ben 3 metrelik kamış kullanıyorum.sen şimdi balık işine yeni başlıyorsun fazla kalıteli malzeme alma ucuz kamış ve makina alsan sana yeter acemiliğin gittimi kalitelisinide alırsın. şimdi trabzonda kıyıdan çapari ile istavrit işi bitti, eylül başlarına doğru zargana başlayacak ona hazırlanırsın. gece mavruşgile gidebilirsin ama oda senin için zor olur hemde balık yokmuş zaten benden sana tavsiye az daha bekle zarganaya gidersin .hadi kolay gelsin.
3 metrelik olan ince gibiydi bu farkedermi bu nedenle 3 30 luğu tercih etmek geldi içimden yani bilmiyorum..farkeder mi?
yok kardeş fark etmez. kamışın ince olması okadarda önemli değil. fazla uzunu sana zırıltı çıkarır atmada zorlanırsın.sen 3 meterlik alsan yeterli olur senin için.
peki o zaman öyle yapacam işallah 2 gün içerisinde takımım ful hazır olcak..sağolsun osman altunel abimizin de hazırladığı bi çalışma var gerekenleride doldurcam çantaya
acil görüşlerinizi bekliyorum herkese selam; sayın balıkçı abilerim şimdi ben sizin yazdıklarını hep okudum ama bi yerden sonra kafam karıstı ve cidden okuduklarımı anlamaz oldum bu şşekilde konu açarak işin kolayına kaçmış gibi görmeyin beni cidden okudum herşeyi ama cidden kafama oturmadı çorba oldu herşey.ben burda istediklerimi tekrar yazıcam sizlerden de öneride bulunmanızı isticem: 1.şimdi ben haftaya MERSİNDETÖMÜK-ARPAÇBAHŞİŞ YÖRESİNDEKİ yazlığımızda inşallah balıkçılık olayına giriş yapıcam(bu yörede avlananlar varsa lutfen özel msj vs yoluyla irtibata geçsin bu yörede hangi balıklar cıkıyor tam bılmıyorum) yarı profesyonle bir botumuz var.hem zaman zaman botla açılarak, hemde kıyıdan balık avlamak istiyorum.amatörüm ama, çok heves ettiğim için ikisi için 2 farklı set olusturmayı dusnuyorum.sitede gezdikçe levrek avına merak saldım bu amatör halimle.denizden ne çıkacagı belli olmaz tabi ama asıl amacım ORTA buyuklukte balıklar yakalamak. misina yapay balık vs ile ilgili şeylerde şimdilik sorum yok ama kamış ve makine seçiminde yardımlarınızı bekliyorum.
kardeş merhaba ben mersinde çok avlandım adanada oturuyorum bende davultepede yazlığa gidiyorum çok çeşitli balıklar yakaladım bu aralar sabah erken ve akşam güneş batışı saatlerinde melanur olur kıyıya yakın şimdi mersinin içine gidicen vede tüy takımı satın alıcan yanlız bir takım alma mantarında 2 veya 3 tane olsun tüyleri küçük ve kısa olsun ve 4 lü çapariyi gecmesin çekerken yavaş olarak çek ara sırada hafifçe çırp ama hafifçe eyer orda avcı bir balık varsa kesinlike gelir o yemi alır ama buyuk bir ihtimalle melanur olur altı kayalık yerleri tercih et şimdilik tavsiyelerim bunlar olur ama balıkta çok olursa haber et hafta sonu mersinde olurum şimdiden rast gelsin
Makina ve kamış konusunda forumda arama yaparsan çokça bilgiye ulaşırsın.Sana başka ca bir tavsiyem var.Anladığım kadarıyla daha başlayacaksın.Hemen tüm takımlara saldırma çok para harcarsın ve çoğunu kullanamazsın.Avlak yerinde hangi balık çıkıyorsa o takımı yap.Daha sonra tecrüben arttıkça diğer takımları zaten kendin yaparsın.Levrek gibi balıklar biraz tecrübe ister.Takımı yapıyım onlar zaten gelir diye bir şey yok.Orta büyüklükteki balıkları avlamak herkezin istediği bir şey ama yavaş yavaş acele etme.
eyvallah saol.bnde haftaya mersınde olucam.o tarafta ne balıklar cıkar söylerim.olmadı bi operasyon yaparız bende ust aeşliğinde öğrenmiş olurum.
Yeni Bir e-ticaret sitesi geliyor. arkadaşlar yeni bir e-ticaret sitesi geliyor amatör balıkçılıkla alakalı izlemey devam edin Ama sadece alman malı satacak.
bir olta takımı alırken öncelikle mantıklı ve iyi düşünerek seçim yapmak lazım kıyıdan mı teknedenmi tatlı sudamı tuzlu sudamı bunu siz biliceksiniz sonrasında tabiki bilgi ve deneyimi olan arkadaşlardan danışarak bilgi edinip takımınızı oluşturun şimdi gelelim sorunuza ben kıyıdan balık avı sevdalısı olarak lineaeffe turna fresh 4.20 carbon kamış ve d.a.m atp 560 fd serisi bir makine kullanmaktayım ve bu benim isteklerimi yeterince karşılıyor harika bir ikili tabi ayrıca tatlı su içinde 2.40 dam carbon ve space evo 530 makinada tatlı su için kullanmaktayım bu iki takımda bence ömürlük hatta miraslık bende başlarda ki bundan 7-8 yıl önce senin gibi araştırarak ve sorarak bu bilgilere ulaştım rast gele
arkadaslar ben ne makineye cok para veririm nede kamisa...cunku amac nedir?misinemizi karismadan duzenli bir sekilde toplamak kamis yardimi ile daha duzenli ve uzaga olta atabilmektir....hic bir makine veya kamis el kadar hassas olamaz el kadar iyi kalama yapamaz...kisacasi olta toplamak icin yuzlerce lira harcamaya gerek yok..ben 1 kg veya ustu baliklari hep elle cekerim o baligi parmaklarinda hissetmek ve cok ani kalamalar verebilmek icin...bazen baligi cekerken balik bir anda yuklenir bu anda kalama acma sansi bile olmaz ve cat misine kopar veya baligin agzi yirtlir...bilmem bana katilan varmi ama 6 yasimdan bu yana baliga gitmedigim bir haftam gecmemistir ve buda benim tecrubelerim den biri...
Arkadaşlar bende bu kamıştan; Makine olarakta bu Inpactîn Accses olanı var; ve ben bu işte yeniyim bu işi bilen dostlarım söyleyin bakalım fikirlerinizi nasıl iimi... Yani iyiden kasıt şimdilik yeterlimi ? İş görür mü ?
Oncelikle Herkese Slm Forumu uzun suredır takıp edıyom ve genellıkle Kafama takılan Seylerı FOrumda Bakıyorum.Bugun Bır Olta THETİS Spin dıye ve Fiberglas 2.70cm lık buna 0,30mm yesıl mısına ve SPARK FD430 MARKA bır makara aldım makaranın utunden gear ratıon 5,0,1 yazıyor. benım sorum olucaktı 1-ya ben yanlıs anladım yada tam anlamadım fıber glass yagmur havada sımsek cekıyormu,cunku rusyada yagmurdan bol bırsey yok 2-almıs oldugum fıberglass olta benım tahmınımce bır amator oldugumdan bana sımdılık yeter ama bunu cekerı kac Kg dır satıcı bana 5kg olarak belırtı .ama gene satan satmak ıcın 5i 10 yapar . bu yuzden sızden yardım ıstıyom Fıber glass olta kullan varsa Tahmını cekerı kactır. Bu da Makranın Fotosu yoksa degıstıreyım mı oltayı herkese ıyı avlar Yardım edıcek kımse yokmu
Bülent bey konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar size cevap verecektir.Genelde sabahları herkes sitede olduğu için acele etmeyin cevabınızı alırsınız muhakkak
makina yorumlar Aşağıda linkin koyduğum makinayı almayı düşünüyorum.Tabi bunun için iyide bir kamış almam gerek fiyatı gayet uygun gözüküyor.Istavrit cinekop lüfer palamut avında kullanmayı düşünüyorum Balığa çıkacağım yer Arnavutköy.Daha hafif orta bir boy makina mı almalıyım acaba diye de düşünüyorum bu biraz ağır bir makina.Yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=1-91260265
Fikret Bey sizin makaranın bir benzerini Controler CB5000 adı altında aşağıdaki adreste gördüm : http://www.fishers-paradise.de/Rollen/Multirollen:::7_93.html Tahvil oranı ve ürün kodu benzer, aynı üreticinin farklı markalara ürettiği bir model olabilir. CB5000'in fiyatı 37,95 €. Bence bu tür bir makara için düşük fiyat kategorisinde. Kamış 1.80 ise tekne kamışıdır ve atmak için değil sırtı için uygundur bence. Ayvalık'ı çok severim, çok dalış yaptım orada. Umarım balıklar son gördüğümden bu yana daha fazla azalmamıştır. Rasgele
Bülent Bey merhaba, fiberglass elektriği iletmez, bu nedenle yapğmjurlu ve yıldırımlı havalarda karbon fiber kamışlara göre daha avantajlıdır. Ama buna fazla güvenmeyin, Islak bir fiberglass kamış da çarpabilir. En iyisi şimşekli havalarda balığa gitmemek 2,70 boya gelince, aldığınız makarayla birlikte tatlısuda yapay yemle at-çek avlanma için uygun bence. Fiberglass genelde karbondan daha dayanıklıdır, ama daha ağırdır. At-çekte biraz kol ve omuz kası yaptırabilir. Tabii illa at-çek avlanacaksaınız diye birşey yok, bu kamış genel kullanıma çok uygundur her türlü avlanma için kullanabilirsiniz. Bir tek çok uzağa atmanız gerekiyorsa biraz kısa kalır. Misinanız biraz kalın, 0,25 yapabilirsiniz. Ne kadar kalın misina sararsanız uzağa atmakta o kadar zorlanırsınız. En iyisi 0,10-0,15 örme misina bulmak, aynı kalınlıkta örme misina naylon misinanın yaklaşık iki katı yük taşır. Yani aynı yükü taşıyan örme misina naylon misinanı yarı kalınlığındadır. Örme misinayı ana beden olarak kullanıp, buna bir fırdöndü bağladıktan sonra bedeni yine naylon misinadan yapmakta ve yapay yemi veya takımı bu naylon misinaya bağlamakta fayda var, çünkü örme müsüna sudaki cisimlere takılır veya sürterse naylon misinaya göre çok daha çabuk zedelenir. Önemli olan başlamak, ilk fırsatta balığa gidin ve takımınızın keyfini sürün. Kimsenin de takım öyle böyle deyip keyfinizi kaçırmasına izin vermeyin. Amatör balıkçılık sadece balık tutmak değildir, sabah erken uyanmaktan kollarınız sızlayarak yatağa girmeye, ertesi gün eşe dosta muhabbetini yapmaya, gece vakti internette forum takip etmeye kadar çok geniş kapsamlı bir keyiftir. Rasgele
arkadaşlar ben aranızayeni katıldım yapacağınız yardımlar benim için çok değerli olacak... yapacağınız yardımlar için şimdiden teşekkür ederim... Ben güney marmara kıyılarında balıkçılık yapmaya çalışan biriyim şu anda elimde silverstar elegance 60 - 160 gr atarlı 3,00 ve remixon horizon tele 3007 50 - 100 gr atarlı 3, 00 2 adet kamış ve banax sx 4000 makina var. Ben Banax sx 4000 makina ve silverstar kamışı kıyıdan at çek Lüfer, çinekop için kullanıyorum ancak bu makina bunun için bana biraz ağır geliyor. Bu yüzden remixon horizon tele 3007 50 - 100 gr atarlı 3, 00 250 gr ağırlığındaki kamışı aldım bu kamışın yanına birde hafif ve güzel bir makina almak istiyorum. yaptığım araştırmalar sonucunda Full Metal Jacket 755 SP D.A.M DURA 850 RD Bu iki makina arasında kaldım sizin önerileriniz doğrultusunda bu alış verişi bitirmek istiyorum bu makinalar hakkındaki yorumlarınızı alırsam çok sevineceğim şimdiden teşekkür ederim...