Dostum forum kuralları gereği önce imza ayarlarınızı yapın. İmzanızda Adınız, soyadınız(zorunlu değil) yaşınız yaşadığınız şehir ve kangurubunuz olmalı saygılarımla...
Oncelıkle Dalgıc837 hocam Ismınızı Bılmedıgımden Dalgıc Hocam deyım Cevabınız ıcın tesekkurler zahmet oldu .nasıp olursa bu cumartesı ve pazar bızım eve 1 saat uzaklıktakı gole gıdıcem Daha oncelerı denız avlamıstım ama oylesıne maksak Lak lak olsun arkadaslarla . Kafama gore Dugum kafama gore Agırlık . yanı adet yerını bulsun mısalı takılmıstım . Son 1 aydır bayagı bır kafa yormaya basladım ozellıkle burdakı arkadas tavuk Taslıgı ıle Balık yakalayınca ıyıce Merakım artı. Fart ettıgım sey bu sıtede herkes elınden geldıgınce farklı yem-farklı metodlar vsvsvs denıyorlar .Bende bu sefer bır yem yaptım ama kesın gulersınız 1-tavuk derısı 2-1 corba kasıgı tuz 3-5 paket vanılya( rusyadakı vanılya paketlerı ufak geldı bana ondan 5 adet ) 4-Bıldırcın Yemı( kayınvalıde beslıyor ondan 1 torba aldım ) 5-Nane (paket ıcınde satılandan) 6-Konserve Mısır 7-ve hamur Oncelıkle tavuk derısı Tuz -vanılya-Nane Olmak uzere ıyıce karıstırlır .Daha sonra buzluga attım. 2 gun bekledı tas gıbı oldu.Daha sonra Bıldırcın Yemı fazla degıl bır Su bardagı kadar-Konserve Mısır ufak olandan-hazır veya kendınız hazırlamıs oldunuz hamur bunlarıda ıyı karıstırdıktan sonra gene buzluga ve ıkı gun beklettım. Bugun yanı 22/08/07 hepsını buzluktan cıkarıp ev kıyma makınesınden gecırdım takı ufak tanecıklere donusene kadar . sımdı ben bunları yemleme olarak kulanmayı dusunuyom. ama esas yem Mısır Dusunmekteyım. Bakalım Hafta sonu Ya nasıp dıyıp yapmıs oldumuz Deney yem Karısımını denemıs olucaz . Tekrar Tskler Dalgıc Hocam
Estağfurullah hocalık kim biz kim, yem ilginç geldi bana size rasgele. Ben sağda solda birkaç yem tarifi okudum, sizinki tarzda yemleri hafifçe nemlendirip örme telden feeder dedikleri küçük kutuların içine koyuyorlar. Bu kutulara kurşun ağırlık da ekleniyor. Takımda kurşun yerine bunu kullanıyorsunuz. e kurt solucan mısır vb takılıyor. Burada hep aynı noktaya oltayı atmak önemli. İlk 5-6 atışı yemsiz, sadece kutusu boşaltıp ön yemleme yapmak için kullanıyorlar, çok sıkıştırmadan doldurarak. Sonrakilerde iğneye yemn de takılıyor. Siz gene yanınıza sasinizi, rapalanızı veya kaşığınızı da alın. Ortamın ne vaadedeceği belli olmaz. Selamalr, rasgele
acele yardımlarınızı bekliyorum Arkadaşlar bu makinalar hakkında görüşlerinizi bekliyorum. Görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim
arkadaslar ben ne makineye cok para veririm nede kamisa...cunku amac nedir?misinemizi karismadan duzenli bir sekilde toplamak kamis yardimi ile daha duzenli ve uzaga olta atabilmektir....hic bir makine veya kamis el kadar hassas olamaz el kadar iyi kalama yapamaz...kisacasi olta toplamak icin yuzlerce lira harcamaya gerek yok..ben 1 kg veya ustu baliklari hep elle cekerim o baligi parmaklarinda hissetmek ve cok ani kalamalar verebilmek icin...bazen baligi cekerken balik bir anda yuklenir bu anda kalama acma sansi bile olmaz ve cat misine kopar veya baligin agzi yirtlir...bilmem bana katilan varmi ama 6 yasimdan bu yana baliga gitmedigim bir haftam gecmemistir ve buda benim tecrubelerim den biri...
Bu Makinalar hakkında bilgi ve tecrübelerinizi bekliyorum yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim. ilgine teşekkür ederim... Mustafa bey http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?prohttp://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=18-BZM-10305-755duct=1-91001850
levent bey ikiside guzel makine balzer de dam da saglam ve taninmis makinelerdir...balzer su durumda ki secimde daha guclu ve dayanikli ama ben dam i tavsiye ederim...ben yillardir dam kullanirim ve 3 sene once aldigim son makinem bu makineye benzer bir alt surumu ve hala canavar gibi..neden dam dersen balzerde onden kalama olmasi cok iyi degil herzaman kictan kalama daha kullanisli olur...ayrica damin 50 lik 8 bilyeli olamasi 1/5.3 devirli katlanabilir kol..balzer ise 7 rulmanla one cikiyor bu iki makine arasinda ve 55 lik 1/5.1 devir vardi galiba.. benim fikrimi sorarsaniz dam.. sebebi hem daha hafif daha kullanisli daha sik.. balzer daha saglam ama agir bir makine dayanikli bir yanda ama kol sistemi pek kafama yatmadi uzun sereli at cekte kol adami yorar ve kirilma riski var... secim tabiki sizin bu benim fikrim
arkadaslar asagidaki cikrik ve kamisi yeni aldim cok uygun bir fiyata tabi burda makine kamis 1 adet 10 cm rapala 530 mt 40 mm misine hepsi 40 euro civari tabi %40 indirimli hali...bu marka cikrik makine kullanan arkadas varmi veya cikriklar hakkinda bir bilgisi olan arkadas varsa yardimci olursa sevinirim...iki adet cikrigim daha var onlar daha basit kullanisli bunda firlatma yapinca makara misineyi cok fazla karistiriyor tekne icin iyi aslinda ama bu misineyi karistirmasi canimi sikti biraz... makine markasi:vaeltaja CL70baitcasting reel 2precision ball bearings 1 way clutch gear ratio 4.2:1 kamis ise iki bölmeli dolgu kamis shakespeare marka prd 80(2.40) med.hvy act.1/2-2 oz lure wt.15-25 lb line 7 g bu da igne kutusu arkadaslar turkiyede varmi bilmiyorum ama varsa tavsiye ederim cok kullanisli igneler kesinlikle baska bir bölmeye kaymiyor veya karismiyor..kapali oldugu zamanda su almiyor ve iple asma yeri var kemere veya baynu asilabilir...
Merhaba bir tavsiyeye ihtiyacım var ALBA STAR ATOM 80 5+1 BİLYELİ OLTA MAKİNESİ bu makınayı sipariş ettim tatlısu da balık tutmak istiyorum kamış ise ALBASTAR LUCKY 2770-350 PORSELENLİ KAMIŞ acaba doğru bir tercihmi yaptım kamış 9.41 ytl makina ise 26.72 ytl
arkadaşlar aşağıda linkini verdiğim siteden alışveriş yapan varmı bilgilendirirseniz çok sevinirim... şimdiden teşekkürler... http://www.spotbalik.net/index.php?target=products&product_id=2314