Kamiş ve makina seçimi için yardım konusu...

Konu, 'Kamışlar' kısmında MESUT_GULAN tarafından paylaşıldı.

1. DrHG

DrHG

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sinarit, 9 kg
    KK50 efsane makinam. Ama arkadaşlara katılıyorum. Son zamankiler fason. Eskilerden elinde kalan varsa düşünmeden alın. 70 ağır olur 60 gayet iyi. Hem 60 hem 50 kullandım. Bence 50 kıyı, 60 tekne için uygun. Tabii ailemizin diğer üyelerininde fikirlerini dikkate almalısın..;)

2. kemalyaman34

kemalyaman34 Kemal

Favori Kamış:
    Muhtelif çap ve markalarda makina ve kamış
    En İyi Avı:
    Turna : 72 cm.
    ben kk 70 modelini kullandım. bence çok kaliteli. aldığım bazı makinalarım çürüğe çıkmasına rağmen o hala 3 sene geçmesine rağmen dimdik ayakta. ama şu an üretilenler konusunda bir fikrim yok. aslına bakarsan orjinali ile fason arasındaki ayırımı da yapmak zor. güvenilir bir balık malzemecisinden almanı tavsiye ederim. internet üzerinden bu tip malzemeleri almak çok da iyi bir fikir değil. görerek almak lazım.

3. orestia

orestia

Favori Kamış:
    Çeşitli boylarda makine ve kamış
    En İyi Avı:
    Sazan 4 KG
    Okuma Impact 65'i alayım diyorum. Ağır olması benim için problem değil. Kıyıdan sazan avcılığı yapacağım için devamlı elimde durmayacak. Fiyat da iyi benim makina alırken korkum dişlilerinin kaçırması. Barajda ne olacağı belli olmuyor. Büyük balık vurunca makina kaçırdığı zaman hiç bir işe yaramıyor. Hem böyle olunca makina kullanmanın da bir özelliği kalmıyor. Babamla eskiden makina olsun diye Edirne gezen Bulgar malı makinalardan aldık ama şimdi çoğu çöp.
    Okumanın gövdesi nasıl? Grafit yazıyor özelliklerinde. Sağlam mı?

4. KRAL_BALIKÇI

KRAL_BALIKÇI

slm

2.70 cm kalın atar alacaksanız 2305 300 gr atalı albastar veya 100 yüz karban ipek sarğı 3234 200 gr atarlı albastar al .makinede önereceğim yine albanın ürünü 70 veya 80 lik erma match makinadır.Hiç olmazsa yedek parça sorunu yaşamazsın.

Son düzenleme: 24 Nisan 2007
  5. soda

soda

Favori Kamış:
    F=m.a
    En İyi Avı:
    dolu çapari

Orestia, av marketindeki kaliteli , hemde ucuz ürünlerin tamamını inceledim bende kayserili olmam dolayısı ile.:D :D
    Makinalarda aşağı yukarı aynılarını beğendim ucuzlardan. kamış içinde bu Captain Black345 dikkatimi çekti. 125-225gr atarı var. Bide 20 lira. Bizde sazana gittiğimiz için hafta sonları, arkadaşlar geldiğinde olta lazım oluyor.
    Bende yeni; okuma impact-captainblack345 siparişi verdim. Bu hafta sonuna elime geçerse izlenimlerimi yazarım. ;)

6. sgntch

sgntch

Sağlamlığını test edemedim henüz. Ancak güçlü dişli tertibatıyla övünüyorlar. Ateş olmayan yerden duman cıkmaz. Tabi 500 ytl lik makinalar kadarda sağlam değildir.

7. alper5005

alper5005

okyanusmarket.com hakkında

Site güvenilir. Alışveriş yapmakta sakınca yok. Nereden mi biliyorum. Yöneticisiyim de ondan :D

Henüz tam olgunlaşmamış bir site olmakla beraber toptancılığının avantajlarını e-ticarete dökmeye çalışmakta. Aynı gün kargo ve 50 ytl üzeri alışverişlerde kargo ücreti almayarak kampanya yürütmeye çalışıyoruz. Bu bir reklam e-maili değil lütfen yanlış anlaşılmasın.

Sadece sorulduğu için söylemek ihtiyacı hissettim. Daha fazla bilgi almak isteyen arkadaşlar bana yazabilirler.

8. refikhan

refikhan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sudak-Senatör 4,5 Kilo
    BU hafta malzeme aldığım kişi bana iki adet DAM makina gösterdi ve ekledi biri sahte biri orjinal.... Gerisini siz düşünün. Çinliler yapıyo ve DAM markayı basıyo

9. LepistesMan

LepistesMan

Favori Kamış:
    Penn - Senator 9/0 115h - - Pelican Zelland Kamış 80Lbs Boat 165CM
    En İyi Avı:
    Orkinoz olucak işallah...

aksıne bence reklam olmalı... yurt dışında bu tur firmalar genelde ilgili forumlarda tüketiciyi dinler birinci elden bilgileri veriri ve kampanyaya soktukları urunlerı tanıtırlar ama bizde cok zayıf bu iletişim... sonucta üyelerin menfaatine olacaksa reklamda olsun yaa... sizin sayenizde diğer online satış yapan firmalarda bilinçlenmek zorunda kalırlar...

10. ForeverHoly

ForeverHoly

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Daha yeni başladım.Ama en yakın zamanda yazıcam.
    Merhaba,
    Bende birşey sormak istiyorum abilerime.Banada kk70 modelini önerdiler.Ama ben genelde göl ve baraj da avlanıyorum.Sizce hangisini almalıyım kk50 mi kk70 mi ?
    Şimdiden teşekkürler...

11. flexmen

flexmen

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Kara sazan 6.400 kg
    Acaba hangi makina

Her iki makinada işimi görür makinalar ama kalite açısından hangisi daha iyidir kararızım...Sizce hangi makina vereceğim paraya değer.Teşekkürler.
    Balzer Magna Blue Metal 1000
    9 rulmanlı, 40'lık makaralı küçük makina, Önden kalama, Metal gövde, yedek makaralı, misina burmayan sarım özelliği, CNC kesim çevirme kolu, Alüminyum misina sarma klavuzu, Anında duruş sistemi(QSS), Geniş alüminyum yedek makara, misina burmayan sarım özelliği, Koruyucu kılıf

CORMORAN CORCAST Super Spin 8Pi Makina
    40'lık makara, 7 rulmanlı, 160m/0,30mm Misina kapasitesi, 320g ağırlık, 4,2:1 devir oranı, Arkadan kalama ayarlı

12. kemalyaman34

kemalyaman34 Kemal

Favori Kamış:
    Muhtelif çap ve markalarda makina ve kamış
    En İyi Avı:
    Turna : 72 cm.
    iki marka da rüştünü ispatlamış markalar. hangisi daha hesaplıysa onu al.:)

13. orestia

orestia

Favori Kamış:
    Çeşitli boylarda makine ve kamış
    En İyi Avı:
    Sazan 4 KG
    Önerileriniz için çok sağolun.. Babam dün Edirneden Viking 5060 makinadan 45YTL ye bir adet aldı.. Makina güzel, hoşuma gitti. Daha kullanmadım ama iyi makinaya benziyor. Birkaç gün içinde Okuma İmp. 65'i de sipariş vermeyi ve Vikingten bir adet daha almayı düşünüyorum.

14. maner

maner

Favori Kamış:
    banax st4000.3 m 3.5 m,shimano alivo6000
    En İyi Avı:
    levrek 4.560 gr
    2 side at çek için uygun fiyatları nedir??

15. flexmen

flexmen

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Kara sazan 6.400 kg
    balzer 130 ytl cormaron 106 ytl.

16. reef1905

reef1905 Akın

Favori Kamış:
    SHIMANO ALIVIO CX TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    SHIMANO EXAGE 6000 FA + E
    Selamlar ;

Ozan arkadaşımızın dediklerine katılıyorum.Bu işi ticari olarak yapanların hem bilgisinden, hemde kampanyalardan haberdar olmak isterim.Belki bu arkadaşlar için ( diğer farklı forumlarda var ) ticari ilanlar bölümü bile açılabilir.Tabiki bu site yöneticilerinin tasarrufu, karar onların.
    Birde Okuma imp. kampanyada olan ürünü için çok büyük ve ağır yazılmış bir yorumda, kullanan arkadaşlarımızın yorumlarını bilmek isterim.

Saygılarımla.

17. berk43

berk43

Favori Kamış:
    olta, sadece olta
    En İyi Avı:
    turna 7 Kg.
    Ben cormoran corcast super spin ve super match kullanıyorum at çek için. Sana süper makina olduğunu olduğunu söyleyebilirim.

18. Hectic

Hectic Eren

Favori Kamış:
    2.70 Tolee Kawahagi Vsp 902 10-45gr
    Favori Makine:
    Cormoran Corcast Supermatch 8Pi
    En İyi Avı:
    Levrek
    Cormoran Super Spin yerine CORMORAN CORCAST Super Macht 8Pi'yi öneriyorlar. Öneriyorlar diyorum çünkü at-çek olayında usta olan bir abim bu makinayı kullanıyor ve son derece memnun. ''Eğer at-çek düşünüyorsan gözün kapalı alabilirsin.'' dedi. Hem CORCAST'ın devir sayısı daha yüksek. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Size kolay gelsin

Saygılar...

19. flexmen

flexmen

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Kara sazan 6.400 kg
    Teşekkürler arkadaşlar.Bu durumda balzerden vaz geçip cormarona yönelicez.Bu makinanın av marketindeki fiyatı uygun mu sizce.İstanbuldan daha uygun fiyata alabileceğim yer varmıdır.

20. king_barracuda

king_barracuda

acemi balıkcıya malzeme önerileriniz nelerdir

mrb aranıza yeni katıldım .

uzun süre trakyada bulundum orda göllerde amatör olarak sadece haftasonu etkinliği çerçevesinde kasnak yada kamış ne bulursam alır küspe solucan ve hamurla sazan çıkarırdım.

şuan istanbul avcılardayım ..göl için av yasağı var sanıyorum .

avcılar yada b.çekmece sahil kanadını seçmeyi düşünüyorum .

burda çıkacak balık türleri ile ilgili hangi olta takımını iğne seçimini ve misina seçimini yapmam gerekir.

kafamda bi tür. yok zaten bu bölegede ne çıkar onuda bilmiyorum .

bana ortalama olarak tavsiye edebilceiğiniz misina kalınlığı rengi iğne numaraları cinsi ve rengi varmıdır.

ayrıca 3 mt lik bir alba kamışım ile 2 mt relik bir kamışım var.

amatör olduğum için bunlara ucuz yollu iki motor almak istiyorum.cumartesi günü eminönü yada polonya pazarından malzemeleri alıp pazar günü balığa çıkmayı düşünüyorum ...

bu bölgede kullanmam gereken herhangi bir eksta aparat gerekiyorsa kaşık rapada lütfen belirtin.

özellikle benim gibi bir çaylağın işini kolaylaştıracak herhangi bir öneriniz suni yem vs. gibi lütfen fikirlerinizi belirtiniz.