Kızıltoprak ta caminin yanındaki benzincinin (Shell) bulunduğu sokaktan girin, biraz ileride solda, bahçe içerisindeki binanın altında adını yanlış hatırlamıyor isem firma adı HAK-BEM ticaret olacak Penn ve Shimano (orjinal menşe ve tayvan malları olarak iki üretim mevcut) Burada 1 bay ve 1 bayan mevcut, bunlar rahmetli olan esas sahiplerinin varisleri biraz tuhaftırlar ama babalarının zamanından kalan stoklar mevcut ve fiyatlar oldukça yüksek gelebilir ama orjinal penn veya shimano alacağım diyor iseniz var, hatta Alman malı DAM kamış bile kalmıştı ...Sanıyorum 140-150 USD.den başlıyor fiyatlar. Alıntıyı Efe"den yapacağıma sizden yapmışım üzgünüm...
Ziyaret ettikten sonra sözkonusu yer hakkındaki izlenimlerinizi yazabilirseniz sevinirim, saygılar. Bu arada dükkanda 2 adet köpek var biri irice bir kurttu korkmayın ama dikkat edin, siz kapıdan girdiğinizde önce zil çalar sonra arka bölmeden bayan veya bay vatandaşlardan biri çıkar ama genellikle önce köpek çıkıyor...
Bende bu kamışı almaya karar vermiştim ve geçen haftasonu İstoç Albashop'a gittim.Satıcı bana daha 1-2 hafta önce piyasaya çıkan 2787 modeini önerdi.Karbon ve surf kamış.Ben beğendim aslen. 1160 dan daha iyi gibi geldi bana.Üstelik makina bağladığımız kısım sıkma-gevşetme yöntemiyle uzun sapta hareket ettirilebiliniyor. Yani geri çekip sap kısmını kısaltmış yada tersini yapıp sap kısmını dahada uzun tutabiliyoruz. Fiyat peşinde 58 YTL imiş. Ayrıca ona çok benzeyen 2785 modelide vardı 70 Ytl.Bunlar yeni modellermiş.1160 ile ilgilenen arkadaşlar bu modellerede baksınlar ama Web sitesinde yok Albanın......
bahsettiğim baitruner özelliği olan makineler her makine üreticisinin bu tarz (baitrunner )özelliği olan modelleri mevcut
Baitrunner Makinalar. Evet arkadaslar bu makinalar genellikle birakmali yani at cek olmayan avciliklarda kullanilan makinalardir. Ve bu tür Ürünlerde en cok söz sahibi marka Shimano dur. Kullanmasi cok basittir. Yapman gereken tek sey arkadaki kücük kolu acik duruma getirmen ve oltayi o sekilde birakmandir, Balik oltaya takilsa bile en fazla makinadaki misina bosalana dek misinayi alir gider.Makinayi sarma kismina geldiginde kapatmayi unutsan bile kendiliginden kapanacaktir.Kimi yerlerde yem kontrol sistemi diyede adlandirilir.Genelliklede dip avciliginda kullanilir. Saygilar. Unutmadan, yukaridaki arkadaslara bende katiliyorum .
Eğer Makina arıyorsan , uzak mesafe için denediğim en iyi cihaz " Cormoran Corcast Super Match 8 Pi " Tavsiye ederim 150 YTL civarında ! Rasgele Arkadaşlar
bu malzemeleri alimmi ??? herkeslere mrb. biraz araştırmalarım ve sizlerin önerileri ile bi kaç malzeme almaya karar verdim. ne dersiniz bunları alimmi yoksa daha iyi bir öneriniz varmı? 1-BALZER » Balzer The Rock Surf makina 870 :8 rulmanlı, Önden kalama, yedek makaralı, misina burmayan sarım özelliği, 70'lik makaralı büyük boy makina, Kıyıdan uzağa atış avlarında kullabileceğiniz bir model 2-D-A-M » 1260265 D.A.M QUICK 265 FD MAKİNA :Bilya sayısı:2 1/4.6 Devir oranı Anında duruş sistemi Yedek grafit kafa Anti-titreşim sistemi 0,65/100 (mm/m) Misina kapasitesi Önden kalamalı 725gr ağırlık 3-TELESKOPİK KAMIŞLAR » LINEAEFFE » LINEAEFFE TURNAFRESH KAMIŞ 4.20 :çııÖÖçşTeleskopik Saf karbon teleskopik kamış 4.20mt boy, 100-250g atar Kıyıdan atış için kolay kavranan Sünger sap 138cm kapalı boy katlanır açılır klavuz Kumaş kılıf
He he he he arkadaşta kendimi gördüm bir an. BEnde birkaç ay önce 35 YTLye makina ve kamış almıştım ama parasını çıkarttı o 10 Taneye yakın Mırmır,birsürü ispari,HAtta 1 tanede kefal yakaladı ama lüferi malesef kaçırdı Geçen hafta bende senin gibi şunu mu bunu mu alayım dedim ve bütçeyi 100 Ytl olarak belirledim ama boyumun ölçüsünü aldım Nasıl olsa dandik bir takımım var diye Alba 2787kamış alacağım.surf tipi saf karbon bir kamış (3,90 Mt). Makina konusunda hala tereddütteyim.Bazen kafam bozuluyor 150 YTLlik Camoron al diyorum,sonra vazgeçip 40 YTllik Alba'nın Gama 60' ını alıp,Kurbana Almanyadan gelecek aileme iyi bir makina getirtip,Gama 60'ı şu an kullandığım dandik kamışa takayım diyorum..... Yani senin gibi kafası karışanım...Her acemide bu duyguları yaşıyor aslında.......
1-) yorum yok,bilen birisi yorumlasın. 2-) bence yeterli gelmez.Bir süre sonra daha iyisini ararsın.... 3-) Bende düşündüm bunu almayı ama Albanın 2787 modeli daha çok hoşuma gitti.Forumdan bir arkadaşta varmış senin model ama memnun kalmamış galiba.İnşallah okurda cevaplar kamış hakkındaki sorunu.....
arkadaşlar dam distance 870 in bir eski modeli nasıldır. surf tipi olarak geçiyor. sadece biraz ağır (770 gr) ama sorun değil . istoçta bir yerde buldum 80 ytl fiyat çekti . sizce uygunmu.
?????? 65 lik 70 lik makina ve surf kamışlarla ankarada ne yakalayacaksın? dam makina nın kafası grafit üzerine krom kaplamadır uzak durmanı öneriyorum. alüminyum kafa lı olanları almanı öneriyorum sazan için surf casting malzemesi almanı önermem ağır takımlar bence cok fonksiyonel değil. örnegin balzer 750 755 çok rahat hatta fazlasıyla işini görecektir daha önce turna ve sazana malzeme soran mesajına turna acısından cevap vermeye calıştım.istersen oraya bir bak sazan içinde daha hafif bir donanım edin 300 cm fiber kamışlar ile 50 -60 lık önden kolama makinalar işini görür. deniz için takım yapacaksan onu ayrı konusuruz ama ankara ve tatlı su için o ürünler gereksiz
turna için http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=4052 bak buraya turna için malzeme yazdım incele hoşuna giderse konuşalım.alım konusunda yardımcı olabilirim
Güzel liste olmuş hobbytime... Arkadaşa gelince, DAM alma sakın,Balzer yerinede Carmaron makineleri tercih et (bence)...
Albanın yeni bir Surf kamışı piyasaya çıkmış.Ben avmerkezinin başına ekşidim ve adamlara zorla tedarik ettirdim.Hatta web sitelerine bile koydurttum Daha bugün sipariş ettim,gelsin bakacağız artık.Haftasonu İstoçta incelemiştim kamışı ama tek korkum ürün kodunu yanlış hatırlamamak.Ben 2787 diye hatırlıyorum,inşallah incelediğim odur İşte linki: http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=3-AK2787-390 Yanına Okumanın İmpact IM65 makinasını aldım.Yakında almanyadan iyi bir surf makina getirteceğim , o zaman Okuma'yı diğer sıradan kamışa terfi ettiririm. Bugün ALman Ebay'da Mitchell armada Pro 6500 49 Euro idi (sıfır cihaz). Abime mesaj attım,hemen al açıkarttırma 5 saat sonra bitiyor diye ama olmadı,ilgilenemedi. Ama azimliyim kapacağım bir tane . Bana önerebileceğiniz TRde300 YTL ,(ALmanyada 200YTLdir o) bir surf makina var mı?
Kusura bakma ben daha yeni gördüm mesajı,80 ytl çok uygun bu makina için hemen al derim bir kere paslanmaz çelikten yapılmış 8+1 bilyesi,aliminyum kafa ,yedek kafa gibi özelliklere sahip birde worm shaft diye bir sistem mevcut bu sistem misinanın makaraya en uygun ve en güzel şekilde sarılmasını sağlıyor,ben bu fiyata uygun görüyorum bu makinayı hemen al kaçırma derim,sevgiler.
abi o makina gerçekmi? aşağıda verdiğim linkte 860 modeli var ve fiyatı 300'ü geçiyor da... http://prodemo4.neticaret.com/asp/show_stock.asp?product=1-91101860
o makinanın bir eski modeli o yüzden fiyat biraz düşük . zaten bende av marketi inceledim yeni modelleri 300 ytl gibi . bende o yüzden biraz çekimser kaldım
O gösterdigin link gercek arkadasim. Bakin bende size DAM in orjinal sitesindeki fiyatini sunayim. Link altta DAM 860 FD makina. Fiyati 69,50 Yani Türkiye her zamanki gibi ucuyorrrrrrrrrrrrrrrr... Yuh yani 3 kati fiyatmi cekilir be.... Etrafta kaziklayacak adam cok olunca, fiyatlarda böyle oluyor. http://www.dam.de/katalog/html/quick_atp_800.htm