guzelde makine stokta gorunmuyo yanliz o adresten alacaksan..9+1 rhat olur at ceke cormoroda guzel kamis...yanliz makinen ve kamis uygun degil 60 lik makineyi 170 lik kimsa hic uygun olmaz ben en az 3mt olmasi lazim derim yoksa oyuncak gibi durur kamis ve yorulursun dengeli uzaga atamazsin iri birsey gelse zorlanirsin..
öncelikle çok sağol cevapladığın için. peki bu makineye hangi kamışı önerirsin senin ,tercihin ne olurdu bu makine için 170lik kaç olması gerekir ve boyu 3.5 kaç olması gerekir (kıyıdan at çek için)
makinen 60 lik yani oyuncak degil bu yuzden 3mt alti bir makine yorar..ha ben 20-30 mt atsam yeter diyosan ayri...3mt ve uzeri bir kamisin esneme payi daha cok oldugu icin dogal olarak daha uzaga atarsin ve buyuk avlarda kamis esnemesi misine esnemesini destekler ve buyuk avlarda misinenin kirilmasini onler...3. veya 3.20-30 isini iyi gorur sonucta alcaksan bir defa al..cormoron iyi bir marka isini gorur..
Arkadaşlar CORMORAN PROFILINE Tele 170 kamışın modeli yani sözkonusu kamış 170 cm değil 4mt zaten dikkatinizden kaçtı herhalde. Kıyıdan at çek yapmak için kamışın atarı iyi gözüküyor ancak sapı kısa geldi bana sap mesafesi daha uzun bir kamış alırsan at çek yapmak daha rahat olur.( daha uzağa atabilirsin sapı uzun kamışla ) Makinaya gelince kullanmadığım bir model ama güzel bir makinaya benziyor. yeterli olcağı kanaatindeyim.
AT-ÇEK TAKIMIM Hk. Uzun zamandır kıyıdan at-çek yapıyorum, ancak henüz tam anlamıyla iyi sayılabilecek bir av gerçekleştiremedim. Bunca zamandır edindiğim tecrübeye dayanarak bugün kendime yeni bir takım hazırlamaya karar verdim. Hazırlayacağım bu takım hem çok hafif olmalı, hem atarı yüksek olmalı hem de bütçemi çok zorlamamalıydı. Ben de uzun araştırmalarım sonucu bu takıma karar verdim. Şimdi özellikle bu işin üstadlarına sorum şu, sizce nasıl bir takım olmuş? Kamış: BALZER Magna Silver 3 m. 5-15 gr atarlı, oldukça hafif. Makina: BANAX Iso 800 4 Bil. 0.28/210 m. Misina: ASSO Magic Red 0.28 mm Takım: Makina: Merak edenler için kutusu:
Evet Nuri Bey, ilk olarak aklımda 2.70 vardı lakin, 3 mü 2.70 mi derken bir de bakmışım 3 lüğü almışım. Bakalım göreceğiz verimi nasıl. İlerleyen günlerde takıma ilişkin deneyimlerimi burada paylaşırım.
Kemal biz denizciyiz Takımda mağlum deniz için, atarının çok düşük olmasını özellikle istedim, çünkü elimde 4-5 gram rapala çok var ancak bunları bir türlü verimli kullanamıyordum. Ancak şimdi sanırım onların hakkını vereceğim.
Hayırlı olsun,güzel,kaliteli malzemeler,yalnız banaxın makineleri biraz ağırdır atçek için ama akdenizde büyük baraküda gibi balıklar gelebilir,iyi düşünmüşsünüz.Bir tek niye kırmızı misina tercih ettiniz anlayamadım,bu tür misinalar derinde görünmez olur deniyor ve ben çok araştırdım kullanıpta memnun olan pek yok,flouracarbon veya ip misina sardırsaydınız keşke.Rastgelsin.
Cevat Bey aslına bakarsanız ben de ilk defa kırmızı renk misina kullanıyorum. Henüz pek tecrübe etme şansım olmadı o yüzden inanın verimliliği bakımından bir yorum yapamayacağım. Ancak neden bunu sardığım konusuna gelecek olursak, benim malzemecim aynı zamanda çok samimi dostum olur, bu misina da çok ısrarcı davrandı. Farkını göreceksin dedi. Bugüne kadar Onun tavsiyelerine hep kulak astım henüz pek yanıldığını da görmedim. Bakalım dener deneyimlerimi burada paylaşırım. Benim aklımda olanda fc misina idi ancak, O çok ısrar edince bunda karar kıldık. Bu arada makinanın demir olan başlığı yerine plastik yedeğini kullanmaya karar verdim. Mağlum ağırlık olarak çok farkediyor. Makinanın şu an ki ağırlığı yaklaşık 250 gr. İnanın benim eski makinalara göre kuş gibi hafif kalıyor bu Ohh be dünya varmış.
Slm Gökhan, Umarım yaptığın takımla keyifli avlar yaparsın , sadece 0,28 lik misina, 5-6-10 gr lık atışlarda seni üzer diye düşünüyorum, ben olsam maksimum 0,16 lık misina kullanırdım, misinayı bobine tamamen doldururdum, ''0'' noktasına kadar. At çek takımlar bence çok dikkatli ve bilinçli yapılması gereken kombinasyonlar- makine, kamış, misina, uyumu - Bu kombinasyonlarda ucuza kaçmanın seni üzebileceğini ve keyfi kedere dönüştürebileceğini unutma derim. Coşkulu ve keyifli avlar
Öneriniz için teşekkür ederim. Şimdi anlayamadığım bir konu var, bazıları kafanın tam sarılmaması gerektiğini söylerken, tam sıfır konumunda sarılmasını söyleyen kesimde çok. Bu biraz benim kafamı karıştırıyor.
Doğrudur, bu makine kafasının çapı ve misina kalınlığı ile, ve ikisinin uyumu ile ilgili bir sorun. kullandığınız misina kalınlaştıkça, kalınlığının getirdiği dirençten ötürü kendiliğinden boşalma eğilimi ğösterir, tabiiki burada kafanın çapı da önemli bir rol, aynı misinayı sardığınızda kafa küçüldükçe bu boşalma riski de artar, büyüdükçe tam tersi olacaktır, genelde ince bir misina bu sorunu ortadan kaldırır
Ersan abi galiba şimdi eksik taşlar yerine oturdu... Siz üstadlardan daha öğrenecek çok şeyimiz var....
Cormoran iyi bir marka fakat çetin arkadaşımızın dediği gibi sapı kısa ise çok verim alamazsınız , makine daha ziyade sığsular için ideal ama boğazda derin su ve uzak atımlarda misinayı toplarken biraz uğraştırır ,benim görüşüm.