Yazdiklarinizi dikkatle okudum Ercan Bey. Sanirim siz Turkiyeden katilmiyorsunuz foruma. Burda paylasilanlarin buyuk kismi Turkiyedeki genel piyasa sartlarina gore yaziliyor. Malesef burda saticilara guvenmek cok zor. Buraya yutdisindan urun getirtmek de oldukca zor. Herseyden once shipping ve gumruk eklenince fiyatlar abariyor. Genel olarak Cin Mallarina Karsida bir guvensizligimiz var. Cin mali ve genellikle kalitesiz mallari yuksek fiyatlardan almak zorunda kaliyoruz. Bu durumda da herkes bu konuyu iyice kurcalayip en azindan tecrube edilmis urunlerle ilgili fikir alisverisi yapiyor. Dunyanin her yerinden bir cok buyuk marka sizin de bahsettiginiz nedenlerle -iscilik gibi- uretimlerini Cin e kaydirdigi herkes tarafindan biliniyor. Kullanilan malzemelerdeki ve isciliklerdeki kotu gidisin kaynagi da bu. Ornek vermek gerekirse Shimano nun yurt disnda 500 Euro ya satilan bir urunu Istanbulda ISTOC da 960 Euroya gordum. Bu kadar ciddi farkliliklar olunca biraz fazla kurcaliyoruz sanirim bu konulari. siz de memnun kaldiginiz ve menseini bildiginiz urunler ile ilgili bilgilerinizi burda bizimle paylasirsaniz cok mutlu oluruz.
100 Puanlik bir Soru Peki Serkan neyle avlanacaksin??? Bu gün Piyasada olan Mamüllerin 90% Cin, Tayvan, Malezya, Hindistan Mali. Kore bile geride kaldi. Zira oradada maliyet fiyatlari artti. Rasgele
Çin mallarının çoğu sahtedir arkadaşlar...Bir sene kullanırsınız ama ilerleyen senelerde çöpe atarsınız... Ancak üretici firma fabrikasını Çinde kurduysa ona bir şey diyemem... Ama adamların taklit yeteneği mükemmel ötesi...İsterseniz bu yeni gelecek Çin otomobillerini bir inceleyin...
Dünyadaki büyük balık malzemeleri üreticileri aşağıdadır,inceleyip karar vereceksiniz... Abu Garcia Aarcom Abel Reels Accurate Action Optics Airflo Aitor Knifes Albacore lines All Star Rods Alvey Reels American Classic Anglers Workshop Antique Lures Antique Reels Aries Tackle Ari 't Hart Reels Atlantic Salmon Flies Aurora Ayr Reels J.E. Arguello Atom Lures Bare Waders Bill Ballan Reels The Bamboo Fly Rod Bauer Fly Reels Bait Buoy L.L. Bean Bellinger Reel Seats Berkley BigJon Blakemore Lures Blue Fox Bluestone Rods British Wax Jackets Bitterroot Rods Broadbill Lures Browning Bullet Weights C F Burkheimer Cabela´s Cal's reel conversions Calstar Rods Cameron Rods Cape Fear Rod Capricorn Fly Cascade Crest Tools Castaic Soft Bait Castle Arms CD Rods Centerline Rod Systems Charlton reels Chattahoochee Rods Chest Fly Box Clan Rods Classic Salmon Flies Climax Cork Specialties Cortland Culprit Baits C.W.Jenkins & Son Dan Craft Dai-Riki Daiichi Daiwa Dallari Briar Reels DAM Diamondback Rods Dick Nite Spoons Donegal Fly-Tying Dr. Slick Dyna-King Eagle Claw East Branch Rods Eppinger Lures Everol Reels Ewing Hackle EZ Knot Falcon Rods Fallkniven Knives Fenwick Filson J. Austin Forbes Rods Freightrain FF products Fuji Tackle Fly Logic Fly-Rite Inc. Furuno Marine Products Galvan Fly Reels Gamakatsu Garmin Gatti Fly Rods Gearkeeper Gibbs/Nortac Lures G. Loomis Golden Fly Collectables Golden Witch Rods Goldnfish lures Green River Fly Rods Greys of Alnwick Gordon Griffiths Tackle Gudebrod Hagen's Hanson's Rods House of Hardy Hareline Watershed Harris Reel Co Hayden Reels Hedron Inc. Helly Hansen Henschel Reels Hexagraph Fly Rods Hexastyle Hodgman Holdzit Horizon Lures Humminbird Ice Fishing Equipment Islander Jim Grandt Rods Joslin's Bamboo Rods JW Bamboo Flyrods Kamasan Kane Klassics Keough Hackle Ron Kusse Rods Lamiglas Lamson H.L. Leonard Rod Loon Outdoors Loop Tackle Lowrance Lure Net Inc. Luhr Jensen A. Mangili Rod Co. Maynard's Tackle Marado Marryat Martin Fishing Arne Mason Maxima Lines Megoff Fly Reels Mepps Metz Hackle Mister Twister Lures Mitchell Mizmo Monic Fly Lines Munro Rod Mustad Mustang McNeese Reels Nils Master Lures Okuma Orvis Outcast Sporting Gear Ozama Fishing Lures Pacific Eagle Panther Martin Lures Partridge Patagonia Peerless Reel Co Peetz Penn Reels Marc Petitjean Pflueger Phoenix Lines PHOS Piranha Reels P-line Plano Molding Co Powell Rods Pozo Precision Reels Progear Reels Quantum Fishing R.A. Fick Bamboo Fly Rods Rainbow Exports Rapala Rasta Rods Raven Fly Rods REC Components Red Barn Rods Reddi Ware cases Redington Fly Tackle Renzetti Right Angle Fly Reels Riptide Lures Rippler Lures T Morgan Rodsmiths RIO Products Rogan of Donegal Roman Moser Rosco-Rome Ross Reels RoundRocks FF J. Ryall Reels Sage Scientific Anglers Scintilla Dubbing Scott Fly Rods SD Reels Seaguar Lines Seamaster Reels Shakespeare Sharpe's of Aberdeen Shenandoah Rods Shikari Rod Blanks Shimano Sierra-Classic Rods Silstar Simms South Bend SpiderCast SpiderWire Van Staal Stabor line lock Staub Reels Stearns Inc. Steelfin Reels St. Croix STH Streamside Stren Sunrise International Tackle Master Talon Jim Teeny Teton Fly Reels Tibor Reels Trout Traps Tiemco (TMC) Thomas & Thomas Thomas Rod Co. Thompson Len Thompson Lures Top Brass Tackle T.V. Tyr UNI Products VMC Hooks Wade Fishing Rods Valentine Fly Reels Walker Downriggers Varivas Versitex Whiting Farms Inc R.L.Winston Rods Whiting Hackle Wohlford Bamboo Rods Jack Wolfskin W.W. Grigg Wrist Saver Rods Lee Wulff Yakima Bait Co Yo-Zuri J W Young & Sons Reels Zebco
ercan a bende katılıyorum yaa arkadaşlar şuraya yazdığımız pc lerin bile parçaları çin malı ya herkes elindeki pc yi bir araştırsın bakalım nerede imal edilmiş parçaları, tamam uzakdoğu diyoruz aldığımız marka olarak bildiğimiz spor ayakkabıları bile çin de imal edilmişler bunları orada üreten bu firmalar bence bizden daha iyi düşünmüşlerdir neden orada üretmeyi siz koskaca dünya pazarında nasıl mücadele edecekler işin aslı arkadaşlar çin deki üretimin maliyeti düşük ama her firma bir standart koymuştur ürününe kalitesi bellidir standartıda bu mal uzaydada çindede dünyanın neresinde üretilirse üretilsin standartı bellidir bence bu kadarda kötü bir durum yok ortada bence garantisini vermişmi firma tamam olay bitmiştir bundan sonra olacaklardan sorumlu firma mesuldur
Zaten hepimiz biliyoruz tum bunlarin uzakdogu veya Cin kokenli olduklarini. Benim merak ettigim 2 yada 3 sene sorunsuz kullanilacakmis gibi gorunen bu urunler gercekten bu verimliligi gosterebiliyor mu? mecburuz agirlikli olarak Cin mali kullanmaya. Ama hepiniz biliyorsunuzdur garanti kapsamindaki bi urunu tamir ettirmek veya yenisini almak bile bazen 1 ay suruyor. Birde arizalar cikmaya basladigi, sikayetlerimizin artmaya basladigi sureleri de eklediginizde aylardan bahseder oluyoruz. Bu da bir eziyete donusuyor. Aramizda ben cin mali kullaniyorum 2-3 senedir kullaniyorum ve daha cok sukur hic problem cikarmadi diyen arkadaslar varsa lutfen kullandiklari urunleri bize tavsiye etsinler.
Arakadasim, eger satin aldigin yer sana gereken garantiyi veriyor ise hic korkma derim. Ama garantinide almayi unutma. Serkan her konuda bir sey biliyormus gibi safsatalar atma ortaya. Kimin ne oldugunu site iyi biliyor. Milleti yanlis yönlendirecegine, ihtiyaclari olan bilgiyi ver.
aslında firmalarada suç bas kardeşim madein germany i kutunun üstüne bakalım ayırt etsinler çin mi germany mi??
Dostum dediklerin cok net anlasiliyor merak etme. tekrar soyluyorum belki de eskiden sartlar boyledegildi bir mali alip uzunca bir sure sorunsuz kullanabiliyorduk. Su an cin mallari da ayni seviyeye geldi mi? Eger bu urunlerden kullaniyorsaniz memnun musunuz?
Ben arkadaşlara illa şunu alın demiyorum... Sadece bir ürün almadan önce iyice araştırsınlar tek bir markaya bağlı kalmasınlar ve en önemliside sahte Çin mallarından kesinlikle uzak dursunlar...
bu çin malı konusunda yanlış anlaşılmalar oluyor sanırım olay sahte olayı değil, sadece kaliteleriyle bugün markalaşmış olan firmaların bugün çinde ürettikleri ürünlerle bu firmaların eski üretikleri ürünlerin kalitelerini ve kullanım ömürlerini kıyaslayınca aradaki fark ortaya çıkıyor. bütün ürünler olmasada genel durum bu yönde.
Hangi firma sorumlu 5 euroya üretikleri malı 150 euroya satan firmalarmı yok arkadaşlar ben eski model makina alırım çin malı asla bu çine karşı oluşumdan değil bu firmaların daha çok kazanma hırsına karşı oluşumdandır,ercan bahsetmiş bu markaların çindede üretilen iyi makinaları olduğunu doğrudur ama 5 euroya üret sonrada eskiden sağlamış olduğun güvenceyle bu malzemeyi 150 euroya sat,yok böyle kurnazlık,işte o zaman işin içine taklitler giriyorki bu dahada vahim,sevgiler.
Akadasim su an Abu Garcia nin Cin yapimi bir makinasini kullaniyorum. Ama iki yil garantisi var. Anlatmak istedigim sey bu. Taklitlerden garanti yoluyla kurtulmak cok kolay.
Bu durumda sorun kalmiyor. Kullandigimiz bilgisayarlara geline %40i abd, %60i tayvan uretimi olan bir makine kullaniyorum Macintosh Saka bir yana garanti belgelerininde sahtesi yapiliyor mudur acep Dedigim gibi saticidan garanti almak tam olarak yeterli degil ama biraz icimize su serpebilir tesekkurler
Iyide sayin abim, bu ürünleri avrupada cok ucuza bulmak mümkün, sadce Türkiye de pahali, yok o vergisi yok bu vergisi adi altinda fiyati nerdeyse iki katina cikartip öyle satiliyor.
Tüketiciyi koruma derneginin internet sayfasini bir dolas derim. Eger garanti veriyor ise, korkma al gönlünce kullan derim. Kimse adi dandik cürük ve bozulacagi belli olan bir ürün icin sahte garanti belgesi hazirlamaz.