izmitten 18 kg lık aynalı sazanımız

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında hidrojen tarafından paylaşıldı.

1. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    benimde bu konularda ne düşündüğümü bu forumda aktif olan üyelerin hepsi biliyor bunun dışıdada verecek bir cevabım yok

gurbetçilerdende benim bildiğim birtek jiri forumda aktif değil onun dışında bütün gurbetçi arkadaşlarımız aktif durumdalar hem yazdığınız mesajın bu kısmının muhattabı ben değilim bu kısımada gurbetçilere inanmayanlar cevaplasınlar
    üzüldüğüm tek nokta bu diyaloğun şenol arkadaşımızın mütiş diyebileceğimiz avının anlatıldığı konuda çıkmasıdır..
    sağlıcakla kal dostum

2. volgym

volgym Volkan CANSEVER

şenol dostum şuan tatilde olduğundan ve bizim grubumuzda olduğundan bu konuya benim el atmam hiç sakıncalı değil diye düşünerek Orhan arkadaşımızı biraz saygıya davet ediyorum Orhan hatırlarsan sen daha önce benimle de bir konu hakkında sürtüşme yaşamıştın. bak arkadaş insan kazanmak çok zordur ama kaybetmek çok kolaydır. Karşında ki insana hitabını düzeltmediğin takdirde korkarım yakın çevrende kimse kalmıycak benden sana bir uyarı.

3. carpe chasseur

carpe chasseur ORHAN

o bahsettiğiğn jiri de şahsen benım abicim sadece forumdakı adımı değiştirdim

Orhan hatırlarsan sen daha önce benimle de bir konu hakkında sürtüşme yaşamıştın.

sevgili valkoncım bu bahsettiğin sürtüşmediyide senın uslıbun nedenıyle yaşamıştık hatırlarsan ne lahana turşusu falan diye mesaj yazmıştın hatırlıyorsan şu anda o zamankı bahsettiğim 10 kg ve uzeri balıkları o gün için bahsettiğim zaman diliminde yakalayabbılıyorum turşuyu kurdum yanı ha diyeceksinki forumda neden yok raporlatrın kıymety bilmeyene rapor yok

şimdi bu sözumüde üstünüze alacaksınız yıne aynı şey oloacak ama artık inceldiği yerden kopsun

esabi sayın abi sen diyorsunkı benım yaşıma saygın olsun benden bir dakıka öncede dünyaya gelmiş olsan ben saygımı bozmam kı sen benım oradakı cumlamı üstüne aldın tamam sen usta balıkçısın her zaman için avlakları soruyosun dıye özellıkle sözum size değildi bundan öncekı mesajımda da bahserttiğim gibi yaşadığım bir durumu ızah ettim bu nedenle böçyle bır tepkı verdım ama yınede sen bılırsın bana kızmakta haklısın ancak volkanı hala daha kınıyorum bu ne lahana turşusu :) bu sözü sana söylese ne düşünürdün ne yazardın abi

bu arada böle si bir trofe balığın konusunda böylesi yazılar yazmak hiç istemezdim bu balığa söyleyecek söz dahı yok sadece netye her girdiğimde big carp tahsın abını raporlarını açıp açıp her defasında baktığım gibi bakılacaak bir balık ALLAH DAİM ETSİN HEPİNİZE NASİP ETSİN

benı anlayamayan abiler arkadaşlar hakkınızı helal edın hepinizden yenıden özur dilerim ALLAH tealanın huzurıuna kul hakkıyla çıkmak istemem size huzurlu bır forum bırakıyorum ben olmayınca olacak şey yanı

4. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    pardon isim konusunda haklısın karıştırmışım bende bigcarp diyecektim jiri demişim pek aktif olmayan bir abimizdir:)
    ama sana diyeceğim şudur madem kıymet bilinmiyor yolun açık şansın bol olsun kardeş;)

Son düzenleme: 12 Ağustos 2008
  5. WaHSi70

WaHSi70 halil bezmez

Favori Kamış:
    klasik dip oltası
    En İyi Avı:
    5 kg aynalı sazan,1.750 gökkusagi alabalik
    masaallah derim

ellerinize saglık cok guzel bir balik sizi o balıgı cekerken ne kadar caba gosterdginizi biliyorum tahmin ediyorum zor ama bi okadarda keyifli olmustur o zaveki tatmayalı uzun zaman oldu inan yanlız baliğin kg mı konusunda az emin degilim boyutu iyi

6. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    shimano, fox, kryston, jrc, korda, esp, garmin, nutrabaits, pelzer, chub
    şenol tebrik ederim fena bir balık yakalamışsınız
    en kötü avınız böyle olsun

7. volgym

volgym Volkan CANSEVER

orhan yazdığım yazıda ben zaten sana demek istediklerimi dedim.
    sen beni ne kadar kınarsan kına benim fikirlerim sana karşı değişmeyecek arkadaş allah yoluunu açık etsin.
    kul hakkı almak istemem diyosun o zaman yazdıklarını iyi oku bence.

8. Tugay22

Tugay22 Tugay

salsaydınız keşke o balığı öldürmekle 200-300 bin yavrunun hayatı sona erdi. çok iyi bir trofe ama onu salmak doğaya bir hediye olurdu.

9. Mukadder

Mukadder

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    11 Kilo
    Tebrikler

Şenol, Cavit Abi Kemal Abi ve sen çok çok güzel bir ava imza atmışsınız. Bu ava ne denirki çok kıskandım.İnşallah bizlere ve tüm bu işe soyunan balıkçılara nasip olur.Bir İzmit'li olarak gurur duydum. Avlak yerini söylememen bence en mantıklısı.Biliyorsun söylemeden orası nasıl dolu birde söylesen nasıl olur. Birde deyinmeden edemiyeceğim bu konuda sadece bu balık konuşulmalı bu avı yapanların emeği için.

10. hidrojen

hidrojen mehmet

Favori Kamış:
    Buyuk Balık Tutmak için Küçük Balığı Suya Bırak
    En İyi Avı:
    sevgili mukadder abicim ben senin bizi kiskanmayacagini biliyorum cunku sen bu baliklari oltanda cok goruyorsun ama soylemiyorsun avlak yerini soyleme olayina gelince sen burayi resimlerden zaten cikardin ama kim olsa avlandigi yeri soylemezdi yoksa ertesi gun orada oltasini atacak yer bulamaz haklimiyim abi.

bu hafta orada 3 grup olduk guzeldi 6.5 kg lık bitane balık alındı 2 tane kactı volkanda bir olta kopardı ki sorma dusun iste balıgın buyuklugunu.

biz volkanla karsı kıyıya botla gectik volki domuzlardan tırsmaktan cadırdan dısarı cıkamadı birde silahı hiç elinden birakmadi yok yok kalıbının adamı degil bu volkan kavak agacı gibi içi boş bunun :)

11. serkanbey78

serkanbey78 serkan

Favori Kamış:
    3 adet olta (üzerindeki terimleri çözemedim)
    En İyi Avı:
    13 cm istavrit
    çok güzel bir av olmuş. ülkemizde böyle büyük balıklar olduğunu görmek gerçekten sevindirici. merak ediyorum caba bu balık kaç yaşındaaa

12. serhatyuksel20

serhatyuksel20 serhat yuksel

selam ben denızlı den serhat o ne be abı onu nerden yakaladın öyle:D :D

13. alakan

alakan hasan

Favori Kamış:
    banax helikon 5600 kamış =380cm DAM kamış
    En İyi Avı:
    kara sazan , 16,5 kg

serkan abi benim bildiğime göre sazan senede 1kg civarında alır. Bu hesaba görede yaklaşık 18 yaşında oluyor yanlışsam düzeltin.

14. volgym

volgym Volkan CANSEVER

bak sen uleeyyn tırsmaktan gece gözüne uyku girmedi yalan mı amakardeşim sana hiç kızmıyorum ee malum son zamanları kalmış arkadaşıma kızmam ben :D:D:D

15. hidrojen

hidrojen mehmet

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    volki olm sana ne diyeyim insallah benden once gidersin kardesim.Bende helvani afiyetle yerim. :cool: :eek:

16. murat41

murat41

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatoz 46,7 kg
    Baksen şenoluma bak adama neler diyor ya ;) :)

17. volgym

volgym Volkan CANSEVER

demek öle diyosun olm karşıma çıkcan nasılsa benim 60 lık carbon lara seni takıp atçek yapmazmıyım ben :D:D:):)

18. turna

turna

Eline,koluna sağlık.İnşallah banada bir gün böyle sazan gelir.

19. mesutonus

mesutonus Mesut ONUŞ

Favori Kamış:
    Alba Star
    En İyi Avı:
    Turna 2Kg
    Tebrik ederim güzel balık. Çekerken yaşadığı keyfi hayal edip ben de keyfe geliyorum.
    Tüm mesajları okudum, bu canavar yavrusu güzel de bir tartışmayı açmış, Balıkları salmalı mıyız?

Bence amatör balıkçılık, balığı tutmaktan keyf almaktır, yemekten değil. Yoksa 2 kg balık yemek için kimse koca gün türlü zorluklarla bu hobinin peşinden gitmezdik, gider balıkçıdan alır yerdik.
    Ancak olta balıkçılığının tatlı su balık popülasyonu üzerinde belirleyici etkisi var mı onu araştırmak gerek. Bence yasal boyutlara uygun günde 3 balık alıp gerisini salmanın doğaya bir zararı olmaz. Bu balıklara asıl zarar veren tırıvırı,dinamit,kireç gibi vahşi yöntemlerdir diye düşünüyorum.
    Bu 18 kiloluk sazana gelirsek, abimiz eğer salsaydı büyük örnek olurdu çok da yavru kazandırırdı. Daha bugün internette 36 kiloluk bir sazanın yakalanışını ve salınışını izledim. Bir kaç kiloluk balık olsa problem değil ama böyle büyük bir balığı bırakıp da örnek bir mesaj atsaydı sükse yapardı kendisi avcı sohbetlerinde bolca anılırdı. Tabi bu başarısını gölgelemesin. Ellerine sağlık.

20. Hey maşallah mükemmel yav harika .....