İzmit ve Çevresi Paylaşım ve Organizasyon Alanı

Konu, 'Topluluk sayfaları' kısmında Şimal tarafından paylaşıldı.

1. karakuş_34

karakuş_34 yasin

değerli balık dostları herkeze merhaba.benimde aldıgım duyumlar bakılırsa balık daha çok açıkta balığın kıyılaması için havaların biraz daha ısınması ve lodosun kesmesi ile olacagını düşünüyorum.şuan bol bol çapari yaparak hazılıklarımızı artık bitirmenin zamanı geldiğini söylemeden edemiyecem.sanıyorum mart ayının bitimi ile ve havaların ısınmasıyla artık balık o güzel yüzünü bizlere gösterecek.meterolojininde dediği gibi bu aydan sonra bizleri bu yaz gerçek anlamda çok sıcak günler bekliyormuş inşallah herkez için hayırlısı neyse o olur.ama emin olunki artık balığın kıyılaması ve çaparilerimize inci gibi dizilmesi içten bile degil yapmamız gereken biraz daha sabır göstermemiz ondan sonra gelsin balıklar dolsun çapariler diyecez inşallah.şuan balıkcı dostlarımı ve kendimi sanki okulda bir imtihana hazırlanan öğrenciler gibi hissediyorum.şimdiden herkeze kolay gelsin.

2. ONDOROS

ONDOROS Nurullah

En İyi Avı:
    istavrit-mezgit-kefal-zargana-alabalık-sazan-sardalye vb.:)
    ustalarım hiç tatlı su balıkçısı yokmu aramızda turna başlar diyolar nisan başında sapancada kızılkanat başlar. alabalık olan derelerimizde mevcut izmitte bunlardan bilgisi olan varsa paylaşabilir mi

3. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır

Emrah ne var ne yok, nerelerdesin, özlettin kendini, olmazsa görmeye fabrikayamı gelsek ne yapsak... :D Görüşmek üzere Selâmlar... :)

4. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Trabucco İridium Distance 4.20 3p,Ryobi Komatsu 3.75 50-150 ,Spro GTPRO 2.40 15-40 3 parçalı spin
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 4000 FA,Shimano Ultegra XSC 5500,Shimano Catana 4000,Ryobi Ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    kiloluk eşkina,1.1 kg mırmır,lüfer vs..
    valla Murat abi balık özlemini o kadar güzel anlatmışsınki diyecek bişey bulamıyorum :)

bizlerde hazırlıkları yaptık makinaları yağladık bekliyoruz..
    önümüzdeki hafta içi bir iki deneme yapabilirim bakalım hareket varmıdır yokmudur anlarız az çok..

her daim iletişimde olalım balık başladımı haber edelim birbirimize..

zaten şöyle güzel bir hareket olsa büyük harflerle yazıcam buralara :)

çok selamlar görüşücez inşallah..

5. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Trabucco İridium Distance 4.20 3p,Ryobi Komatsu 3.75 50-150 ,Spro GTPRO 2.40 15-40 3 parçalı spin
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 4000 FA,Shimano Ultegra XSC 5500,Shimano Catana 4000,Ryobi Ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    merhabalar..

olmazmı var tabi ki matalurjist nikli Emrah kardeşimiz sana bu konuda bilgi verecektir mesajını görünce..

6. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    inşallah diyelim abi..

aslında buralarda da balık hatrı sayılır derecede var ama girip çıkmak sıkıntılı olan yerlerde malesef :)

7. ONDOROS

ONDOROS Nurullah

En İyi Avı:
    istavrit-mezgit-kefal-zargana-alabalık-sazan-sardalye vb.:)
    Emrah ustamdan tüyoları bekliyorum. :)

8. aates2001

aates2001 Ahmet ATEŞ

Favori Kamış:
    Captain 1525 Cast Strong 360
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40 S
    En İyi Avı:
    2kg domuz(çütre)
    merhaba arkadaşlar.körfezdeki dişli haberlerini alınca 2 gündür gerek at-çek gerekse akşam yemli denemelerinde maalesef hiçbir hareket olmadı. gölcük donanmanın içinden çok güzel dişli alındığını biliyorum.fakat orada bırakın avlanmayı kapıdan içeri girmek bile anormal derede sorunlu olduğu için avucumuzu yalamak zorunda kalıyoruz.tek tesellimiz forumlarda yayınlanan raporlar.inşallah onların sonu gelmez de onlarla teselli bulmaya devam ederiz.

9. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Merhabalar, Ahmat ne var ne yok, koca kış geçti sesinizi duyamadık, yerin terste kalmasa yanına uğrayacağım, başka türlü olmayacak anlaşılan... :D ara sıra sudan başınızı çıkarıp merhaba deyinde sıhhat ve afiyettemisinz bilelim en azından, mevzu sadece balık olunca değil yani... ;) Hani derler ya balık bahane sohbet şahane...! :D KOCAMAN BİR YALAN..! Olduğunu geçen 5-6 sene içinde öğrendim ;) Bazıları bana kızsada sohbet için bir araya gelemiyoruz varsa yoksa balık... :D tecrübelerle sabit...! aksini ispat edecekte yoktur sanırım....! :D
    Neyse fazla kafa şişirmeyeyim, sağır sultanların kulağına su falan kaçar neme lâzım... hihi Görüşmek dileğiyle, Selâm ve Sevgilerimle, işlerinde kolaylıklar dilerim... :thumb: mrsparkle

10. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    malesef durum bu balık askerde şafak sayıyor sanırım :)

tezkere alsada çıksa bir dışarı zaten elde kaşıklar beklemedeyiz :)

salı akşamı bende niyetliyim bakalım deneye deneye bulucaz inşallah,fakat boğazda halen av veriyor bu da bizi ümitlendiriyor..

11. aates2001

aates2001 Ahmet ATEŞ

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40 S
    En İyi Avı:
    2kg domuz(çütre)
    merhaba Erhan Abi.iyiyiz abi herşey yolunda.umarım sizler de iyisiniz.yerim terste kalsa da gel abi her zaman beklerim.çayımızı çorbamızı iç.muhabbet ederiz.abi en son malum merada sizi ziyarete geldiğimden beri (gerçi o gün de olta atmamıştım) hiç gidemedik avlanmaya.en son geçen hafta fırsat bulup foruma girdim baktım dişli raporları.hemen kanımız kaynadı tabi.2 defa akşam suyunda at çek yaptım, hatta yemli denedik en sonki avda fakat hiçbir sonuç alamadık.dediğim gibi askeri bölgede alanlar oluyormuş.bugün kavaklı sahilinin köşesinden bakınca içeride akşama doğru atanlar görünüyordu.3-5 dk. seyrettim ama kimse birşey alamadı.sabah suyuna gideceğim ama bir türlü uyanıpta gidemiyorum.bakacağız artık.olmadı istavrit zamanı istavrite devam.

hiç sorma Övünç acayip derecede bozuyor bu olay insanı.ama bu balıklar oraya ışınlanmıyorlar illaki dolaşıp geliyorlar ki oraya gelmeden batı tarafında bir yerlerde av vermesi lazım.ama biz denk gelemedik işte.dediğin gibi sahtelerle, çatal kaşıklarla bekliyoruz.kasım ayındaki furyadan sonra tadı damağımızda kaldı.

12. metalurjist41

metalurjist41 EMRAH

Favori Kamış:
    Ron Thompson
    Favori Makine:
    Shimano Nexave
    En İyi Avı:
    Turna, 87 cm
    Abi bizde seni özledik.
    İnşallah en kısa zamanda bir araya gelir görüşürüz.
    Deniz abiler nasıllar iyiler mi?
    Bir yaramazlık yoktur inşallah.

13. metalurjist41

metalurjist41 EMRAH

Favori Kamış:
    Ron Thompson
    Favori Makine:
    Shimano Nexave
    En İyi Avı:
    Turna, 87 cm
    İyilik Erhan Abi.İş güçten kendi özel hayatımıza zaman ayıramaz olduk.
    Buyur gel beklerim abi. :) İnşallah en kısa zamanda görüşür, balık olmasa çay içer muhappet ederiz.
    Selametle.

14. metalurjist41

metalurjist41 EMRAH

Favori Kamış:
    Ron Thompson
    Favori Makine:
    Shimano Nexave
    En İyi Avı:
    Turna, 87 cm
    Ustalıktan ziyade ,Ben biraz bildiğim kadarıyla aktarmaya çalışayım kardeşim.
    Benim ilgim daha çok turna tarafında.
    Asıl tutkum turna diyebiliriz.Diğer tatlı su balıklarına da av için giderim ama turnanın yeri başkadır.
    Ben bu sene turnadan çok umutluyum.
    Geçen sene balık çok nazlıydı ama bu sene güzel avlar olabilir diye düşünüyorum.
    Yakın çevreyi denemek lazım ama turnanın en hareketli zamanı temmuzdan ekime kadardır.
    Nisan ayında daha çok canlı yem ile deneme yapmak lazım.
    canlı yem ile de standart canlı takımları yerine daha derinlere odaklı çalışmak lazım.Bu benim düşüncemdir.

15. metalurjist41

metalurjist41 EMRAH

Favori Kamış:
    Ron Thompson
    Favori Makine:
    Shimano Nexave
    En İyi Avı:
    Turna, 87 cm
    Ustalık yok.Daha 40 fırın ekmek yemem lazım.
    Kısmet.Elimden geldiğince bir önceki mesajımda aktarmaya çalıştım.

16. metalurjist41

metalurjist41 EMRAH

Favori Kamış:
    Ron Thompson
    Favori Makine:
    Shimano Nexave
    En İyi Avı:
    Turna, 87 cm
    Hocam oraya girmenin en kısa yolu rütbeli tanıdık.Başka da giriş imkanı yok bana göre.
    Benim düşüncem körfezde hiç balık yapmadığı zaman donanmada her zaman nasibini alırsın.
    Ne kadar balık hafızalı da desek,hayvanlar sırtını askeriyeye vermiş.Koruma altındalar :)

17. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    :) :) :) :) Ayır, ayır olmuyor böylede... ;) Tam yerini bilsem, bakarsın bir gün beklemediğin bir anda ansızın gelebilirim...! ;) Selâmlar... mrsparkle

18. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

bence bu ara donanma dışında da balık az çok av veriyor gibime geliyor..

ya hakikaten şu balık askeriye ilişkisi bizim için çok vahim :)

19. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır

Övünç boşveeeer... askeriyeyi... ;) Kafayı takma...! hihi
    Eeee...! balık orda keyfi yerinde.... ekmek elden su körfezden... :laughing: :laughing: :laughing:
    Adamların paraları yetmiyormuş, askere tutturup Balık pazarında balık satıp yollarını buluyorlarmış...! ;) gelen duyumlar doğruysa...! idk :D Bilhassa omzu kalabalıklar...! ekmeklerine mani olmayalım..! garip..! gurebanın...! değilmi...! :laughing: :laughing: :laughing:

20. aates2001

aates2001 Ahmet ATEŞ

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40 S
    En İyi Avı:
    2kg domuz(çütre)
    dün 18-19 saatleri arasında halıderede at-çek denemelerim yine sonuçsuz kaldı. fakat benden önce 1 kg ın üzerinde 1 tane levrek alınmış.