Kamiş ve makina seçimi için yardım konusu...

Konu, 'Kamışlar' kısmında MESUT_GULAN tarafından paylaşıldı.

1. sertach

sertach Kiraz Balıkçı

Favori Kamış:
    Okuma Vspin
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000fd, Okuma safina pro 2500
    selim abi çok teşekkürler verdiğin bilgiler için.bu bilyelerin nerede olduuğunu makineyi alırken nasıl öğrenicez mesela avmarketinde makinelerin ayrıntılı bilgileri verilmemiş.bide türkiyede shimano makineleri resmi olarak nerden temin edebiliriz bu konuda bi bilgisi olan arkadaş varmı??şimdiden çok teşekkürler...

2. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Sertaç kardeşim her makinanın kartonunun içinde veya kartonun üstünde o makinaya ait çizimi vardır en azından tanınmış markalarda bu böyledir,bu çizimlerde bilyelerin makinanın nerelerinde olduğu belirtilmiştir,bu çizimlere bakarak makinanın nerelerinde bilye var görebilirsin.
    örnek dam distance 860.
    Benimde sitelerden öğrendiğim kadarı ile shimanoyu izmirde satan yerler olduğu,istanbuldada shimano satan malzemeciler vardır mutlaka.

3. albatrosyuksel

albatrosyuksel yüksel KORKMAZ

Favori Kamış:
    bir makine bir kamış...
    makine hakkında

[​IMG] [​IMG] buiki makine arasında kaldım yardım
    1.MAKİNE= DAIWA REGAL 4000 RG MAKİNE :40'lık küçük boy makine, 4 rulmanlı, 4,8:1 devir oranı, 410gr, 0.40/100mt misina kapasiteli, önden kalama, metal makaralı, ABS boşluk önleyici sistem, doğal ve suniyemli atçek ava uygun
    2.MAKİNE= CORMORAN RODEO GTi 11PiF MAKİNE=40'lik makaralı 10 rulmanlı, 180m/0,30mm Misina kapasitesi, 305g ağırlık, 5,1:1 yüksek devir oranı
    10 Rulman Kademesiz anında geri dönüş önleyici,Yumuşak ön kalama,Alüminyum makara,Yedek Makara,Karışma önleyici makara silindiri,Uzun ömürlü halka yayları,Tahta tutma kolu tokmağı

Son düzenleme: 20 Haziran 2007
  4. albatrosyuksel

Favori Kamış:
    bir makine bir kamış...
    Bu ikisi arasında kaldım

[​IMG] [​IMG]

1.MAKİNE=DAIWA REGAL 4000 RG :40'lık küçük boy makine, 4 rulmanlı, 4,8:1 devir oranı, 410gr, 0.40/100mt misina kapasiteli, önden kalama, metal makaralı, ABS boşluk önleyici sistem
    2.MAKİNE=CORMORAN RODEO GTi 11PiF:10 Rulman,Kademesiz anında geri dönüş önleyici,Yumuşak ön kalama,Alüminyum makara,Yedek Makara,Karışma önleyici makara silindiri,Uzun ömürlü halka yayları,Tahta tutma kolu tokmağı
    sizden ricam hangisini tercih etmeliyim at çek için kullanıcam yardım ve görünüşleriniz için şimdiden teşekkür.

5. OTTOMAN

OTTOMAN

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1 kilo aynalı sazan :(
    bence 1. makine at cek için daha kolay ve kullanışlı olur gibi ama 2. makine her koşulda uzun süre kullanılabilecek özellklere sahip ve sanırım çok daha pahalıdır.
    sadece at çek yapacaksan 1. tercih edilebilir diye düşündüm ben.:)

6. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Egerki daiwa benim tahmin ettigim makineyse 250 ytl olması lazım.Eger evet diyorsanız benim daha once bir dukkanda kıyasladıgım makinedir.Eger ki oyleyse yerine banax sx 4000 bire bir kopyası ve 80 ytl .Ama atcekte yorabilir zira 700 gr civarında ama tank gibi makine..İlle de ikisinden biri derseniz tabi ki daiwa derim..

7. furunotr

furunotr Haluk

Net üzerinden inceleyebildiğim kadarıyla Cormoran daha iy bir seçenek gibi duruyor, ayrıca diğer makinaya göre hafif olması atçek için daha elverişli olduğunu gösteriyor.

8. dionysos

dionysos ilhan

Favori Kamış:
    olta
    at çek için cormoran uygun, hem 10ytl daha ucuz,daiwa ile uzun süre at çek yapamazsın kesinlikle ağır bir makina.

9. albatrosyuksel

Favori Kamış:
    bir makine bir kamış...
    değerli yorumlarınız için çok teşekkürler

10. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Banax sx 4000 ve sx5000 im var ikisi de tank gibi makine
    DEZAVANTAJLARI:Birincisi agır olmaları atcek icin onermem biraz yorucu oluyor buna ragmen butun kış boyunca kalamar aldım.
    İkincisi kafa buyuk oldugu icin cok fazla mısına sarmak gerekiyor.Benim tavsiyem alta basit bir misina sarın uste 100-200 metre kalıteli sarın.
    Butun bunları olumsuzluk saymazsanız makina super.Kıyı avcılıgında yakalayacagınız butun balıklara karsı kesinlikle direnecek ve galip gelecektir.Tavsiye ederim

11. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Çıkrık makina için yardım

Üzgünüm diyerek konuyu açayım kimse kızmadan, ama sabah 09 dan itibaren araştırıyorum, yazılanları okuyorum sorumun cevabını tam alamadım.Gözlerim ağrıdı inanın.Makina yardım konusu çok uzamış insanlar cevap bulabilmek için aklında kalan sorulara muhabbete dönmüş konu yanlış anlamayın şikayet amaçlı değil yazdıklarım.Hatta sorumun cevabını aldıktan sonra silebilirsinizde konuyu.:(
    Neyse soruya gelelim başlıktanta anlaşıldığı üzere tekneden sırtı yaparken kullanmak için çıkrık makina marka önerisi, kullanan arkadaşlardan memnun oldukları makina marka yazarlarsa sevinirim.Birde çıkrık makina için kullanılacak kamış markası. Benim internette baktığım kadarıyla fiyatlar biraz ürkütücü
    Benim bu iş için düşündüğüm bütçe yaklaşık 150 ytl civarları makina ve kamış dahil.Bu fiyatlara işime yarıyacak bir makina bulabilirimiyim? Kıyıdan sırtıyı birazda açık ta denemek istiyorum.Misina markası,kalınlık ölçüsü ve çok şey istediğimi biliyorum ama sahte kullanabileceğim marka ve nosu söyleyebilirseniz çok sevinirim:eek:
    Amma çok istekte bulundum insanların gözü korkacak:D
    Yardımda bulunan arkadaşlara şimdiden teşekkürler:)

12. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
  13. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Serdar kardeşim hem makina yardımın hem konu yardımın için sağol:)

14. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Makina ve kamış kemeraltından alınmıştır.Bekleyemedik kusura bakmayın.:D

Makina Alba star glc 500 3.8:1 devir 4bilya çıkrık makina
    Kamış alba star mercury tek parça 1.80 trolling kamışı 40gr atarlı
    0.50 misina sardırdık 250mt.
    Yozuri crystal minnow floting 110mm sahte yem

hepsi bize 125 ytl malolmuştur.Bu makinayla ilgili bilgisi olan arkadaşlar yorum yaparlarsa seviniriz.
    Makina hazır cumartesi deneyeceğiz bir şey yakalarsak pazartesi fotoğraflarda görüşürüz inşallah teşekkürler.

Son düzenleme: 21 Haziran 2007
  15. dhan

dhan

Favori Kamış:
    olta
    Son düzenleme: 22 Haziran 2007
  16. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    Kardeş öncelikle aramıza hoşgeldin tanışalım bölümünden konunu aç önce bir tanışalım imza ayarlarınıda unutmazsan sevinirim nasıl hitap edeceğimizide bilelim ondan sonra konu hakkında yardımlar kolay arkadaşlarımız size yardımcı olacaktır.
    İyi avlar dilerim.

17. senjizucan

senjizucan

iyi bir kamış alıcam yardım

selam arkadaşlar...boğazda kullanabileceğim ince,, makinadan sonra uzun saplı,, kaliteli fakat fazla pahalı olmayan kamış önerilerini bekliyorum

18. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    kardeş forumlarda arama kısmından arattır aradığın cevabı bulacaksın....

19. dhan

dhan

Favori Kamış:
    olta
  20. Bahsettiğin bir surf kamış olmalı:cool: kaç paran var onu söle net cevap yazalım;) :)