Olta Makinası seçimi yardım !! Hepinize merhaba, forumunuza ilk defa mesaj atıyorum. Sizden makina seçimimde yardımcı olmanızı bekliyorum. Genel olarak tuzlu suda kıyıdan veya bottan avlanmaktayım. Ayrıca tatlı suda sazan gibi büyük balık avlarına da çıkıyorum. Büyük balıklarla da uğraştığımdan dişlileri kuvvetli bir makina istiyorum. Elimde eski bir makina vardı kullandığım, yeni bir tane almak istiyorum. Aşağıdaki makineleri beğendim sizce hangisi en uygunu olur? - Daiwa BG 60 veya 90 ( 90 da kafa sallama problemi olduğunu söylediler) - Dam Quick Distance speedcast 960 - Mitchell Armada Pro 7000 - Cormoran Big Ben 7Pi 6000 veya Big Cat
Merhaba Aspero u Forumumuza katıldığın için teşekkür ederiz, umarım bilgilerimizi paylaşarak daha verimli avlar gerçekleştirebiliriz. Makinada tavsiyem Mitchell Armada Pro 7000 olacaktır. Bu makina gerçekten oldukça sağlam (en azından piyasada taklitleri çok fazla yaygın değil). Ayrıca biraz ağır olmakla beraber çok kuvvetli bir makina olduğuna inandığım Banax Helicon 5600 modelini de sana tavsiye edebilrim. Rastgele arkadaşım.
Herkes gibi siz de tanışma bölümünde kendinizi tanıtır ve imza ayarlarınızı yaparsanız istediğiniz bilgilere ulaşmanız daha kolay olacaktır. Foruma hoş geldiniz..
Olta Tavsiyesi Merhaba, Elimde onceden almis oldugum bir olta var ama ne kadar ise yarar bilmedigim ve yeni almam sizce gerekir mi sormak istiyorum. ozellikleri: makina seamaster; LBS/YDS: 10/280 - 18/150 - 28/110 mm/M: 0.30/260 - 0.40/140 - 0.50/100 seamaster kamis: action: 75-150gr uzunluk: 3m 6 parcali oltanin ozellikleri bunlar. sizce iyi mi, is yapar mi? yoksa yeni bir tane almak mi lazim..oltayi rapala [forumda gorduklerime gore 9cm lik yesil rapalari dusundum ben de] ile kullanmayi dusunuyorum. acikcasi capari bana pek zevk vermedi. tavsiyelerinizi buna gore yaparsaniz sevinirim..bir de rapalayi bununla kursunsuz atabilir miyim acaba..saolun simdiden..
Ben kendimce fikirlerimi yazayım sana,arkadaşlarda ustalarda fikirlerini beyan edeceklerdir. kamış bence rapala için ,iki parça ve üç metre uzunluğunda en fazla 10-40 gr atarlı olmalı 250 gr ağırlığını geçmeyen bir kamış bulursan çok daha iyi olur yorulmadan balıkavı yapman için,makinaya gelince orta boy bir makina olmalı mesela 25mm/100m sarar olan bir makina sana rapalada rahatlıkla yeter,çünki sen 9 cm lik bir rapala ile av yapmak niyetindesin bu kadar hafif bir rapalayı 75-150 gr atarlı bir kamışla atmak zordur hafif bir yemi atmak için atarı düşük kamış kulanılmalı,bu kamışada orta boy hatta küçük boy makina uyar,sevgiler.
selam simdi tekrar baktim sunlar yaziyo ustunde: 4:9:1 ve 2 ball bearings diyo bu da bilyalari olsa gerek.. nasil sence? ben de aslinda bu basligi bunlari dusunerek acmistim buna ornek bir model var mi avmarketi.com dan filan tavsiye olarak kamis ve makina icin? benim oltada sea master hunter demis valla bi tek...
Cem , her şehirde kamış ve makinaları tamir eden yerler var. Çok hesaplı olarak makinanı yenileyebilirsin. Bursa'da nerede var bilmiyorum. Ama oralı arkadaşlardan bir haber çıkar mutlaka..
Cem, önce şu "ewet" i evet olarak düzeltelim. Forumumuzda bu tür özentiler pek hoş karşılanmaz bilesin.. Bahsettiğim tamircilerde bu tür eski makinaların parçaları bulunabiliyor. İzmir'de olsan bildiğim bir yer var ama sana İstanbul daha yakın. Olmazsa bir yolun düştüğünde araştırırsın. Kolay gelsin..
özür dilerim aslında bende özen gösteririm böyle seylere. yardım için tesekkür. yolum düşerse insallah.
Ben şahsen BG60 ı tercih ederdim, ancak bu makinanın kalama ayarı öndedir tatlı su için ne kadar kullanışlı olur bilemiyorum, arkadan kalamalılar tatlı su için bana daha uygun gibi geliyor. Bunun dışında BG60 güçlü ve dayanıklı bir makinadır çok da ağır değil 600-700 gram kadar bir ağırlığı var sanıyorum.