Eğer shimano tecnıumu,ultegrayı ,power aeroyu kullanıyorsan ve misinan sağlamsa çekemem gibi bir derdin olmaz ben yıllarca power aero kullandım 10kg yekadar balıkları fazla zorlanmadan kıyıya aldım..gittiğimiz kalkan avında 1,20m enindeki vatozu bile kıyıdan alabiliyorsa bizim denizlerimizde kıyıdan başa çıkamayacağı balık yok.. tabiiki misinanızda çok önemli..eğer misinanız kaliteli değilse makineniz ne olursa olsun boş
anlayabilirsen banada anlat Konunun başlığı ile içeriği birbiriyle çok çok alakasız.. ama konu madem benim yeni aldığım makinelerle ilgili..Çok soru soran oldu burdan aydınlatayım bu makineler gümrüğün 15000 feet üstünden geçti antares ve seahawk kamışlarla beraber...Hatta başka arkadaşlarada getirdim.. Buralarda biyerde okumuştum bigbaitrunner 140 euro diye...çok pahalı bu fiyat bu makineye..benim aldığım yerde LC modeli 119 euro... 2 tanede technium mgs gelecek ..yine uçakla..yine 15000 feet'ten
anlayınca banada anlat Eğer shimano technıum,ultegre,power aero kullanıyorsan hanhi trofe olduğu önemli değil..ister sazanda ister levrekte...Balık yakalanmışsa çekmek hiç sorun değil. cevap.. 2 tanede technıum mgs gelecek..yine uçakla..yine 15000 feet'den
neden shimano ultrega 12000. mesela penn 9500 ssm olmazmı , yada daiwa bg 90 bence bu makineler daha iyi olur.
hafif atarlı kamış seçimi rapalayı atmak için hafif atarlı 10-30 veya 20-40 gr bir kamış arıyorum. karşıma 3 seçenek çıktı kısıkta. alba rainbow 8 lira fln 3 mt, erma var 7 lira bir de şekspir var o 20 lira. şekspir için 10 lira fazla vermeye değer mi yoksa sadece markası mı 10 lira ediyor fazladan diye bir danışayım dedim. bir de hafif , fiyatı orta karar önden kalama bir makine tavsiyesi istiyorum bu kamış için hafif hiç göremedim nette hep 700 gr 800 gr makineler. cuma kısığa gidceceğim aklımda biraz şekillensin diyorum. son olarak ta kamışlarım hafif atarlı olması balığı çekerken bir sorun yaratmıyordu değilmi önemli olan yani kırılmaması için balığı denizden çıkartmaya çalışmamak (ki zaten böyle yapmam) bir de fazla abanmamak atarken? bu takımı kalamar ve baraküdada kullanacağım.
Atacağınız ağırlığa uygun kamış kullanıyorsanız abanın abanabildiğiniz kadar.. tabi üzerinde her 100-300 yazan kamışa güvenmemek gerek..Güvenilir bir marka olmalı..Yoksa teleskopik kamışınıza extra parçalı kamış yapma durumunda kalabilirsiniz
forumu gezerken gördüm 10-30 gr 20-40 gr kamışlarla büyük balık yakalamanın hele hele 20 lira civarında kamışlarla yakalamanın komik olduğu hakkında yazılar var. yani 20-40 lık bir şekspir alsam baracüda avında kamış elimde 4 parça kalırmı malum baracüda yakalandımı sağ sol gidip çekip duruyor hareketli ve güçlü balık
Istediginiz ozelliklerde makina icin acizane Shimano Alivio serisini tavsiye edebilirim. Bende hem 2500 hem de 4000 i var ve oldukca memnunum...
Arkadaşımız 10 ytl lik kamışlar ile ilgili bilgi istemiş sizce yaklaşık 65-75 ytl fiyatı olan makine tavsiyeniz uygun mu?
1. Gordugum kadariyla seceneklerden birisi 20 lira, 2. Shimano alivio 2-3 ay kadar once 55 YTL idi fiyati, o gunden bugune dolarda da bir yukselme olmadigina gore fiyatinin cokta arttigini sanmiyorum, 3. Arkadas agirlik olarak hafif ve fiyat olarakta orta sinif bir makina istemis. 15-30 liralik makinalarin ucuz olarak nitelenebilecegini ve Shimano-alivionunda orta sinif olarak (belki biraz ust limitinde de olsa) gorulebilecegini dusunuyorum, 4. Tabii ki kullanim amaci ve sikligi cok onemli ama yine acizane tavsiyem butce dogrultusunda en azindan sizi yari yolda birakma ihtimali dusuk olan makinalari gozonunde bulundurmak, 5. Sonucta ben arkadasin istegi dogrultusunda yardimci olabilmek adina sadece bir secenek sundum kendisine. Daha iyi dusundugunuz secenekler varsa siz de bildirebilirsiniz... 6. Supheniz varsa ben Shimano dahil herhangi bir deniz malzemesi satmiyorum.
Oncelikle bu basligin 209-210. sayfalarinda Shimano ile ilgili bazi bilgiler mevcut. Yanlis anlasilmasin diye direk yonlendirme yapmiyorum ama google da shimano makinalar diye aratinca cikiyor bir de Mersin'de hemen hemen balik malzemesi satan butun dukkanlarda cesitli modelleri mevcut...
Düşünceniz gayet doğru, hiç bir şüphem de yok herhangi bir konuda , sadece 10-20 ytl lik takıma makine biraz seviyeli diye yazdım, o zaman alivionun da buna uygun fiyatlı kamışlarını tavsiye olarak yazmalı yani tavsiyelerin sonu yok bence tavsiye almak isteyen arkadaşlar bütçelerini yazmalılar.
alivio 4000 i 65 liraya alanı gördüm. 370 gr. fiyatı; ben de 55 liraya bulabilsem süper olur. sanırım biraz araştırmayla da bulunur. aklımda olsun, yurtdışı ve yurt içi yorumlar başarılı olduğu yönünde kamışı da sanırım şekspir alsam iyi olacak bu arada önden kalamalı modellere alıştığım için, inşallah sorun teşkil etmez kullanım anında kısığa gidemedim, salı pazarının oradaki dükkana uğrayayım incelerim varsa.
Shimanonun Türkiyedeki tek ithalatçısı "Hisar" balık av malzemeleri dir.. izmir ve istanbul olmak üzere 2 ana şubesi mevcut...
izmir şubeye telefon edip numarayı alabilirsin.. bende vardı ama işime yaramadığından sildim..Fiyatlar çok uçuk.. Yurtdışının 3 katına yakın..
İzmir Hisar daki kişinin kendi dediği :İstanbul karaköy şubemizde bu ürün var benim 55 euroya aldığım makine üstelik bir küçük modeli 300ytl.. 120 euroya aldığım makine 285 euro.. misinaları hiç saymıyorum.. ufak bir hesap yapalım..makinenin yurtdışındaki parekende satış fiyatı 120 euro..toptancıya 102 euro..Ben kargo ile getirttiğim halde kargo 17 euro..%20 vergi 20 euro olsun 102+17+20=139 euro.. 285-139=146 146 euro kar... Ben 146 euro mu Çöpe atacak kadar zengin değilim..EBAY' a girerim sparişimi veririm portekizdan bile olsa 22 günde elime gelir..Taş atıp kolum yorulmuyor.. Bu mesaja harcadığım zaman kadar zaman bile harcamıyorum.. Karı %100 lerden %20 lere çeksinler herkes alsın... Artık internet ile dünyanın öbür ucundaki bayii ekmek aldığınız bakkaldan bile yakın
peki ozaman şöyle yapalım..madem fiyatlar çok abartılı değil aşağıdaki kamışı ben 64 euroya malederek bana ulaştırabilirim.. fiyatı 49 euro+15 euro kargo .."US post gift send" olarak bana bu kamışı 1 gün değil 1 hafta içinde 70 euroya temin etsinler 2 adet alayım.. Ben bizzat görüştüm..şubat 2.yarısından önce mümkün olmadığını ve 120 gr atarlısının 65 euro olduğunu söylediler..120 gr atarlısının ben nette 39 euroya kadar fiyatını buldum http://www.twenga.co.uk/offer/58931538.html