalye çokşükür sonunda beklenen gün geldi ve yaklaşık 10 gün sonrada gırgırların yassagı başlıyor ve buda daha çok bol balık demek.herkeze rast gele diyorum.benim av raporum bugün bundan ibaret.

14. gmefem

gmefem mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shimano catana 4000
    En İyi Avı:
    oklama 63 cm 2,5 kg
    erhan abi deneme yapmaya gerek yok ben akşam üzeri gittim rüzgar şiddetli olunca balık kesti ama yanımdaki adam 1 tane çekti sabah hava durgun diye millet doğramış balığı alba tobi kaşık 2 no ile hava durgunken yapıyo yarın sabah iş çıkışı basıp gidicem oraya baya bir sarıkanat yani
    mrsparkle

15. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    vay Murat abim selamlar ve tebrikler afiyette olsun tabi :)

güzel haber aldık senden de,bir haberde benden buralardan güzel sarıkanat ve lüfer alınıyor ilk fırsatta deneme yapıcam inşallah umarım resimlerle geri dönerim :)

çok şükür dediğin gibi gırgır yasağıda başlıyor gerçi artık körfez hep yasak bizim bu taraflar ama balıkta sizin oralardan giriş yapıyor içeri..

şimdi işten geldim sabah kalkabilirsem ve hava da müsait olursa at çek yapmaya niyetim var ama bu yorgunlukla inşallah kalkabilirim :)

sağlıcakla kal abi en yakın zamanda görüşmek dileğiyle..

16. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Mehmet anlaşılan sen kaynağı bulmuşsun, neresiymiş bu yer, çok merak ettim doğrusu, ;) :D hadi bakalım sende alırsan birkaç parça bizde gideriz olmazda... ;) aman dikkatli git basıp gitme...! :eek: Sana RASTGELE...reeling hooked :thumb: Selâmlar.. mrsparkle

17. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    gece vardiyaları devir teslim ederken mehmet bana dişlilerden bahsedince tabi kurt girdi gece 3 te yatmama rağmen sabah ezanıyla uyanıp doğruca avlağa gittim :)
    bir baktım millet çoktaan başlamış at çeklere :)

ama nafile malesef bugün balık yapmadı 10:15 e kadar takıldım uykum çok geldi geri döndüm mehmetlere bu sefer merayı devir teslim ettim :)

alba toby,abu garcia toby rocket,kendo ve usami limon sahteleri denedim ama nafile..

dediğim gibi dün çok güzel yapmış balık bugün hiç yoktu yarın bilinmez ama ben çarşamba sabah yada akşam suyuna mekandayım ilgi duyanlar olursa buyursunlar :) Erhan abi buyur gel müsaitsen..

çarşamba batılı rüzgarlara güveniyorum bence hareket yapar havada parçalı bulutlu falan diyor tam da at çek havası..

eve geldim 2 saat kadar kestirdim ve o kadar saplantı olmuş ki lüfer bende rüyamda çatır çatır çekiyordum dişlileri :) (durum gerçekten vahim) :)

inşallah rövanş bol gollü geçer :)

herkese hayırlı günler selamlar..

18. aates2001

aates2001 Ahmet ATEŞ

Favori Kamış:
    Captain 1525 Cast Strong 360
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40 S
    En İyi Avı:
    2kg domuz(çütre)
    bütün dostlara merhaba.dün sabah 5 ten akşam 20:30 kadar süren av günümüzü kısaca sizlerle paylaşmak istedim.fotoğraf makinemiz olmadığı resim paylaşamıyorum şimdiden özür...
    sabah 5-6:30 te gölcük sahilinde aç-çek denemelerim sonuçsuz kalınca Muhammed hocam ile önceden anlaştığımız gibi kalkan avına karadeniz sahiline doğru yola çıktık.saat 08:30 gibi oltalarımızı suyla buluşturduk.30 dk içinde Muhammed ten bir patırtı geldi.evet ilk kalkanımız gelmişti.yaklaşık 35 cm idi. boyut limitin altında idi.salmak lazımdı. 10 dk lık uğraştan sonra Muhammed iğneyi balığın midesinden ancak çıkarabildi.maalesef hayata döndüremedik. Allahtan dişi değildi onunla teselli bulduk.daha sonra hiç ama hiçbir hareket olmadı. saat:12:30 gibi malzemeleri topladık ve dönüş yolundaki göle geçtik. bu arada kalkan avı için nisan 15 inden sonra gitmemizin daha iyi olacağı bilgisini aldık. tabi kalkan da hiçbir atraksiyon olmayınca canımız çok sıkıldı.at öylece bekle. pek bize göre değil dedik ama...
    dönüş yolunda gölde harika manzalar vardı.insanlar bir yandan piknik bir yandan av yapıyordu. hemen hemen herkes 1-2 almış turnası.biz de başladık at-çek yapmaya.Muhammed Hocam eski tatlı su avcısı biliyor olayı tabi...
    2. atmada hoooooop turna geldi.boyut 30-35 cm. limit altı.telefon ile ilk turnasının fotosunu çekti ve sonra gönderdi suya. hemen ondan sonra ben yaklaşık 4-5 m önümden sahteyi kaparken canlı gözlerle görüyorum turnayı ve alıyorum.işte benim de ilk turnam.boyut 42-45 cm arası. akabinde Muhammed hocam 3-4 kere vuruş alıyor ama yakalayamıyor. sonrasında gölcük e dönüş. sahil kenarında avlananlara bakıyoruz. dün 3-5 parça dişli alınan yerde kimseciklerde birşey yok. değirmendere ye geçiyoruz.olta atan yok.biraz daha batıya geçiyoruz.belki kimsecikler olta atmasa bile biz çekeriz diyoruz.başlıyoruz rüzgarlı ve dalgalı havada at-çek yapmaya ama nafile.yok yok yok. eve doğru geçerken sahile tekrar bakıyoruz.avcı sayısı artmış. bir kişi de 5-6 adet dişli görüyoruz.ne yapalım biz de atalım diyoruz.başlıyoruz yine. derken Muhammedin sağından 2. amcam alıyor bir sarıkanat.hadi başlar mı acaba derken hava iyice kararıyor ve eve dönüyoruz.
    evet arkadaşlar bir pazar günümüz böyle geçti. 12 saatten fazla süren maceramız çok yoğun,yorucu ve az balıkla geçse de çok güzel bir gün oldu. dolu dolu geçti.bir tek dolu olmayan kovalardı. inşallah zamanla o da olur. fotoğrafla süsleyemediğim için özür dilerim.
    herkese rastgele...

19. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır

Övünç sende baya bir sıkıntıdasın belli, rüyalar falan, hadi hayırlısı... :D temin pazardan geldim hava hem yağıyordu hemde baya bir soğumuş...! karmı yağacak nedir.. idk hava böyle olursa zor olur ama düzelirse en azından hava almak güzel olur, görüşürüz... Şu meşhur yeride özelden yaz bakalım, meraktan çatlayacağız ya... hihi Görüşmek üzere, Selâmlar... :thumb: mrsparkle

20. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır

Ahmet baya bir maceralı ve bol çeşitli avlara imza atmışsınız, balıkta almışsınız ne güzel, keşke 1-2 fotoğrafta olsaydı... idk :(
    Şu turnaları nereden aldınız özelden bir yazasan zahmet olmazsa diyorum hani... :D kavaklıda ve eşkina merasında istavrit başlamadımı daha...? Selâm ve Sevgiler... :thumb: mrsparkle