Kamiş ve makina seçimi için yardım konusu...

Konu, 'Kamışlar' kısmında MESUT_GULAN tarafından paylaşıldı.

1. teksan

teksan Abdulhalik Emre Teksan

Merhaba

Bugun Laserfish schedar 420 kamış aldım.Nasıl bilirsiniz.Fiyat olarak 65 milyon yani eski kamışımın üzerine para koymadan bunu aldım.

2. Nightwalker

Nightwalker Kagan

Kamış Konusunda Yardım

Selamlar,

En az 3.30 ya da 3.50 metre uzunlugunda, hassas ama tercihen 75-100 grama kadar atabilen (ornegin 10-75 atarli olabilir), cok hafif ve kaliteli bir kamis ariyorum. Etrafimdaki tanidik balikci dostlarda cok eskiden kalan 15-20 senelik Alman ya da Japon mali bu turde kamislar var ama bu ozelliklerde yeni bir kamis bulamadim. Bu ozelliklere sahip Turkiye'de (tercihen Mersin, Adana ya da Istanbul'da) kamis bulabilecegim yerler var mi acaba? Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaslar varsa fiyatlarin ne civarda oldugunu da bildirirlerse sevinirim.

Ben kamislarla ilgili derin teknik bilgiye sahip degilim. Bahsi gecen kamisi rapala ve 30-60-75 gr toplarin ucuna takilan uclu zargana (plastik kurtcuk) ya da tuy atmak icin kullanacagim. Bu konuda bana farkli tavsiyelerde bulunabilecek arkadaslar olursa da sevinirim.

3. Cevat Ergin

Cevat Ergin Cevat ERGİN

Merhaba , istediğiniz atarda yani 10-70 gr ölçülerde kamış olmaz, bulmanız en azından Türkiye de zor, ama 20-70 gr. parçalı kamışlar mevcut 300 cm boy ve bu atarda kamış işinizi hayli görecektir.Remixon 2 parça , karbon kamış 20-70 gr

4. Nightwalker

Nightwalker Kagan

Cok tesekkurler. 20-70 te benim icin uygun olacaktir. Remixon un kendi agirligi kac gram biliyor musunuz? Aslinda bende 2.70 ve 3.00 metre var ben biraz daha uzun istiyorum ozellikle bozuk havalarda geriden atarken ya da yuksek taslardan atarken cok daha rahat oluyor. Bir de fiyati ne civarlarda soylediginiz kamisin biliyor musunuz? Belki daha uzununu bulma sansim olabilir...

5. Cevat Ergin

Cevat Ergin Cevat ERGİN

Maalesef 2.70 ve 3.00 cm modeli mevcut.Değişik markalarda araştırmanız lazım.

6. BuraKÖztürK

BuraKÖztürK

surf kamış için yardım

surf kamış almayı düşünüyorum. linkteki kamış hakkında bilgisi olan ve kullanan arkadaşlar varsa yardım istiyorum.

Not: surf olması aslında okadar önemli değil yeni bir kamış alacağımdan kıyıdan 50 metre kadar uzağa atabileceğim başka kamışta olabilir.

http://www.albashop.com.tr/asp/show_... CARIS 330

7. seckinacar

seckinacar

Favori Kamış:
    surf kamış,cormoran big ben 6000 pi makina
    öncelikle aramıza hoşgeldiniz ,tanışalım bölümünden kendinizi tanıtıp imza ayarlarınızı yaparsanız hitapta kusur etmeyiz bizde ,verdiğiniz link i ben açamadım fakat alba nın marlion serisi kamışını önerebilirim 80-150 gr atarlı

8. avecinsaat

avecinsaat cafer

Favori Kamış:
    Sadece iki olta(şimdilik)
    En İyi Avı:
    1.5 kg kadr sazan
    surf olta tk. hk.

Önce hepinize selamlar aranıza yeni katıldım. Beni kabul ettiğiniz için herkeze teşekkür ederim.Surf kamışı ve makinası yapmaya karar verdim bunun için int den araştırma yaptım ve benim düşündüğüm takım için görüş ve önerilerinizi bekliyorum.
    Lineaeffe spırıt surf kamış 3.90 m. veya Pelican napoli kamış 100-250 gr. atarlı 3.90 m.
    Remixon cardinal 60 surf makina veya Banax helicon 5400 makina.

Son düzenleme: 27 Aralık 2007
  9. En iyisi Şöyle yapalım..;)

Sen araştırdıklarını..yaz buraya..

biz bunların arasından uygun ,iyi olanlarını yazalım;)

malüm..Surf dedinmi deya..deniz..:rolleyes:

10. avecinsaat

avecinsaat cafer

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    1.5 kg kadr sazan
    surf takım hk.

Kusura bakmayın düşündüğüm takımları yazmayı unutmuşum şimdi ekledim yeniden bakarsanız sevinirim.

11. Tercihler bunlarla sınırlı ise..

pelikan kamış helikon(banax) makine en iyi tercihler olacağını düşünüyorum;)

12. avecinsaat

avecinsaat cafer

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    1.5 kg kadr sazan
    imkanlarım doğrultusunda tercih yaptim önerdiklerini almayı deniyeceğim.

13. Nightwalker

Nightwalker Kagan

Aylar sonra nihayet istedigim ozelliklerde kamis icin bir opsiyon bulabildim. Markasi Silstar. Graphite denen bir maddeden yapilmis (karbonun bir turuymus sanirim) ve gercekten cok cok hafif. Boyu 3.60 metre, atari 20-50gr. Kamis hosuma gitti. Asagida fotograflarini da ekliyorum. Uzman arkadaslar bu kamisla ilgili yorum yaparlarsa cok sevinirim:

14. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    arkadaşlar bir makina tavsiyesi almak istiyorum, yardımcı olursanız sevinirim :)
    ilk iki makina fiyatı uygun öncelik onlarda ama işe yaramazsa sonrakiler
    teşekkürler şimdiden..

60'lık ortaboy makara, 4,5:1 devir oranı, 3 rulmanlı, metal makara, grafit yedek makara grafit gövde, arkadan kalama, ergonomik çevirme kolu, 410 gram ağırlık, 0,35/270 - 0,40/210 - 0,50/130 misina kapasitesi

==========================================================

60'lık ortaboy makara, 4,4:1 devir oranı, 3 rulmanlı, metal makara, grafit yedek makara grafit gövde, arkadan kalama, ergonomik çevirme kolu, 385 gram ağırlık
    0,35/270 - 0,40/210 - 0,50/120

55'lık ortaboy makara, 4,5:1 devir oranı, 3 rulmanlı, Alüminyum makara, grafit gövde, önden kalama, ergonomik çevirme kolu, 400 gram ağırlık
    0,35/260 - 0,40/200 - 0,50/120

65'lik ortaboy makara, 4,8:1 devir oranı, 5 rulmanlı, metal makara, grafit gövde ve kafa, yedek grafit makara, önden kalama, metal ergonomik çevirme kolu, şık tasarım, bu makineyi çok seveceksiniz
    0,35/330 - 0,40/260 - 0,50/180

avmarketi.com adresinden alıntıdır..

Son düzenleme: 28 Aralık 2007
  15. kalecipura

kalecipura olgu

Favori Kamış:
    mitchell armada pro7000 dam quik space
    En İyi Avı:
    700 gr çipura
    bahsettiğin dam kamışı nereden alabiliriz.av markette fiyatı 109 ytl civarı.

16. Nightwalker

Nightwalker Kagan

Alba Star RR50 makina ama Kore mali olanlardan bulabilirsem almak istiyorum. Mersin'de bulamadim. Yardimci olabilecek arkadaslar var midir?

Simdiden tesekkurler...

17. zephyr

zephyr Mert

En İyi Avı:
    Kırlangıç 2.9 Kg
    Trofe

Saygılar sevgiler abilerim kardeşlerim. Söyle bir konu var yalnız! Tamam özellikle trofe avına giderken Ultegra XTA 12000 götürelim arkamıza bakmayalım ama hangi balığın ne zaman hangi oltaya ne icin atlayacağını bilemeyiz ki? Hatırlarsınız bir abimiz Saros bölgesindeydi yanlış hatırlamıyorsam palamuta rapala sırtı cekerken 37 kiloluk kılıç atlamıstı.(Bilgiler de yanlışlık olabilir uzun zaman oldu :) ) o zaman da tecrübe deneyim isin icine giriyor ama hazırlıksız yakalanmamak da gerekir diye düsünüyorum. Bende Shakespeare den başlayın Okuma da dahil ıvır zıvır bir sürü makina var (okuma ıvır zıvır makina kategorisine girmiyor bu arada :) ) Simdi dusunuyorum o kadar makinaya o kadar para vereceğime amaca göre dogru duzgun 2-3 tane sağlam makina alsam sonra da hic korkmasam daha iyi olmaz mı? Capari atarken basit bir makina , Yemli atıp beklerken ona göre saglam bir makina , Spin takıma da saglam kaliteli bir takım yeter de artmaz mı sizce ? Sesli ve görüntülü düşünüyorum ne dersiniz bu konudaki fikirleriniz ? saygılar ...

18. kuki35

kuki35 Oğuz Unaler

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çipura 1.9 kg
    slm

bende mert arkadaşıma katılıyorum kaliteli bir takım yeterli

19. cakometti

cakometti ersan

Favori Kamış:
    century TTR 14 ft - daiwa prime caster surf 450
    Favori Makine:
    abu chrome rocket 6500 CT - Abu Ambassadeur 7000I C3 CT Mag
    Makine memnuniyeti yorumu harici ( kullanmadığım için ) yerinde ve harika bir tarif olmuş........ Keyif aldım, eline sağlık... Rasgelsin....

20. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    shimano, fox, kryston, jrc, korda, esp, garmin, nutrabaits, pelzer, chub

hangi trofe ve niye özellikle bu makine

Son düzenleme: 30 Aralık 2007