Kamiş ve makina seçimi için yardım konusu...

Konu, 'Kamışlar' kısmında MESUT_GULAN tarafından paylaşıldı.

1. Matchbox

Matchbox

Evet benim makine surf makinesi değil.

Botta kullanabileceğim hafif ama oldukça güçlü bir alet.....:)

2. özkan

özkan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kırlangıç 1,5 kg
    dam'ın çin haricinde fabrikası yok bildiğim kadarıyla.

3. Efe

Efe

Favori Kamış:
    Banax SX5000, DAM Spezipower 3.50
    Bu durumda esasinda yillardir güvendigimiz DAM zaten cin malimiymis yani? Böyle giderse ben bi türlü karar veremeyecegim surf makine konusunda almisken en azindan orta karar bir makine aliyim diyorum burda da karsima DAM CORMORAN MITCHEL gibi markalar cikiyor... DAM'in Distance serisini kullanan var mi? Memnun mu?

4. özkan

özkan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kırlangıç 1,5 kg
    geçenlerde mitchell makina aldım oda çin malı sonuç olarak genel çoğunluk piyasa çin malı ürünlerle dolu ve bu durum ürün kalitesine yansıyor ne yazıkki.

5. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Demekki bilmiyormuşsun D.A.M alman markasıdır ama malesef ürettiği bir çok malzeme uzak doğuda üretiliyor bunların arasında çinde var,aslında çok kaliteli malzemeler üretiyordu eskiden D.A.M 2000li lıllarda iflas ettikten sonra yeni kurulan NEU D.A.M bir çok firma gibi iş gücünün ucuz olduğu uzakdoğuya kaydırdılar üretimlerini,fabrika halen almanyada gunzenhausen kasabasında paketleme işlerini yapıyor,buarada arkadaşların önerdiği dam distance 860 makinanın aynısı www.gerlinger.de adlı malzeme satıcısında 50 euro bilginize,ayrıca abu garcia adlı markada bazı ürünlerini çinde üretiyor mesela yeni piyasaya sürülen abu C 33 adlı makina malesef çin üretimi bir çok ucuz malzemelerde olduğu gibi.

6. Efe

Efe

Favori Kamış:
    Tesekkürler verdiginiz bilgilere... Yani diyosunuzki alma makine :D ne alacam ben? Yada bu cin mali makineler cok mu kötüdür iki günde elimizde mi patlar? Yurtdisindan alma ihtimalim de yok...

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Burada malzemeci bir arkadaş var. Dediği aynen şu: "Kaliteli mal ürettiği için, DAM battı. Çevirdiler onlarda kalitesiz ve ucuz mala"

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    İki günde elinde patlamaz. Sağlam yere düşürmezsen, yağlamayı filan ihmal etmezsen, makul bir süre kullanırsın, yıllarca. DAM mesela, kaliteli bilya kullanarak sağlıyor rahatlığı, bunlar dayıyor aynı yere 3 tane bilya. Daha rahat oluyor. Bunalrın yağını eksik etmezsen yüzünü güldürür.

Ha, üst uç makine alıp, performans sınırını zorlamak istiyorsan o ayrı. Ama o "high-end" makinalarda harbiden fiyatlı makinalar. bin dolar ve üstünü normal karşılamalısın.. 700-800 dolara bulursan iyidir..

9. Efe

Efe

Favori Kamış:
    Serdar Bey hazir yaninizda malzemeci bi arkadas varken rica etsem sorabilir misiniz :) 300-350 YTL ye kadar cikabiliyorum maksimum, bu rakkama kadar bana surf atisa uygun makine ne önerebilir (Tabi istanbulda bulabilmem lazim)

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Arkadaş biraz önce gitti, balığa.. Biz kaldık, halimize yanalım. Şu makineye filan verdiğimiz parayı biriktirsek, bir hacı murat, serçe filan olsun alır, ayağımızı yerden keserdik en azından. Bu sanırım daha çok balık tutmaya da vesile olurdu. işte başta akıl olmayınca, böyle oluyor..

İşte sizde o akılsız başa makine soruyorsunuz.. Benim tavsiyem, gidin, gözünüzle görerek alın bir makina. 300 YTL'yi gözden çıkamışsanız, o segmentte öyle pek fazla kötü makina olmaz. Bu malın alıcısı biraz işi bilen adamdır. 3-5 lira ucuz arayan adam o makinayı almaz. Bu nedenle, genelde verdiğiniz paranın karşılığını alırsınız. önemli olan bu karşılığı nasıl aldığınızı bilmek.. Tank gibi sağlam mı? Kuş gibi hafif mi? Tır kadar iyi çeken mi? Roket gibi takım attıran mı? O fiyat segmentinde, bunlardan birini bulursunuz, ama hepsini birden vereni değil.

Unutmaki, sen makinayı gerçekten performans sınırında mı zorlayacaksın? Yani, çok çok uzağa atmak diyorsun. Bunu ancak, kaşık, rapala vs. ile becerirsin. Onları da öyle o kadar uzağa atarsan, pek bir artısı olmaz. Genelde yanında yönünde olanlarla daha çok karıştırırsın. Belki biraz gölde. Ama gölde vs. kullanılacak takımın o yükü kaldırması için baya bir kalın olması lazım. Bu da balığı ürkütecektir, işi zorlaştıracaktır.

Bu nedenle işte, ne istediğini iyi bir düşün. Limitleri zorlamak sadece makina veya kamışla mümkün olmaz. Konu sıradan limitler olunca da, makinadaki ekstralar pek anlam taşımaz. O nedenle, en güzeli gidip kendine, içine sıcaklık verne bir tanesini alman olur.

11. Efe

Efe

Favori Kamış:
    Çok çok tesekkürler :)

Aslinda ben bunu hak ettim :) Yazdiklariniza cok katiliyorum daha öncede bi yerlerde yazmistim esasinda biz giris seviyesinde olanlar icin büyük bir para bu 300 YTLler... Ben de dedimki almisken en azindan bu rakkamin en iyisini bulmaya calisiyim... Tabiki 200 metre atamiycam... Heleki bogazda imkansiz zirt pirt tekne gemi geciyo alip kopartiyolar bilirsiniz. Velhasil dediginiz gibi gidip elleyip koklayip yoklayip öyle almakta cok fayda var. Ben biraz tembellik edip kolayina kacmaya calistim. Malumunuzdur avmarketi.com da kredi kartina taksit de yapiyorlar, bütcemi anca öyle zorlayabiliyordum ve iyi bir tavsiye yakalarsam hemen siparis veririm diye düsündüm :D Insallah pazar gunune kadar aradigim makineyi bulurum da bu seferde size buna nasil bakmam gerektigini danisirim :D
    Tekrar tesekkürler, iyi aksamlar.

12. peki arkadaşlar,büyük makina seçimi yaparken marka haricinde devir sayısı önemli değilmi,3.9/1 devirlide var 5.5/1 devirliside..
    bu tabikide amaca göre değiştiği içindir mutlaka..
    sebeplerini açabilirmiyiz..?neye göre düşük neye göre yüksek gibi..

13. Efe

Efe

Favori Kamış:
    Ben bu aralar epeyce makinenin teknik özelliklerini okudum, Surf makineler diger makinelere göre cok farkli oluyor. Neden tam olarak bilmiyorum ve ben de cok merak ediyorum. Mesela surf makinelerle daha uzaga atmayi hedefliyoruz ama surf makineler genellikle düsük devirli oluyorlar (4.1:1, 3.9:1 gibi...) Daha uzaga atmisken niye daha yavas sariyoruz o kismini tam olarak anlayamadim.

14. Efe

Efe

Favori Kamış:
    Makinelerin cekerleri hakkindaki bu konuyu acaba yeni bi konu basligi altinda mi acsaydik acaba? heralde millet daralmistir bu hangi makineyi alayim (özellikle de benim :)) muhabbetlerinden.

15. REALGS

REALGS

Favori Kamış:
    4 kamış+3 makina+örgü misina.Ah birde bol zamanım olsa
    En İyi Avı:
    Çocuklarım......
    Aslında işi ve piyasayı iyi bilen bir üstadımız bir dosya yapsa ve
    alt -orta-üst segment makinaları fiyat / performans oranına göre bir listelese
    ne güzel olur.Böylece her makina almak isteyen yeni bir topik açmak yerine bu (üst konu yapılsa daha iyi olur) topiği inceleyip kararını verse,takıldığı bir konu olunca yine o topikte sorsa çok iyi olur.
    Tabii böyle bir topik hazırlamak birkaç saatini alır kişinin ama çokta faydalı olur.

Bu kamışlar içinde ayrıca yapılabilinir......
    Yapanda çokca dua alır

16. Efe

Efe

Favori Kamış:
    Size can-i gonulden katiliyorum :D ozellikle ben forum sayfalarini o kadar mesgul ettim ki bu konuyla ilgili olarak, kendimden bunaldim :)

Esasinda Serdar Bey bu konuyla ilgili oldukca aydinlatici bilgiler verdi bize. Soyle ki; hepimizin alisik oldugu standart makineler giris seviyesini temsil ediyor. Bunlar da 3 asagi 5 yukari birbirinin ayni makineler. Bunlarin arasinda Shimano, Daiwa ve Penn bir nebze siyrilirmis gibi gozukse de esasen bu isin firtinasi cikrik makinelerde kopuyor. Cikrik makinelere de gecince is bitmiyor. Bunlarinda kullanilacak ava ve beklentilere gore bolca cesidi karsimiza cikiyor. Sonucta 1000 dolarlarin bahsedildigi baska bir dunyada buluyoruz kendimizi. Tabi tum bunlar bu isin profesyonel tarafi.

Bulundugumuz forumun buyuk bir cogunlugunun "Giris seviyesinde" oldugunu dusundugumuzde "Cikrik Makineler" ve "Standart Makineler" olarak iki ayri bolumde incelenebilir. Tabi bu durumda -ki aramizda boyle bir uye var mi bilmiyorum ama- ayni zamanda bu isin ticaretini yapan Balik Avi Malzemeleri Satan bir dukkan sahibi gibi... birisi olsa muhtesem olur bence. Amac birbirimizi bilgilendirmekse kaziklanmamamiza yardimci olacak bi uyemiz olsaydi harika olurdu. Tabi tum bunlar sadece teknik verilere dayali bilgiler de olmamali, yani bizler de mevcut makinelerimizle ilgili tecrube ve fikirlerimizi bu bolumu desteklemek amaciyla forumda paylasmaliyiz.

Bu fikirlere katilan arkadaslar varsa bu isin ucundan hep beraber tutmanin formullerini bulalim derim ben.

17. özkan

özkan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kırlangıç 1,5 kg
    aydınlattığın için teşekkürler. peki yeni üretilen hangi dam markalı ürünlerin altında made in germany yazıyor. bilelimki onları alalım değilmi sonuçta alman malı kalite olarak dünya çapında kendisini ispatlamış, sonuçta fark olacaktır.

18. ZANDER

ZANDER

Favori Kamış:
    RON THOMSON HARD CORE ; Yayin icin ,Abu Garcia Cardinal 505 FR Freilauf Rolle Modell 2006 makina
    En İyi Avı:
    Sazan 17 kilo . Turna 11 kg 110 cm.
    Ya arkadaslar sizleri anlamak mümkün degil ya. Tutturmussunuz her sey cin malidir ve dandiktir. Yok böyle bir kavram. Cinde üretilen her mal kalitesiz diye bir sey söz konusu olamaz. Yeterki yetkili bayi´den garantili ürün alin. Egerki satici garanti veremiyorsa almazsiniz olur biter. Bakiniz ayaklarinizda dünyaca ünlü spor ayakkabi markalarinin ic kisminda ya cin, ya Vietnam, ya kore yazar. Ama hepsi dünya kalitesindedir. Ayni makinalar, buralardada satiliyor, ancak satici malini satabilmek icin yillarca garanti verebiliyor??????? Neden acaba?
    Cinde üretilen hersey dandik dir diye bir kural yoktur. Emitasyon ürünleri saymiyorum elbette. Ayrica Almanya ve avrupanin diger yerlerindeki fabrikalarin kapanmasindaki olay, kaliteli mal üretimi falan degildir. Isciligin cok pahali olmasindan dolayi buralardaki fabriklar kapatilmistir. Örnek, Almanyada böyle bir fabrikadaki bir iscinin maasi 1300 ila 1500 euro arasindadir. Cinde bunun 8 de 1 ne bile isci bulabiliyorlar. Haliyle firmalarin yeni adresi Cin oluveriyor.

Yine kimse okumuycak ve bildiginizi anlatmaya devam ediceksiniz ama, olsun ben yinede yazayim dedim.

19. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Ben son D.A.M makinalarını almıyorum ama eski made in west germany yazan bir çok makinam var hatta biriktiriyorum bunun gibi makinaları koleksiyonunu yapıyorum anlayacağınız hiç balığa götürmem bu makinaları temiz yağlanmış şekilde sandıkta bekliyorlar,sorunuza gelince tam bilmemekle beraber hiç birinde yazdığını sanmıyorum,NEU D.A.M artık sadece paketleme işine bakıyor üretimler uzak doğu avrupanın bazı ülkeleri gibi yerlerde üretilip piyasaya sürülüyormuş bunu bu firmaya yazıp ve almış olduğum e.mail den biliyorum,ama bu demek değilki bu markanın şu anda piyasada olan makinaları kötü bu konuda hiç bir fikrim yok bende mevcut olan dam distance 860 modelinide bu sene hiç kullanmadan türkiyede bulunan kayınçoya hediye ettim,benim fikrimi sorarsanız ben shimanonun japonyada üretilmiş olan makinalarını alıyorum kulanılmış olsalar dahi,penn de çok iyi makinalar üretiyor,daiwa keza öyle, yanlız bu markalarında çinde üretimleri var hepsi olmasada var şu anda dünyada üretilen çoğu makinalar çin üretimi,sevgiler.

20. Matchbox

Matchbox

Para kolay kazanılmıyor. Çin malıysa uzak duracaksın arkadaş...:)