Kamiş ve makina seçimi için yardım konusu...

Konu, 'Kamışlar' kısmında MESUT_GULAN tarafından paylaşıldı.

1. diren

diren Diren

Favori Kamış:
    şeker kamışı
    En İyi Avı:
    Hayallerim, aşkım ve çipuram.
    Fatih arkadaşım,
    Ustalardan yanıt gelmemesinin nedeni; konunu açtığın, "Olta Malzemeleri" başlığı altında buna benzer önerilerin sıkça sorulması ve hemen hemen her markanın her uzunluktaki ve atardaki kamışlarına ve de makinelerine yorum yazılması olabilir.
    Bu başlıklardaki önerileri okudun mu bilmiyorum, istersen onlara da bir göz at. :) Ancak bunu yaparken, herkesin farklı bir marka ve onun modeline övgülerinden dolayı da kafanın karışmasına hazırlıklı ol. ;) :D
    Umarım aradığın yanıtları bulursun. Rast gele... :)

2. covanny

covanny Fatih

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1 kg turna
    Diren kardeşim; Konuları baya bir alt üst ettim.
    Ama istediğim sonuca ulaşamadığım için yardım istedim.
    Ben ilk önce araştırırım eğer cevap bulamazsan en son çağre olarak foruma yazarım.
    Heralde bu gidişle alcaz bir makina ve deneyip göreceğiz.

3. maner

maner

Favori Kamış:
    banax st4000.3 m 3.5 m,shimano alivo6000
    En İyi Avı:
    levrek 4.560 gr
    merhaba.cevap veririz.ancak bu konu defalarca irdelendigi icin pek popüler değil artık.
    benim önerim.alba makinelere pek bakmayın ayrıca malzemecide remixton görürsünüz ben 2 tane dağıttım :S

okumanın hem uygun fiyatlı hemde kaliteli ürünleri var

http://www.avmarketi.com/asp/listgroup.asp?group=03150000

bu linkte bulabilirsiniz

OKUMA IMPACT IM-65 kullanan arkadaslar var ve memnunlar

OKUMA ZEON ZN65 MAKİNE inceledim ama kullanmadım.güzel bir makine

OKUMA AVENGER AV-65 MAKİNE ağır makinedir ama çok güçlü ve sağlam makinedir arkadasım aldı yemli balık avında kullanıyor.beğeniyor.

daha başka modelleride var.ayrıca bahsettiğiniz makineler 8-9 bilyalı ona kanmayın .çok bilya iyi ve rahat demek değil ben 2 bilyalı shimano kullanıyorum 100 ytl civarı başlangıc modeli olmasına rağmen hiç birine değişmem

not.makineler at-çek için uygun değildir.ağır ve güçlü makinelerdir.

Son düzenleme: 19 Mayıs 2007
  4. Hectic

Hectic Eren

Favori Kamış:
    2.70 Tolee Kawahagi Vsp 902 10-45gr
    Favori Makine:
    Cormoran Corcast Supermatch 8Pi
    En İyi Avı:
    Levrek
    Taner Abi bahsettiğin Shimano'yu nereden aldığını merak ettim doğrusu. 100 liraya Shimano varmı? :confused:

5. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    shimano, fox, kryston, jrc, korda, esp, garmin, nutrabaits, pelzer, chub
    bir makine değil sizin en az 3/4 makineye ihtiyacınız

konu açarken bıraz daha dikkatli ve açıklayıcı bilgiler verseniz forumda herkez yardımcı olur şimdi ayıkla pirincin tasını
    ilk once hangi balığı avlamayı düşünüyorsunuz ona karar vermelisiniz
    1/kıyıdan at çek hangi kıyı tatlı tuzlu
    2/kıyıdan dip oltası ile 40-50 metre uzağa
    3/teknede dipte kullanmak istiyorum tekne nerede kullanılacak tatlı su deniz
    ayırdığınız bütçe 50 ytl biraz zor bu bütçeyi artırma imkanın varmı??

heryerde albastar nedir bu albastar hayranlığı anlayamadın
    bu albanın bılya sayısına aldanmayın
    dünyanın hiç bir yerinde 40 ytl ye 11 bılyalı makine yok
    kaliteyi bilye sayısı ile bağdaştırmamak lazım 3 ve 4 bilyalı makinalar da var çok çok kaliteli ayni şekilde 12 bilyali dandik alba starlar da var
    makine almadan önce ilk önce şuna karar vermelisin hedef ne tür balık ve nerede deniz mi tatlı su mu sazan mı alabalık mı kalkan mı çinekop mu kılıç balığı mı
    eğer bu saydıklarımı göz önüne alarak tercihini yaparsan doğru olanını her zaman bulursun
    tavsiyem albadan uzak durmandan yana hayal kırıklığına uğrarsın
    banax,okuma modellerini inceleyebılırsın

6. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    bol mıktarda shimanonun başlangıç serisi makinaları bu ve altı fıyatttan satılıyor:D

7. Hectic

Hectic Eren

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek
    Türkiye'de nereden alabilirim acaba? Ya da sen Shimano kullanmış biri olarak bana önerebileceğin ufak (35-40 lık) at-çek modeli varmı?

8. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    türkiyeden shimano almanı tavsiye etmem 3 misli fark var
    daha once de orneğini vermiştim
    at çek için illa shimano mu istiyorsun?
    banax ın da cok kaliteli modelleri var ıkı markayın da modellerini kullandığım için biliyorum
    at çekten kastınız nedir turna,alabalık,kefal?

9. Hectic

Hectic Eren

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek
    Abi ben kıyıdan rapala ve kaşık için kullanacağım. Balık çeşidi olarak deniz levreği ve turnada kullanmak istiyorum. Sürekli at-çek yapacağım için beni yormayacak bir makina olmasını tercih ederim. Shimano istemememin nedeni aldığım makinayı uzun süre sorunsuz olarak kullanmak istememdendir. :) Çünkü bir balığı yakalamışken makinanın dişlisinin sıyrılması veya takılması gibi bir sorun beni delirtmeye yeterde artar bile :D

10. covanny

covanny Fatih

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1 kg turna
    Sabri abi;Tekne ve kıyı denizde olucak.Haklısın çok şey istiyorum galiba.
    Ama amacım kıyıdan mırmır,levrek teknedende dipte yemli mercan vs.ve üstten rapala çekmek.
    Yani balık büyük olursa kaçırmak istemiyorum.
    Tek makinayla idare etmek istiyorum.

11. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    eren kardeşim shimano olup da sorunsuz olucağının garantısı mi var :D :D
    dişli bütün makinalar sıyırır shimano da dahil taktırırsın bır taş veya çalıya zorlarsın makineyi ne diş kalır nede kafa
    balığı makine gücüyle değil de kamış ile yorarak çıkartırsan dişli sıyırma hiç bir zaman olmaz
    at çek levrek ve turna için
    BANAX SI 700 MAKİNE 220 GR ağırlığında
    BANAX SI 800 MAKİNE 300 GR AĞIRLIĞINDA

rahatlıkla işini görür en kral albadan da 10 gomlek üstündür
    burada kesinlikle marka kötülemek gibi bir niyetim yok banax da ayni ithalatcının ürünü iyiye iyi kotuye kotu

12. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:

mırmır,levrek merccan
    ben de tekne ile kılıç akya avına çıkıcaksın dıye kara kara düşünüyorum:D :D

yukarıdaki makine orneği senın için de geçerli at çek için kıyıdan sı 800 modelini kullanabılırsın
    tekneden de olur hedef mırmır olduğu müddetçe

13. Hectic

Hectic Eren

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek
    Söylediklerinde haklısın ama benim bahsettiğim sorunlar daha ufak darbelerde ve aksiyonlarda yaşanan sorunlardı. Aslında bu SI 700'ü bir malzemecide görmüştüm ve çok beğenmiştim. Ama karar verememiştim. Yardımların için çok teşekkür ederim Sabri Abi önerini değerlendireceğim. Görüşmek üzere...

Saygılar...

14. Stormy

Stormy

sanırım üstadların hepsi balığa gitti 67 kişi okumuş kimse bi şey yazmamış, rastgele :)
    imzami unutmuşum o yüzden bir mesaj daha atayim dedim :)

15. silentfisher

silentfisher emre

Favori Kamış:
    lineaffe 390 spirit surf kamış
    Favori Makine:
    alba star kk 60, okuma avenger 45 lik
    En İyi Avı:
    kasna 700 gr, irice zargana,istavrit kovayla vs vs
    ben 48 ytlye alba kk 60 aldım çok seri makine.bugün sağdan soldan incelemeye aldılar takımı kraçeye atarken.ama uzun vadede nasıldır bilemem.yalnız hem hafif hem de balığın ağırlığını alıyor hızlı çekiyorsun kıyıya.

16. maner

maner

Favori Kamış:
    banax st4000.3 m 3.5 m,shimano alivo6000
    En İyi Avı:
    levrek 4.560 gr
    ben çanakkaledeyim.buradan aldım alivio6000 .2 bilyalı 590 gram, at-çek için sana gelmez ,ağır kaçar aynı makinenin alivio4000 modeli var tam senlik fiyatı 60-70 ytl civarı ,uygunda.çok rahat edeceksin.banax ta kullanıyorum.hatta 2 ci banaxımı almak için evden çıkmıştım. banax a burada fazla fiyat çektikleri için shimanoyu almıştım, iyikide almışım şimdi banax ı kullanmak bile zor geliyor. banaxlarda iyidir ama benim tavsiyem her 2 sinide kullanmama rağmen shimanodur.tek gecerim.

önerdiğim makine alt modeli olan tek bilyalı hyperloop4000 i (350 gram)yemlide kullanan arkadasım bile var.
    2-3 kiloya kadar problemsiz kullanırsın alivio yu.

shimanonun ithalatcısı izmirde hisar.

EXAGE FA 4000

NEXAVE FA 4000

kullandığım ın bir üst modeli izmire gidersem 3 ünden birinden 4000 lik almayı düşünüyorum burada bulamadım.

17. gemlik_balıkcısı

gemlik_balıkcısı Yağız

Favori Kamış:
    lineaeffe
    Favori Makine:
    Banax SX 4000
    En İyi Avı:
    kırlangıç 40 cm + SAYISIZ KAYABALIĞI...
    sn.manblue60 dediğiniz makinanın aynısından bende istiyorum.ve bunun piyasasınıda araştırıyorum.Fiyat karşılaştırması için siz ne kadar aldınız bunu söylerseniz memnun olucam,vereceğim fiyat normal mi kazık mı bunu öğrenmek istiyorum.Birde karşılaşığınız sorun herhalde tesadüfden kaynaklanan ürün hatasıdır.Çünkü bu makinaların methini çok duydum.Bu yüzden bende ilgilleniyorum.Aldığınız yer bence makinayı babul edip değiştireceğine inanıyorum.

18. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    BANAX'ın makineleri verdiğiniz parayı karşılamaz.. Banax sx2000'im var bir tane, öyle berbat bir şey görmedim. Alba Lyra bile ona kafa tutabilir..

ALBA'nın 100 çeşit makinesi varsa, 2-3 çeşidi ancak "bunu alın" demeyi hakeder.. Oda, kalitesinden filan ziyade fiyat/perfomansının yüksek olmasından..

İyi makine sahibi olmak gerçekten kolay değildir.. 500 doların altında bir fiyata alacağınız iyi makineye güvenmeyin, herhangi bir anda sizi üzebilir..
    Basitçe şöyle söyleyelim.. Kıyıdan atış yapıyoruz. Makinanın kafası alüminyum. Kamışı yere bıraktığınızda makaranın kenarı taşlara denk gelirse, çabucak ezilir, deforme olur. Üzerinde misinayı tutan küçük pürüzler oluşur.. İşte iyi bir makinada bu sorunu gidermek için makaranın önü titanyum halka ile yapılır..

Yüke bindi, çok büyük yük olması gerekmiyor. Hızla sarmaya başladınız. Sarma telinin üstünde tek yönden basınç altında yüksek devir oluşur ve o kadar ısınır ki kısa sürede oradaki bilyalar kavrulur.. İşte iyi makina burada yanmaz seramik bilya kullanandır.

Makinanın yağı.. sudan etkilenmeyecek, metali bırakmayacak ve bu yüksek ısı durumlarında yanmayacak.. hırdavatçıda satılan gres veya makina yağı buna çözüm olmaz. 50gr'ı 30$'a satılan özel yağlar gerekir..

Kısaca, iyi makina aramaya gittiğinizde pek çok husus öne çıkar ve gerçekten iyi makina gerçekten pahalı olur.. Bunun yerine uygun fiyatlı bir makina alıp biraz daha uygun kullanmak mantıklı olacaktır..

19. ist balıkcısı

ist balıkcısı

Favori Kamış:
    şeyan olta -surf kamış
    En İyi Avı:
    daha öğrenecek çok şey var
    valla çıkrıklar ve yapay yemler hakkında pek bilgim yok. makineye takacağım misinayı dynemaa(örgü ip) kullanabilirsin diye düşünüyorum. sanrım diğer konularda arkadaşlar mutlaka yardımcı olacaktır.

20. flexmen

flexmen

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Kara sazan 6.400 kg