arkadaşlar kadife veya altın balığı nasıl yemle tutulduğunu bilen varsa bana bilgi vermesini rica ediyorum hangi yemin nasıl kullanıldığını yazarsanız seviniri
rasim abi bildiğin toprak solucanı ennn banko yemdir bu balıkta.. sazana solucan atarım bu gelir... bekire solucan atarım bu gelir.. yayına solucan atarım bu gelir..bu şakaydı tabi ama inan cok acaip kokuyor..mutlaka eldivenle al derim.bi sinerse eline eve 2 gün sokmazlar.annem beni sokmuyodu ben mantarlı ve tek iğneli takımla alıyordum.ama takılma problemi yoksa diptende alabilirsin.yeterki solucan olsun.heryerden cıkar bu kadife
ankarada beypazarı kıbrırcık köyü arasında karagöl var bol miktarda ekmek içiyle tutabilirsiniz 1 kg lık tutmuşluğum vardır .ayrıca güzel bir mesire alanıdır ailece gidilebilir
Biraz tarif edebilirmisin burayı nasıl gidilir merak ettim ankaraya kaç km dir şimdiden teşekkür ederim
Kesinlikle doğru!.. Bu bölgede tüm sene boyunca av yasağı var arkadaşlar. Ama olta atanları uyaran yada bilgilendiren yetkilide yok ne yazık ki. Fakat mesire yeri olarak kış ve yaz faretmiyor, harika biryer.
ben tuttum sana yardımcı oluyım: bu balığı boili ile tuttum 250 gr geldi saldım suya hemen birde sonra oradaki bir kurbağa gördüm hemen eldivenleri giyip yakaladım. nazikçe arka bacaklarından en irisine taktım. ve salladım otayı. attıktan 1 saat sonra olta yamuldu şamandıra battı. hemen çektim. 900 gr harika bir kadife kurbağanın karnı kopmuş ve ölmüş kadife=küçük olanlar:boili büyük olanlar:5 cm kurbağa(su kurbağası)
Birde takım; birde olta; şamandıralı olacak. iğne 5 no olacak. şamandıra küçük olacak kurşun dev gibi olsun en büyük bulursan onu tak. ve dip oltası at. oltaya kurbağa tak. kesinlikle bu balığın 1 kg civarı olanlarını tutarsın.