dün mera yoklaması verimsiz geçti Erhan abi fakat ben alamadım ama porsiyonluk sargoz ve karagöz alındı 3 adet saat 4 buçuk civarı,isparide yüzünü göstermeye başladı.. ben anca tavalık istavrit çıkardım ama boyutları büyümeye başlamış balıkların.. birde epey büyük bir kaya balığı aldım aynen denize iade ettim.. ben sülünesle verim alamadım balıklar boru kurduyla alındı bilgin olsun..
Hayırlısı olsun övünç... Sen nasıl oldun normale döndünmü..? Sen tatlı su programlarını ne yaptın..? birşeyler diyordun olmadı birde oraları araştıralım... Sargoz ve karagözler boru kurdunamı geldi..? şamandıralı takımmı dip oltasımı yoksa..? Yalnızmı gittin...! tanıdık simalara rastladınmı oralarda... darıcada durumlar iyiyse orayada gidilebilir, kesin bilgi almak lâzım... görüşmek üzere Selâmlar...
iyiyim Allaha şükür be abi napalım.. tatlı su işi havada kaldı malesef zaten tat vermiyor bu sene.. aynen abi boru kurdu gezer hafif şamandıra kıstırma kurşun arkasına 30 40 cm beden ucuna küçük tek kanca sistem buydu.. tabi olmazmı tanıdık tahmin ettiğin abi vardı her zamanki gibi balıklarıda o aldı zaten yalnız o sarı kaya balığımı ne gerçekten 400 gr civarıydı dedim kaptık karagözü ama olta ucunda görünce o çirkini hayal kırıklığı birde kefal basmış ortalığı kıbrıs sarmaya geliyor haberin olsun.. yalnızdım abi..
Aman iyi ol övünç, sıhhatler iyi olsun nasılsa yine gidilir... küçük kanca derken kaç numara gibi..? tahmin et dediğine göre oralı lâz galiba, hani hitabeti çok güzel olan kişi galiba... hihi o aldıda sen niye alamadın..? yemdenmi yoksa o vatandaştan isteseydin keşke... bir ara yine gideriz kısmetse, görüşmek üzere, Selâmlar...
izmit Merhabalar. üç defa izmit marinada mezgit tutmak için çaba harcadık ancak üçünde de başarısız olduk, artık tutmak istiyoruz, hatamız nerede acaba? ne yapmalıyız? cevap verebilirseniz çok memnun olurum, şimdiden teşekkürler.
MErhabalar, ben balıkçılıkta yeniyim, mezgit tutmak istiyoruz ancak izmit marinada yaptığımız 3 denemede de başarısız olduk, hatamız ne acaba? Bu konuda yardım olabilirseniz çok memnun olurum...
acemi merhabalar, balıkçılıkta acemiyim, mezgit tutmak için 3 defa izmit-marinada avlandık ancak başarısız olduk, hatalarımız neler, ne yapmamız gerekiyor, yardımcı olabilir misinniz
tahminin doğrudur abi ya aslında ben biraz inat ettim sülünesle daha önce aynı yerden aldığım için ama bu sefer olmadı zaten 20 dk kadar balık vurdu kayboldu sonra.. yapalım abi bişeyler bu hafta 4 12 yim haftaya 8 4 ve 12 ağustos son iznim başlıyor 13 ünde 5 eylüle kadar izinliyim inşallah.. haftaya yapalım bişeyler haberleşiriz yine..
Neyse başka zaman boru kurdu ile denenir artık, inşallah yaparız bir şeyler diyelim, eeee, ocaklara gidecekmişsin..? kaç gün kalacaksın..? bir araştır bakalım oraları pek kalabalık olmuyor, pansiyonlar hesaplı falan diye duymuştum, belki seneye nasip bizde kaçarız, duygusal durumlar Allah cc izniyle düşündüğümüz gibi olursa tabi... Görüşmek üzere Selâmlar.... Not: Senin Shimano Catana 4000 FB makinadan almayı düşünüyorum yeni kamışa, eşkina, mırmır, gibi balıklardada işimi görürmü sence..?
Merhabalar, 3 denemenizdede sadece sizmi mezgit alamıyordunuz..? yoksa başkalarıda almıyormuydu..? yada onlar alıp, sizmi alamıyordunuz acaba...!? açıkta mezgit var, daha kıyılamadı sanıyorum, ama oltanızı atabildiğiniz en uzak mesafeye atmaya çalışın, varsa mutlaka uygun malzeme ile avlanıyorsanız gelir zannederim, bence daha kıyılamadı gibi geliyor...
merhabalar. ben kocaelide üniversite okuyorum. şimdiye kadar hiç denizde balık tutmadım. genelde tatlı su ile uğraştım o da o kadar fazla değil. balık tutma işinde yeniyim diyebilirim. kocaelide izmit ordu evi taraflarında oturuyorum. bu sene okullar açıldığında olta takımlarımı da getireceğim. ordu evi taraflarında olta atabileceğim yerler var mıdır ? yardımcı olursanız sevinirim.
sevgili dostlar cumartesi gecesi yemli çok güzel istavrit aldım yakşalış 3 kilo civarı sabah (tan) yeri ağırırken sıyırtma ile her atışımızda iri istavrit aldık.sevindirici diğer olaysa zarganalar artık gümüşlere maraton yaptırmaya başladı))tahminim eğer doğru çıkarsa ağustos ayının ortalarından itibaren zargana avı başlayacak.dikkat ettim gümüşler açıklardan çok kıyılarda geziyor zaten açıklarda olan gümüşlerde süratli şekilde kıyıya gurup halinde geliyordu buda açıkta zarganın gümüşü kovaladığına işaret.eğer yağmurlarda başlarsa işte o zaman zargananın deymeyin keyfine dostlar)
Hafta sonu geleceğin zaman haberlerleşelim mutlaka abi. Hep birlikte sabah sporu yaparız. En azından sabah temiz hava iyi gelir. Erhan abi uyarsa seni de muhakkak bekleriz. Ben bir süredir ara verdim. 4 gün önce babannemi kaybettik. Gidip kafamı dağıtmam gerekiyor. Övünç kardeşim sana da büyük geçmiş olsun. Herkese hayırlı ramazanlar.
Teşekkür ederim Erhan abi. Sanırım kimse alamadı, herkes istavrit tutuyordu. Biz de istavrit tutarak başladık amatör balıkçılığa, bir de mezgit tutalım dedik ama olmadı, uzağa attık bekledik, bi kaç kere vurdu oltaya ancak alamadık sanırım bizim acemiliğimizin etkisi vardı...
Estağfurullah ne demek, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana, pek birşeyde yapmadık ama neyse... kimse alamadığına göre demek daha kıyılamadı demekki... idk istavritler nasıl biraz irileşmişmi bari..? önümüzdeki 2-3 gün sonrası bende marinaya gelmek istiyorum, Ramazan girdiğinden beri gidemedim. Kısmet olursa marinada görüşür, hem balık yakalar, hemde fikir alış verişinde bulunuruz dilersen, hangi saatlerde marinada oluyorsun..? SeLâmlar...
kıyıdaki istavritler pek iri değil abi ama tekneyle açılanların tuttukları iriydi... çok sevinirim abi hatta haberleşelim gitmeden önce, birlikte daha zevkli olur ve sizden öğreneceğimiz çok şey var ... genelde akşam saatleri orda oluyorum sıcaklardan dolayı...
Öncelikle babannenin vefatından dolayı, acını paylaşırım, Allah cc sana ve geride kalan sevdiklerine sabırlar versin... Tabi haberim olursa gelmek isterim... Pek tatlı sudan anlamasamda, sizlerle beraber olmakta güzel olur... mühim olan birlikte olmak değilmi sonuçta, ama bunu nedense gerçekleştiremiyoruz işte... Sanada Hayırlı bereketli Ramazanlar dilerim...
Evet açıkta balıklar daha iri ve güzel, birkaç kere çıktım bende biliyorum, hemde kıyıya nazaran daha verimli av oluyor... Evet havalar çok sıcak gündüz pek olmazda, iftara yakın olabilir, hem iftar yapılır, hem balık alınır, gece daha zevkli oluyor, baya bir gitmediğimden, acaba balık durumu iyimi acaba...!? bilemiyorum...idk Buradan haberleşir, marinada görüşürüz inşallah... Selâmlar...
tamamdır Erhan abi, burdan haberleşiriz, sen gideceğin zaman yazarsın abi, gece gerçekten daha güzel oluyor, benim zaman sıkıntım yok gece de tutarız. selamlar abi