Eyvallah Övünç, iyilik sağlık çok şükür.. Balığa gittiğimiz yok, gitsek de balık olmuyor zaten.. İnşallah mayıs ayında umduğumuzu bulacağız.. sizin tarafta durumlar nasıl? Eşkina, turna v.s.. başladı mı?
valla eşkinaya epeydir gidemiyorum ama önümüzdeki hafta inşallah bir akşam mutlaka gidicem.. turnaya 3 kez gittim ilk gidişimde bir tane takıldı kaşığıma kıyıya kadar getirdim ama kepçem yoktu malesef gözümün önünden kaçırdım tahminimce 2 kilo civarıydı,sonraki gidişlerimde ise malesef tek bir vuruş dahi alamadım durum bu.. fakat canlı yemle alınan yer var şu an ama orayada hiç gidemedim yağmur çamur.. biraz daha bekleyelim bakalım denizler hareketlenir çok yakında..
iyilik sağlık abi saolasın.. önümüzdeki hafta içi denize gidicem haberin olsun varmı duyum erhan abi bende işler kesat bu ara tatlı su haberleri geliyor ama denizden yok..
yarışmayı hatırlatayım tekrar. Kartepe Turna Avı Yarışması http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=46863
Nasip olursa nereyi düşünüyorsun...? Malûm yerimi..? eşkina için falan...? yoksa bir yerlerde istavrit falan başladımı acaba...!? aslında 3-4 kişi güzel bir havada sandal kiralasakta istavrite deneme yapsak diyorum....!?
Herkese merhaba,lüfer başladı haberiniz yok mu.Her gün 1-3 tane alıp dönüyorum evime.Bu gün biraz işlerim olduğundan akşam balığını bekleyemedim.Yine de 5-10 tane balık çıktı.Haberiniz ola. Erhan kardeş lüfere bak lüfere boş ver istavriti.Hava karardıktan sonra serseri olta ile eşek istavriti alanlar da var. Herkese rastgelsin.
şimdi geldim işten 2 gün önce bizim fabrikadan emekli bir abim öğle 12 ile 14 arası 4 kilo istavrit almış açıktan.. aynen abi eşkina düşüncem var hatta biraz erken gidip yemli diple,mantarla bir yoklayayım diyorum artık bişeyler yapması lazım çünkü.. sandal işini bende düşünmeye başladım bakalım hafta arası birgün olabilir erhan abi.. ama bence kıyıdanda çapari yapar az çok bu lodoslardan sonra,kefalde yapmaya başlar bu ara tadıda kötü olmaz bu aylarda..
lüfer bizim gidebildiğimiz avlaklarda zor ismail abi her sene defalarca denedim bir çok yeri fakat ne balık aldım ne de yanımda alana denk geldim.. ama herkesin gidebildiği bir yer varsa tavsiyeniz mesaj atarsanız çok memnun olurum,birde şu güzel lüferlerin bir raporunu atarsanız gözümüz şenlenir balığa hasret duyduğumuz bu aralarda selamlar sağlıcakla kalın..
aaahhh ah nerde be kardeşim keşke çıksa ama zor ihtimal yinede deniz bu denemekte fayda var hem ne demişler ''oltası suda olan balık tutar''
Hani bir tabir vardır ben güzele güzel demem güzel benim olmayınca... Hani malum çocukluğumun geçtiği o askeriyenin içine şimdi girebilmem yasak..! beni gördün tanıdın..! benim girmem ise çok yasak...! hihi o nedenle, olmayacak duayada amin demiyorum...! Sen yakalamaya devam et..! balık devam ettiği müddetçe..! arada bir o lüferlerin fotolarınıda görebilirsek çok daha güzel olur...!
Böyle giderse hafif yağmurda olsa havalar iyi gibi gözüküyor... 4 kilo alan kendi sandalıylamı almış, yoksa kiralıkmı...? İnşallah herşey denk gelirde eşkinaya gitmek nasip olur... sandalıda dediğin gib düşünmekte fayda var her balıkçının ilk göz ağrısı ve vageçilmezi istavrit çünkü..! hava sıcaklığı böyle devam ederse, dediğin gibi kıyıdan çaparide başlayabilir... benim bu günlerde uzun zamandır lineeffenin 3.90 lık hafif bir kamışı var onu almam lâzım izmit içinde bulamadım yuvacıkta var, oraya gitmem lâzım, olmazsa yarın gideyim diyorum, bakalım.. iri kefal yakalarsam reeling hooked ben biliyom yapacağımı...! Yeterki olsun...Görüşmek üzere, Selâmlar kal sğlıcakla... :thumb:
Yusf şimdi yokluk zamanı ya biraz iri yakalanmış istavritler oldu sana eşek istavriti... eşek istavriti diyebilmek için bir karıştan fazla avcunda zor kavrayacağın kalınlıkta olacakki ona eşek istavriti diyebilelim...! lüferide seka parkı geçiceksin, sandalla körfezi dolaşıp arayacaksın... kısmetinde varsa denk gelirsin, selâmlar kal sağlıcakla...
aynen abi..yok kendi sandalı değil bacanağının sandalıymış aldıramadık o abimize bir sandal yem bulunabilirmi acaba eğer boru kurdu getiriyorlarsa eşkina alırız evelallah.. malum yerde baba baba kefaller fink atmaya başlar bu aralar yarım metre suda biraz uğraşıcam bu sene onlarla artık pişirmesinide senden öğrenicem valla çok iyi olur bu hafta arası bir kaçamak yaparsak meraya inşallah bişeylerde yapar erhan abi.. lineaffe in hangi kamışı o abi allaround mu ? eğer allaroundsa çok sağlam ama hafiflik açısından pek hafif değil bende var 3.50 lik bir tane eğer çapari için hafif kamış arıyorsan sana şiddetle silverstar blazer öneririm çok memnunum 3 metreliği var istavrit için almıştım ama kiloluk eşkinayı,kilo üzeri mırmırı kaldırdım hem fiyat açısından daha makul
Burada olan olmayan, görünen görünmeyen herkese SELÂMÜN ALEYKÜM... HERŞEY GÖNLÜNÜZCE OLSUN...... :thumb: