Kamiş ve makina seçimi için yardım konusu...

Konu, 'Kamışlar' kısmında MESUT_GULAN tarafından paylaşıldı.

1. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Gürol abi Alp'in ifadesini okuyunca zaten aile efradını da çağırdım yanıma beraberce okudular hanım 10 yaşındaki kız Elif ve 5 yaşındaki Arda hep bir ağızdan bu sefer yüksek sesle nasıl bir kahkaha...:D :D hayırlı akşamlar diliyoruz sizlere hadi biz kaçtık galiba misafir geliyo.:)

2. ALP

ALP ALP

abi iyi aksamlar sevgiler saygılar:)

3. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Ümit gayet güzel bir kamışa benziyor.porselen halkalar da katlanabiliyor galiba.adını internette bulamadığına pek şaşırma,mitchell ve shakespeare de ilk defa duyuyor olsak kıllanırdık değil mi.ama modernleşen ve teknolojinin her an değiştiği dünyada eski markalara alternatif olarak yeni ve dahada kaliteli ürünler yerini alacaktır.bence güle güle kullan kamışını.rastgele ;)

4. CIneKoP

CIneKoP

Favori Kamış:
    MITCHELL Pro8000/ Lineaeffe 3,90/ + AlbaStar 3,5/ Daiwa GS9/ Misina Kurşun vs ;)
    En İyi Avı:
    Kofana(1990-1998) -Palamut(2006)-Martı(2003 o hala gözküyüzünde;))
    Ertan abi Lineaeffe kamışı ben aldığımda kimse adını sanını duymamıştı ama gayet sağlam ve düzgün çıktı , dilerim bu da öyle çıkar iyi dileklerin için teşekkürler :)

Son düzenleme: 14 Mayıs 2007
  5. güroloflu

güroloflu Gürol Ofluoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık kofana
    Cevapları tekrar okudum hala gülüyorum.Giden arkadaşlara ve sizlere iyi akşamlar olsun.

6. alperalg

alperalg

Ben dedim size kırış şekline demiştir diye. :cool: Göz göre göre kırmış işte!! :)

7. burman

burman BURAK YILDIRIM

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 10-30gr &Yozuri crystal minow C5.Quantum 3-8gr extralite
    En İyi Avı:
    En iyi avım ,en iyi avımdan daha büyük olacak.
  8. maner

maner

Favori Kamış:
    banax st4000.3 m 3.5 m,shimano alivo6000
    En İyi Avı:
    levrek 4.560 gr
    2 parcalı,dolgu kamışlar diğerlerine gore oldukça sağlam.cormoran dandik mal üretmez heralde.

9. Cevat Ergin

Cevat Ergin Cevat ERGİN

Daha evvel ,fikir vermek açısından size yazmıştım,ben aynı kamışı kullanıyorum,çok memnunum,fakat suyun içine giripte balık yakaladığınız zaman kepçelemek için uzun geliyor ,2.40 daha ideal. bu boy da denizdede rahatlıkla kullanılabileceği için artık karar sizin

10. Cevat Ergin

Cevat Ergin Cevat ERGİN

Küçük bir hatırlatma yapayım eğer istoç a giderseniz remixon getiriyor bu kamışları 10 ytl gibi bir kazancınız olur, belki üstüne ekler benim gibi bir de alba neraus 10-30 gr. 2.40 bir kamış daha alırsınız,bu teleskopik bir model,çok hafif ve de sağlam her an araçta az yer kaplı olduğu için yedekte bulunur :) iki boyu da denemiş olursunuz

11. CIneKoP

CIneKoP

Favori Kamış:
    MITCHELL Pro8000/ Lineaeffe 3,90/ + AlbaStar 3,5/ Daiwa GS9/ Misina Kurşun vs ;)
    En İyi Avı:
    Kofana(1990-1998) -Palamut(2006)-Martı(2003 o hala gözküyüzünde;))
    Bu sabah denedim kamışı. 150gr kurşunla Ambarlı limanına gelmeden sahilde atış yaptım. İlk atışım hariç ( tedirginlik kötü şey:D) tatmin edici uzaklığa gitti.
    Bu arada yanıma gelen bir kişinin " abi yem takmayı unutmuşsun birşey gelmez sadece kurşunla" demesi de günün tebessümü oldu;)

İlgi gösterip yorum yapan herkese teşekkürler

12. mcelikkaya

mcelikkaya murat çelikkaya

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    arkadaki çalılar
    bu markanın farklı ürünlerini kullanıyorum pek sıkıntım olmadı

13. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Bence yapmak istediğiniz av şekline uygun bir kamış,yanlız spin kamışlarında olan bir özellik bu kamıştada var,halkaların yani misina kılavuzlarının tek ayaklı olması,çok dikkat edilmesi gereken bir konu,ayrıca kamışın eklenen bölümüne kum,çamur gibi maddelerin girmemesine dikat ederseniz uzun süre size spin avında zevk verecektir,kamışın iki parçalı olması,kamışın tutma yerinin mantar kaplı olması ve kamışın karbon olması benim görüşüme göre artıları,ileride kamışın eklem yerlerine mum sürerek eklem yerlerinin bir birine daha iyi tutmasını sağlayacaktır.

14. burman

burman BURAK YILDIRIM

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Çok Sağolun.Ben alıyım en iyisi bu kamışı:)

15. burman

burman BURAK YILDIRIM

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Remixon dediğiniz yer bu av marketım comun yerimi? değilse oranın bulundugu bölum neresi acaba?

Bilgiler için çok teşşekkürler.

16. onurbahattin

onurbahattin

slm üstadlar olta almayı düşünüyorum yardım?

forumun yeni üyesi olarak ilk önce slmlar herkeze:D gelelim meseleye;ben amatör olarak eski yaşadığım yerde kırmızı kanat tutuyodum basit şamandıralı sarma oltayla ama yeni taşındığım yerde deniz le haşır neşir olucam sanırım;bu arada samsun atakumda oturuyorum forumda samsunlu varsa slm;bugün öyle bisahilde keşif yaptım buradan istarvit çıkıyormuş zamanınında geldiğini söylediler;kayaların üzerinden atılacak yerler var.bu arada hiç bir malzemem yok hangi malzemeleri alsam işimi görür forumda araştırma yapamadım zamanım kısıtlı şimdiden çok teşekkürler rastgele...

17. maner

maner

Favori Kamış:
    banax st4000.3 m 3.5 m,shimano alivo6000
    En İyi Avı:
    levrek 4.560 gr
    forumu arastırmanız gerekli mutlaka . bu konu gercekten cok ama cok işlendi. ilk önce ayırdıgınız bütce ,alabileceginiz malzemeler açısından önemli.

18. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Ümit olayın hikayesini nasıl anlatacaktın ki adama sabah sabah:D forumdur,şudur budur:D :D allahtan kendi kendine kırılmamış kamış atarken(tabii bu işin şakası)sevgili Alp'in tanık olduğu olay gibi.adam biraz daha üstüne gelseydi yemsiz usta balık tutamazsın falan diye abarttığını düşün...kamışı kafasında kırmak zorunda kalsaydın nolacaktı buna şükür yaa:D :D :D :D adamında kamışında verilmiş sadakası varmış.haa bu arada kamış ok galiba;)

19. onurbahattin

onurbahattin

marka ve model acısından sormuştum hangi markalar daha iyi makine ,kamış,
    misine,kanca...v.s teşekkürler

20. silentfisher

silentfisher emre

Favori Kamış:
    lineaffe 390 spirit surf kamış
    Favori Makine:
    alba star kk 60, okuma avenger 45 lik
    En İyi Avı:
    kasna 700 gr, irice zargana,istavrit kovayla vs vs
    senin sorduğun konuyu geçen hafta ben yazdım ve nette epey araştırdım.sonuçta sana tavsiyem(tasdikli)banax makina ve 3290 330 yada 350 kamış.makina kalite ve ucuz banax olunca.albanın makinalarından iyi.ben avmarketi.com dan sipariş ettim.istemeyerekte olsa alba star kk serisinden kk 60 aldım makine olarak.kamışımda alba star falcon 360 cm.toplam 80 ytl oldu.bende istavrite atacağım at çek için.umarım yardımım olur.
    misina olarak asso double strenght 0.25 tavsiyedir abilerden.kullananlar çok memnun.