daiwa bg 20,banax sx 2000 ikisidi de at çek için üretilmiş makinalar değil 0,40 mm misina ve 15/40 gr yapay balık ve bu makinalar ile 70 m çok iddalı bir atış?? banax si 800 ile 0,25/0,30 mm misina kullanarak veya değişik hipron misinalar kullanarak atış mesafenizi uzatabılırsınız
Sabri kardeşim değerli yorumun için Teşekkür ederim... Banax si800 diğer kullandığım makinem.... Onunla ince misina 0.30 ile uzağa atış yapıyorum.. Lakin Bazen büyük balık beni korkutuyor.... Bu nedenle bu makinayı sizlere sormak istedim... sımano için karşılaştırmak niçin ayıp olsun... Bak sen karşılaştırmışsın bende öğrenmiş oldum... "birisi opel, diğeri mersedes c series" ... teşekkür ederim.. değerli yorumları beklicem...
levent kardeşim şu yanılgıdan kurtulalım birkere ? makine balığı çıkarmaz balığı makine gücüyle çıkarmaya çalışırsan 2000 usd lik makineler bile dayanmaz ne dişli kalır ne kalama ne de kafa sıyırır gider balığı daha çok kamış gücüyle kepçe kullanarak çıkarmaya çalış makinenin esas görevi misinayı sarmak ve atış içindir bunu bir yere not et ve kesinlikle makine gücüyle balığı zorlama elindeki makinelerin de değerini bil bir daha bulamazsın onlardan banax da daiwa da tr de alabıleceğin en iyi marka bu makineler ile 50 kg balık da çıkarabılırsın(varsa ) yeter ki yukarıda yazdıklarımı dikkate al
Sabri kardeşim yazdıkların için sağol.... Fakat senin yazdıklarını uzun yıllardır tecrübe ettim... Makinanın ve kalamanın işlevini bilecek kadar deneyimliyim merak etme... Daha önce 11.800 lük, 9.500 lük akyaları yazdığım makinalarla kıyıya aldım... Dahasıda var ama kibirlenmek gibi olmasın diye yazmayayım.... Elimdekinin kıymetini bilecek kadar malzememe sahip çıkarım... Sen merak etme sadece sormak istediğim makina hakkındaki düşünceleriniz.... Ben bunu merak ederek sormak istedim BU KADAR BASİT..... TR den almayacağım için size amerikanyadan site ismi referans gösterdim.... Umarım anlatabildim.... Yukarıda yazdıklarınız bu işin alfabesi.. Bilmeyen arkadaşlarımın işine yarar umarım.... Rastgele.. İyi dileklerin için Tekrar Teşekkür ederim...
Yurt dışından alma imkanınız varsa bir iki makinada ben tavsiye edebilirim. 1-Daiwa exceller 4000 E devir 4,8:1 ağırlık 415 gr 120 euro civarı 2-Spro blue arc tuff body 940 devir 5,2:1 ağırlık 322 gr 85 euro civarı 3-Ryobi zauber 4000 devir 5,1:1 ağırlık 315 gr 110 euro civarı 4-Shimano twin power 4000FB devir 5,7:1 ağırlık 332 gr 240 euro civarı 5-Shimano stradic 4000 FB devir 5,8:1 ağırlık 345 gr 150 euro civarı bu makinalar at çek için en uygun büyüklükte ve şu anda piyasadaki en iyi at çek makinalarının arasında,tabi fiyatları biraz yüksek ama iyi mal iyi para...
Selim Bey verdiğiniz bilgiler benim için çok değerli.... Teşekkür ederim.... Yazdığınız tüm makinaları incelicem.... Uygun olanı seçmeye çalışacam.... Tekrar Teşekkür ederim... Selamlar...
Ortam uygun, sular da durgunsa makina balığı çekmese de olur, oltanızı kullanır ve balığı alırsınız, ancak Şemsipaşa, Kanlıca gibi yerlerde makina ile balığı çekmek durumundasınız, buralarda ne sular durgundur, ne de ortam müsaittir, balık olduğunda aşırı kalabalık olur buralar, 30 luk gücü de nispeten zayıf bir makina ile buralarda örneğin çinekop çaparisi yapıyorsanız 5-6 balık ta geldiyse oltamı kullanıp balığı alayım kalama filan vereyim derseniz hem balıkları kaybedersiniz, hem de oltanızı... Ayrıca akıntıdan dolayı diğer amatörlerin oltalarıyla oltalarınız karışır ve ortam hemen gerginleşebilir... Demek ki kamışımızı ve makinamızı tutacağımız balığa ve oradaki ortama göre seçmek durumunda kalıyoruz. araştırıcı isimli arkadaşımızın seçtiği makina güzel geniş ve sığ kafasıyla normal makinalardan daha uzağa atabilir, yüksek devri yapay yem kullanmak için iyidir ancak bir husus var ki bu tip makinalar yani surf makinalar aynı gövde boyutuna sahip diğer makinalar ile kıyaslanırsa torkları yani çekiş güçleri genel olarak daha zayıftır; bu noktada seçim zorlaşıyor, bir tip makinanın diğer tipe göre üstün olduğu noktalar bulunduğu gibi muhakkak zayıf olduğu noktalar da bulunuyor, bunu iyice değerlendirip seçimi ona göre yapmak gerekiyor sanırım...
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana,sizin linkini vermiş olduğunuz makina çok iyi bir makina yanlız o makinayla spin kamışı uyumlu olmaz makina çok büyük,size en fazla 3 metre büyüklüğünde ve 10-50 gr atarlı bir kamış gerekli bu kamışada ancak orta boy yani benim önermiş olduğum makinalar uyum sağlar nedenide siz at çekle yani spin avı yapmak istiyorsunuz bu şekilde yapılacak balıkavlarında en fazla makina büyüklüğü 40 lık kafa olmalı,bu makinaların ağırlığı 300-350 gr arasında olup kamışında 250-300 gr olduğunu düşünürsek hiç yorulmadan istediğiniz kadar atış yapabilirsiniz,ben surf kamışı kulanmıyordum çoğu sitede örnek olarak verildiği için bir takım kurdum kendime inanın 6. atıştan sonra kolum acayip bir şekilde ağrıdı,sonra spin takımı aldım sanki cocuk oyuncağı gibi geldi atışlar,bunu şunun için anlattım surf makina ve kamışlar uzağa atmak içindir doğru ama at çek yapmak için değil sadece yemli oltayla dibe atıp balığın vuruşlarını beklemek içindir... son olarak size birde bir yağ önermek istiyorum hem kamış hemde makinaları yağlamak için,yağın adı ,,balistol,,resminide ekliyorum,inanın hem kamışınızın tamamına ve makinanızın üstüne sürerseniz malzemelerinizin ömrü bayağı uzayacaktır... Shot at 2007-06-29
Mitchell Armada Pro 6500 Arkadaşlar mitchell armada pro 6500 almayı düşünüyorum.Netteki fiyatı 200 ytl.Acaba piyasada daha hesaplı bulabilirmiyim.(İstanbul ve İzmirdeki malzemecilerde)Birde kullanan varsa yorumlarını öğrenmek istiyorum.Mersinden Sevgiler.
Selim Bey ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM... Anlaşılır diliniz ve yalın anlatımınız için ayrıca teşekkür ederim.... Makinalarla ilgili önerinizi mutlaka dikkate alacam...Tavsineniz doğrultusunda bir seçim yapacağımdan emin olabilirsiniz Selam ve Saygılarımla... Rastgele....
http://www.albashop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=Mİ AR6500 Yanlış görmüşüm, zaten sizin söylediğiniz fiyata yakın... http://www.albashop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=Mİ ARPRO6500
Çok güzel bir makina. Bende 8000 modeli var. Piyasa fiyatı söylediğin gibi ancak nakit alımlarda %15 gibi bir indirim yaıyorlar.
70m'den daha uzağa atış yapmak için, iyi denebilecek bir makina.. Genel olarak almaya değer, fiyatına uygun kalitede bir alet.. Fakat kofan diyorsunuz, akya diyorsunuz, uzağa atmak istiyorum diyorsunuz.. 30gr'dan büyük takımla size en iyisi PENN 525 gibi bir çıkrık tavsiye edelim.. Bir araştırın.. Diğer yandan, yeni makina alın/almayın pek fark etmez.. 0.40 misina ile daha ötesi pek mümkün olmaz.. Dyneema diye bir şey icat etmişler. Bunun iyisinden, mesela Spiderwire Ultracast gibisinden, 500m 0.20 filan alın, sarın makinaya.. Ve atışlarınız anında iki misli artsın (nerdeyse). Çekerken de kamış ve makinanıza güvenin, misina kopması diye bir sorununuz olmaz genelde..
Teşekkür ederim Sayın Köylü: Avlandığım kıyılarda kofana ve akya 60-70 mt den daha yakına bazan gelmiyor... O nedenle onlara ben ulaşmak zorunda kalıyorum... Bu düşünceyle bu makinayı düşündüm... Çıkrık olarak DAIWA TDA 153 HSTL kullanıyorum.... Lakin 40 mt maximum atabiliyorum.. Diğer kullandığım BANAXSİ800 bile (0.30 mm misina ile) 60-70 gidiyor.... PENN 525 diğer çıkrıklaradan farklı mı sizce? kıyıdan kullanım için deneyimler ne yönde bilginiz var mı? Dyneema yı biliyorum.. At-Çek için uygun olmadığı yönünde geri bildirimler aldığım için kullanmadım... İcat edildiği günden bu güne çok kullanılıyor ama ben henüz literatürüme katmadım.... Amerikada yaşayan bir arkadaşım bu tür örgü iplerin (özellikle Fireline) başka iplerle değiştirildiğini (bayi tarafından) bana aktarmıştı... Nedeni ise düğüm tutmamasıymış... Yani bu iplerle ilgili net karar almadım.... Selamlar
Ben bu ipi Kullandım.Porselen misına halkalarını yedi Uzun mesafe için ideal kurşun boşta gibi gidiyor
Ben denedim gitmiyor.Kurşun makarayı çevireyim derken hızını kaybediyo.Bide para verdik onca Bottada kullanamadım ben.attım depoya
DAIWA TDA 153 HSTL, Casting değilde, Levelwinder türü bir şey. Eğer yemi biraz daha ağırlaştırırsanız daha iyi netice alabilirsiniz. Ama fren tertibatı pek bir bezdiricidir, hemen devreye girer, backlash ettirmeyeceğim diye çabucak kısar makinayı.. PENN ondan biraz daha iyicedir bu yönden.. Genede çıkrıklar için yem ağırlığı önemlidir.. Yem hafifse, çıkrık randıman vermez.. 50 gr ve üzeri yem kullanmıyorsanız, çıkrığa boşa para verirsiniz.. Doğru, dyneema öyle her bir düğümü tutmaz.. Düğümden sonra japon dökersiniz, gene tutmaz, bir müddet sonra açılır.. Daha dün, kıbrıs atıyorum, takım aldı başını gitti, fırdöndünün düğümü açıldığı için.. Neyse ki kefaller akıllı balıklar, bir tanesi tuttu getirdi geri.. Ama dyneema atışta, hassasiyette, sağlamlıkta vs. diğerlerinden misli misli üstündür.. Akşam dönüşte fırdöndünün düğümüne şöyle bir bakıp yenilemekle, üzerine biraz daha japon yapıştırıcı dökmekle bu sorundan kurtulursunuz.. Düğüm tutmaz denince hemen açılı değil.. Gene sizi 3-4 hafta taşıyabilir iyi bir düğüm..