Kamiş ve makina seçimi için yardım konusu...

Konu, 'Kamışlar' kısmında MESUT_GULAN tarafından paylaşıldı.

1. covanny

covanny Fatih

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1 kg turna
    Peki bu sizin önerdiğiniz makinanın net adresi veya resim ve satan yerler hakkında bilgi verebilirmisiniz??

2. bıyıklıbalıkçı

bıyıklıbalıkçı

Favori Kamış:
    Kamışlı olta
    En İyi Avı:
    7 kg sazan
    Makinanın etiketi üzerinde EURO STAR EVENT 5000 one way clutch yazıyor.. Ben makinayı bir firma adına olmayan farklı markaları bir arada bulunduran bir av bayiimden aldım... Fiyatı 40 ytl iken talep görüncce ve sezon başlangıcı olduğu için kimi yerde 60 ytl ye kadar satılıyor.. Av malzemeleri satan bayilere sorup makinayı inceleyebilirsiniz.. Yedek kafada metal... ve ikiside ayrı özellikte ve kullanışlı..9 bilyalı.. Metal kafa, sağlam bir çevirme kolu ve ön tarafındaki tel de çok kalın olduğu için fiyatına göre çok hoş bir makina ...Çok rahat dönüşü ve sarımı var... Orjinal kafaya sarabileceğiniz 0.30 luk misina ile çok uzak mesafelere basit bir ağırlıkla oltanızı atabilirsiniz... İp makaradan çok rahat bir şekilde kendini bırakıyor... Kısacası en azından görmeye değer bir makina... Yalnızca 4 kez kullandım ve şu ana kadar şikayetim yok... İlerde performansı ve dayanıklılığı nasıl olur bilmem ama onu görmek iiçin biraz daha beklemem lazım galiba....

3. Stormy

Stormy

telefon ettim sayfanın güncel olduğunu ürünün ellerinde kalmadığını ve yakın zamanda gelmesinin beklenmediğini söylediler, vakit bulabilirsem haftasonu bi karaköye gidip oralarada bakayım olmazsa

4. KaraKurt

KaraKurt Fatih

Favori Kamış:
    Olta ve Sabırrrr
    En İyi Avı:
    Kötü av yok :)
    Kaç para acaba ?

5. Sana olacak fiyatı 199 $

6. Mengish

Mengish

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    2,5 Sazan
    Samsun için Takım

Merhaba Arkadaşlar,
    Şu anda Samsun Doğu parkta şamandıralı takım ile istavrit tutuyorum. Ancak ileride lazım olabilecek bir takım almayı da düşünüyorum. Amacım Samsun'da kıyıdan at-çek yapmak. Lüfer, çinekop, levrek vb. balıklar için. Düşündüğüm marka DAM. Toplam maliyet ise kamış + makina için 100-150 YTL arası.
    Okuduklarımdan anladığım kadarıyla 2.70 uzunluk ideal. Makina kaçlık almalıyım, tam olarak belirleyemedim. Kafamda 50'lik var.
    Tatlı su konusunda iyi kötü tecrübem olsa da, deniz konusunda çok acemiyim.
    Yardımcı olursanız sevinirim. Özellikle Samsun'da bulunan arkadaşlar. Ortamı bilmenizden dolayı...
    Teşekkürler...

7. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Kamış tip ve uzunluğu konusunda birazdaha araştırma yap derim. Rapla ve kaşık at çek için özel bir makine istiyorsan ve iyi mesafelere atış yapmak istiyorsan 2.70 lik bir spin kamış lüfer için deniz şartlarında nasıl olur bilemiyorum.

8. Mengish

Mengish

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    2,5 Sazan
    2,70'i okuduğum kadaıyla çıkarımda bulunmuştum. Sİzce kaçlık olmalı. Bir de teleskopik olanlardan olmaz mı? Yer kaplaması bakımından iki parçalılara göre avantajlı.

9. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Aslında bir şey söyledim öyle ortaya ama çok bir bilgim yok.
    Çevremde kıyıdan at çek yöntemiyle lüfer tutan insanlar var. Ben at çekle henüz bir şey tutmadım ama yemliyle lüfer tuttum. At Çek le lüfer palamut tuan isnaların tamamı uzun surf casting kamışlar 3.90- 4.20, ve hızlı sarım yapabilme açısından en az 60 lık makineler kullanıyorlar. Tabi atış yapmak için yeterli ağırlık kullanıyorlar ve bu uzun kamışlarla iyi mesafelere atış yapıyorlar, balığıda alıyorlar.

Dediğim gibi kısa spin kamışlar hakkınd apek bir bilgim yok ama lüfer için pek uygun olmadığını düşünüyorum. Zira çanakkale boğazında da at çek le lüfer yakalandığını biliyorum ve buradaki insanlarda uzun kamışlar kullanarak at çek yapıyorlar. Spin kamış bildiğim kadarıyla, daha çok attığımız yere yakın gezne balıklar için tasarlanmış bir şey, mesela alanalık, turna, levrek gibi. Ama lüfere gelince konu iş değişiyor, lüfer pek o kadar yakına girmez, ileri atmanız gerekir. Mutlaka daha doğru bir şeyler söyleyecek birileri gelecektir birazdan ama benim görüşüm bu. Zaten bu arada bende lüfer palamut ve at çek ve yemlisiiçin surf casting kamış alıcam haberiniz olsun. Tabi bunun bir dezavantajı, alacağınız kamış ve makinanın mümkün odluğunca hafif olmasını tercih edin çünkü bu malzemeler bir süre sonra yoracaktır ağırlıklarındna ötürü. Biraz daha bekleyelim bir kaç yorum daha gelir birazdan.

Teleskopik te olur pek tabi. Parçalı kamışlar iki ve ya üç parça olduğundan daha çok yer kaplarlar ve daha zor taşınırlar. ama bunlarında mutlaka benim pek vakıf olmadığım avantajları vardır. Teleskopik kamışlar taşıma ve kullanım açısından daha kolaylık taşırlar, ben teleskopik kullanıyorum.

10. güroloflu

güroloflu Gürol Ofluoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık kofana
    Eğer deniz için arıyorsan 3,00 veya 3,30 metre almalısın.Atarıda en az30-80 veya 30-60 olmalı.Çapari kullanacaksan kamış biraz uzun olmalıkı rahat atabilesin.Arkadaşların dediği gibi tatlısu için daha hassas ve daha kuvvetli iki değişik kamış lazım .Tatlısuyu sen biliyorsun herhalde.
    Makinaya gelince 50 lik yeter en ideali o tatlısu için daha büyüğü gerekebilir.
    Denizde at çek için büyük makina yorucu olur kamışında hafif olanlarını bulmaya çalış.Kolay gelsin.

11. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Hemşerim eğer istavrite çapari, arada mavruşgile, sonbaharda çinekop a sallayacaksan tatlısuda kullandığın 3 metrelik ve 50-70 lik arası her olta işini görür.
    Ama şık bir takım oluşturacığım dersen, kamış ve makine hafif ama sağlam olmalı.
    Sürekli elde tutmaktan kollarınızın yorulmaması için mümkünse karbon, çapari kullanacaksanız 3 metre ve daha uzun, çapari atmayacaksanız 240- 300 cm arası telesokpik bir kamış alın. Dam Alround lar hem ucuz hem de kaliteli. Çapari için taşıması zor olsa da uzun saplı surf tip kamışlar piyasayı sardı, onlardan bir tane edinin. Hem tatlısuda sazanda da işinizi görür.
    2787 ALBA STAR ENRICO SURF KAMIŞ 390CM
    Makine ise 50 lik yeterlidir ama Banax, Okuma, Alba nın DELTA ve benzeri serilerinden olursa daha rahat kullanırsınız. Bunlarda da ağırlığa dikkat ediniz.
    HELICON 500G BANAX
    OKUMA-IM-65
    Alba Delta

0.30 -035 lik iyi bir misina sardığında böyle bir takımdan memnun kalırsın

12. natrix2

natrix2

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kefal 2,3 kg, 72 adet zargana
    İlker kardeşim, ben sana Samsun için 3 m lik kamış tavsiye ediyorum. İstavrit çaparisinde, zargana avı için top atarken, çinekop, kefal avında bu boy işini çok rahat görür. 2,70 boyu tavsiye etmem çünkü, 10, lu çaparide kayalıklardan atarken zorlanırsın. 3,30 ise ağır oluyor ve hassasiyet azalıyor. Fakat fazla miktarda kamışın olduğunda değişik boylardan edinebilirsin. Ben kamış alırken markaya bakarak almadığımdan, marka tavsiye edemiyeceğim.
    Makineye gelince 30-40 lık almanı tavsiye ederim. Neden küçük dersen. Özellikle istavrit ve zargana avında fark ortaya çıkıyor. Büyük makine çok daha çabuk sarıyor. Yavaş çevirebiliriz diye itiraz gelebilir ama öyle değil. Çok farkediyor. Ayrıca küçük makine oltanı daha da hafifletiyor, atarken misina daha rahat boşalıyor ve uzağa az enerji harcayarak atış sağlıyor.
    Saygılar.

Son düzenleme: 25 Mayıs 2007
  13. Mengish

Mengish

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    2,5 Sazan
    İlginiz için teşekkürler arkadaşlar...
    Yakup Abi,
    Ben İlker:)) Taylan'ın kuzeni. Tavsiyelerin için teşekkürler. Bu takımı sadece denizde kullanmayı düşünüyorum. Kullanıcağımız yerlerde belli. Baruthane, Doğupark, Belediyeevleri vs. Çapari de kullanırım sanırım. Sonuç olarak 3 metrelik teleskopik bir kamış düşünüyorum. Yer kaplamaması açısından. Makinede 50'lik olsun diyorum ben. 30-40'lık da iş görür belki ama 50'lik sanırım benim içimi rahat ettirme avantajına sahip olur 30-40'lıklara göre :))
    Gürol Bey,
    Kafamda netleştirince takımı, size de danışacağım. Teşekkürler.

14. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    Aney :D
    O zaman dur hele, sana güzel bir takım yapalım, ne o Albaymış Dam Alround muş... Yakışmaz sana...
    Taylan yardım etmiyormu?

Onun yeni aldığı makinenin aynısından ve yanına atarı 50-100 gr olan 3 metrelik mesela sadece 46 cm kapalı boylu CORMORAN EUROCOR PLUS "Super-Jet" MiniSpin 3mt u alırsan taşıması kolay bir takımın olur.
    Dert etme bu mazleme diğerlerinin işini fazlasıyla görür.

Selamlar

15. mcelikkaya

mcelikkaya murat çelikkaya

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    arkadaki çalılar
    bu arada cormoran süper jetin 2.40 ı var bende. çok memnunum

16. Mengish

Mengish

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    2,5 Sazan
    Merhaba
    Yakup ABi bu kamışa baktık Taylan'la atarı 10-50 gr diyor. O seriden göremedik biz 50-100 gr atarlı. Başka var mı önerebileceğin bir kamış?
    BU arada şimdi girince Yakup Abinin mesajları nerede diye bir an şaşırdım. Resmi değiştirmişsin :)

17. onur_izmir

onur_izmir onur

Favori Kamış:
    olta
    makina-kamış için tavsiye,yardım?

herkese selam.olta ve kamış almaya karar verdim.kıyıdan avlanacağım.tatlı suda avlanmayacağım.
    tutacağım balıklar:istavrit,çinekop,lüfer,levrek,çipura v.b

kafamda belirlediğim makina ve kamışlar bunlar:
    1-DAM ATP 360 FD

60'lık büyük makara, Bilya sayısı:3, 1/4.2 Devir, Anında duruş sistemi, Yedek grafit kafa, Anti-titreşim sistemi, 0,60/100(mm/m)Misina kapasitesi, Önden Kalama

2-DAM ATP 360 RD

60'lık büyük makara, Bilya sayısı:3, 1/4.9 Devir, Anında duruş sistemi, Yedek grafit kafa, Anti-titreşim sistemi, 0,60/100(mm/m)Misina kapasitesi, Arkadan kalama

3-DAM QUİCK 265 FD

Bilya sayısı:2

1/4.6 Devir oranı

Anında duruş sistemi
    Yedek grafit kafa
    Anti-titreşim sistemi
    0,65/100 (mm/m) Misina kapasitesi

Önden kalamalı

725gr ağırlık

4-OKUMA TR65

65'lik ortaboy makara, 4,8:1 devir oranı, 5 rulmanlı, metal makara, grafit gövde ve kafa, yedek grafit makara, önden kalama, metal ergonomik çevirme kolu

5-ALBASTAR-KK60

8 rulmanlı, metal kafa ve grafit gövde, arka ön kalamaMetalik Gri renk,Grafit yedek kafa,Sonsuz dönüş kapasitesi ,Takım atmayı kolaylaştıran kilitleme

KAMIŞLAR:

1-D.A.M SPEZIPOWERTELE 200-TR 100-200 GR

300cm Boy, Atarı:100-200 Gr Parça Sayısı:6 Kapalı Uzunluk(cm):105 Ağırlık(gr):460

2- ALBA 3282 LEO KAMIŞ 300CM

3 mt boyunda karbon sargılı kamış, 100-300 gr atar, 6 parçalı,

YORUMLARINIZI VE FİKİRLERİNİZİ PAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİM.TEŞEKKÜRLER.

18. natrix2

natrix2

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kefal 2,3 kg, 72 adet zargana
    Sen bilirsin ama başka kamışın yoksa 50-100 atarlı tavsiye ederim. Saygılar.

19. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    Sen Taylan'a bakma o anlamaz bu işlerden :D
    Ona sorsan en iyi kamış hangisi diye, gider iki parçalı 270 yada 300 cm uzunlukta 5-15 gr atarlı bir spin alır.:D (yalan mı Taylan?)
    Albanın 150 gram atarından cormoranın 50 gram atanı daha fazla iş görür. Sizin avlaklarda daha büyük kurşuna da gerek yok zaten.

E o sazanı göstermek lazım 3920 gram, artık bıktım kaya balığından :D

20. tunayse

tunayse