Kamiş ve makina seçimi için yardım konusu...

Konu, 'Kamışlar' kısmında MESUT_GULAN tarafından paylaşıldı.

1. REALGS

REALGS

Favori Kamış:
    4 kamış+3 makina+örgü misina.Ah birde bol zamanım olsa
    En İyi Avı:
    Çocuklarım......
    Rica ederim Sabri,ne zahmeti. bu fiyatì olan makinalar insallah hakkìnì veriyordìr.fiyatlar dogru ama kdv'siz.TRden siparis verirsen ve adamlar buraya gonderirse bu fiyatlarla alabilirsin.almanya ici satìs yapìlìrsa kdv eklenecek. tabii baska dukkanlarda daha ucuza bulunabilinir.

2. halisabi

halisabi

Favori Kamış:
    Olta,kamış,bıçak...ilkyardım malz. ve biraz da umut :)
    En İyi Avı:
    Camgöz. (Tartmadım)
    Fiyatlara bakın.

25 yıldır Daiwa marka bir makara kullanıyorum. GS-13X diye bir model. Bu yaz kolun takıldığı yuva dişli sıyırdı. İnternette Daiwa modellerine bakarken gözüme SALTIGA-Z diye bir model takıldı. Serinin 4000 modeli € 771,95, 6000 modeli € 897,95.

€897,95 = 1,660 YTL. demektir. Burada satışa sunulsa herhalde € 2000 den aşağı kurtarmaz. Yani 4 kişilik fiber tekne parası. :D

http://www.angelcenter-lurup.de/pi-99776192_2.htm?categoryId=14

Bu makineyi alacak babayiğit var mıdır acaba? :D

3. Matchbox

Matchbox

4. REALGS

REALGS

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Çocuklarım......
    illa vardır bu tür makina alanlar ama bunu alıpta 500 Euroluk kamışa taktıktan sonra Sarayburnunda İzmarite atarsan yazık valla.......;)

5. maniacellman

maniacellman

Favori Kamış:
    olta
    komik olur :) :) :)

6. furunotr

furunotr Haluk

O makinayı biliyorum Amerika fiyatı 1000 dolara yakın şimdi linkini bulamıyorum ancak duraliminyum, titanyum gibi uç malzemeler kullanılmış son derece güçlü ve korozyona karşı yüksek derece dayanıklı özel seri bir makina çok fazla özen göstermeseniz bile birkaç kuşak sonraki torunlarınız kullanabilir sanıyorum...

7. furunotr

furunotr Haluk

Link buldum verdiğim linkte saltigayı tıklayıp özelliklerini görebilirsiniz birk altında surf modeli var onun fiyatı daha düşük 399 dolar gibi...

http://www.daiwa.com/Reel/spinning.aspx

8. Adobe

Adobe Adnan Emirosmanoğlu

Favori Kamış:
    4,20 lineaeffe
    Favori Makine:
    sx4000 makine
    En İyi Avı:
    lüfer , aynalı sazan
    Şindi burda bukadar model ve seçenek var ahanda size kallavi bir soru. Boğaz şartlarında hem istavrite çapari atarken, hem çinekopa rapala atarken, hemde kallavi bir lüfer çekerken bizi üzmeyecek ve yormayacak bi makine tavsiyesi olan varmı ? amma çok şey istedim dimi :)

9. REALGS

REALGS

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Çocuklarım......
    "5i bir yerde" gibi oldu bu be :D

10. Adobe

Adobe Adnan Emirosmanoğlu

Favori Kamış:
    4,20 lineaeffe
    Favori Makine:
    sx4000 makine
    En İyi Avı:
    lüfer , aynalı sazan
    İlla biri soracaktı dayanamadım ben soriim bari dedim.

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bir kaç soru var..

Saltiga-Z alan salak var mıdır denmiş... Ben varım öyle bir avare.. Evde duruyor.. Takıp balığa gitsem, boş boğaz çenem durmaz, söylerim.. Milletde deli gelmiş diye taşlar beni korkusu ile, evde yerini bile bilmeden duruyor. Yerini bile bilmiyorum, çünkü son organizasyonda, göstereyim diye bir heves çıkardım, çantaya koydum güzelce.. Ama organizasyonu bulamadım. Sonra da bir koliye koydum. Hanımda koliyi münasip bir yere zula etti "Yetti senin bu balık malzemelerin beee.." diyerek... Tırstım, soramadım nereye koyduğunu, umarım çöp kovası olmamıştır.. Neyse, bir ara pikniğe filan götürür, yumuşaır sorarım.. Atmaz öyle benim şeylerimi..

Saltiga-Z 4500... 770 Euro değil, 700 Dolar civarında. Kuş gibi. Misinayı öyle bir sararki, yanyana durur resmen, yeni alınmış tekstil makarası gibi olur. Hiç öyle gam yaptığını, atıp gittiğini filan hatırlamam... Sıfır boşluk, kolundan, makarasına kadar.. Ama hepsi hikayedir, bu makina 300 kg balığı çeker. Bana mısın demez, misinanıza güvenin..

Ama bu makineyi alıp istavrti çaparisi yada izmarit tutmaya çıkarsanız.. Haklısınız..

Ama daha kötüsü şu. Böyle 200 dolarlık kamış, 700 dolarlık makine vs. ile sarayburnunda bulunursanız, herkes sizi süper zengin filan sanır. Cebinde kaç milyar var diye, keser atarlar oracıkta.. Kısaca, öyle sıradışı ve pahalı malzeme ile kalabalıkta gezmek hiç iyi olmaz. Canına yandığım, harbi zengin filan olsak, arabamız vs. olsa bari, neysede, biz gibi dolmuştan inip feribot bekleyenin böyle makinayı taşımak için, bir makinaya daha ihtiyacı olur: AK-47, G-3, Thomson vs....

Bir diğer arkadaşta her deva makine arıyor.. Ben 700 dolara makinede aldım, bir sürü daha başkası elimden geçti. Öyle bir makine bulamadım. Şimdi ucuz ve adisinden bir düzine farklı farklı alıyorum, sonracıma eskiyeni hurdalığa intikal ettiriyorum. Eğer sen öyle her derde deva bir makine bulursan, önce bize haber verde, çoluk çocuğun rızkından kestiğimiz paraları heba edip durmayalım...

12. halisabi

halisabi

Favori Kamış:
    Olta,kamış,bıçak...ilkyardım malz. ve biraz da umut :)
    En İyi Avı:
    Camgöz. (Tartmadım)
    Estağfurullah...

Sevgili Serdar,

Estağfurullah, ben hiç öyle şey der miyim? :eek:
    “Bu makineyi alacak babayiğit var mıdır acaba” diye sormuştum.
    Meraklı kişi, cebi müsaitse elbette alır. Bunun örneklerine hi-fi dünyasında çok rastladım.

Saltiga-Z konusunda Ercan ile msn de söyleştik. Bana öyle rakamlar verdi ki, $700 bile
    sıradan bir fiyat gibi görünmeye başladı. Ama senin dediğin gibi, dolmuşla,
    otobüsle giden bir kişi olarak, değil öyle $700, $70 lık makine bile -cebime- ağır gelir.

Bugün yarım Milli Piyango bileti aldım, bir de sayısal oynadım makineden.
    Büyük bir ikramiye rastgelirse, öyle bir babayiğit (veya salak) olmaya hazırım.
    Tabii bu arada, tüm üyelere T-shirtler, şapkalar da (kargo dahil) benden olur...:D :D :D

Sevgiler.

13. bnymn

bnymn bünyamin

Favori Kamış:
    olta
    Yardım

Arkadaşlar amatör bir balıkçı olarak hazır olta takımı ve diğer malzemelerini satın almak istiyorum. Bana önerebileceğiniz firma varsa sevinirim. Ben İst./ Avrupa yakasında oturuyorum. Şimdiden tşk.

14. olta takımını hazır almaktansa burada üstadlar bütün avlar için olta yapımını detaylı olarak anlatıyorlar, onları denemeni öneririm. Ben malzemelerimi genellikle ya ikitellideki Kısık'tan ya da karaköydeki malzemecilerden alıyorum. Her ikisi de hesaplıdır.

15. öncelikle hoşgeldin abicim,kardeşim,hocam,üstadım,arkadaşım..vs.vs..
    yani tanışalım bölümünde kendinizi biraz tanıtır imza ayarlarınızıda yaparsanız. sanırım size yardım edecek birileri mutlaka çıkar..

16. forsakenx

forsakenx

Favori Kamış:
    3.60m balzer saphire+ryobi 4000 makine
    En İyi Avı:
    hala avdayım:)
    50 ytl ye kadar kamış tavsiyesi-3.50 cm civari

önerilerinizi bekliyorum.tşk.ler

17. REALGS

REALGS

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Çocuklarım......
    İstoçta Bir sürü dükkan var ama arkadaşında dediği gibi Kısık mekan olarak büyük ve çeşit çok.....
    bunun haricinde Karaköy civarında köprü ayağının sağında solunda dükkanlar var...
    Ama bence önce internet sitesinden ürünleri incele,en azından
    almayı düşündüğün ürünlerin özelliklerini gör,öyle git dükkana.
    Webten satış yapanlar:
    www.albashop.com.tr
    www.avmarketi.com
    www.oltatakimi.com

18. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bu kamışla ne yapmayı düşünüyorsun? Bilardo sopası olarak kullanacaksan (ki kullanan arkadaşım var) sana seramiksiz güzel bir kaç tane tavsiye edebiliriz sanıyorum...

19. En ideali ALBASTAR bence , hem ekonomik hemde kullanışlı

20. zarganacı34

zarganacı34 önder

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve kamış+Okuma synex 660 makina, Lineaeffe fire spin trabucco makina
    En İyi Avı:
    Levrek
    Karbon alaşımlı istersen silverstar elegance modellerinden birini tavsiye edebilirim hem kullanışlı hem fiyatı da uygun.