Kamiş ve makina seçimi için yardım konusu...

Konu, 'Kamışlar' kısmında MESUT_GULAN tarafından paylaşıldı.

1. ZANDER

ZANDER

Favori Kamış:
    RON THOMSON HARD CORE ; Yayin icin ,Abu Garcia Cardinal 505 FR Freilauf Rolle Modell 2006 makina
    En İyi Avı:
    Sazan 17 kilo . Turna 11 kg 110 cm.
    Efe yukarida aciklamasini yaptim. O parayi sakin vermeyin o makinaya. Arkadasim fena halde kaziklaniyorsunuz. Üc kati fiyat cekmisler Dikkatttttttttttttttttttttttt....

2. ist balıkcısı

ist balıkcısı

Favori Kamış:
    şeyan olta -surf kamış
    En İyi Avı:
    daha öğrenecek çok şey var

ercan sanırım bir yanlışlık oldu arkadaş distance 860 modelinden bahsediyordu.onların fiyat 150 euro civarında
    http://www.dam.de/katalog/html/englisch/e_quick_distance_speedcast.htm

3. ZANDER

ZANDER

Favori Kamış:
    RON THOMSON HARD CORE ; Yayin icin ,Abu Garcia Cardinal 505 FR Freilauf Rolle Modell 2006 makina
    En İyi Avı:
    Sazan 17 kilo . Turna 11 kg 110 cm.
    Iyiki yanlislik olmus yoksa kafayi yedirteceklerid bana tamam 30 euro kazigi anlarim :D da fazlasi olmaz yani ...

4. ist balıkcısı

ist balıkcısı

Favori Kamış:
    şeyan olta -surf kamış
    En İyi Avı:

biz alıştığımız için o 30 euro kazıklara artık hiç anlamıyoruz. bizi yormadan kazık yapıyor yapacağını:D

5. Efe

Efe

Favori Kamış:
    Banax SX5000, DAM Spezipower 3.50
    Ustalar hakliymis biraz malzemecileri karistirmak gerekiyor. Ben Cormoran falan düsünüyordum fiyatlari 200 lerden 350lere kadar cikiyordu. Biraz malzemecileri dolasinca kendime göre bir makine edindim sonunda. Shimano PowerAero GT 6000. Bence oldukca iyi bir surf makine. 2 sene onceki bir model oldugu icin de fiyati cok abarti degil. Ayiptir söylemesi üstündeki etiket 275 idi biraz tanidik biraz da pazarlik sayesinde 225e aldim (Bilmiyorum belki biraz pahali ama...). Amerika ebaydeki fiyati 80 dolar gene de ciddi bir fark var ama makineyi epey denedim cok memnunum, herseyden önce makine tüy gibi hafif 60lik kafa olmasina ragmen. Eger 200-300 YTL arasinda bir makine almayi planlayanlar varsa sadece internetteki seçeneklere bagli kalmasinlar derim. Bu arada Mitchell Armada pro 8000i kurcaladim o makine heralde 1 kilo falandir misinesiz ve kamissiz bombos makineyi elinde bi süre tutmak bile adami yoruyor. Fakat allahi var cok saglam duruyor makine. 30 kiloluk balik gelse cekermis gibi duruyor (Cekermi bilmem) ama cok saglam. Dam'in distance serisinden de bir makine kurcaladim bana pek güven vermedi malesef. Bence malzemecileri biraz zorlayin.

Cümleten rasgele...

6. ist balıkcısı

ist balıkcısı

Favori Kamış:
    şeyan olta -surf kamış
    En İyi Avı:
    efe aldığın makina gerçekten iyi ama beni aşar abicim. ben sanırım bu makine yi alacağım gerçi bu işi iyi bilen abilerimiz var ama nedense yorum yapmadılar. herhalde konuyu fark etmediler. neyse senin makinan hayırlı uğurlu olsun bereketli olsun ve hiç balıksız kalmasın.

7. REALGS

REALGS

Favori Kamış:
    4 kamış+3 makina+örgü misina.Ah birde bol zamanım olsa
    En İyi Avı:
    Çocuklarım......
    Hayırlı olsun dostum makinan.Benden arta kalan balıkları bu makina çeksin :)

8. Efe

Efe

Favori Kamış:
    Insallah arkadaslar, hepimizin oltasi hep dolu olsun. Aslinda bunu Cormoran Dam gibi markalarin oldukca pahali modelleriyle ilgilenenler icin yazmistim (ki ben de onlardan biriydim az kalsin 300 ytl lik bir makine alacaktim). Biraz arastirmayla daha da iyisini o rakamlara alabiliyorsunuz... Genede en büyük tavsiyem her ne kalitede veya fiyat araliginda olursa olsun elinize almadan makineyi karar vermeyin. Az kalsin internet üzerinden Mitchell almayi planliyordum ama orda görüp elime alip inceledigimde cok kaba (bi o kadar saglam) ama fazlasiyla kol yoran bir makine oldugunu fark ettim...

9. Efe

Efe

Favori Kamış:
    Bu arada ustalar zaten cevap vermis 80 YTL fiyat harika bir fiyat, o fiyata o performans kacmaz bence de...

10. serkanp

serkanp

Favori Kamış:
    OLTA
    Kamış ve Makina Seçimi Yardım Lütfen...

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım, benide bağrınıza basarsınız umarım :)

arkadaşlar www.avmarketi.com adresinden alışveriş yapmak istiyorum bu siteyi önerirmisiniz. birde sizlerden kıyıdan denize atmak için bir teleskobik kamış ile makina tavsiyesi almak istiyorum. bu siteden seçebilirsiniz önerilerinizi bekliyorum. tecrübelerinizden istifade etmek istiyorum.

yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim.

11. rainman

rainman

Favori Kamış:
    her türlü olta
    Size abi mi diyim kardeşmi diyim amca mı diyim. Bunu bilmem için imza ayarlarınız da doğum tarihinizi de belirtirseniz seviniriz. Bu arada forummda bu konuyla ilgili başlıkları ararsanız bulabilirsiniz. Surf tarzı makine ve kamış...

12. Efe

Efe

Favori Kamış:
    Sayin ustalarim abilerim haddime degil ama dayanamadim :D

Degerli yeni uyemiz size daha iyi yardimci olabilmemiz ve sizi daha iyi tanimamiz icin imza aylarinizi sitedeki diger uyelerinki yapmaniz gerekir.

13. Efe

Efe

Favori Kamış:
    Selman kusura bakma ayni anda yazdik sanirim :D

14. rainman

rainman

Favori Kamış:
    her türlü olta
  15. serkanp

serkanp

Favori Kamış:
    OLTA
  16. Efe

Efe

Favori Kamış:
    Hosgeldin aramiza Serkan, umariz tecrubelerimiz sana, tecrubelerin bize faydali olur.

Rainman sana gerekli bilgiyi vermis. Cok da bisey soylemeye gerek yok ama sen nasil bir takim istedigini (uzaga atmak, guclu, saglam zs...) ve butceni belirtebilirsen elimizden geleni yapariz.

17. serkanp

serkanp

Favori Kamış:
    OLTA
    Aşağıda avmarketi.com adresinden bana gelen öneriler sizler bu kombinasyondan hangisini alırsınız yada alırmısınız? teşekkürler....
    ================================================================-

Kamış önerilerimiz:

Cormoran kamış: http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=23-26-172300

Lineaeffe kamış: http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=7-C-2348390

Makina önerilerimiz;

Okuma İmpact makina: http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=7-OKUMA-IM-65

Okuma Beachster makina: http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=7-OKUMA-PRO65

Bu makinalara sarmak için misina olarak ta Pelican bobin misina öneriyoruz http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=1-2160401-402 Kıyıdan av için 3mt ile 4mt arasında boyu olan kamış seçmelisiniz ve kamış atar değeri 150gr kadar atabilmeli. Makinalarda ise misina kapasitesi yüksek olsun diye 50'lik makaradan büyük olmasını öneriyoruz bizim size önerdiğimiz makinalar 65'lik makaradır. Bu bilgiler çerçevesinde size önerdiğimiz ürünler haricinde daha ekonomik fiyatlı ürünlerde veya daha kaliteli ve pahalı ürünlerde seçebilirsiniz sitemizden.

18. serkanp

serkanp

Favori Kamış:
    OLTA

valla ben uzağa atabileceğim sağlam bir takım düşünüyorum.atarı 70-150 arası çekeride 3 kilo civarında olmalı tabi ben böyle yazıyorum ama tecrübe size ben kamışla ilk kez avlanacağım genelde olta ile tekneden atıyorum. önerilerinize açığım

19. Efe

Efe

Favori Kamış:

Lineaeffe aramizda surekli konustugumuz genel olarak memnun kalinan bir urun. Surf kamislarin yumusakligina ve kafanin digerlerine gore daha cok oynamasina hazirlikli olmalisin. Okuma beachster makine genel olarak iyi gorunuyor. Tuzlusuya dayanikli grafit olmasi iyi, kafa yapisi fotoda uzak atislara cok uygun degilmis gibi geldi bana ama yaniliyor olabilirim. Makul fiyatli bir makine. Performansi konusunda kullanicilari bilgi verir zaten.

20. serkanp

serkanp

Favori Kamış:
    OLTA
    EFE senin bu site üzerinden bana önerebileceğin bir kamış ve makina varmı ikisi 150 ytl yi geçmeyecek şekilde