Kamiş ve makina seçimi için yardım konusu...

Konu, 'Kamışlar' kısmında MESUT_GULAN tarafından paylaşıldı.

1. diyafram

diyafram Selçuk ÖZŞENER

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-curve surf kamış 4.50
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865 MAKİNE
    En İyi Avı:
    Mırmır 2.2 kg
    Hallettim linkleri. Bu arada senin kullandığın makinaya baktım çok pahalı geldi bana:( MITCHELL pro 8000

2. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    selçuk abicim bende okuma mistik var ben memnunum devri felan çok güzel birde epixproo modeli var harika bir makina özellikle büyük balıkta veya gölde yayına sazan tam ideal bir makina av marketinde okumanın her modeli yok cengize bakmanı tavsiye ederim çünkü kendileri ithal ettigi için okumanın başka modelleride mevcut

3. diyafram

diyafram Selçuk ÖZŞENER

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Mırmır 2.2 kg
    erdemcim verdiğim linklerden birisi epixpro. Bu makinanın zelliklerinde kafa ebadı yazmıyor. Kaçlıktır acaba. 50 veya 60 olmalı sanırım.
    Yani sence bu makina alınırmı erdem.

Pardon yazıyormuş makara ebadı pardoooon:)

4. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    abi 65lik diye yazıyor ayrıca ben makineyi biraznceledim kızak gibi ayrıca bendekinden biliyorum hiç zorlamıyor genede bence üsküdara gidip kendin bakman daha iyi olur abi

5. diyafram

diyafram Selçuk ÖZŞENER

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Mırmır 2.2 kg
    4.5/1 devir sence iyimidir? bazılarında 5.2/1, 4.6/1 devir yazıyor.. Yani bu makina surf zannediyorum. Ama devri düşük değilmi sence?

6. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    abi surf degil benim aklım uzun zamandır bu makinada ama maddiyat elvermedi bu makinaya ilk baktıgımda birisi geldi dükkana teknede ben bunla tek seferde 16 palamut cektim dedi(onun yalancısıyım)emre abiyede sordum bu adam sallamaz saglam adam dedi bilmiyorum yorum size kalmış devir olayına gelince abi ben bu 5.2/1 felan hiç anlamıyorum alırım 3- tane makinayı elime çevirince kendini belli ediyor okumada sen bir tur çevirirken makina 2-3 tur dönüyor

7. diyafram

diyafram Selçuk ÖZŞENER

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Mırmır 2.2 kg
    Erdemim bu makinayı almayı kesin düşünüyorum. İnşaallah pişman olmayız.
    Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.

Rasgele

8. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    abi bence pişman olmazsın ben mistik modelini kullanıyorum onuda tavsiye ederim

9. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    selçuk abicim özelden sana msj attım bakarmısın

10. CIneKoP

CIneKoP

Favori Kamış:
    MITCHELL Pro8000/ Lineaeffe 3,90/ + AlbaStar 3,5/ Daiwa GS9/ Misina Kurşun vs ;)
    En İyi Avı:
    Kofana(1990-1998) -Palamut(2006)-Martı(2003 o hala gözküyüzünde;))
    evet biraz pahalı makine ama lüfer türü avlar icin cok güzel ondan önce de GS9 almıstım 10 seneyi gecti hala kullanıyorum hiçbir sorun cıkarmadı.Bence makinenin göbeği büyük olmalı ki ileriye atarken misinayı rahat cıkarsın.;)

11. afet

afet

Cem , santral garaj. soydaş pazarında Selahattin var girişte karşına gelen, sana yardımcı olur,;) rastgele,

12. nitro

nitro

evet sımdı 2.70 10-40gr atarlı bır kamis ariyorum. elimdeki oltayi da rapalasiz kullanmak icin tasirim yanimda heralde..

2.70lik kamis icin marka/model tavsiyelerine acigim :). onun disinda heralde bir de hafif ve seri bi makine gerekicek.. zaten su kamis/makina secimi bu isin zor yani heralde.:eek:

13. pesimist79

pesimist79

Favori Kamış:
    d.a.m. quick
    En İyi Avı:
    yayın balıgı 4kg
    saol bursaya gidince bir ugrayım.

14. furunotr

furunotr Haluk

Üst linkteki makina arkadan kalamalı boğazda kullanmak pek pratik gelmedi bana, belki de alışkanlık meselesi altta link verdiğiniz makina ise biraz ağır gibi... Ancak Okuma marka makinalarda bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum, mesela bende Zeon ZN55 var 1 seneyi geçti hiç sorun yok ancak bir parça zayıf kalıyor, sanıyorum Zeon ZN65 boğaz için yetereli olacaktır, fiyatı da gayet uygun 50-60 YTL civarı, ancak Okumanın pekçok modeli var ve daha güçlü bir model istiyorsanız Alumina veya Epix pro idi galiba bu modeller var gayet güzel 100-175 YTL aralığı galiba, ya da VS65 var ancak biraz fiyatlı 250-275 YTL civarı... Okuma alacaka iseniz her modelin 65 liğini tercih edin Boğaz için gayet uygun olacaktır. Bütçenizden o miktarı çıkartabiliyorsanız VS65 i tercih edin derim, benim bildiğim kullanıp ta memnun olmayan yok.

15. furunotr

furunotr Haluk

Ben bu modeli bu yıl Amerikadan bir arkadaşa getirttirdim, hoş acele etmemden dolayı neredeyse buradaki fiyatı buldu, gelen makina Taiwan üretimi, şöyle bir evirip çevirip baktım kalitede herhangibir düşüklük görmedim, yalnız bu model iyi bir makina olmakla birlikte eski bir teknolojidir, nerden baksanız 10-15 yıl öncesinin tercih ederken bu faktörü de gözönünde bulundurun derim; yine de güçlü, sağlam ve tercih edlebilir bir makina... Buradan temin edeceğiniz makina Çinde de üretilmiş olabilir bunu makinayı kamışa takarken kullandığınız ayak kısmının içinde (Kamışa yasladığınız taraf) metalde kabartma olarak Japan veya Taiwan yazmıyorsa ki Çin mallarında hiçbir şey yazmaz belki çıkartmalı etiket olabilir oradan anlarsınız sıfır Japon bulmak zaten imkansız gibidir. Çinde de üretilse ki (zaten neredeyse bütün makinalar Çinde üretiliyor) kalitesinde bir düşme olacağını sanmıyorum.
    Yukarıda saydığınız markalara ek olarak Okuma markasının ürünlerini de bir gözden geçirmenizi önerebilirim.

Tatlı su için imal edilen makinalara ne kadar bakım yaparsanız yapın tuzlu suya dayanmayacaklardır.

Son düzenleme: 19 Kasım 2006
  16. OnurERDOGAN

OnurERDOGAN

Favori Kamış:
    surf & spining takim
    En İyi Avı:
    palamut , lufer , kirlangic
    karakoy ogansea da bi kac modeli mevcut shimano nun.. topici acan arkadasimizada mitchell makinalari denemesini tavsiye ediyorum armada 8000 kullaniyorum cok cok memnunum.

17. furunotr

furunotr Haluk

Makina iyi bir makinadır ben kullanmadım ancak kullananlardan methini duydum ve elime alıp inceledim, siz de gidip incelerseniz daha iyi olur, bir arkadaşta yazmış Üsküdarda Cengiz Balıkçılıkta mevcut, ayrıca diğer birçok modelde var...

18. exelsior

exelsior Mustafa

Favori Kamış:
    En dandik olanı bile iş yaptı...
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    65 cm Gökkuşağı alabalığı, 65cm 5,5kg Sazan, 55cm Sudak.
    ben virax mars model 2 bilyalı makara ile 3 m kamışını 20 ytl'ye aldım. Yanında da bir yedek başlık verdi. ama sanırsam elinde ki son üründü bu. Fiyatını bi araştırın.

19. exelsior

exelsior Mustafa

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    65 cm Gökkuşağı alabalığı, 65cm 5,5kg Sazan, 55cm Sudak.
    Makinaya göre misina seçimi yardımmm??

Elimde virax mars model makinalı, virax 3 m kamış var. Bununla büyük sazanlar yakalamak istiyorum. Üzerinde 0,60 mm 16 kg çekerli, 100 m misina. Fikirlerinizi bekliyorum. Uygunmudur. Bir de bu kalamayı balık vurduktan sonramı kullancağız, yoksa vurmadan önce bi ayara getirmemizmi lazım??

20. Tuna Hunter

Tuna Hunter Deniz

En İyi Avı:
    Hannos
    Cengiz Balıkçılık ayni zamanda Okuma Türkiye distribitörüdür.... ;)
    Avrupa Acentasi Danimarkdaki Svendsen Sport'a aittir. Ordan biliyorum.

Yani en iyi pazarligi ordan yapmak imkanin olmasi lazim....

Cengiz Balikcilik Ltd. STI.
    Rumi Mehmet Paºa Mahallesi
    Balaban Cad. Eski
    Keresteciler Sok. No: 2
    B Uskudar - Istanbul
    Turkey

Son düzenleme: 19 Kasım 2006