Arkadaşim Kullanmiş Olduğun Makina Güzel Bir Makina Daha Usta Olunca Daha Neleri Var Neleri Onlara Takilirsin
surf kamış geçen gün albastar 2785 krokodil surf kamış satın aldım. Bu kamışı kullanan veya bilgi sahibi olan arkadaşların görüşlerini bekliyorum. Verdiğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler (banax sx 5000 ile kullanmayı düşünüyorum. )
Alcedo Arkadaşlar bu gün yeni bir makina aldım fazla pahalı değil orta boy makina,Alcedo WHX 4010..İtalyan malı..İtalyancam olmadığı için üzerinde yazılanlardan fazla bir bilgi sahibi olamadım,sorum şu bu markayı tanıyan varmı ve bu markadan makina kulanan,benim ilk edindiğim izlenimler olumlu tabiki daha misina sarmadım ve balığa çıkmadım,bu makinada tecrübeleri olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum..
arkadaşlar herjese merhaba forumda yeniyim ve kamış yenilemek istiyorum LINEAEFFE marka kamışları önerirmisiniz.
selam.Öncelikle hoş geldiniz Profiliniz kısmından imza ayarlarınızı(isim,şehir,yaş,kan grubu)yaparsanız hem sizi daha iyi tanımış hemde hitabımızın (abi,kardeş)daha doğru olmasını sağlarız. Sorunuzla ilgili biraz daha detay yazarsanız (tatlı su,deniz,ne avında kullanacaksınız) cevaplarımız daha doğru olur
denizde iskeleden istavrit için açığa atıyorum bu neden le hafif ve atarı yüksek bir kamışa ihtiyacım var
İstavrit için çapari atacağına göre, atarı çokta yüksek olmasın kamışın. Çapariye takacağın ağırlık 50gr diyelimki; 30-70gr lık bir kamış ideal. Yüksek atarlı kamışa düşük ağırlık takarsan esneme yapmaz , uzağa atamazsın sonra Aslında düşük atar ile av daha bile eğlenceli oluyor. Mesela bendeki 20-40gr atarlı kamışı kullanırım bazen istavrite, iki balık bile olsa çaparide, kamışın eğilip bükülmesi ayrı bir keyif tabiii..
İşin geyiği bir tarafa, bence değmez.. "Distance casting" ile "surf casting" farklı işler.. Biz balıkçıyız, derdimiz "surf casting" yapmak.. Zaten kullandığımız takımlara filan bakınca maksimum limit 150m, ki o da zor.. Geçen bir belgesel izlemiştim.. Adamlar okyanusun ortasında kaldılar, 35 km yüzerek kıyıya geldiler.. Ortada bir şeycikler yok.. Ama son 100m'de köpekbalıkları çıktı ortaya.. 50m ötede ise tam bir balık cümbüşü.. Surf casting, denizin dalgayı kırdığı noktaya ulaşmak için yapılır.. Bu da öyle yüzlerce metre olmaz genelde.. Kısaca, çoook uzak atışların pratikte balıkçıya faydası olmaz..
Ben gene farklı düşünüyorum Şöyleki Benim avlandığım yerde dalgalar 150 metrede kırılıyor çünkü orada bir kayalık ve buna bağlı oluşan kum tepeleri nedeni ile uygulamada ihtiyacım oluyor 150 metreye Birde surfcastıng denizde sadece dalganın kırıldığı yerde değil kırılan dalgalar(köpükler)içinde yapılır
Dünkü kaynağı buldum 291 yard ile (266 metre) 150gr. ile kırılmış 14 eylül 2006 alttaki de kaynak link http://icwales.icnetwork.co.uk/farm...ley-serves-up-a-welsh-crack-er-name_page.html Diğer ağırlık ve mesafeler 100gm @ 262.26 m (860.433 ft) 125gm @ 270.64 m (887.926 ft) 175gm @ 276.58 m (907.414 ft)
Peki 150m'ye atacağın sade kurşun, sana o balıkları getirecek mi? Yapacağın takım o mesafeye dayanacak kadar sağlam olunca, balıkları ürkütmeyecek mi? Bir şekilde 150m'ye takım atılır aslında.. Ama rapala filan değil, 3-4 köstekli takım atılabilir. Belki birde çapari. Ama bu mesafe için, biraz tekniğinizi geliştirin, piyasadaki ortalama sıradan makineler ve kamışlar size yeterli olur.. Ancak kamış belki sizi biraz üzer, sağlam değilse kırılır malum.. Fakat herhangi bir takımı o mesafeye ulaştıramazsınız, Takım gider, yemler orada kalır vs. Uzak atış için özel takım yapmanız gerekir..
kamış ve makina yardımı lütfen bilen arkadaşlar yardım etsin öncelikle herkese selamlar amatör balık işine yeni girdiğim için amatöründe amatörüyüm diyebilirim. bu sebeple sizlerden bana yardım etmenizi istiyorum. kıyıdan ve tekneden olta ve makina alıcam birer adet. şimdi kıyı için kamışın boyu ve atarı en az kaç olmalı ve marka tercihiniz ? kıyı için ideal bi makina tercihiniz ? aynı şekilde tekne için bir makina ve bir olta ? sırtı için sizin kullandığınız verim aldığınız yapay balık hangi renklerde veya hangi marka? malzemeleri izmirin her yerinden tutmak için ayarlamaya çalışıyorum ama yoğunlukla mordoğan, karaburun, çeşme ve foça. fiyat olarakta çok yüksek şeyler istemiyorum ve bildiğiniz bana önerebileceğiniz bi malzemeci varsa ordan alabilirm diye düşündüm. benimle tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. sevgiyle kalın. rasgele
hisar camii izmir eskihisar camisinin etrafinda bir suru dukkan var.. sen cebine para kafana model koy git al..
bn kk60 aldım hrkes görünce denemek istedi atıncada çok güzel dediler fiyatı 47ytl.şimdilik memnunum.alfa 50ye tcih ederim...