merhabalar hocam.. bende ordan seyrekte olsa balık alındığını duydum hatta bir deneme bile yapmıştık arkadaşla sabah suyunda bahsetmiştim.. bence denemeye devam etmek lazım ama hedef levrekse kesinlikle silikon yada raglou daha iyi çalışıyormuş bilginiz olsun.. balığın neyle alındığını öğrenebildin mi yemli mi at çekmi acaba ? inşallah içimizden birileri güzel bir balık alır bu ara azimli izmit oltacıları olarak bunu hakediyoruz sağlıcakla kal hocam görüşürüz..
merhaba Övünç.dün kızım kreşe gitmeyince 1-2 saatlik boşluk oldu akşam üstü.yoksa hergün git çocuğu al-gel falan fırsat olmuyor.ben de gideyim at-çek yapayım dedim.mekana vardım arabadan malzemeleri çıkarırken yanımdan geçen biri, abi rapala at biraz önce derenin ordan 1 kg nin üstünde bir tane levrek aldılar dedi.ben de zaten öyle yapacağım dedim ki gerçekten öyle ama aklımda daha çok lüfer var.neyse kısmet dedik yaptık denemeleri. ben de Strike Pro nun 2 çeşiti var.boyutlarını unuttum şimdi.biri sarı-turuncu karışımlı diğeri mavi-beyaz karışımlı. 3 çeşit te kaşık var.her iki rapalayı ve 2 numara kaşığı denedim ama maalesaf ne bir takip ne de bir vuruş alabildim.hayırlısı, kısmet başka zamana dedim evin yolunu tuttum. kısacası levreği rapala ile almışlar ama nasıl bir rapala orasını bilmiyorum. ama kafaya taktım.at-çek ile dişli çekmiştim kasım ayında, levrek kaldı geriye.ayrıca şu günlerde çok olmasına gerek yok en azından numunelik te olsa dişli tutsak bir rapor yayınlasak hiç fena olmayacak.rastgele...
cümleten hayırlı pazarlar.. sanırım bu ara pek bir hareket yok.. salı yada çarşamba günü balığa gitmeye niyetliyim ama çarşamba gökgürültülü sağnak uyarısı var salı daha muhtemel,tatlı su yada deniz olabilir,ilgilenen arkadaşlara duyurulur.. yem durumları nasıl acaba bilgisi bulunan varsa paylaşırsa sevinirim.. gece avıda olabilir.. sağlıcakla kalın..
aynen öyle hocam numunelik balığada razıyız bence eli kulağında balık yapmaya başlar çok çok yakında.. inşallah bir dahakine rastgelir selamlar görüşmek üzere..
ya kanka salı sabahtan bana takılsana oklamaya gidek ben gidiyom sen bilirsin yinede ne diyem birer olta yemli yaparız bide spin atarız sabah 5 te avlak girişinde buluşuruz sen orayı biliyon. pardon ya sen 12-8 mi çıkıyon işten yok ama senin yarın sabah son dimi ben başlıcam geceye buluşak kanka ne dersin
valla bende turna düşündüm ama dediğin gibi ben 12 8 im oraya gelmem anca 8 30 o saatten sonra da balık yaparmı bilinmez.. akşam suyunamı baksak acaba diyorum ?
sen salı sabahımı çıkıyon kanka farketmez balık ölene kadar yapıyo ben sabah tan geçerim oraya sende iişten çıkışta gelirsin olmazmı ölene kadar takıldıkmı yeter akşam balığa kalan varmı bilmiyom tatlı suda
Hayırlı akşamlar İzmitli dostlar, keyifler yerindedir inşallah Merhaba Övünç, numunelik balık demişsin gönderiyorum o zaman, dün gecenin numunelikleri Mekanları yoklamanızı tavsiye ederim, sezon açıldı buralarda
oooo İsa abi selamlar.. vay maşallah elinize sağlık güzel balıklar.. buralarda da başlamış olabilir mekanlara bakmak lazım dediğin gibi abi.. afiyetler olsun devamına rastgele..
benim herhangi bir bilgim yok kardeşim.. ama böyle bodoslama da dalma yahu bir selam ver bir tanıt kendini bakalım
Teşekkürler Övünç, darısı başınıza, sizin orada herkes birbirine bakıyor, birileri tutsada bizde öyle ava gitsek diye
övunc abi adım tuğrul karamürselliyim yas 26(profilde yanlişlik var) 2 seneden beri balık tutma baglılıgı başladı ve kımetse sizin gibi usta olmaya ccalişacaagım. boş zmanlarımda balık tutmaya calişiyorum ama hangi baligı nasıl ttucam bilmiyorum. usta olduugm konular sitavrit ve mezgit . yardım edersseniz sevinirim:thumb:
tebrikler Mehmet.bugüne kadar hiç turna yakalamadım ama anlatanlara ve görüntüye bakıldığında çok güzel olduğunu düşünüyorum.inşallah devamı gelir.rastgele...
birazda bölgemizden haberler vereyim.kimseden ses soluk yok madem... dün akşam suyunda 18-20 saatleri arasında yine halıdere de çeşitli rapala ve kaşıklarla at-çek denemelerim oldu.fakat ne bir takip ne de bir vuruş alabildim.eve dönerken iki tane amcamı yemli(borukurdu)ile dip denemeleri yaparken gördüm.gittim yanlarına biraz konuştuk muhabbet ettik.bu arada hafiften yağmur da atıştırıyordu.yarım saate yakın durdum yanlarında fakat hiçbir atraksiyon olmadı.her ne kadar ben daha başlamasamda eşkina çıktığının bilgisini onlarda almışlar.eşkinaya gidenler zaten meraları bilirler.bakalım biz de artık at-çekten kısmetimizi alamadık bari yemli denemelerine başlayacağız. bu arada 3 TL olan boru kurdunun 3.5 TL olduğunu öğrendim amcalardan.demek ki artık 3.5 atacağız demekle yetindim:laughing: :laughing: :laughing: herkese rastgele...
Mehmet hayırlı olsun tebrikler, daha güzellerini yakalamanı dilerim...! Yanındaki oklava balığımı..!? bonus olarakmı geliyor oda yoksa... hihi Selâmlar... :thumb:
tamam şimdi oldu kardeşim bizlerde ustalardan gördüklerimizi tatbik etmeye çalışıyoruz,istavritle başlarsın sonra lüfer,eşkina,mırmır,turna derken bir bakmışsın gece rüyanda bile balıklarlasın sormak istediğin şeyler varsa elimizden geldiğince yardımcı oluruz kardeşim..