Kamiş ve makina seçimi için yardım konusu...

Konu, 'Kamışlar' kısmında MESUT_GULAN tarafından paylaşıldı.

1. ykaptan

ykaptan

verdiğin malzemeler hakkında bilgim yok ama sitede birer yorum yapılmış.ikiside olumsuz .bilmem dikkat ettinizmi?

2. Atos

Atos Bülent ERDİK

Favori Kamış:
    OLTA + ZIPKIN
    En İyi Avı:
    47 kg önce ben tuttum sandım ama galiba o beni tutmuş hala evliyim :=)
    Akadaşlar kıyıdan avlanmak için teleskopik bir kamış ve yeni bir makina alacagım. şöle güsel bir makina ve kamış tavsiye edecek arkadaşım mümkün mü. marka olması şart deil. kaliteli olsun yeter 4 mt veya üzeri bir kamış olacak

3. oamac

oamac Özgür AMAÇ

Favori Kamış:
    DAM Steel Power 4.20 + DAM SLR Surf 865 FD
    En İyi Avı:
    Bol bol istavrit, bol bol izmarit :)
    Kıyıdan at çek için hafif bir kamış tercih etmelisin makine de en az 60 lık tabir ettiğimiz yani 060 misinadan 100 mt saran olmalı yada üstü. Ben genelde 65 lik kullanıyorum deni için. Sana

kamış olarak : REMIXON SAFARİ KAMIŞ 80-150G 400CM
    makine olarak :RELIX PARAGON 60 MAKİNE

istoçda remixonun kendi yeri var oradan temin edebilirsin. Ben o dükkandan çok memnunum umarım sen de memnun kalırsın. Gidersen Fatih beye selamlar
    Hayırlısı olsun...

4. oamac

oamac Özgür AMAÇ

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Makine ve Kamış tavsiyesi

Nerelerde avlanıyorsun ?

5. Atos

Atos Bülent ERDİK

Favori Kamış:
    OLTA + ZIPKIN
    En İyi Avı:
    47 kg önce ben tuttum sandım ama galiba o beni tutmuş hala evliyim :=)
    deniz kıyı avcılıgı yapıyorum

6. oamac

oamac Özgür AMAÇ

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Kıyıdan uzak atım yapman gerekiyorsa bir surf kamış almanı tavsiye ediyorum. (3.90-4.50 arası) Bunlar içinde Lineaeffe marka kamışlar şu ara çok revaçta. Bu gelirle doğru orantılı elbette ama iyi birşey istiyorsan Lineaeffe sorrento orta karar bir şey istiyorsan Lineaeffe Oyster önerebilirim. İkiside güçlü kamışlardır. Makine içinse eğer sürekli at çek yapacaksan ağırlığına dikkat et derim. Bahsettiğim kamışlar 500-550 gr arasında buna uygun bir surf makine alabilirsin. Ben şu anda Lineaeffe Sorrento ve Daiwa BG 30 u takım yaptım onu kulluanıyorum çok memnunum. Makine her ne kadar surf olmasada kaliteli bir makine ve yormuyor. Okuma makineler çok sağlam diye biliyorum ama biraz ağırlar yaklaşık 680 gr civarında bunu araştırman gerekecek sanırım. Bunun yanı sıra Penn Captiva 6000, Ryobi Ecusima 6000 seçenekler arasında. Avmarketi.com sitesinde bunlarla ilgili detaylı bilgiler var eminim faydası olur.
    Selamlar

7. biglbwsk

biglbwsk Ozan

Silverstar Elegance - Alba 1160 Class ?

Merhaba,

Alba 1160 class (3.90 mt, 50-160 gr atar, 4 parça, %60 karbon) ile Silverstar Elegance kamışını (3.90 mt Boy, 60/160 gr Atar, 7 Parçalı, Full karbon, Dolgu uc) mukayese etmenizi rica edeceğim.

Amacım bu kamışlardan şu 3 tip takımda verim alabilmek :

1) 35 gr. kurşunla istavrit avı
    2) 75 gr. kurşunla istavrit avı
    3) 75 gr. kurşunla çinekop-lüfer-izmarit avı

Beklentilerimi ise önem sırasına göre şöyle sıralayayım :

1) Hafiflik.
    2) Uzun mesafe atış (35 ve 75 gr ile olabilecek max.)
    3) Sadece 2 tip kullanacağım ağırlık için (35-75 gr.) atarken tam verim alabilmek. Ne 35 gr'ı atamayacak kadar küt, ne de 75 gr'ı atamayacak kadar esnek olmamalı. 75 gr'ı tam güç savururken kamış kırılır mı korkusu yaşatmamalı.
    4) Hassasiyet (gerçi 35 gr'ı efektif olarak atabiliyorsa, istediğim hassasiyete de sahip olacaktır diye düşünüyorum.)

Bu bilgiler ışığında değerli yorumlarınızı ve eğer varsa alternatif önerilerinizi 60-70 ytl bütçeye uygun olarak paylaşırsanız çok memnun olurum.

Saygılar,

8. simendifer

simendifer Sennur

Merhaba aramıza hoşgeldiniz. Profilinizden imza ayarlarınızı yaparak, isim, yaş, bulunduğunuz şehir ve kan grubu bilgilerinizi yazarsanız seviniriz. Arkadaşlarımız size yardımcı olacaklardır. Teşekkürler... :)

9. mazosit

mazosit ömer demetoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    4 kilo 600 gram levrek
    şahsen ben shimano avivo 6000 kullanıyorum. kamışta 3.5 falkon. hem kaşık için ideal hemde kıyıdan ileri dip atmak için. 75 gran kurşunu yaklaşık 100 metre atabiliyorsun. gerçi burada usta abiler daha ii bilirler ama ben sadece kendi fikrimi söylemek istedim.:D kıyı için ideal boy 3.5

10. cutloose

cutloose

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    levrek 2 kilo
    şu albastarın herşeyinden illallah ettim...ya iyi ucuz da bu kadar da dandik olmaz ki kardeşim...malzeme dolapları çöplüğe döndü ülkede...ne porseleni porselen ne makinesinin kolu kol...ne kaşığı döner ne kepçesinin ağı sağlamdır..laf ola işte...tamam aynı malzeme D.A.M olan daha pahalı albastar ucuz...işte işcilik denen olay burda ortaya çıkıyo...birinin porselenler habire düşer diğeri taş gibi durur.adamlar kullanılan yapıştırcının bile 1 damlasının hesabını yapıp az sürüyo ya da kötü marka kullanıyo...birinin kamış parçaları içe kaçar diğeri sapasağlam...topyekün rezalet bi durum alba olayı...kimse kusura bakmasın...fast food tarzı balık yakalamak istiyorsanız o başka))) kullan at..iyi de yazık diil mi...1 takımın olsun adam gibi olsun...sevgiler saygılar.

11. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    haklisin valla bende cocukken ucuz oldugu icin alba kullanirdim ama ayda bir yeni makine kamis almak zorunda kalirdim...:D

12. Cevat Ergin

Cevat Ergin Cevat ERGİN

Arkadaşlar size katılıyorum ama kısmen alba da 10 ytl.lik makinede var 90 ytl.likte orta sınıf ve üstü senelerce kullanılabiliyor.

13. lombardo

lombardo TOLGA

daiwa bg 90

arkadaşlar daiwa bg 90 makina almaya karar verdim.
    bu makinayı en ucuz (japon tercihimdir, ÖNCELİKLE İZMİR BÖLGESİ yada netten) nereden alabilirim.
    tabiki garantili olacak.
    bildiğiniz bir yerler varmı.

14. güroloflu

güroloflu Gürol Ofluoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık kofana
    Ben şimdiye kadar garantili hiç makina alamadım,bulabiliyorsanız ne mutlu size.
    Aslında garantili olmak mecburiyetinde ama şimdiye kadar hiç sormadık:)
    Netden Av marketini önerebilirim ama garantisi olacağını sanmam.

15. silentfisher

silentfisher emre

Favori Kamış:
    lineaffe 390 spirit surf kamış
    Favori Makine:
    alba star kk 60, okuma avenger 45 lik
    En İyi Avı:
    kasna 700 gr, irice zargana,istavrit kovayla vs vs
    S.O.S acil yardım...:)

sevgili doğa dostları şu an acil bir seçim yapmam gerekiyor.yarın sipariş vereceğim netten bir arkadaşa.mahçup olmak istemiyorum daha sonra.kamış misine ve makine alacağım.kamış için albanın falconu albashopta kalmadığı için kıyıdan istavrit için at çek kamış alacağım max 35 ytl olacak.makine ise alba kk 60 alacağım ancak banax tan önerebileceğiniz bir model var mı?sonuçta albadan kimse memnun değil gibi.misine de .30luk berkley trilene maxx 300 mt tercihim.eğer bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.:confused: :confused:
    eğer uzunca okumak istemeyenler için konuyu özetliyorum.
    1-)kıyıdan at çek için kamış (max 35 ytl)
    2-)makina banax ya da daiwa güzel bir model.(max 45 ytl)
    3-)makine için misine(tercihim berkley trilene maxx 300 mt .30 luk)
    şimdiden teşekkürler.;)

16. Daiwa bg 90 güçlü ve sizi yıllarca memnun edecek bir makine15 yıldır kullanıyorum

fakat daıwanın japon olanını bulmak hemen hemen imkansız çünkü Türkiyeye gelen bg serisi makineler tayvan,malezya yada çin üretimli.sanırım japonyadada üretimi yok:(

dahada üzücü olan şu an Türkiyede üretimi ne olursa olsun bg90 bulmak çok zor..2 ay önce 10 gün boyunca aramama onlarca yere telefon etmeme rağmen bırakın bg 90 ı bg 60 bile çok nadir olarak vardı..ve bg 90 bulamadığım için 2 adet bg60 almak zorunda kaldım

size bol şans dilemenin dışında bg 60 düşünürseniz size elinde bulunduran bir tel verebilirim..

17. dede

dede kema ldede

slm bg 90 makinalarkafa sallıyor tavsiye etmem alıcaksan bg 60 al birde bunlar orjinal japon malı degil makinayı aldığın yere sor yedek parçası varmı ona göre al

18. Bg 90 ile bg60 arasında fiziksel boy dışında hiçbirfark yok.kafa sallamayı bg60 kadar bg90 da yapar fakat burası çok önemli misina sardığınızda ve kamışa taktığınızda kafa sallamadan eser kalmaz..boşta iken kafa sallama nedeni makinenin makara yuvasının daha ağır olması ve yayın kalın kısa çaplı olmasıdır..üretim hatası değil bilinçli olarak imal edilmiştir;)

sormaya gerek yok nerede imal edildiği kamışa takılan yerde yazar..bg serisinin yedek parçası hiçbirzaman getirilmedi bırakın parçayı yedek makara bile getirilmedi..
    var diyene inanmayın

Son düzenleme: 18 Kasım 2007
  19. Cevat Ergin

Cevat Ergin Cevat ERGİN

Arkadaşlar şu an kamışa takılan ayağın üstünde japon yazan hemen hemen ryobi dışında hiç bir makine kalmadı gibi.Zaten bir şeyde farketmiyor ilgilendiğiniz makine markalarının sitelerine girin hepsi çinde fabrika kurduğunu ,tüm ürünlerini bu fabrikalarda işçilik ucuz olduğu için ürettiğini ama kalitesi aynı olduğunu belirtiyorlar.Kamıştada aynı durum japon ibaresi kalmadı gibi yozuri nin ürettirdiği duelde var.

20. AbsolutelyMKii

AbsolutelyMKii Yunus

Favori Kamış:
    Olta

Bu takımla devam ediyorum görüşleriniz nelerdir bilgilendirirseniz sevinirim (Henüz amatörüm)