Evet arkadaşlar istoça gittim.Cormaron spin 40 balzer matrix blue ve banax si 800 ü inceledim.Kıyas yapmak gerekirse cormaron çok güven vermedi bana.Balzer matrix blue güzel ve ele alınca güven veriyor kaliteliyim diyor.Banax si 800 de öyle.Banaxda karar kıldım eh hayırlısı olsun.Bu arada balzer martix blue 1000 makinalar istoçta 155 ytl civarı.Avmarketinde ise 120 ytl civarı bu fark neden bu kadar çok sizce.
Hafta içi bahsettiğim takım elime geçti. İlk izlenimlerim; kamış ve makinanın sağlam bir görüntü verdiği.Yalnız biraz ağır bir kombinasyon yapmışım (CaptainBlack345) 125-225gr Kamışın sap kısmı çok geniş, ağır bir kamış. Ama 20 liralık kamış için çok iyi bence. 20 liralık gibi göstermiyor Bende o fiyata alınmış birkaç kamış daha var, aralarında dağlar kadar fark var görünüş olaraktan. (Okuma-İm65) Makinada gerçekten ağırmış. Ağır olduğunu almadan önce zaten biliyordum gerçi. Bu yüzden pek yadırgamadım. Sonuç olarak bunuda beğendim. At çek için biraz yorucu olabilir. Ama biz zaten sazana gittiğimiz için at-bekle yapıyoruz Bende kalan tek soru işaretide şu; makinanın kol kısmının çapı biraz büyükçe. Yani makinanın kolunu çevirirken, sizde kolunuzla büyük bir çember çiziyorzunuz. Bu biraz yorabilir. Havalar kötü olduğu için bu haftada; Ankara' da henüz balığa gidip deneyemedim. Evde ucuna çorap bağlayıp denedim Sazana gidenlere ucuz yollu takım olaraktan tavsiye ederim. Bu arada Sazan avı yasak olduğundan; Sazana değil ÇayBalığına gidiyoruz
Slm Balzerin ithalatcısı 2.adada sahibi Musa onun yanına git ve beni Ankaradan Turgay yönlendirdi dersen sana uygun fiyat vereceğinden hiç şüphen olmasın .firma adı kaptan balıkcılık.Oradan beni arattırabilirsin.Banax sında ithalatcısı Albastar tam karşılıklı aradada Mesut var adımı onlarada ver gerekeni yaparlar yapmazlarsa bana özelden yaz.RASGELE
Kaptan'a gitmiştim ocak ayında ve Balzerlere garanti vermiyorlar. Sorun çıksa elinde patlar makina. Ben almanyadan Balzer XT 740 getirttim,5 para etmez.Çapari ile 3 tane istavrit çekmeye zorlanıyor makina..... Okuma impact var ayrıca ve hiç bir şartta yolda bırakmadı beni.Üstelik 25 YTL.....
slm Herkes bu durumdan şikayetçi.getirdikleri malın arkasında durmuyorlar madem garantin yok niye ithalini yapıyorsun.Malının arkasında duran bence yerli patent albastar.
Çin üretimi olduğu için balzer ALmanya merkez bunlara garanti vermiyormuş,bunlarda alıcıya vermiyor.Tabii almanyada yada avrupada böyle bir şey yapmaya kalksa Balzer adamı asarlar. Tabii bizimkiler 3 kuruş ucuza ithal edelim diye adam gibi sözleşme yapmıyorlar Balzer merkezi ile ve böyle garantisiz mal satıyorlar. Olurmu öyle şey,tüketici kanunu var dedim Kaptan'a, git öyleyse şikayet et dediler.Anladımki kimlerle muhatap oluyoruz ve çıktım dükkandan.Yazık valla böyle adamlara para kazandırıyoruz....
Saolun arkadaşlar.Evet fikirler paylaşıldıkça markadan ziyade tecrübe ön plana çıkıyor.bir yanda 25 ytl lik makina dier tarafta 150 ytl lik.Eh çok para verince garantide istiyor insan oda yok.üç istavritte kasılan makina altından olsa ne işime yarar.Paylaşımlarınız için saolun arkadaşlar.Burdan anladığım marka meraklısı olmak çok iyi değil.Tecrübe edilmiş makina 10 ytl bile olsa kaliteli makina odur bence.Ben burdan bunu anladım.Paylaşımların devamını dilerim.Eminim daha ilginç fikirler,öneriler olacaktır.....
Mustafa helal bazı şeyleri anladıgın için. Bazı arkadaşlar 200 ler bazı arkadaşlar 300 ytl lerden bahsediyor.En güzel avcılık beyninde geliştirdiğin avcılık 10 ytl ye alacagın kamışı makinayı balık kırmaz veya göbek dişlisini sıyırmaz.Parçalayan bizleriz o paralara 20 adet kamış makina alınır.Kırılanı at.
yardım yardım (barracuda sp-50 (5+1)bilyalı olta mak. alacam 40 ytl bu marka nasıldır bilen kullanan varmı?
Önce siz bize yardım edin... İmzanıza isminizi,doğum yılınızı,bulunduğunuz şehir ve kan grbunuzu eklereyerek bunu yapabilirsiniz...
Valla forumda bıu makinayı kullanan olacağını zannetmiyorum. O yüzden kimse yorum yapıp seni yanıltmak istemiyordur. Ama o fiyata rüştünü ispatlamış makinalar var.Onları tercih edebilirsin. Benim ve birçok arkadaşımın kullandığı Okuma İmpact var mesela 25 YTL. Okuma avanger mıydı neydi 50 YTL ve çok iyi makina... Tabii birde bu makinayı nerde kullanacaksın.Ne tür bir avda kullanılacaksa ona göre makina seçmek gerekir....
yeni malzeme alıyorum yardımınıza ihtiyacım var Merhaba arkadaşlar balık avı için bazı malzemeler alıyorum. Bu malzemeler hakkında yorumlarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum. Albastar 3234 3m 22.75 albastar alfa 50 makina 29.58 Erma exposy 2.40 m 14.00 misina2 adet 35 ve 40 6.00 kaşık 1.54 meps 2.27 sasy (MISTIR TWESTIR) 1 ytl algio meps 3.00 Fiyatları ve kaliteleri hakkında yorum yaparsanız sevinirim bu malzemeyi sazan ve turna avında kullanacağım
Sevgili Mahmut kardesim.Yahyali veya Yamula Barajlarindami avlanacaksin O barajlarin insaatlarinda Abim calisti Saydigin malzemeler aklina yattiysa hic dusunmeden al derim.Istedigin verimi alamazssan zamanla degistirirsin hem bu tecrube olur senin icin Ben kac tane makina degistirdim bir bilsen Selamlar Sevgiler
Albastar 3234 3m 22.75 yerine 2026 3m al, 29,00 YTL .. 3234 ile hemen hemen aynıdır ama porselenleri, sapı vs kalitelidir, paslanıp edip dökülmez çabucak.. alfa 50 makina 29.58 yerine Beta 60 30,47 YTL düşünebilirsin. Bu da biraz daha kaliteli malzemeye sahiptir.. Bir iki ek vidası filan vardır. İkiside memnun eder. Fakat, sarma telinin üzerindeki makaranın altında 2 tane bilya var. Bunları alır almaz makina yağı ile yağla.. Av dönüşü temizleyip tekrar yağla.. Bu iki bilya, böyle yapmazsan çabucak paslanır ve makina hurdaya çıkar..
Hayırlı olsun diyelim ama albanın makinalarını pek tavsiye edemicem beta 60 ı aldım pek memnun kaldığım söylenemez.Dıştan kaliteli gibi görünüyor ancak öyle değil.Kamışları ise güzel
Mahmut usta, ben 2 yıldır albastar 3270 falcon 3 mt. kullanıyorum,yakınımdaki tüm arkadaşlarada aynı kamışı aldırdım ve hepimizde çok memnunuz. Hatta 15 gün önce yine aynı kamışın 3,60 lığını ve delta 50 makina aldım.Turnada kullanacağım diyorsun,bende Turnada kullanıyorum ve gerek atış,gerekse dayanıklılığı çok mükemmel.Delta 50 makinada drag sistemi var büyük balıklar için ,makinayı henüz kullanmadığım içinkalitesi hakkında birşey söyleyemiyorum.
Albastar leo vaya carisma serisi kamışları bir harika leo çelik sargı,carizma çarpraz ip sargı fiyatlarıda o kaliteye göre makul bende leo serisi var çok sağlam.Makine olarak okumayı tavsiye ederim.
sazan avı için 3 mt kamış kısa 3.50 ve daha yukarısı daha kullanışlı olur,turna avı içinde atarı yüksek ermanın. max. 30-60 yeter hatta aldığın mepps ve silikonlara fazla gelir 10-30,10-40 ile başlasan daha verim alırsın.sazana 50 lik makina yerine 60-65 lik alsan daha iyi,turnaya 30-40 lık işini görür.bu öneriler barajda avlanacağın için.