ewt oralarda hurdacı veya sahte mallara rastlamak mümkün . ancak halen amatör olduğum için hem kendimi geliştirirken yıpratabileceğim ucuz , yan sanayi kaçak çin mallarınıda orda bulabilirim. daha önce dam marka 60 ytl civarında bi motor edinmişdim .bakım yapma gibi bilgim ve huylarım olmadığı için bir sezonda ömrünü doldurdu . ama karaköy civarına mutlaka uğrıycam elbet
her ıkı makina da işimi görür derken buna nasıl karar verdiniz nerede ve ne tür balıkta kullanmayı düşünüyorsunuz bu makinaları??, avmarketinden ben de aldım bazı ürünler piyasaya göre %40 daha pahalı cormoran uk carp 10 pi CORMORAN SEACOR Big Boss 8Pi aldığım Makinalar bu ıkı makinayı da diğer bayilerde arastırmadan aldım avmarketi daha ucuz diye fakat daha sonradan oğrendim ıkı makineye 150 usd fazladan para vermişim ıkısını de kullandım tek kelimeyle hayal kırıklığı ıkısınıde yarı fıyatına tanıdıklara sattım şahsi fikrim cormoran daiwa birleşmesinden sonra tek kelimeyle hayal kırtıklığı bu markaların dışında bır markaya yönelmeni tavsiye ediyorum ben bu ıkı makınayı tatlısuda sazan avında kullanmak için almıştım makınaya karar vermeden önce deniz veya tatlı su hangı balıkta kulanıcağınıza iyi düşünüp arastırıp karar vermelisiniz banax ın modellerini de incelemeni tavsiye ediyorum Ben tatlısıda sazan avında Banax Helicon serisini kullanıyorum. Çok güzel bir makina kullanırken büyük bir güven ve rahatlık veriyor kullanana yedek kafasının olması, baitruner özelliğisayesinde güçlü balıklarda sizi yormaması çok büyük artılar kazandırıyor. Üstelik surf kafa sayesinde daha uzağa atabiliyorsunuz eğer illa cormoran alıcam derseniz karaköy de bulunan bayılerden almanı tavsıye ediyorum OGEAN SEA mağazasında var ve daha ucuz
Benim gördüğüm kadarıyla, bu işin membası İSTOÇ.. Ondan sonra, tophane mi, gülhane mi neresiydi, Karaköy'den kabataşa giderken nargileciler filan var, orası.. Ayakaltı yer isterseniz, Tahtakale'de kısık, Galata köprüsünde Spot ve hemen dibinde pancar hasan'ın yeni dükkanı, Karaköyde sürmeli, spot ve bir diğer malzemeci.. Üsküdar'da cengiz balıkçılık.. Bunlar kazıkçı diyemeyeceğim, nispeten güvenilir ve ucuz malzemeler bulabileceğiniz arkadaşlar.. Şu mal birinde o mal öbüründe daha ucuz olabiliyor. Birinde olmayan diğerinde olabiliyor.. Bugüne kadar halel getirecek bir şeylerini göremedim. Dürüst, iyi esnaflardır hepsi.. Ben "yeni açıldığı" için Pancar Hasana gidiyorum bu günlerde.. Elinde pek malzeme yok, ama her gün biraz daha çeşidi artırıyor.. Babacan bir arkadaştır... Yeni açıldığı için biraz destek olmak lazım.. Serde ahilik olduğu kadar, malzemeci artarsa, rekabette artar, karlı çıkarız, uzun vadede..
Ben biraz mongolum ya, anlamıyorum bir türlü.. At-çek dediğiniz, nedir? Eğer boğazda at çek yapacaksanız, 40'lık makineyle ne yapacaksınız? Bu makineleri nasıl bir kamışla, ne atıp çekmek için kullanacaksınız? Gölde mi atıp çekeceksiniz?
Sevgili serdar İstanbulda boğazda avlanmak için 4.20 lik kamışım ve buna uygun surf makinam var zaten ve memnunum Almak istediğim makina durgun denizde ve gölde kullanmak için.hafif küçük ama güçlü bir makina istiyorum bu iş için.beni yormıycak ama 2.5-3 kg luk levreğe, turnaya da banamısın demiycek.yoksa bağazda 210 cm lik 10 -30 gr kamışla 30 luk 40 lık makina kullanmıycam. Gerçi yerine göre oda iş yapar ya neyse...
serdar bey haklısınız esasında bu konuda arştırma yapanlar kıyıdan at-çek için 30-40 kalibre makina ve 5-25 veyahut 10-30 gr atarlı takımları görüyorlar doğrudur suni yemlerin bu ağırlıklar arası olduğu ve kıyı şeridinde yorulmadan uzun süre atış yapmak için bu takımlar toplamda en fazla 500gr gelir.fakat boğazda durum değişiyor 50-60 lık makina ve 80-150 gr min.atar 3.30 cm kamış olması gerekir oysa kıyı için 2.40-2.70 cm idealdir.kısacası bu tip avlanmayı seven arkadaşlarımız 2 tip takım yapmak zorunda!!!!
Elbette.. Ama bunu baştan söyleseniz, koylarda filan, göl kıyısında, 10-30 gr kamışla, rapala, silikon, kaşık filan atacağız deseniz, bizde zaten mongol olan kafamızı iyice refüze etmesek Düşük atarlı olarak kullanacaksanız, size aslında closed face, yani kapalı yüzlü bir makina tavsiye etmek isterim.. Ne bulursunuz, nerden bulursunuz bilmiyorum doğrusu, ama bunlar ucuzdur, hafiftir, dertsizdir.. Bu işler için en uygun olan makinelerdir..
Saol sabri bu durumda balzere yönelicez gibi.Elimde banax makinalarım var çok güçlü ve çok memnunum ama ağırlar biraz. Hafif güçlü bir makina alacağım ama karar veremedim..
mustafa kardeşim,makina kadar kamışta önemli parçalı ve max.2.70 almalısın tabiki kendi boyuna göre sen karar verirsin .40 lık spin tip bir makina işini görür ben cormoran rodeo gti 8pi kullanıyorum tavsiye ederim.albanın pasha 30luk makinasıda uzun zamandır elimde işini iyi yapıyor,yüksek deviri sağlam bir makina
CORMORAN RODEO GT 5AiF 4000 Makinaya gözüm takıldı cevat arkadaşım.8pi göremedim.11pi de kalmamış avmarketin de.Fiyatıda uygun 5pi nin.Ne dersin balzere o parayı vermeyip bu kırmızı makinayımı alsam. Kullanan var mı acaba.
cormoran ı artık remixon getiriyor, avmarketede o veriyor çok daha cazip fiyata alabilirsin istoç remixondan bende oradan aldım.
balzer de aynisi eski kalite yok madem ki banax tan memnunsun macera niye banaxla abicim banax si serisini incelemeni tavsiye ediyorum 200/250 gr ağırlığında at çek turna için işini görür fazlasıyla
Saol cevat istoçta hangi adada neresinde remixon.Bu arada bu bilgi hora geçti.Boşa fazla para vermeyelim... Saol sabri banax si de düşünüyorum..inceliycem.
aslında benim sorduklarım başka şeyler ama konu bi anda toptancı ve olta malzemeleri satan dükkanlara döndü . eğer açtığım başlıkdaki bilgileri bana verebilcek birisi varsa benimle paylaşırsa sevinirim.
valla o civarlarda bu mevsimde ne çıkar bilemediğimden ,bunlara uygun , takımda öneremiyorum. Ama yemli dip takımı yap ve dene bakalım şansını.Bu dükkanlara söylersen bu söylediklerini sana uygun misina-iğnede verirler..
Engin KArdeşim, Hoşgeldin. O bahsettiğin sahiller için sana bu site üyesi önerebileceğim biri var eğer ona özel mesaj gönderirsen sana mutalaka yardımcı olacaktır. adını kansu olarak arattır. Bu arkadaşımız büyük çekmece sahilinde yazın çok zevkli avlar yapmıştır. Açtığı konuları aratarak bu avları da görebilirsin. O bölgeler istanbulda kışın kıyıdan pek balık yapmaz. Boğaz gibi değildir yani. Ama özellikle mayıs ayı itibariyle kıyıdan at çek ile zargana, yemli istavrit takımıyla istavirt, yemli dip takımızla ispari, izmarit vs., muhtelif takımlar (şamadıralı , kıbrıs) ile kefal balığı avlayabilirsin. Ama kansu ya mutlaka danış, sana yardımcı olacaktır. saygılar