Kamiş ve makina seçimi için yardım konusu...

Konu, 'Kamışlar' kısmında MESUT_GULAN tarafından paylaşıldı.

1. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    shimano, fox, kryston, jrc, korda, esp, garmin, nutrabaits, pelzer, chub
    teknolojinın nimetlerinden yararlanmak lazım:D :D zor duruma düşmemek için
    makinenin fiyatı 150 usd

2. hocam
    Forumlarda muhakkak vardır belki ama uzun atışa gelirmi,denizde olurmu birde markası nedir..
    4.20 güzel bir kamış aldım makinaya dönüyorum,birde devir nedir böyle bir çıkrıkta..

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bende de var, uyuz bir şey, ama misinanın ne kadar gittiğini ölçüyor. ama hep yanlış gösteriyor :(

Diğeri ilginç. 100m'ye kadar iyi bir çözüm gibi. Atışta sorun çıkarır mı, denemek lazım. Birde bunlar bildiğim kadarıyla feet olarak gösteriyor. Metre olarak göstereni bulunuyor mu? Bendeki makinada, balık bulucu vs. da bu dertten muzdarip :(

4. özkan

özkan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kırlangıç 1,5 kg
    ne yazıkki yok istoça kadar gittim ama gerek görmedim satış yapmadıkları için. zaten atilla abi sağolsun bilgilendirmiş. bu arada makinanız hayırlı olsun.

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Uzun atış tip olanı, bilhassa uzun atış içindir. Bunlarla bildiğimiz makinalardan çok çok daha iyi atış yaparsınız, bir şartla, takım ağır olacak. Yeni başlayanlar PENN 525 Mag. tavsiye ederim. Ama en kolay öğrenileni bu olsa (nerdeyse) bile huyunu öğreninceye kadar sizi delirtecektir, o ayrı...

6. alba'nın general modeli var,devir 5.6 güzel ve uzun atıma elverişli,4.20 kamışa oturabilir ama 720 gr..ağırlığı dezavantaj olurmu.?

7. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    çıkrık makine tavsiye etmem
    genelde şöyle yazar 4,8:1 bu şu demek
    makine koluna bir tur yaptırdığında kalamanın yaptığı tur sayısıdır

Son düzenleme: 4 Ekim 2006
  8. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Çıkrık makinada bakılacak şey, fren tertibatıdır. Bu adam gibi değilse, atarken geri sarar, insana rahmet okutturur. Genelde, türkiyede big game türü olanlar mevcut oluyor. Bunlar atış için değil, tekneden büyük balıklar içindir. Görmek, incelemek, denemek lazım. ALBA'nın uzaklık ölçen modelinden almıştım. İllallah dedirtti, atışta bir dert..

Çıkrık makineler, bilya sayısının, kalitesinin vs. doğrudan atışa yansıdığı makineler. Bu yüzden niyet atış yapmaksa, atış için yapılmış olanı almak ve biraz paraya kıymak gerekiyor.

10. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    tamam özkan sağol
    ithalatçıları da anlamış değilim bayi koruması bayılere göndermeler bayi ithal etmiş olduğun bütün ürünleri almıyor ki soruyorsun bundan varmı genelde uyguladıkları taktik depoya bakim abi depo dedikleri ithalatçının deposu telefon edip öğreniyorlar neyse vazgeçtim yurt dısına gidince alırım bende

11. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    makineler arasında okuma cormoran kullanıyorum tatlı suda
    tuzlu suda kullanılır mı araştırmak lazım
    CORMORAN BIG BEN 7Pi Makina almanı tavsiye ederim biraz paraya kıyıp bu makine daiwa mühendisleri tarafından özellikle deniz için tasarlanmış bir makine bu en iyisi biraz daha ucuz dersen
    CORMORAN MATCH MASTER Feeder 6Pi Makina al derim

kamış da marka olarak iyi bir marka fakat ondada yine ayni sorun denizde ne kadar dayanıklı ve kulanışlı araştırmak lazım tavsiyem iyice araştırmadan makinenin ve kamışın görünüşüne kapılıp yanlış tercih yapmaman

12. deep ocean

deep ocean

Favori Kamış:
    SURF Kamış
    En İyi Avı:
    kefal : 1,100 gr. Eşkine: 1 kg.
    kamış okey.
    makinede dam quick finessa 750 fd tavsiyem olur.

istediklerinin ikiside bende var memnunum..

13. morcher

morcher

Favori Kamış:
    Boğazda çapari ve diğer avlar için 3.90 surf kamış ve Banax Helicon 5600 serisi makina
    En İyi Avı:
    Kofana 1.80 kg
    Sinan bey,

Ben Banax Helicon 5600 serisi makina kullanıyorum. Çok güzel bir bir makina kullanırken büyük bir rahatlık duyuyorum. Sessiz çalışması, yedek kafasının olması, fren sistemi, misinayı makina kafasının içine girip dolaşmaması için yapılan sistem, güçlü balıklarda ve akıntıda sizi yormaması çok büyük artılar kazandırıyor. Üstelik surf tipi bir makina olduğundan daha uzağa atabiliyorsunuz.

Fiyatı yaklaşık 85,00 USD

14. Matchbox

Matchbox

Hayırlısı olsun abi, güzel makine....:)

15. TaTLı_rAmpA

TaTLı_rAmpA

Teşekkürler tavsiyeleriniz icin....Hepsi cok iyi gibi gözüküyor..Aklım dahada karıstı .:) :)

16. ahmetozdemir16

ahmetozdemir16

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Lüfer (Bana göre 1kg, arkadaşıma göre 400gr) :-))
    makine

hocam gösterdiğin makinelerin biraz üstüne çıkman lazım . anladığım kadarıyla bir sörf makinesi alacaksın. o zaman bunun için tasarlanmış makineler var hemen hemen her markanın var ( ama tavsiye paraya kıy ve bir kere al) ben de sana D.A.M QUICK SPACE 665 FD öneririm fiyatı 144ytl.;)

17. hobbytime

hobbytime

surf kamış

bu surf kamış tatlı su için korozyon nedeniyle denizde uzun süre kullanamazsınız.
    deniz için surf modellerine bakın öte yandan

surf kamışa uymayan makinalar almak üzeresiniz.

uzak atış sağlayan surf kamışlara uygun makinalar var

en uygun fiyatlıları balzer distance 750 ve 755
    100 ytl civarı istoçda cok uygun bulabilirsin

18. ist balıkcısı

ist balıkcısı

Favori Kamış:
    şeyan olta -surf kamış
    En İyi Avı:
    daha öğrenecek çok şey var
    surf kamış ve makine için son yardım lütfen

arkadaşlar bu kamışı aldım . uzun zamandan beri methini duyduğum bir kamıştı.
    istoçta bulsum acayip bir pazarlıktan sonra 150 ytl adamı razı ettim . zaten elinde bir tane vardı. aslında turna surf için gitmiştim ama kısmette bu varmış fiyat cazip olunca dayanamadım. normalde 250-270 arası bir kamış.

balzer the rock surf 870
    bu da almayı düşündüğüm makine işte bu konuda fikir beyan ederseniz sevinirim
    fiyatı bana biraz uygun geldi. zaten bu saatten sonra uygun olmalı çünkü kamış zaten bütçeyi aşı.

yorumlarınız benim için önemli şimdiden çok teşekkür ederim

19. hobbytime

hobbytime

surf makina

balzer distance 750 ve 755 e bir bakmanı öneririm fiyatları cok daha uygun

20. ZANDER

ZANDER

Favori Kamış:
    RON THOMSON HARD CORE ; Yayin icin ,Abu Garcia Cardinal 505 FR Freilauf Rolle Modell 2006 makina
    En İyi Avı:
    Sazan 17 kilo . Turna 11 kg 110 cm.
    Cok agir ve büyük bir makina, tavsiye edemiycem malesef.

öNEMLIDIR

Ya arkadaslar sizleri anlamak mümkün degil ya. Tutturmussunuz her sey cin malidir ve dandiktir. Yok böyle bir kavram. Cinde üretilen her mal kalitesiz diye bir sey söz konusu olamaz. Yeterki yetkili bayi´den garantili ürün alin. Egerki satici garanti veremiyorsa almazsiniz olur biter. Bakiniz ayaklarinizda dünyaca ünlü spor ayakkabi markalarinin ic kisminda ya cin, ya Vietnam, ya kore yazar. Ama hepsi dünya kalitesindedir. Ayni makinalar, buralardada satiliyor, ancak satici malini satabilmek icin yillarca garanti verebiliyor??????? Neden acaba?
    Cinde üretilen hersey dandik dir diye bir kural yoktur. Emitasyon ürünleri saymiyorum elbette. Ayrica Almanya ve avrupanin diger yerlerindeki fabrikalarin kapanmasindaki olay, kaliteli mal üretimi falan degildir. Isciligin cok pahali olmasindan dolayi buralardaki fabriklar kapatilmistir. Örnek, Almanyada böyle bir fabrikadaki bir iscinin maasi 1300 ila 1500 euro arasindadir. Cinde bunun 8 de 1 ne bile isci bulabiliyorlar.

Son düzenleme: 5 Ekim 2006