Kamiş ve makina seçimi için yardım konusu...

Konu, 'Kamışlar' kısmında MESUT_GULAN tarafından paylaşıldı.

1. KRAL_BALIKÇI

KRAL_BALIKÇI

3280 kamışı olma falkonda güzel kamış .alfa. beta .delta 60 makina yada bak . delta, alfa betadan yaklaşık 10 ytl daha pahallıdır ama arka ve ön kalama (FRENLEME) Tek düğmeye indirgenmiştir. bence tercihini ona göre uyarlarsan iri balıkta daha randıman alırsın.

2. ForeverHoly

ForeverHoly

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Daha yeni başladım.Ama en yakın zamanda yazıcam.
    Şu okuma impact ın linkini gönderebilirmisiniz.Bulamadımda..

3. KRAL_BALIKÇI

KRAL_BALIKÇI

başka firmanın malı galiba

4. REALGS

REALGS

Favori Kamış:
    4 kamış+3 makina+örgü misina.Ah birde bol zamanım olsa
    En İyi Avı:
    Çocuklarım......
  5. ForeverHoly

ForeverHoly

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Daha yeni başladım.Ama en yakın zamanda yazıcam.
    Teşekkür ederim Birol abi..

6. king_barracuda

king_barracuda

bu makine ve kamışı başkasına ben önermişdim .orayada msj atmışsın görmedim sewgili kardeşim .

şimdi özellik olarak hız ve tor olarak ikiye ayırman gerekiyo en basit şekilde.

denizde at-çek istavrit karagöz hatta çupra için bile beta 60 ı öneriyolar.
    çünkü ne kolunu yorar ne seni .

ama gölde turnaya atıcaksan farklı ..turna ve sazan özellikle trakyada güzel gelir.

yeniçiftlik barajı parmaksız hayrabolunda kısa dönem .böle yerlerde kiloluk sazan ve turna gelir.

misina bedenin de büyük olucakdır haliyle bu nedenle hıza deilde torka önem vermen gerekir.

okumanın dişlileri kuvvetlidir. yeniçiftlik barajında denemişdim bi arkadaşımdan . alba beta 60 a göre daha yawaş daya ağır. ama daha güçlü .

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    ALBA'nın turna'da sorun olacağını sanmam.. Kendim tecrübe ettim :) Ama Sazan için aynı şeyi söyleyemem..

Turna içinde, yem filan kullanılacaksa gene mesele olmaz Okuma.. Ama kaşıkla at-çek yapılacaksa, kısa sürede avcının gardını düşürebilir.. Pek bir ağır, hantal makine... Ha, "biz sülaleden pehlivanız.." diyorsanız, onu bilmem..

8. bafralı

bafralı

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    9 kg. yayın
    Arkadaşlar ben size fiyatı uygun ve kaliteli bir mal söyliyeyim. ALBA STAR RR 70 alın ve bana dua edin.

9. LehimpompasI

LehimpompasI

internette 1 saat aradım ama impact65 modeliyle ilgili cevap bulamadığım sorular var:
    -ağırlı ne kadar?
    -piyasada sadece 65 lik modelimi var? (yabancı sitelerde 80 90 modelleri var ama 65 in altında görmedim, benim için 50 lik olsa daha uygun olur)
    -ve mümkünse impact sahibi arkadaşlardan birisi standart büyüklükte(sigara paketi vs) bi cismin yanında bi kaç fotoğrafını çekip ekliyebilir mi?

10. REALGS

REALGS

Favori Kamış:
    4 kamış+3 makina+örgü misina.Ah birde bol zamanım olsa
    En İyi Avı:
    Çocuklarım......
    Benim takımlar yazlıkta olduğu için foto çekemem ve ağırlığını ölçemem ama tahminim 600 gr civarında.
    Devasa bir boyutu yok ama minik bir kamışta değil.Alfa-beta grubundan biraz büyükçe.
    TRde sadece 65 kafa var.50l,ik olsa ondan bende alırdım ama malesef
    sadece 65 kafalısı satılıyor....
    Dükkanlarda 25 YTL.İthalatçısı Cengiz balıkçılıktır.İsterseniz onu arayaın ve ağırlığını felan öğrenin
    Cengiz balıköçılık: 0216 4926734

11. acımert

acımert

Favori Kamış:
    SHIMANO Big Baitrunner XL, SHIMANO StandUp 2030, PENN GLD30II, PENN Tuna Stick, Lineaeffe Turnafresh
    En İyi Avı:
    Henuz tutamadigim
    İstanbul'da SHIMANO makinalar nerelerde satılmaktadır?

Merhaba,

İstanbul'da, SHIMANO makinalar nerelerde satılmaktadır? Özellikle, büyük balıklar için "bait runner" özelliğine sahip, hangi modellerini önerirsiniz?

Selamlar...

Not: SHIMANO ile ilgilenenlerin özellikle yardımcı olmalarını istiyorum. Muadili olan makinalar ile ilgili paylaşımlarımızı, başka bir forum konusunda yapar isek çok memnun olurum... Teşekkürler!

12. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum

Makinayı İngiltere'den tatile gelen bir arkadaşda gördüm beraber bşrkaç kez avlanma fırsatımız da oldu,bence mükemmel bir makina.Shımanonun zaten genel özellikleri olan iyi çevirme kabiliyeti(dişli sırası) ve hafifliği bunda da mevcut.Amam ben özellikle dayanıklılığına hayran kaldım,resmen her yeri çelik bu aletın,nasıl yaptılar sa boyası bile çizilmiyor.Bildiğim kadarıyla 100 doların üzerinde bir fiyatı var.

13. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Sevgili Mert.
    Shimano konusunda daha once Carphunter ile konusmustum.Kazakistanda varmi yokmu diye bakmami istemisti.Bende baktim cok guzel makina yalniz arkadasin dedigi gibi 100 dolar degil.Burda 260 dolardan basliyor.Sanirim Sabride 260 dolara almis.Shimano konusunda Sevgili Sabriyle ozelden mesajlasabilirsin.

Selamlar

14. LehimpompasI

LehimpompasI

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler...

15. maner

maner

Favori Kamış:
    banax st4000.3 m 3.5 m,shimano alivo6000
    En İyi Avı:
    levrek 4.560 gr
    shimano

alivio 6000 kullanıyorum 100 ytl civarı fiyatı tavsiye ederim

16. :)
    İstanbulda nerededir bilmiyorum ama ana bayı izmirde hisar av.
    ben yıllardır shimano kullanıyorum.ama son zamanlarda orjinalini bulmak imkansız gibi.
    baıtrunner oldukça güçlü ve sağlam bir makina.büyük balık için bigbaıtrunner'ı tavsiye ederim.(kendim kullanıyorum harika)
    Ancak power aero serisinede bir göz at özellikle büyük balık için ise devri düşük olan bir makina doğal olarak daha güçlü olur.
    Başka bir alternatif olarak daıwa bg 90'ı aklından çıkartma.Ama orjinal japon olmasına dikkat et.
    ama hangisini seçersen seç pişman olmazsın

17. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    shimano, fox, kryston, jrc, korda, esp, garmin, nutrabaits, pelzer, chub
    özellikle sazan balıkçılığı için üretilmiş bir makina shimano big baitrunner lc
    türküyede izmirde hisar balıkçılıkta var fiyatı 750 ytl
    ben yurt dısından aldım 260 usd

18. maner

maner

Favori Kamış:
    banax st4000.3 m 3.5 m,shimano alivo6000
    En İyi Avı:
    levrek 4.560 gr
    260 dolar 750 ytl gerçekten yüksek rakamlar eğer yakalayacagım balık buna deger ve gücünüz var ise alın yoksa dediğim gibi alivio 6000 100 ytl civarı benim memnun olduğum bir shimano

19. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Big baitrunnerin gerçek fiyatı 150 euro civarı,ama bir big baitrunner daha var,sizin bahsetmiş olduğunuz-big btr lc-modeli birde-big btr m- modeli var,m modeli lc modelinden biraz daha pahalı,shimanonun ucuz olan makinaları alivio ile başlıyor ben almanyada her malzemecide 20 eurodan başlayan alivio modelini bulabiliyorum,belki 10 yada 20 tane alsam 15 euroyada bulabilirim türkiyede neden bu kadar uçuk rakkamlar anlamıyorum şahsen,100 euro civarında para vermek isteyen arkadaşlara internetten yurt dışında bir çok site mevcut oralardan aramalarını tavsiye ederim,bu sitelerin ucuzluk zamanları oluyor o zamanların takibi sizlere dahada ucuza getirebilir iyi bir shimano makinasını.

20. ismet

ismet

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Aynalı sazan 3.200gr
    Tavsiye

Büyük bir makinaya ihtiyacım var. Mitchell Pro armada 8000 ve Daiwa gs9 arasında kararsız kaldım. Hangisini tavsiye edersiniz. Dawia nın orjinalini bulamıyorum(kısıkta da taiwan satıyorlar) Acaba orjinal japon dawia nereden bulabilirim.