Kamiş ve makina seçimi için yardım konusu...

Konu, 'Kamışlar' kısmında MESUT_GULAN tarafından paylaşıldı.

1. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Abicim
    sen ne yap bak dinle
    git malzemeciye bir tane kasnak al kasnak olmaz sa kargı al uzun olanlardan:D
    sonra 0.35 dandik misinalardan al
    malzeme satan adama da çapari istiyorum de çapariyi de tavsiyesine göre ucuz yollu olanlardan al
    onlar hazır zaten
    kasnağa misinayı dola dolarken pet şişe kullan karışmasın pet şişenin içine su doldur devrilmesin :D
    kasnağa misinayı sardıktan sonra kafana göre bir tane de fırdöndüyü bağla bağlarken dikkat et döndürme:D bağlandıktan sonra dönebilsin ama:D

kurşunda ayarlasıın aldığın malzemeciden

baktın bunlar karışık geldi
    malzemeciye git bana bir çapari de, misinalı ve direk kullanıma hazır olsun de ayarlar sana o :D:D:D:D

2. sipisa

sipisa

Favori Kamış:
    3,5 m kamış, makine, ıvır zıvır, Fotoğraf Makinesi (avatar fotoğrafını bizzat ben çektim)
    En İyi Avı:
    hiçbişe 0 kg
    :D:D
    işte bukadarrrr..

3. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    hıh yaa evet işte bu kadaaaarrr hepsi bu bak ne kadar kolay :D

ilk oltanada sahip olabileceksin artık hayırlısı olsun :D

4. Ertug

Ertug

Favori Kamış:
    Albastar Surf 2785, Mars 70
    En İyi Avı:
    Kefal 1,5 KG
    Malzemeleri aldim profilimde:)

5. ismail[mersin]

ismail[mersin]

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Levrek 2kg
    Kamış hakkında yardım lütfen..

Selamlar;

Denizde kıyıdan yapay yem, rapala vs. ve zargana topu ile tüy takımıyla at çek'de kullanmak için uygun bir kamış arıyorum.

Bu kamış'da aradığım olmazsa olmaz özellikler;

1. Misina Kılavuzları paslanmaz olmalı ve en uçtaki küçük kılavuzun ortasındaki misina ile temas eden plastiğin kalın(damaklı,şişkin) olması.(zargana topu kullanırken en uçtaki kılavuzun plastiği ince tip olursa misina direk metal kısıma sürtünüp atma esnasında kopuyor, kamış yeni olsa bile..)

2. 2,40 veya 2,70 boya sahip olması.(hangi boyu önerirseniz)

3. Atarının,aksiyonun nasıl bir değerde olması gerektiği hakkında bir fikrim yok hem hafif olan silikon yemler,sahteler hemde daha ağır olan zargana topu atmayı düşündüğüm için bir tahmin yürütemiyorum.

4. Alba Starın şimdi modelini hatırlamadığım carbon bir kamışını yeni kırdım.(takım kaya'ya takıldı çok az bir güç harcadım kamış kırıldı, görmeliydiniz kamış kırılmak için bahane arıyormuş). Bu sebeple dayanıklı bir kamış istiyorum.

Bu arada tecrübelerinizden yola çıkarak bahsettiğim kullanim amacına uygun teleskopik, parçalı vs. kamış tipini tartışabilirsek uygun seçimi bulmama çok faydası dokunur.

Bu seçim için ayırabileceğim bütçe en fazla 50 - 70 ytl civarı.Bu rakama istediğim kamışı bulabilirmiyim bilmiyorum.

internetten araştırdım fakat bazı aradığım özellikler hakkında bilgi bulamıyorum. Ör: Yukarıda bahsettiğim gibi kamışın En uçataki misina kılavuzunun plastik kalınlığı.

Bu sebeple daha önce kullandığınız kamışların özelliklerini örnekleyerek vereceğiniz bilgilere ihtiyacım var.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

6. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    Öncelikle aramıza hoşgeldin tanışalım bölümünden bir konu aç arkadaşlarla bir tanış ondan sonra yardımlar gelecektir.

7. istanbulteam

istanbulteam Alparslan Altan

Favori Kamış:
    Yasal olan tüm oltalar
    En İyi Avı:
    96 adet istavrit

İşte burda acemilik giriyor kamışı nıye zorladın abi misinadan çekseydin ya

8. sertach

sertach Kiraz Balıkçı

Favori Kamış:
    Okuma Vspin
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000fd, Okuma safina pro 2500
    Makine Arıyorum Lütfen Yardım

:) Öncelikle herkese slm arkadaşlar.elimde 2 parçalı fiber 165 lik orjinal fisherman kamış var biraz eski fakat az kullanılmış ve çok sağlam.genel kullanıma uygun en az 6 rulmanlı önden kalama makina arıyorum penn ve D.A.M üzerinde duruyorum.genellikle ege bölgesinde karaburun da kıyıdan avlanıyorum.genel maksata uygun 100 ytlye kadar makine alıcam yardımcı olursanız çok sevinicem illaki penn ve D.A.M olması gerekmez daha önce kullanan ve memnun kalan arkadaşlar varsa diğer markalardan da olabilir.şimdiden çok teşekkür ederim...:confused:

9. Selam öncelikle hoş geldiniz:)
    imza ayarlarından ad,yerleşim yeri.yaş.kan grubu gibi bilgilerinizi girerseniz size hitabımız daha kolay olur.:)
    Şu an elinizdeki kamış genel kullanım için uygun bir kamış değil.ama makina için banax 5000 serisini tavsiye ederim.Artan paraya bir miktar ilave ederek uygun bir kamış alabilirsiniz.:)
    gerçi bu makine 6 rulmanlı değil ama

Son düzenleme: 17 Haziran 2007
  10. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    Tecrübe konuşuyor dikkate almanı tavsiye ederim.:)

11. sertach

sertach Kiraz Balıkçı

Favori Kamış:
    Okuma Vspin
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000fd, Okuma safina pro 2500
    daha yeni üye olduum için ayarlarımı yapamadım ama en kısa zamanda halledicem.elimdeki kamışı hangi alanda kullabilirim peki birde kamış önerirseniz çok ii olucak.teşekkürler

12. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    İmza ayarları 20 saniyeni alır bizde sana abimi diyeceğiz kardeşmi diyeceğiz bir görelim nereden katıldığında önemli belki yakınlarında tavsiye edilecek bir yerde vardır.

13. Kamışın tam adı ve serisini yazarsanız net bir cevap verebiliriz.
    en azında atar (actıon...gr) yazın:)
    not:imza ayarları için=profiliniz-imza ayarları,bilgilerinizi yazıp-sıgnaturümü kaydet bu kadar 15sn.:)

14. Çağatay

Çağatay

Favori Kamış:
    olta
    Kamış ve makine, düşünceleriniz...

Merhaba arkadaşlar,

Uzak atışlar için surf tipi kamış ve makine arayışındayım.

Şu ikili sizce uygun olur mu ?

Kamış: Lineaeffe Oyster Cast 3.90 cm. (Ya da aynı markanın hemen hemen aynı fiyatına satılan,sapındaki sünger kaplama dışında neredeyse bahsettiğim ile aynı özellikte olan TurnaFresh 3.90 cm. modeli) Her iki modelin 4.20.cm. boyları da var ama sanırım kapalı olarak araba bagajına sığmayacaklar, o yüzden bu boyları tercih etmemeyi düşünüyorum.Bana atış konusunda çok şey kaybettirir mi bu tercih onu da bilemiyorum. Kısacası yardımlarınıza açığım.

Makine: İşte sorun esas burada, iki model arasında sıkıştım kaldım.

Birincisi, Lineaeffe X-File FD 50 makine. (4 rulmanlı, 5,6:1 devirli, 50'lik orta boy makara)
    Tanıtım linki, http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=7-1340050&ID1=&ID2=&view=2

İkincisi, Remixon Cardinal 60 makine. ( 7+1 rulmanlı, 4,1:1 devir oranlı, 60'lık makaralı)
    Tanıtım linki,http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=24-404100004&view=2

Gördüğünüz gibi makinelerin fiyat aralığı birbirine çok yakın.Benim şu andaki bütçem de bu aralığa elveriyor. Kamış fiyatı da 65.YTL. civarı. Yani toplam bütçe taş çatlasın 120.YTL. civarı olacak.:(

Bu fiyat aralığında, surf tipi başka markalara (kamış+makine) dair önerileri olan arkadaşların önerilerini bekliyorum. Ayrıca yukarıda bahsettiğim ürünleri kullanan ya da duyan bilen arkadaşlar varsa onlarında tavsiye ve yardımlarını bekliyorum.

Teşekkürler.

15. :cool: Sanki biyerlere gönderme yapılmış:cool:
    :D :D

16. ismail[mersin]

ismail[mersin]

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Levrek 2kg
    Aslında kamışı zorlamadım, hani kurtulurmu diye ufak bir denedim ama kırıldı.Mutlaka imalat hatası ile ilgili bir sorunu olmalı, bilemiyorum

17. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    Kardeş istersen önce seni bir tanıyalım ne dersin?

18. istanbulteam

Favori Kamış:
    Yasal olan tüm oltalar
    En İyi Avı:
    96 adet istavrit
    İkincisi daha iyi bence ordaki fiyatlarla aldığın yerdeki fiyatlar değişik daha ucuza alırsın

19. istanbulteam

Favori Kamış:
    Yasal olan tüm oltalar
    En İyi Avı:
    96 adet istavrit
    İmalat ta olabilir ama fazla zorlamaya karşı dayanamadı o değil zorlamışsın çapari niye kopmamış eğer çapari attıysan

20. Çağatay

Çağatay

Favori Kamış:
    olta
    Nereye gönderme yapılmış? Araştırdım eledim buraya kadar, sonuçta sizin yardımlarınızı istedim, ne var bunda, açıklar mısınız ?

Tanışırız tanışmasına da, üye olduğum tarih belli, imza kısmımda da bir eksiklik yok (kısaca tanıtıyor beni) ne yani, şimdi "tanışma" bölümüne "merrrrrhabaalarrrr" başlığı açsaydım, oraya herkes gibi iki çift dostlar alışverişte görsün kelam yazsaydım, isteğiniz yerine gelecek miydi, çok mu iyi tanıyacaktınız beni?

Lütfen ciddi olalım. Bir soru sordum, sorduğuma da pişman oldum. Moderator arkadaşlardan talebim, bu başlığı silmeleridir.

Paylaşımmış, hadi canım sizde.

Şimdi gördüm, istanbulteam, ilgin için çok teşekkür ederim ve yukarıdaki yorumumu senden ayrık tutarım. Sağol.

Son düzenleme: 17 Haziran 2007