Kamiş ve makina seçimi için yardım konusu...

Konu, 'Kamışlar' kısmında MESUT_GULAN tarafından paylaşıldı.

1. covamad

covamad

Pelikan kamışlar

Bu markayı bilen,kamışlarını kullananlar varmı?Av marketten 135cm ,80lbr
    Zelland çıkrik kamışını aldım,görünüş,işçilik fiyatına göre inanılmaz gibi;yorumlarınızı,markayı tanıyanların görüşlerini bekliyorum.

Rastgelsin,Selamlar.

2. anil_280

anil_280

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.4 kilo levrek
  3. teknedenmi kullanacaksınız??

4. Atos

Atos Bülent ERDİK

Favori Kamış:
    OLTA + ZIPKIN
    En İyi Avı:
    47 kg önce ben tuttum sandım ama galiba o beni tutmuş hala evliyim :=)
    Oktay abicim merhaba...

Anladıgım kadarı ile pelikan kamış için bilği istemişsin. Çıkrık için arkadaşım çok uzun zamandır bu markayı kullanmakta (model malesef bilemiyorum yurt dışında oldugundan cebinide arayamadım :D) ama şunu söylemeliyim ki çok ama çok memnun. Hatta bu kamışla köpekbalıgı yada kılıç bile alırım diye sürekli iddialaşırıs. İnşallah sende aradıgını fazlası ile bulursun abicim rast gelsin...

5. covamad

covamad

Merhaba;kamışın 35ytl cıvarında olduğunu biliyorum,makina hakkında.(fiyatı,
    özellikleri) bir bilgim yok.Yalnız yeni nesil DAM çıkrıklardan uzak durmamı
    söyleyen Alman arkadaşlarımın olduğunuda belirtmeliyim.Kamış işini görür,amma makinayı iyice araştır derim,parana yazık olmasın.Sana ucuz,güvenle kullana
    bileceğin bir çıkrık:Banax Tracker 50,üç senedir kullanıyorum;albenisi güzel,
    işlevi güzel,sinarit,akya,orkinos avında bile kullandım işini yaptı.:)
    Rastgelsin...

6. covamad

covamad

Bülent kardeşim alakana teşekkür ederim;Elimdeki malın görünüşü öyle
    güven vericiki,60 lbr lik PENN kamışı dinlenmeye çekip,bunu kullanmayı
    düşünüyorum.Ayrıca 135 cm lik boyu çok büyük kullanım rahatlığıda
    sağlıyor,içimdeki his benimde memnun kalacağımı söylüyor.Selamlar.
    Rastgelsin...

7. Shimano beastmaster yada speedmaster' 4,20m nin fiyatını bilen varmı??

8. kdbcvsozer

kdbcvsozer Mehmet

Favori Kamış:
    olta ve zıpkın ( kendi çapımda )
    En İyi Avı:
    " kıbrısta Zargana 96 cm." " Terkos gölünde Akbalık 2 kg. ve turna 2,5 kg. "
    selam tüm deniz dostlarına
    instant fisherman adlı makinayı duymuşsunuzdur kullananlar varmı ? memnunluk hakkında bilgi almak istiyorum

teşekkürler

9. skaya35

skaya35

shimano makina d.a.m. kamıs ?

selam ustalar .
    ben yurt dısından bi arkadas vasıtasıyla bir makina ve kamıs getirtmek istiyorum buradaki konuları okudugum ve ögrendigim kadarıylas bazı secimler yaptım
    shimano exage 4000ra modelini begendim...
    130/0.35 1:5.1 370 gr
    kamıs olarakda d.a.m ın
    2255330 50 100 gr atarlı veya
    2156365 100gr atarlı bu iki modelde teleskobik tasıma bagaj acısından iyioldugu için sectim

bu modelleri getietecegim

ben ufak balık için yani max 3-4 kiloluk balık için olta atıyorum kıyıdan bazende tekneden bu takımlar bana uygunmudur tek derdim saglam olsun basımı agrıtmasın tavsiye ve yardımlarınızı bekliyorum
    saygılar................

10. mersinli

mersinli Nuri

Favori Kamış:
    speedmaster surf ve spin
    Favori Makine:
    shimano exsence ve ultegra
    En İyi Avı:
    2,8KG BARAKÜDA
    O makinenin fa modelini ben kullanıyorum.Çok memnunum.Hiç tereddüt etme şimdiden hayırlı olsun.

11. mazosit

mazosit ömer demetoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    4 kilo 600 gram levrek
    shimano 6000 aLvivo metal kafa kullanıyorum
    shimano dan şaşma derim
    DAM kamışta esneklik olarak çok güzel
    iyi tecih yapmışsın

12. Nerden başlasamki..:confused:

Bu makine bu küçük 3-4 kiloluk:)eek: )balıklar için uygun değil..nedeni ise misina kapasitesi çok az..035likten130metre alıyorsa çoğu misina mesela asso 035 aslında 039'a yakın kalınlıkta ve 100m.bile saramassın..tam 035 olan bir misina bile bu makarada sorun yaratır..beni dinleyin ve bu makineyi almakatan vazgeçin..söylediğiniz boylardaki balıklar için diğer alternatifleri deneyin derim..

kamışa gelince buda olmaz..hele bu seri hiç olmaz:( çok yumuşak ve atarı çok düşük..100gr kurşunu atmaya kalktığınızda limitlerde olduğunuzu hep hissedeceksiniz..hele hele tekne kullanımı için son hatta yedek tercih bile olamaz..:( ..

bunların yerine nemi almalısınız..?? bütçenizi ve avlamak istediğiniz balığın adını yazın yeterli..birde tekne ve kıyı kullanımındaki kamışlar çok farklıdır.Nu konudaki seçiminizde çok önemli

13. tr16hunter

tr16hunter H.Cahit ÇİÇEK

Favori Kamış:
    Yasal olan tüm takımlar.
    En İyi Avı:
    sazan 5.300gr
    Makina ve kamış seçimi konusunda Erdal kardeşim çok yerinde bir tesbit yapmış, bence dikkate alınması gereken bilgiler.

Şahsi fikrimdir; Birçok Amatör balıkçılığa yeni hevesli olan arkadaşlarımız önceleri maalesef bu işi balıkçılık açısından değilde avlanacağı bölgedeki diğer avcılara görsel olarak baskın görünmek (makine kamış ve techizat bakımından) amacını güdüp bu işe büyük paralar aktarıyorlar. Çok kaliteli malzemelere sahip olmaları bir yana malesef ellerindekinin değerinide bilmiyorlar. Zaman zaman acı sayılabilecek çoğunlukla yanlış avda yanlış techizat kullanıp ve bunu bizzat tecrübe ederek öğreniyorlar. Avlaktaki diğer avcıların kullandığı belki kendi ellerindeki malzemenin onda biri fiyata alınmış makinelerin kamışların çatır çatır iş yaptığını görünce nedenli büyük hata yapmış olduklarının bilincine varıyorlar. İşte o andan itibaren kişi için Amatör balıkçılık gerçek anlamda başlıyor. Sadece bir makine ve kamışa harcadıkları o büyük meblalar ile onlarca (denizde, kayıkta, kıyıdan, derede ve gölde kullanılabilecek) makine, kamış misina, kurşun,sahte yem vs. alabileceklerini öğreniyorlar. Bulunduğumuz bu sitedeki forumlar yeni başlayan veya heveskarlara bu gibi yanılgılara düşmeden en ekonomik şekilde nasıl techizat edinebileceğimizi açıkça gösterebilmek açısından incelenip değerlendirilecek önemli bilgi kaynakları.
    Bence kaliteli makine ve kamış seçimi tecrübelere dayalı Trofe sayılabilecek avlara özel edinilecek ekipmanlardır. Yeni başlayacak veya başlamış Amatör Balıkçılığa gönül veren arkadaşlarımız ve kardeşlerimizin bunu göz ardı etmemelerini temenni ederim.
    saygılarımla.;) :) ..

14. skaya35

skaya35

öncelikle cok özur dilemek istiyorum kamıs gramını yanlıs yazmısım 50 100 degil 50 150 olucak kusuruma bakmayın

tavsiye den tum arkadaslara tesekkür ederim kamısta damı tercih ediyorum kapalı hali baya ufak oluyor o acıdan kalıtesini pek bilmiyorum ama sanırım guzel bi kamıs mutlaka dam urunlerinden secim yapacagım zaten yurt dısından alacagım için fiyatıda daha makul

makinaya gelince evet erdal ustam haklısın bu konuda fazla misina almayacak ama bu makina 47 euro alternatif olarak begendigim buyuk makaralı 6000 kafalar vardı en ucuzu 115 euro idi bende mecbur kaldım ama siz tavsiye etmediginiz için baska bi shimano bakacagım yada dawia ben alba star ın falan turkiye den bi makinasını daha alacagım gunluk kullanım için cahit abimizin dedigi gibi trofe tarzı durumlarda göturecegim bu makinayı avlak yerine yoksa evde kalacak kıyamam ben bu makinaya kursunum kopuyoda içim gidiyor :)

15. lombardo

lombardo TOLGA

kıyıdan balık avcılığı konusunda deneyimim olmasına rağmen tekneden sırtı ile av konusunda hiç bir tecrubem yok.

bir çıkrık makine almak istiyorum bütçem 300 ytl civarında. muhtemelen çeşme açıklarında veya yazları fırsat bulursam sahil kentlerinde tekne ile avlanmak istiyorum. size sormak istediğim soru şudur.
    almayı düşündüğüm çıkrık makinede ne gibi özellikler olmalı. 80 lb - 100 lb arasında bir balığı yakalayabilmek için çıkrık makinayı kaç libre seçmeli.
    kaç librelik misina sarmalı.
    ve misina klavuzu , çift dişli oranı veya lever darg- star drag ne tavisye edersiniz.

grafit yapılı çıkrıklar uygunmudur. yada komple metal olanlarmı tercih edilmelidir. soramadığım ve sizin tecrübe ettiğiniz başka noktaları belirtmeniz bana çok faydalı olacaktır. son olarak en çok önemsediğim konu sağlamlıktır. kullandığım makinalar ne durumda olursa olsun sağlamlıklarını korumalıdırlar.
    diğer konu ağırlık önemli değil . olta 3 kg de olsa taşırım.marka ve model belirtirsniz çok sevinirim.

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

16. LepistesMan

LepistesMan

Favori Kamış:
    Penn - Senator 9/0 115h - - Pelican Zelland Kamış 80Lbs Boat 165CM
    En İyi Avı:
    Orkinoz olucak işallah...
    yurt dısından gelen birileri varsa elinizi korkak alıstırmayın :) alabildiginiz e guclu makineyi alın en direncli kamısı isteyin. emin olur zarar etmezsınız.

17. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çapari ile havada uçan martı ve tabii ki hemen serbest bırktık! (Gülmeyin, şahitlerim bile var)
    instant fisherman hakkında sorum var

Arkadaşlar televizyonda devamlı kamışın reklamını görüyorum. Adamlar (nekadar doğru bilinmez) köpekbalığı çekebiliyorlar ufacık kamışla. Hakkında bilgisi olan yada kullanan, kullanmış olan varmı? Gerçekten merak ettim nsaıl birşey diye.

18. la-traviata

la-traviata Ercan Hacıoğlu

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    eşkine-mırmır-minakop
    Reklamdaki gibi olmadığından emin olabilirsin.
    8-10 yıl önce ilk reklamları çıkıp satış patlaması yaptıkları zamanda bir arkadaşım almıştı en fazla 3-4 defa onunla avlanmayı denedi sonuç hüsran...
    Sağlamlığı konusunda hiçbir yorum yapamam ama atışlar berbat ötesi...
    Tabiki kimsenin ürettiği malı kötülemek istemem ama reklamda abarttıkları gibi değil.

19. aidois

aidois

Favori Kamış:
    okuma zn 65/lıneaeffe

ercan abi 8 yıl oncekıyle hala aynımıdır dıyorsun? hiç bir gelişme kat edememişler midir?

20. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    kisa atislar icin uygun bir takim gol ve akarsularda kullanilabilir özelligi katlanabilir ve pratik olmasi yanliz makine sistemi alisik olmayan biri icin atislarda misine karismasina veya bir kac metreli atislarin yapilmasina neden olur..cunku kol cikrik makine gibi ayarlanmis olup kutu icinde bir kafaya misineyi toplamaktadir .reklamlara aldanmayin derim yinede.köpek baligi cekilebiliyor diye de saglamligina guvenmeyin ilk ciktigi zamanlarda bircok kisi almisti ben el oltamla at cek kuzu yaparken bir kisi 700 gr civarinda kuzu yakaladi bu olta ile ve kuzu kamisi iki parcaya böldu adam o sinirle iskelede param parca yapti oltayi ve gitti kasnak alip geldi yanimiza...
    en saglam ve hassas kamis insanin kendi eli ve parmaklaridir yeri geldiginde 200 kg orkinos yeri geldiginde 350-400 kg kilici cekebilir...makine sadece bizim daha duzgun ve uzaga atis yaparak misinemizi hizli ve karistirmadan toplamamiza yarar bu bilmek ve anlamak yeterlidir..hic bir makine elimiz kadar hassas ve guzel kalama yapamiyacagi gibi hic bir kamista kolumuz kadar saglam degildir..demek istedigim isinizi görecek kalitede butceye uygun bir kamis veya makine almaniz yeterlidir...

Son düzenleme: 14 Aralık 2007