Dinçer kardeşim merhaba Bahsettiğim malzemeleri buradaki arkadaşlarında fikrini aldıktan sonra aldım ama seni temin ederim kamışlı oltalardan anlamam bu listeyi de bir arkadaşım hazırladı ben de bu forumdaki tecrübeli arkadaşların fikirlerini almak ve o doğrultuda listeyi yeniden düzenlemem gerekirse o doğrultuda değişiklikler yaparım diye düşündüm. Hatta bu doğrultuda makinayı beta 60 olarak değiştirdim. Henüz malzemeleri deneme fırsatım olmadı ama sanırım orta halli işimi görebilecek bir takıma sahip oldum. Ama yukarıda mesajındaki ifadeden seçilen listenin iyi olduğu anlaşılıyor Bu da beni memnun etti açıkçası. Sağlıcakla kal...
Dam 625 Olta Makinası Arıyorum Dam 625 FTS Quick Original olta makinası arıyorum.Piyasada fazla kaldığını sanmıyorum.Alış veriş yaptığınız bayilerde varsa mesajlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkürler
Türcan abi merhaba. Aşşağıdaki adreste makina mevcut umarım işine yarar kargo ücretide alınmıyor galiba iyi günler http://www.silahdunyasi.com/emarket/ProductDetails.aspx?ProductId=104788&CatID=4786
Yücel Merhaba, Orada olduğunu biliyorum ama fiyat çok uçuk.Geçen sene 100 ytl civarındaydı.Şimdilik ora enson seçenek.İlgin için teşekkürler
Süper ultra acemi Merhaba arkadaşlar. Ömrümde 1 bilemedim 2 kere balık tutmuş bir insanım. Ve artık bu işe daha fazla zaman ayırmaya karar verdim. Benim şimdiye kadar hiç oltam olmadı. O yüzden nasıl, hangisini almam gerkli, mutlaka almama gerekenler nelerdir hiç bilmiyorum. Haklı olarak sıkılmışsınızdır böyle taleplerden ama yinede önerilerinizi istiyorum. Dediğim gibi yeni başlıcam, daha çok hoş vakit geçirmek için yapıcam.(arkadaşlarla). Sizden max 75ytl civarına kadar kamış, makine, misina, iğne ve bunlardan başka "şunlarıda almasan asla balık tutamazsın" dediğiniz malzemeleri istiyorum. Önerdiğiniz malzemeleri numarasıyla veya ölçü ne ise onunla yazarsanız çok memnun olurum. Avımı trabzon sahillerinde ve limanlarında yapacağım. Gerekliyse bilin yani
Selam aramıza hoşgeldiniz Çok detaylı anlatmışsınız sorularınızı ama , Ney yakalamak istediğinizide belirtirseniz daha iyi yardımcı olucaktır arkadaşlar . Örneğin :Kılıç yakalıyacaksan .N@mık arkadaş,, Turna için: Turgay abi, Çupra için Can bey. vs, vs, Yani açın biraz
bildiğim kadarıyla burada istavrit, mavruş, kefal falan varmış. Trabzonda avlanan arkadaşlar daha ii bilir gerçi. hatta bikere istavrit avlamıştım. Ömrümün ilk ve son avı
Spisa kardeş senin gibi gençleri pistlerde görmek isteriz. Aslında demek istediğim hevesini kaybetmeden biraz yavaşlaman. öncelikle avlanmayı düşündğüün sahilleri bir gez dolaş, iyice izle, acemiler kim, ustalar kim bir bak. Hemen ardından bir değerlendirme yap, Uzun kamışlar mı kısa kamışlar mı, ağır kurşun mu hafif kurşun mu, istavrite ne atıyorlar, kefali nasıl alıyorlar. Acele edersen eğer ayırdığın 75 YTL yalan olur. Çünkü daha sonradan 150 YTL lik başka bir takım yapacaksın. illle de aceleciyim dersen, 25-30 YTL ye bitirirsin bu işi, daha sonra adam gibi bir takım toplarsın kednine. Avların bereketli olsun. Unutmadan, gittiğin malzemecilere de buradaki gibi konuşursan ütüverirler seni.
anlaşılan hepsuburada.com beni bekliyo. girip kafama göre alcam ucuz bişeler. "Bilenleeeer" yalan oldu...
sen beni dinle, acele edip bilmeden alacaksın, sonra pişman olacaksın. Tecrübe konuşuyor, ilk aldığım olta makinam geçen avımda elimde dağıldı 5 lira etmez makinaya 20 lira vermiştim daha 8-9 ay oldu üstelik. toplasan 10 defa kullanmamışımdır. Takıl 2-3 gün. bak izle gör. İzzet var Trabzonda ona sor. hepsiburada,com hepsiçöpte,com olmasın sonra
hadi ilk öneri benden olsun. bulursan shimano al, en ucuz modelini (mesela benim şimdi kullandığım Shimano Alivio 4000FA) . kaliteyle başla başlayacaksan. 200 Mt misina sardır sağlamından, bol bol kopracaksın nasıl olsa . ucuna da tak istanbul işi çaparileri, şimdi istavrit zamanı Kamış konusunda 2,70 - 3,40 arası seç kafana göre 10-15 lira verirsin en fazla o idare eder. hepsi hepsi (diğer malzemelerle birlikte) 100 Lira harcarsın. Masraflar dünyasına hoşgeldin.
Mehmetciğim acele etme bence,ilk önce bu işe fiyatı uygun fakat iş görecek malzemelerle başlaman daha doğru olur,çünkü daha önce kamış kullanmamışsındır muhtemelen onun için bence öğrenme safhasında daha amatör malzemeler seçersen hem kendini geliştirirsin hemde ileride fikir sahibi olarak kendine göre yeni takımlar (daha profosyenel)dizersin,böylece fazla masraf yapmadan bu güzel hobiye adım atmış olursun.Mesela sana tavsiyem olabilir Trabzon Gazipaşa kilerde makinası ile birlikte 22 ytl ye kamış vardı(umarım kalmıştır).bence şu an için uzun bir süre işini görür.Daha sonra ben sana gerekli yardımda bulunurum.
Kamış ve makina önerileriniz. Merhabalar 4 sene önce 5 6 aylik amatör balık hastalığına kapılan ve sonra takımların kaybolduktan sonra tekrardan toparlanamadım ve tekrardan başlamaya heves ettim simdi yeniden başlayacağım bana malzeme önerisi yapabilirmisiniz. genelde istanbulun sahil kısımlarında ava cıkabiliyorum beraber gidebilecek arkadaslarada ihtiyacım var tabiki) Saygılar. Rastgele herkeze