Jigging avında kullanılan Jig acaba kıyıdan iş yapar mı?

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında Cenani tarafından paylaşıldı.

1. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    konunun akışına tam uygun olmasada aklıma birşey geldi, şimdi ; sahte balıklar normalde hafifliklerinden dolayı su üstünde duruyor, fakat çekildiğinde ilgili hidrodinamik form sayesinde dibe dalıyor, veya tam terside olabiliyor. fakat ortak noktaları hafifliklerinden dolayı çok uzağa erişememeleri. jigler ise ağır materyaller, dikeyde sorun yok, fakat yatayda kafada soru işaretleri beliriyor.

öyle bir cisim olsunki, kıyıdan avlanabilecek balıkların ürkmeyeceği kadar ufak(örneğin 10-13cm diyelim), uzağa fırlatabileceğimiz kadar ağır(30-50gr diyelim),hareketsiz bıraktığımızda ağırlığından dolayı uygun aksiyonda batan, sardığımızda ise uygun hidrodinamik yapısı sayesinde yüzeye çıkan, bir ürün varmı? sanırım kıyıdan jig için olası ürün böyle olur diye düşünüyorum. eğer var ise örnek gösterebilirmisiniz?

bu konularda hiçbir tecrübem yok, değerli açıklamalarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

2. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Eskiden, bizim zamanımızda, böyle jig mig yoktu da, kıyıdan atıp çekilen yüksük ve yünlü zoka tabir ettiğimiz sahteler vardı.
    Onlarla pek güzel palamut yakaladığımı hatırlıyorum.
    Boğazdaki akıntı değil 200 gr., 300 gr.lık ağırlığın bile öyle kolayca dibe inmesine izin vermez.

Cenani sen aklına geleni dene, inşallah iyi netice alırsın.
    Hem sonunda ölüm yok ya yorulursan bırakırsın, nasılsa ekmek parası için değil.

Bu arada bir not: Şimdi tekneden palamut (dip) çaparisi 600 gr. ağırlıkla sallanıyor, daha mı az yorucudur? :)

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Kesinlikle, kıyaslanamaz bile ustam. Jigging işi gayet seri olmak zorunda ki, öyle böyle değil. Buda kamış vs. gerektirir ki, otomatikman ikiye katlar en az ağırlığı.

Sırtımıza 20kg sarıp 5 km yürüsek pek şey olmaz ama, 1km koşmak nasıl keser? İşte öyle bir fark var arada.