Dostum az oncede bunu soyledim, ya burdan fiyati abartilmis urunler aliyoruz yada avrupadan bir suru vergi vs odeyip buraya getiriyoruz her kosulda pahaliya almis oluyoruz bunu icin secici olmakda fayda var
Dogrusun zaten sahte garantiyi saka mahiyetinde yazmistim. tabiki oyle sacma sapan bi ise kimse girmez Tekrar saol verdigin bilgiler icin
Olay budur. Bakiniz siteden iki sevdigim arkadas benden olta cantasi istemislerdi. DAM marka canta begendiler. Tanesi 30 euro arti posta ücretiydi. Türkiyede ne kadar fikriniz varmi? en dandik canta bile dam marka 70 euroydu. Demekki benim getirdigimde 100 civariydi. Kat ve kat pahali yani.
Ercan bir hesap numarasi alabilir miyim Seni biraz yorucam da? Tabi saka yapiyorum ama yurtdisi imkanlarimizi kullanmamiz lazim. Arkadaslarin sansliymis...
Arkadasim sorun degil sakada olsa gercekte olsa elimde imkan varsa zaten getiriyorum, sirtimda tas tasimiyorum ya sonucta. Kimsenin kaziklanmasini istemem. Ama birilerinin durup durup cin mali söyle sin mali böyle demesine kiziyorum, kimse o mallari size zorla satmiyor, illede kandirildiginizi düsünüyorsanir. Saticiden iki yil garanti isteyin olsun bitsin, eger veremiyorsa garantiyi, almazsiniz olur biter.
Haklisin bununla ilgili sahsim adina bir problemim kalmadi artik. Daha once biraz daha ust segmentte hic urun almamistim ve piyasayi da bilmiyordum. 6 senedir kullandigim ve hala tas gibi saglam olan Shakespeare Fire Bird makinem var. Simdi ise artik bircok urunun Cin de uretildigini ogrenmenin verdigi saskinligi yasiyorum o kadar. Ama dedigim gibi imkanlari zorlayp en azindan daha makul rakkamlara bu urunleri satin almaya calisacagiz artik. Tekrar saol, iyi geceler.
Ben bu ise bir el atacagim En kisa zamanda bildigim Ürünler hakkinda bir iki Satir yazayim bari Birde Serkan Kardesimin gönderdigi Listeyi inceledim. Daha ilk bakista neredeyse yarisi Cin Üretimi Diger yarisini da inceleyip sizlere bildiririm Laf aramizda DAM Firmasini 2003 senesinin sonunda Okuma satin aldi. Aslinda DAM firmasi Ekim 2001'de Iflas etmisti. O tarihte Hollandali bir Sirketler Grubu DAM ismini satin alip kendi üzerlerine tescil ettirmisti. Bilgilerinize arz ederim Devami gelecek Rasgele
Valla listeyi inceleyip bize fikir verirseniz bizi bilgilendirirseniz seviniriz Mürsel Bey... Ben size bunlar Çin malı değil demedim ki, yanlızca elimdeki güzel bir listeyi size sundum....
sayın abim bu günde cormoran la daiwa birlikte malzeme üretmeye başlamadımı? sonuçta (PFLUEGER firması SHAKESPEARE firmasıyla 1966'dan beri anlaşmalı çalışmaktadır. SHAKESPEARE makinalarında PFLUEGER teknolojisini kullanmaktadır.)markalar birleşiyor ve pazarda yerlerini garanti altına almaya çalışıyorlar ve çin veya her nerede ise maliyeti düşürmek için malzeme üretmelerinde bir sakınca varmı...onuda bilmiyorum arkadaşlar çin dünya piyasasında yerini aldı bizde ister istemez eyvallah diyeceğiz
Sayın abilerim, ben bu yaz amerika'da citibank'ta staj yaptım ve piyasayı inceleme fırsatı buldum. Özellikle çin piyasasını. Ünlü markalar mesela bmw, lewis, colgate, ibm .... Tüme yakın ürünlerini çinde üretiyorlar ama şu da var ürettikleri mallarda kalite eksikliği yok. belli bazı kriterlere göre üretim yapıyorlar. Eğer marka sahte ise ki mesela biz bi lewiz pantolon alırken bi mağazadan yada etiketli ve patentli olanını alıyoruz o zaman ha çinde üretilmiş ha japonyada üretilmiş hiç bir fark etmiyor. Makina alırken de öyle tanıdık bir mağaza, tanıdık bir firma ve gerekli belgeler tam olduktan sonra ha alman malı ha çin malı farketmez...
Fazla oluyorum biliyorum. Amacim mevzuyu uzatmak degil lakin eskiden hatirlar misiniz bilmem nike ayakkabilarin dikisleri daha saglam olurdu, derisi pul pul dokulmezdi. Ornek olarak nike, bu ornekler belirttiginiz gibi cok. Bu firmalarin yeni uretim teknikleri ve standartlari artik discovery channel de bile yayinlaniyor belgesel olarak. Bu tam oalarak bir kalite dususu sayilmasa bile su an net hatirlayamadigim bir arastirmada iscilik hatalarindan kaynakli yada defolardan kaynakli geri iadelerin arttigi belirtiliyordu. Genede bunlar cin mali almamak konusunda yeterli sebep degil. Cunku adamlar ellerindeki en iyi kaynagi yani ucuz is gucunu cok iyi kullanarak dunyaya varliklarini net bir sekilde gosterdiler. Zaten amerikanin Cinle yillardir gergin olmasinin en buyuk sebebi de bu.
Biz de garantisiz urun almayalim ve her gerektiginde bu imkani kullanalim, sokaga atacak paramiz yok. Garantisiz urun almayin!
Merhaba Serkan Sevgili Kardesim, daha önceki cevaplarindan Cin Mali alinmamasi icin önerilerde bulunuyorsun Sonra gönderdigin Listenin en azindan yarisi Cin Üretimi cikiyor Burada bizim yanlis anlamamamiz gereken bir Konu var. Onu hep beraber bir ele alalim. Bir cok Sirket Avrupa, Amerika kökenli. Fakat Üretimlerinin 95% Uzak Dogu! Kisa bir Misal: Shimano> Japonya kökenli> Ilk Üretim Japonya(1980'li senelerin basina kadar yanilmiyorsam)>Akabinde Fabrika Güney Koreye tasindi>burada Üretim 1995-1996'iya kadar devam etti> Korede Maliyet Fiyatlari artinca> Fabrikayi Malezyaya tasidilar> O gün bugün orada> Ama Dikkat!!!!! Orada üretilen Mallari iki Kaliteye ayiriyorlar! Birinci Kalite Amerika ve Avrupaya gidiyor! Ikinci Kalite > gelir düzeyi düsük olan Ülkelere Ihrac ediliyor. Hangi Malin, hangi kalite oldugunu saadece Seri No. larinin son iki Rakami gösteriyor. Burada (Almanyada) bir iki uyanik bu Mallari, yani düsük Kalite mallari, baska Ülkeler üzerinden temin edip Piyasaya sürdüler! Netice> bir ariza oldugu zaman, yetkili Bayisine götürdügünüz zaman, Adamlar bu Mala Garanti tanimiyor. Bu kadar basit. Rasgele
ABU 6500, Marka : ABU GARCIA, Fiyatı : 211,79 EURO : 402,99 YTL... ALBAShop'tan... Ama aynı makina internetten vs. 160$'a temin edilebiliyor. Nerdeyse iki misli. Buyrun kazığın yanar dönerlisine hemde... Eğer 300 YTL ve üzeri bir şey alacaksınız, interneti biraz kurcalamanız çok faydalı olabilir sanıyorum..
Merhaba Serdar Türkiyeye Balik Malzemesi Ithal etmek gecmiste zordu ama Gümrük Birligine girdigimizden beri cok kolaylasti! Yani isteyen Kurulus, istedigi zaman, istedigi Miktarda Malzeme Ithal edebiliyor! Fakat isin en ilginc tarafi su: bu Mallarin Türkiye maliyeti genelde Avrupa maliyetinden daha ucuz Evet yanlis okumadiniz!!!!! Misal: Almanya, Hollanda, Belcika vs gibi Ülkelerde 30 Euro'ya Dükkana giren Makina, Türkiyede Dükkana 20-25 Euro'ya giriyor! Avrupada bu Makina genelde 49-60 Euro'ya satilirken, Türkiyede 80-90 Euro'ya zor bulursunuz Milletede habire yok Vergisi, Algisi vs bir yigin Hikaye anlatiyorlar. Yani bu is zor, siz kurcalamayin, bizde Cebimizi dolduralim Felsefesi! Türkiyede bu Sektörde belirli bir Tüketici ihtiyaci oldugu icin, Fiyatlari suni olarak yüksek tutmak mümkün. Bunuda bir cok Sirket rahatlikla yapiyor Ama bir kac sene sonra, ilk ihtiyac karsilanip, Talep azaldigi zaman, Fiyatlarin nasil düstügünü göreceksiniz! O zamana kadar ödediklerinizle kalacaksiniz, yada baska türlü temin etmeye calisacaksiniz Rasgele
bi kac tane sorum olucak dedigim gibi bi kac tane sorum olucak 1 . lineaeffe superba kamis kullanan varmi varsa memnunmu deilmi deilse memnun olmadigi konu nedir? 2. makine icin hangi gress yagini kullanmaliyim ve nerden alabilirim? 3. hesapli ve kullanisli dyneema ariyorum ne onerirsiniz (makinede kullanmak icin) simdiden tesekkurler.