Bu konuda yardımcı olamayacağım ama Armada Pro 8000 mkemmel bir makina. Tabii devasa boyu ve 1 KGyi geçen ağırlığı ile ne denli kullanışlı bilemem.Tabii nerde-ne avında kullanmak istediğinle ilgili....
Merhaba, foruma hoşgeldiniz... Paylaşımda bulunmadan önce imza ayarlarınızı yapmanız ve "tanışalım" bölümünde yeni bir konu açarak bizlerle tanışmanız gerekiyor. İmza ayarlarınıza isminizi,doğum yılınızı,bulunduğunuz şehir ve kan grubunuzu yazıyorsunuz. İmza ayarlarınızı aşağıdaki linki kullanarak yapabilirsiniz : http://www.balikavi.net/forum/profile.php?do=editsignature
malzeme satanlar gs9 deviri armada 8000 e göre birazdüşük ama çekişi armada 8000 den daha iyi olduğunu söylüyorlar.
Daiwa nın orjinali kore menşeilidir. Eskitemediğim makinelerimden birisi. Ama ne yazıkki orjinal bile bulsanız eski performasta olmadıklarını göreceksiniz. Banax sx4000 den memnun kalacağınızı düşünüyorum.
Seçenekler bu iki makina ise.Armada 8000 ni tercih ederim. ancak gs9 düşük devirli olduğundan torku (çekim) daha iyidir.yani daha güçlüdür.ancak orjinalini bulmak hemen hemen imkansız.bu nedenle armada tercih edilmeli.Oldukça sağlam ve kaliteli bir model. Bilgi olarak eğer büyük balıkta kullanacaksanız Ki şıklardan bu anlaşılıyor daıwa bg90'a bir göz atın.Uzun yıllardır kullanıyorum çok memnunun.
Big Bait Runner modelini Karaköy'de görmüştüm. Zannediyorum tatlı su için dizayn edilmiş. THUNNUS modeli çok hoşuma gitti. Aslına bakarsanız daha çok tuzlu su ağırlıklı bir makinaya niyetliyim. Özellikle, THUNNUS olmak üzere farklı seçenekleri görerek satın almak, mantıklı geliyor. Bu yüzden İstanbul'da bu markayı satan dükkanları merak ediyorum. Bu arada yurt dışındaki sanal mağazalardan alışveriş yapılırsa, vergi ödendiğini biliyorum (yanlış olabilir) ve bu yüzden de hemen hemen aynı fiyatlara geldiğini düşünüyorum, ne dersiniz?
shimano big baitruner m türkiyede nıye bu kadar pahalı bu ürünler çok basıt talep yok bu urunlere o yuzden ucuz ve kalıtesız urun alındığı mudetçe de bu urunlerin turkıyeye gelmesı cok zor arz talep meselesi
nerde burada o fiyatlar ustam olsada alsak.bence en onemlisi alacagınız makineni parcasının bulunabilir olup olmadığı
Ne kadar vergi üstüne eklenirse eklensin aynı fiyata gelmez,düşünün 750 ytl deniyor big btr lc için yani yaklaşık 350 euroya geliyor buradaki fiyatı 150 euro civarı yani 200 euro daha ekleniyor üzerine,sizce bu kadar vergi eklenebilirmi bir makinaya,yurt dışında bir yakınınız varsa onların size hediye olarak 300 euroya kadar hediye gönderme şansıda var bir gümrük veya vergi ödemeden,en azından biz işçiler için böyleydi bu zamana kadar değişiklik olduğunuda zanetmiyorum.
Doğru arz talep meselesi,ama gördüğüm kadarı ile her sitede örnek olarak kötü olan makinalar daha çok işleniyor iyi örnek olarak verilmiyor,makina diyince işlenen konu dişlileri sağlam oluyor genelde,halbuki bir makinada aranması gereken çok daha önemli mekanizmalar mevcut,tabiki dişlilerde önemli ama metal gövde olmayan bir makinada dişlilerin sağlamlığı ne olursa olsun o makinanın akibeti belidir bu sadece bir örnek,aslında her marka makinanın her modeli tek tek bir başlık altında işlense daha doğru olur düşüncesindeyim işte o zaman herkez istediği fiyata ve değerde makina örneği bulmuş olur sitede,balıkavı sitesinde çok değerli balıkcı dostlar mevcut sizde bunlardan birisiniz,şayet el birliği ile bu işe soyunursanız bilgilerinizi bilgi almak isteyenlere doğru şekilde ulaştırabilirsiniz.
Shimano Baitrunner Spinning Reels evet arkadaşlar bu makinanın fiyatı 35- 100 45- 110 65- 120 dolar + % 20 yol bedeli.
selim abicim elimizden geldiği kadar bildiklerimi paylaşıp bilmediklerimi de bu tarz forumlardan öğrenıyorum fakat bır yere kadar hiç kimse ucuz malzeme kullanmak istemez bu birazda maddiyat ile ilgili türkiyede çalışanların aylık gelirleri belli 500 ytl bahsettiğimiz ürünleri almak biraz zor bu yuzden kötü makinalar işleniyor bunun yanında ülkemizde balıkçılık malzemesi ithal edenlerin sayısı belli 80 milyon nufusu olan bır ulkede saysanız bu işi ciddi yapan 5 firma vardır bunlar da istedikleri gibi ucuz malzemeyi getirip satmakta ne getirirsem onu satarım mantığı
alba star falcon mu?3291 serisi mi?2305 serisi mi? netten araştırdım ve seçenekleri 3e kadar indirebildim.bir de ideal kamış uzunluğu nedir?350 cm mi alayım 300 cm mi?değerli bilgilerinizi bekliorum.teşekkürler.
kamışı nerede kulllanacaksın arkadaşım denizde,gölde,akarsuda vs. ayrıca hedef ne kıyıdan uzak mesafeli atışlarmı? bu konulara açıklık getirirsen yardımcı olacak arkadaşlar olacaktır.
ilk aşamada kıyıdan istavrit at çek veya barbuna dibe yatıracağım.yaz sonu da zargana olur.karadenizdeyim.
ozgun teşekkürler cevabın için ancak sebep de yazarsan sevinirim.çünkü baya bir kafa yordum bu işe.2.yi alacak maddiyatım da yok